Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Θα σας περιγράψω πως ήταν η ανάβαση μου σήμερα στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός, στα 2100 μέτρα του Ολύμπου! ξεκινήσαμε λίγο μετά το τελευταίο μου πρωινό ποστ, σε 1.5 ώρες ήμασταν ήδη στα Πριόνια, από εκεί που ξεκινάει το μονοπάτι Ε4. Κατά κύριο λόγο σωρείτες πάνω από τα 2000 μέτρα είχαμε, ωστόσο δεν ήμασταν ψηλότερα από αυτούς δυστυχώς! Η Ανάβαση ξεκίνησε κατά τις 11 το πρωί, διήρκησε μέχρι τις 3 και αυτό γιατί ειδικά προς το τέλος η διαδρομή ήταν ιδιαίτερα κουραστική αφού στο τέλος της μας τα φύλαγε τα δωράκια της [μεγαλύτερη κλίση και κοτρόνες]! Τα τελευταία 600 μέτρα διαδρομής μου πήραν σχεδόν μια ώρα, και του πατέρα μου 1.5! [τι τον έκανα τον άνθρωπο] Λίγο πριν φτάσουμε στο καταφύγιο, είδαμε από μικρή απόσταση, αλλά δεν αγγίξαμε χιονούρες, στα 2.100 μέτρα[ δεν πήγαμε γιατί ούτος ή άλλος κουραστήκαμε πολύ] Το κακό επίσης ήταν οι αλογόμυγες που σε έκαναν παρέα καθ'όλη την διάρκεια αυτής, και σε τσιμπούσαν από επάνω! Ουφ!Ωστόσο από φίδια και λοιπά δε είδαμε τίποτα! Όταν φτάσαμε φάγαμε το φαγητό από εκεί που ήταν καταπληκτικό, γευστικότατο άξιζε τα λεφτά του. Η θέα τρομερή λέμε όμως! Επίσης να τονίσω την φοβερή δροσιά εκεί πάνω, μέγιστη κάτω από 20 βαθμούς κι αυτό με ηλιοφάνεια! Και επειδή ρίξαμε πολύ, μα πολύ ιδρώτα, όπως όλοι αυτοί που ανέβηκαν, μαζί με το ισχυρό αεράκι πάγωνες! Κατεβήκαμε αφού ξεκουραστήκαμε μια ώρα, η κατάβαση διήρκησε μόλις 2 ώρες. Η διαδρομή είναι 7 χιλιόμετρα, ενώ η υψομετρική διαφορά, από την περιοχή που ξεκινάς μέχρι το συγκεκριμένο καταφύγιο είναι 1000 μέτρα. Προτείνω ανεπιφύλαχτα την διαδρομή, κυρίως τον Μήνα Σεπτέμβριο, όπου θα έχει καλές θερμοκρασίες και δεν θα έχει αυτές τις κ@λόμυγες! Τέλος συναντήσαμε πάρα πολλούς ξένους τουρίστες, συγκεκριμένα Αμερικανούς, ’γγλους, Ισπανούς Γάλλους Σέρβους Ρουμάνους και Ιταλούς. Φυσικά υπήρχαν και Έλληνες.

Φώτο δυστυχώς δεν ξέρω να ανεβάζω, και ο υπολογιστής θα κομπλάρει συνεχώς [το έχω ξαναδοκιμάσει] Κάποτε θα μπουν.
    Last edited by [weathermaniac]; 16/08/2015, 09:09 PM.
    Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
    Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Ισχυρή καταιγίδα με πολύ νερό στα πεδινά της Αλμωπίας πριν λίγες ώρες. Ο καιρός τώρα ησύχασε και μια βαριά δροσιά έχει καταπλακώσει την πεδιάδα. Ωραία. :d Θα έχει άραγε συνέχεια; Ο καιρός φαίνεται ακόμα συννεφιασμένος.

