Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Καταστροφη... Ριχνει στο μεγιστο με αερα και καταιγιδα φουλ και ολα φουλ και πανε τα τζαμια φουλ
    Αχ χειμωνιασε!:weather_23:

Comment

• Πάντως και Βέροια και Ξάνθη έχω ζήσει καταιγίδες με αστραπόβροντα Δεκέμβριο και Ιανουάριο. Όχι συχνό φαινόμενο, αλλά όχι και σπάνιο...

Comment

• Ολο το χρονο εδω καταιγιδες με αστραποβροντα..Ακομα και με χιονι!
        Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

• Ιωάννινα σήμερα από την ΕΜΥ: Μέγιστη θερμοκρασία: 12,7 C (τη νύχτα γιατί το μεσημέρι πιο κάτω είχε) Ελάχιστη θερμοκρασία: 7,7 C Μέση θερμοκρασία ημέρας από 8 UTC: 9,5 C Μέση υγρασία: 96,9% Υετός: 69 mm Ώρες ηλιοφάνειας: 2,2. Τονίζω ότι αυτά τα δεδομένα ισχύουν από 20:00 UTC της προηγούμενης μέρας μέχρι 20:00 UTC της σημερινής μέρας. Η θερμοκρασία τώρα στους 6,2 C με 100% υγρασία. Θυμίζει χειμώνα σήμερα (με βάση τα δεδομένα της Ελλάδας πάντα). Όσον αφορά την ηλεκτρική δραστηριότητα στη Μακεδονία τους ψυχρούς μήνες Νοέμβρη έως Μάρτη είναι κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια διότι όλοι αυτοί οι μήνες έχουν μέσο όρο καταιγιδάτων ημερών 0,... ο καθένας. Δεν είναι πρωτάκουστο αλλά δεν είναι και το φυσιολογικό ή σύνηθες.
          Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Καλησπερα σε ολους μετα απο καιρο. Επιτελους βροχη (υστερα απο τουλαχιστον ενα μηνα) και στην εορταζουσα Κατερινη σημερα, η οποια εκδηλωθηκε απο το απογευμα και μετα με δυνατη κατα διαστηματα ενταση και συνοδεια σποραδικων αστραποβροντων (που με εξεπληξαν να πω την αληθεια)...
            Θερμοκρασιακα ειμαστε ακομα σε φθινοπωρινα επιπεδα καθως η μεγιστη απο το σταθμο μου πριν ξεκινησουν τα φαινομενα εφτασε τους 18.6 βαθμους, ενω η ελαχιστη σημειωνεται αυτη την ωρα στους 11.9 βαθμους με 87% υγρασια και σπασμενη συννεφια πλεον...

Comment

• ’σχημο να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί στο φορουμ... Πολύ άσχημο και λυπηρό. Όταν ο ίδιος που τους γραφει δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να τους αφαιρέσει, μήπως θα έπρεπε να το κάνει κάποιος διαχειριστής.
              Last edited by kostaskb; 26/11/2015, 01:06 AM.

Comment

• Originally posted by kostaskb View Post
                ’σχημο να υπάρχουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί στο φορουμ... Πολύ άσχημο και λυπηρό. Όταν ο ίδιος που τους γραφει δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να τους αφαιρέσει, μήπως θα έπρεπε να το κάνει κάποιος διαχειριστής... Εκτός αν κανέναν δεν ενοχλεί να υπάρχουν τέτοιες εκφράσεις στη σελίδα. Πάω πάσο τότε.
                απλά δεν δίνεις σημασία. εξάλλου χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούν εκείνοι που δεν έχουν επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την "έστω λανθασμένη" άποψή τους. θα μου πεις τι επιχειρήματα να έχει κάποιος από τα 500 χλμ που δεν ξέρει τη διαφορά κλίματος ανάμεσα στην πόλη του και τη θεσσαλονίκη?
                μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

