Announcement

Collapse
No announcement yet.

Οικονομική θεματολογία

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Σου απαντησα και στα διευκρινησα ολα, με τον πιο απλο τροπο, Yakutia.
    Eχω πει απ'την αρχη, πως οταν καποιος εχει αποριες σχετικα με τα γραφομενα μου, μετα χαρας να κανω διευκρινησεις.
    Και οταν χρειαζεται μαλιστα, το κανω και με παραθεση στοιχειων ωστε να μην υπαρχουν κενα.

Επισης ομως, διευκρινησα εξ'αρχης πως δεν εχω σκοπο να κανω μαθηματα θεωρητικης οικονομολογιας σε κανεναν με τα γραφομενα μου.
    Αυτο που με ενδιαφερει και το'χω δηλωσει, ειναι να επικοινωνησω καποια θεμελιωδη πραγματα που εχουν να κανουν με την ουσια.
    Και οπως εγραψα, παλι εξ'αρχης, τα πραγματα ειναι πολυ απλα, ωστε να μπορει ο καθενας να τα συνειδητοποιησει.

Εσυ τωρα φιλε Yakutia, παρατηρω πως 'κολλας' σε ορισμους και ορολογιες, γιατι εν πολλοις δεν μπορεις να διαχειρηστεις και να αποδεχτεις μια πραγματικοτητα. Ειναι ενας τροπος να εμμενεις σε καποια επουσιωδη θεματα ωστε να αποφευγεις την ουσια.
    Στο εχω επισημανει αυτο και σε αλλα θεματα εδω μεσα...

Κατα την γνωμη μου, η αιτια ειναι πως δεν θελεις ή δεν αντεχεις να παραδεχτεις, οτι μπορει τοσο καιρο να τα'βλεπες διαστρεβλωμενα, εξαιτιας μιας πλανης. Πραγματικα, δεν ειναι ευχαριστο να συνειδητοποιεις οτι τοσο καιρο, πισω απο ενα καλλυμα περιτεχνων ορολογιων και ενα πεπλο αποπλανητικων τεχνικων ορων, ηταν κρυμεννα καποια απλα πραγματα, θεμελιωδης ουσιας.

Σου ειχα γραψει και νωριτερα, πως δεν ειναι τυχαιο οτι στην οικονομολογια χρησιμοποιουνται περιπλοκοι και πολυσυνθετοι οροι για να περιγραψουν, πολλες φορες, τα πιο απλα πραγματα.
    Αυτο γινεται με καποιον σκοπο και αυτος ειναι να προκαλειται στο ευρυ κοινο, συχηση και παραπλανηση.
    Ετσι, ωστε να αποκρυπτεται, με οσο τον δυνατον καλυτερο τροπο, η ουσια της παγκοσμιας οικονομιας.
    Και η ουσια ειναι πως η παγκοσμια οικονομια δεν ειναι παρα ενα συστημα εκμεταλλευσης, των πολλων απο τους λιγους.
    Δεν το λεω επειδη ανηκω στην εργατικη ταξη. Απλως δεν θελω να υποκρινομαι και θελω να εχω επιγνωση της πραγματικοτητας.
    Last edited by evonimos; 11/02/2018, 08:13 PM.

Comment

• Μη επιμένεις evonimos ξαναλέω δεν είναι κακό να παραδέχεται κανείς καμιά φορά τα λάθη του.

Θα επικοινωνούσες πολύ καλύτερα και απλούστερα και αποδοτικότερα αν χρησιμοποιούσες σωστά τις έννοιες και την ορολογία που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος. Δεν θα σε ενοχλούσε σε τίποτα να αναπτύξεις τις όποιες δικές σου θεωρίες και αναλύσεις. Τώρα είναι απάντηση αυτή ότι "εγώ θεωρώ "αγορές" τα μεγάλα funds και αυτή είναι η ουσία";;

θα μας τρελλάνεις που "κολλάω" σε ορισμούς;; Χρησιμοποιώ απλά την σωστή ορολογία για να καταλαβαίνει ο κόσμος τι λέω και εξηγώ πάντα όσα γράφω και μάλιστα προσπαθώ να εκφράζομαι και με ελληνικούς όρους ή να εξηγώ και στα ελληνικά όσους αγγλικούς βάζω. Θεμελιώδες να εκφράζεται κανείς με σωστούς όρους και απλά. Ειδικά σε μιά χώρα που πολύς κόσμος πιστεύει ότι το καλοκαίρι που "θα βγούμε στις αγορές", θα βγούμε και θα πουλάμε λάδι φρούτα και ελιές. (το έχω ειλικρινά ακούσει και μου φύγανε μάτια και αυτιά).

Εγώ ζούσα σε πλάνη; Ή εσύ που νόμιζες ότι οι "αγορές" είναι 5-10 μεγάλα Funds. Και μάλιστα σε μία μόνο απ τις πολλές "αγορές" που υπάρχουν.

Comment

• Σου απαντησα Yakutia, αναλυτικοτατα.
        Για ολα τα ζητηματα που εθεσες.
        Κανεις οτι δεν καταλαβαινεις παλι..

Τελος παντων, παραθετω ενα χρησιμο video, του συμπαθεστατου μεγαλοεπενδυτη, Jim Rogers:

JIM ROGERS: The worst crash in our lifetime is coming

Comment

Working...
        X