Comment

• 16.5 στο σπίτι τώρα στο μπαλκόνι κ ετοιμαζόμαστε για βολτα . Ψόφος , ολα Βρεγμένα κ νωπά απο τη δυνατή βροχη που έριξε νωριτερα. Πανω τρελή ξαστεριά,λεγαμε να παμε για περπάτημα στο δασος σε μια πηγη εξω απο το χωριο μεσα στο δασος αλλα κ με το μπουφάν το χειμωνιάτικο εκει μεσα θα ναι...

Γραμμή για βράδυνη ουισκαρα μετα απο 2ωρο υπνο..
        carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

• Ψόφος ηταν το σχόλιο φίλης χαχα..
          Γι μενα δροσια ευαγγελιας!!

Comment

• Βγαζεις γουστα πανω γιατρε μου!Απολαυσε το!
            Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

• Εμ λογικό είναι....Α ρε δόκτορα σε αποζημιώνει η Πίνδος κ με το παραπάνω...

Στην Αττική έχουμε γίνει όλα μοντέλα απτή σάουνα....μιλάμε φέτες τον γυμναστήρια κ βλακειες με απλές μικρές κινήσεις ρίχνεις τόνους ιδρώτα...

27.7 με υγρασία 56-60% ....αίσθηση 29-30...καταπληκτικό βραδιά Βιρμανίας
              ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

• 30 c στις Σέρρες με 50% υγρασία. 36,1 απόλυτη μέγιστη και 19,8 ελάχιστη πέριξ της πόλης. Μας έχει λιώσει στη ζέστη και την υγρασία αυτό το καλοκαίρι έλεος. ’ντε να φύγω Ιταλία αύριο να ξεφύγω από αυτή την αρρώστια!
                Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

• Υψηλες θερμοκρασιες για την εποχη για μια ακομα ημερα στη χωρα μας και μεχρι στιγμης εχουμε εναν αρκετα ζεστο μηνα σε σχεση με τα κλιματικα. Στην περιοχη της Θεσσαλιας ειναι περιπου 2 βαθμους πανω απο τα κλιματικα οσο δηλαδη ηταν και ο Ιουλιος. Αναλυτικα οι μεγιστες θερμοκρασιες στη χωρα μας απο μηχανικα αεριζομενους σταθμους ηταν :

Θεολογος Φθιωτιδας ΕΑΑ 37,2
                  Ορεστιαδα ΕΑΑ 37,0
                  Χαλκιδα ΔΕΥΑΧ ΕΑΑ 36,9
                  Γαλαξιδι Φωκιδας ΕΑΑ 36,8
                  Λιβαδεια ΕΑΑ 36,7
                  Λαρισα ΑΤΑ ΙΜΣ 36,4
                  Πολυδροσο Φωκιδας ΕΑΑ 36,2
                  Μικροκαμπος Δραμας ΕΑΑ 36,2
                  Ιστιαια Ευβοιας ΙΜΣ 36,2
                  Αρφαρα Μεσσηνιας ΕΑΑ 36,2
                  Βολος ΕΑΑ 36,2
                  Ταναγρα ΕΑΑ 36,1
                  Σερρες ΕΑΑ 36,1
                  Κωπαιδα Βοιωτιας ΕΑΑ 36,0
                  Οινοφυτα Βοιωτιας ΙΜΣ 35,8
                  Αγ.Θεοδωροι Κορινθιας ΕΑΑ 35,8
                  Μεταξαδες Εβρου ΕΑΑ 35,7
                  Αγ.Παρασκευη Λεσβου ΕΑΑ 35,7
                  Σπαρτη ΕΑΑ 35,6
                  Πρωτη Σερρων ΙΜΣ 35,6
                  Δραμα ΙΜΣ 35,6
                  Ν.Κοσμος ΑΘΗΝΑ ΕΑΑ 35,4
                  Σκιαθος ΕΑΑ 35,4
                  Τρικαλα ΕΑΑ 35,4
                  Τατοι Αττικης ΕΑΑ 35,3
                  Σπατα Αττικης ΕΑΑ 35,3
                  Μενιδι Αττικης ΙΜΣ 35,3
                  Πετρουπολη Αττικης ΕΑΑ 35,3
                  Μονη Βατοπεδιου ΕΑΑ 35,3
                  Πορτο Ραφτη Αττικης ΕΑΑ 35,2
                  Διον Πιεριας ΕΑΑ 35,2
                  Αγ.Αθανασιος Δραμας ΕΑΑ 35,2
                  Κλειδι Βοιωτιας ΕΑΑ 35,1
                  Ασπροπυργος Αττικης ΕΑΑ 35,1
                  Αργος ΕΑΑ 35,1
                  Παρανεστι Δραμας ΕΑΑ 35,1
                  Κοιμηση Σερρων ΕΑΑ 34,9
                  Κερκινη Σερρων ΕΑΑ 34,9
                  Αριδαια Πελλας ΕΑΑ 34,9
                  Ελευθερουπολη Καβαλας ΕΑΑ 34,9
                  Μαρουσι Αττικης ΕΑΑ 34,8
                  Μαυροβατος Δραμας ΕΑΑ 34,8
                  Δραμα Κεντρο ΙΜΣ 34,8
                  Λευκη Ξανθης ΕΑΑ 34,8
                  Μακρακωμη Φθιωτιδας ΕΑΑ 34,8
                  Καλαμπακα Τρικαλων ΕΑΑ 34,8
                  Καρδιτσα ΕΑΑ 34,8
                  Λημνος ΕΑΑ 34,7