• Originally posted by salonikatasos View Post
                  απλά δεν δίνεις σημασία. εξάλλου χαρακτηρισμούς χρησιμοποιούν εκείνοι που δεν έχουν επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την "έστω λανθασμένη" άποψή τους. θα μου πεις τι επιχειρήματα να έχει κάποιος από τα 500 χλμ που δεν ξέρει τη διαφορά κλίματος ανάμεσα στην πόλη του και τη θεσσαλονίκη?
                  Νοέμβριο στη Φλώρινα πάντως σχεδόν κάθε χρονιά από το 1998 που θυμάμαι έχει καταιγίδα. Από καταιγίδα ψυχρού μετώπου σύντομη, καταιγίδα από χαμηλό για ώρες, μέχρι και χιονοκαταιγίδα το 1998 κ το 2001. Πέρα από το 2011 που δεν πέσαν ούτε 5μμ όλες τις άλλες χρονιές από το 2007 και μετά έχει καταιγίδα 1 ή 2 μέρες ποτέ παραπάνω.
                  Επίσης και αρχές Δεκέμβρη έχει καταιγίδες αρκετές φορές το 2014 το 2012 το 2011 το 2010 το 2009 το 2008 το 2005 το 2002 τι 1999 το 1998 όλα αυτά κάπου 1-15
                  Μετά τις 15 Δεκέμβρη πλέον ελαχιστοποιούνται αν πάει φυσιολογικά ο χειμώνας και 20/12-20/3 βγαίνει 0-1 μέρες και μόνο μια φορά πάνω από 2 το φρικτό 2012-13
                  ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

• Originally posted by xionoflorina View Post
                    Νοέμβριο στη Φλώρινα πάντως σχεδόν κάθε χρονιά από το 1998 που θυμάμαι έχει καταιγίδα. Από καταιγίδα ψυχρού μετώπου σύντομη, καταιγίδα από χαμηλό για ώρες, μέχρι και χιονοκαταιγίδα το 1998 κ το 2001. Πέρα από το 2011 που δεν πέσαν ούτε 5μμ όλες τις άλλες χρονιές από το 2007 και μετά έχει καταιγίδα 1 ή 2 μέρες ποτέ παραπάνω.
                    Επίσης και αρχές Δεκέμβρη έχει καταιγίδες αρκετές φορές το 2014 το 2012 το 2011 το 2010 το 2009 το 2008 το 2005 το 2002 τι 1999 το 1998 όλα αυτά κάπου 1-15
                    Μετά τις 15 Δεκέμβρη πλέον ελαχιστοποιούνται αν πάει φυσιολογικά ο χειμώνας και 20/12-20/3 βγαίνει 0-1 μέρες και μόνο μια φορά πάνω από 2 το φρικτό 2012-13
                    δεν ξέρω τι γίνεται στη φλώρινα,εδώ πάντως εγώ καταιγίδα νοέμβριο δε θυμάμαι. το 98 έκανε σίγουρα(δεν το θυμάμαι βέβαια) τότε που είχαμε και πλημμύρες και πολύ αέρα.
                    το χειμώνα όμως(και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια) έχει κάνει καταιγίδα και τους 3 μήνες

Comment

δεν ξέρω τι γίνεται στη φλώρινα,εδώ πάντως εγώ καταιγίδα νοέμβριο δε θυμάμαι. το 98 έκανε σίγουρα(δεν το θυμάμαι βέβαια) τότε που είχαμε και πλημμύρες και πολύ αέρα.
                      το χειμώνα όμως(και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια) έχει κάνει καταιγίδα και τους 3 μήνες
                      Η αλήθεια είναι πως κι εγώ για Σέρρες δυσκολεύομαι πολύ να θυμηθώ να συμβαίνει καταιγίδα χειμωνιάτικα. Είναι κάτι πολύ σπάνιο. Ο υετός μας πάντα πέφτει σε μορφή ψιχάλας ή ποτιστικής βροχής στην καλύτερη αν έχουμε να κάνουμε με φυσιολογικές συνθήκες. Μόνο τους θερμούς μήνες θυμάμαι καταιγίδες καλές. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πολύ τους χειμερινούς μήνες και με έκανε και απορούσα. Αφού και την πρώτη χρονιά που πήγα Γιάννενα και έβλεπα τέτοια ένταση στη βροχή και κάθε λίγο καταιγίδες χειμωνιάτικα μου φαινόταν πολύ παράξενο.
                      Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

καταιγίδα στη Μίκρα Νοέμβρη είχε το 1998, το 1999,το 2000 το 2004 το 2007 το 2009 το 2012 το 2013 το 2014 και το 2015. Μιλάμε να χει 1 και παραπάνω κεραυνούς είτε ήταν τυφώνας σαν το 1998 είτε 1-2 μακρινές βροντές και ψιχάλες, μετράνε σαν μέρα καταιγίδας Σπάνιο λοιπόν δεν το λες.
                        Θυμάμαι το 2012-13 που μουν στην ’σσηρο εκείνο το έκτρωμα χειμώνα είχε καμμιά 6-7 μέρες καταιγίδες μέσα στο χειμώνα

Comment

καταιγίδα στη Μίκρα Νοέμβρη είχε το 1998, το 1999,το 2000 το 2004 το 2007 το 2009 το 2012 το 2013 το 2014 και το 2015. Μιλάμε να χει 1 και παραπάνω κεραυνούς είτε ήταν τυφώνας σαν το 1998 είτε 1-2 μακρινές βροντές και ψιχάλες, μετράνε σαν μέρα καταιγίδας Σπάνιο λοιπόν δεν το λες.
                          Θυμάμαι το 2012-13 που μουν στην ’σσηρο εκείνο το έκτρωμα χειμώνα είχε καμμιά 6-7 μέρες καταιγίδες μέσα στο χειμώνα
                          σώπα ρε τόσες πολλές? 12-13-14 να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι εδώ πέρα καταιγίδα. να είχε απλά αστραπές και να μην έβρεξε και να μην τις είδα? παίζει κι αυτό.
                          το χειμώνα τις θυμάμαι κι εγώ. είχε και μεγάλες ραγδαιότητες σε κάποιες λες κι είχε φουλ αστάθεια

Comment

• Εγώ το 'χα πει ότι βιαστήκαμε να κρίνουμε το Νοέμβρη ενώ ήταν στα μέσα του ακόμα. Οι πιο πολλές κριτικές ήταν από Αττική που ξεπλύθηκε σήμερα, σημείωσε υετό μήνα σε όλες τις περιοχές σχεδόν και φυσικά έπονται κι άλλες μέρες κακοκαιρίας.

Θερμοκρασιακά σίγουρα ο μήνας είναι hot, ή ας τον πούμε φθινοπωρινό. Αυτό δεν θα αλλάξει με μια-δυο μέρες που φαίνεται ότι θα κατέβει πολύ η Τ. Αναρωτιέμαι όμως μήπως ήταν φυσιολογικό που κύλησε κάπως έτσι ο μήνας, για να κλείσει η "τρύπα" του καλοκαιριού που ήρθε μέσα Ιούλη αντί για Ιούνη. Αυτός ο 1,5 μήνας που "έφαγε" από το καλοκαίρι, πήγε μερικούς μήνες μετά και εμφανίστηκε σαν καθυστέρηση χειμώνα. Έκλεισε ο κύκλος του καθυστερημένου και σχετικά "σύντομου" ελληνικού καλοκαιριού με ένα μήνα άνοιξης... Και φαντάζομαι ότι κανένας δεν θα ήθελε αυτός ο μήνας να ήταν ο Ιούνιος γιατί θα ήταν πάρα πολύ πιο υψηλές οι Τ. Ενώ Νοέμβρη έτσι κι αλλιώς δεν είχε προοπτικές για παραπάνω. Αυτά με βάση τη θεωρία μου σχετικά με τα "κενά" εποχών που συμπληρώνονται μετέπειτα.

Comment

σώπα ρε τόσες πολλές? 12-13-14 να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι εδώ πέρα καταιγίδα. να είχε απλά αστραπές και να μην έβρεξε και να μην τις είδα? παίζει κι αυτό.
                              το χειμώνα τις θυμάμαι κι εγώ. είχε και μεγάλες ραγδαιότητες σε κάποιες λες κι είχε φουλ αστάθεια
                              29/11/2012 11/11/2013 19/11/2014. Στο πρώτο είχαμε άσκηση στο πεδίο βολής και θυμάμαι σίγουρα 3-4 βροντές.

Comment

29/11/2012 11/11/2013 19/11/2014. Στο πρώτο είχαμε άσκηση στο πεδίο βολής και θυμάμαι σίγουρα 3-4 βροντές.
                                σε όλα έχει γράψει βροχή και το κέντρο.
                                2012: 4 χιλιοστά με μέγιστη ραγδαιτότητα στα 12μμ/ώρα(πολύ μικρή,ίσως γι αυτό και δε θυμάμαι τίποτα)
                                2013:λείπουν τα ημερήσια δεδομένα,είχε 3.4 χιλιοστά στο κέντρο
                                2014:8.4 χιλιοστά με μέγιστη ραγδαιότητα 36μμ/ώρα. κι εδώ μικρή η ραγδαιότητα(αν και σήμερα 45 ήταν η μέγιστη και το κέντρο πλημμύρισε)

το θέμα όμως είναι άλλο. στο παρελθόν δεν έκανε σχεδόν ποτέ καταιγίδες από νοέμβριο μέχρι και μάρτη. τώρα έχει γίνει συνήθεια αυτό. όπως και το αντίθετο,να μας έρχονται λίμνες μέσα στο κατακαλόκαιρο και να τρώμε ποτιστικούρα ιούνη-ιούλη(βλέπε ιούλης 2014)

Comment

Working...
                                X