Στην ΑΘΗΝΑ η μονη αξιοπιστη μεγιστη σημειωθηκε στο σταθμο του Νεου Κοσμου ΕΑΑ με 35,4οc.
                  Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
                  http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.

Comment

• Καλά όλοι αυτές τις μέρες πήγαμε σε βουνά?! Ξέρουμε να κάνουμε διακοπές φαίνεται! Ο Σωτήρης στην Αβδέλλα, ο Γιώργος στο Πάος Καλαβρύτων, εγώ στον Όλυμπο.. ’ντε την επόμενη φορά όλοι μαζί [και όχι μόνο εμείς φυσικά] σε κανένα ορεινό προορισμό χαχα.
                    Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
                    Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Επιστροφη μετα απο συντομη βολτα στο Μπαφι της Παρνηθας. Αλλος θεος εκει με τη θερμοκρασια στους 21 βαθμους στις 9 το βραδυ.
                      No snow....no party

Comment

• Μόλις γύρισα απο Τζια και πονώ το ουισκακι μου στον κήπο στην Ιπποκράτειο. Έχει 23,2 βάση του δικού μου αισθητήρα αλλα μετα απο τόσες μερες Τζια μου φαίνεται σε 15!
                        NEA WEATHER CAM ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ :

http://forecastweather.gr/index.php/site/camera/ippokrateios-politeia

Η λιμνη μας τον χειμωνα. https://www.facebook.com/IppokratiosPolitia

Comment

• Παίδες μου βγάζω το αχτι μου γιατι δυστυχως απο αυριο επιστρέφω Αθηνα για λιγες μερες..

16 στο θερμόμετρο της πλατείας στην εκκλησία, 16.2 έδινε το θερμόμετρακι μου ...

κατω απο τον πλάτανο για τα πρωτα ποτά με τις Βλαχες ενα ξαδελφο κ ενα φιλαράκι του..

Χθες βραδυ στο δωμάτιο του εβαλα καλοριφέρ λαδιού να σπαςει υγραςια , εσωτερικη σπιτιού 21.5-23.5 ημερήσια διακύμανση..( πέτρινο σπιτι)

Comment

• Δεν λέει να πέσει κάτω από 30. Αθήνα 2c κάτω.

Comment

• βρεχει ηγουμενιτσα

Comment

• Μακαρι να μας κανει καμια βραδινη βροχουλα..Ο,τι καλυτερο θα ειναι!
                                Γιαννης,Γιαννενα και τα μυαλα στα...χιονια!

Comment

Working...
                                X