Announcement

Collapse
No announcement yet.

Οικονομική θεματολογία

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πέρα από κάθε πρόβλεψη η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2017

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που προέβλεπαν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οικονομολόγοι στην αρχή του 2017.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/finance/arti...#ixzz55gV6G3lP

κάποιοι έλεγαν λίγες σελίδες πριν σε οικονομική και πολιτική θεματολογία, ότι η Ευρώπη καταρρέει, οι πολίτες της υποφέρουν και ότι αν ο "Μάριος" δεν "τρομπάρει" με το QE θα καταρρεύσουν όλα, ο ίδιος θα φύγει για Ελβετία μεριά, κλπ κλπ......

Comment

• Μερικοι γραφουν ατελειωτα κατεβατα, και ελπιζουν οτι δια της ποσοτητας, δημιουργουν επιχειρηματολογια.

Επισης, παλι με ορους ποσοτητας, προσπαθουν ανεπιτυχως να ερμηνευσουν την παραγωγη χρηματος.

Η πραγματικοτητα ομως, δεν αποτυπωνεται ουτε με μακροσυρτες αναλυσεις, ουτε με ορους 'ποσοτητας'.

Αν γνωριζεις, μπορεις και με λακωνικο τροπο να την αποτυπωσεις επαρκως.

Οπως για παραδειγμα εδω, ο κ. Charles Blankart εξηγει με πολυ απλο τροπο, τον βασικο ρολο των Κεντρικων Τραπεζων.

Και κατι αλλο:

Originally posted by yakutia View Post
      Συνωμοσιολογικό και προπαγανδιστικό επιπέδου James Corbett (russian fake news). .
      Πραγματικα, πιστευεις οτι αντικρουεις το παρακατω βιντεο χρησιμοποιοντας τετοιους ορους ως 'επιχειρηματολογια'?

Το μονο που πετυχαινεις, ειναι να επιδεινωνεις την θεση σου.

Αυτος ο τροπος αποτελει, ξεπερασμενη πλεον τεχνικη, αποτυχημενης προπαγανδας.

Ηδη τον εγκαταλειπουν, οι ιδιοι που τον δημιουργησαν:
      Facebook ditches fake news flag, admits it was making things worse...

Απορω πως δεν τα γνωριζεις αυτα...?
      Last edited by evonimos; 30/01/2018, 07:00 PM.

Comment

• Originally posted by evonimos View Post
        Μερικοι γραφουν ατελειωτα κατεβατα, και ελπιζουν οτι δια της ποσοτητας, δημιουργουν επιχειρηματολογια.

Επισης, παλι με ορους ποσοτητας, προσπαθουν ανεπιτυχως να ερμηνευσουν την παραγωγη χρηματος.

Η πραγματικοτητα ομως, δεν αποτυπωνεται ουτε με μακροσυρτες αναλυσεις, ουτε με ορους 'ποσοτητας'.

Οπως για παραδειγμα εδω, ο κ. Charles Blankart εξηγει με πολυ απλο τροπο, τον βασικο ρολο των Κεντρικων Τραπεζων.

Και κατι αλλο:

Πραγματικα, πιστευεις οτι αντικρουεις το παρακατω βιντεο χρησιμοποιοντας τετοιους ορους ως 'επιχειρηματολογια'?

Το μονο που πετυχαινεις, ειναι να επιδεινωνεις την θεση σου.

Αυτος ο τροπος αποτελει, ξεπερασμενη πλεον τεχνικη, αποτυχημενης προπαγανδας.

Ηδη τον εγκαταλειπουν, οι ιδιοι που τον δημιουργησαν:
        Facebook ditches fake news flag, admits it was making things worse...

Απορω πως δεν τα γνωριζεις αυτα...?

ΟΚ ποιά είναι η πηγή του video αυτού, ποιός το έφτιαξε;

για να δούμε ποιανού η θέση επιδεινώνεται.

εγώ έψαξα και βρήκα να το έχει ένα site που λέγεται "Our greater destiny......"
        Last edited by yakutia; 30/01/2018, 07:19 PM.

Comment

• Λιγο με ενδιαφερει ποιος το εφτιαξε... Εχουμε προφανως αλλα κριτηρια.

Δεν με απασχολουν ουτε οι ταμπελες ουτε οι περγαμηνες του καθενος.

Με ενδιαφερει το περιεχομενο, με το οποιο, εν πολλοις, συμφωνω.

Αν δεν σου αρεσε, εχω αλλο να σου προτεινω.

Last edited by evonimos; 30/01/2018, 07:30 PM.

Comment

Μερικοι γραφουν ατελειωτα κατεβατα, και ελπιζουν οτι δια της ποσοτητας, δημιουργουν επιχειρηματολογια.

Και κατι αλλο:
            δε θα κρίνεις εσύ την έκταση ενός ποστ ούτε θα κρίνεις τι γράφει απ το πόσες αράδες είναι.

Αλλά δεν είναι καθόλου κατεβατό. έχει ακριβώς το μέγεθος για να εξηγήσει επακριβώς τα δικά σου λάθη και να δώσει σωστά στοιχαία. Αυτά άστα λοιπόν, κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν. Και να είσαι βέβαιος ότι το διαβάζουν.

απλώς δεν σ' αρέσει γιατί είναι τάπα ολκής. Και προσπαθείς να το υποβαθμίσεις επειδή είναι ..κατά την άποψή σου μεγάλο

αν έχεις επιχειρήματα, να αντικρούσεις τα δικά μου και ας τα σάπια για κατεβατά και λακωνικά.

Comment

Λιγο με ενδιαφερει ποιος το εφτιαξε... Εχουμε προφανως αλλα κριτηρια.

Δεν με απασχολουν ουτε οι ταμπελες ουτε οι περγαμηνες του καθενος.

Με ενδιαφερει το περιεχομενο, με το οποιο, εν πολλοις, συμφωνω.

Αν δεν σου αρεσε εχω αλλο να σου προτεινω.
              το έχω καταλάβει ότι όχι μόνο δεν ελέγχεις τις πηγές σου αλλά ό,τι βρείς το κοπανάς. το έχουν καταλάβει όλοι νομίζω εδώ μέσα.

Comment

• Originally posted by yakutia View Post
                ...ας τα σάπια για κατεβατά και λακωνικά...
                Εγω θα ελεγα μερικοι, να ειναι πιο χαλαροι και να μην επιλεγουν ορους λαικης αγορα, στον αντιλογο τους.

Εαν θελουν να κανουν διαλογο... δε νομιζω να διατιθεται κανεις να συμμετεχει με τετοιους ορους.

ΥΓ
                Εμαθαν καποιοι, εστω και ετεροχρονισμενα, τι σημαινουν 'πηγες' και 'references'...
                Last edited by evonimos; 30/01/2018, 07:44 PM.

Comment

Εγω θα ελεγα μερικοι, να ειναι πιο χαλαροι και να μην επιλεγουν ορους λαικης αγορα, στον αντιλογο τους.

Εαν θελουν να κανουν διαλογο... δε νομιζω να διατιθεται κανεις να συμμετεχει με τετοιους ορους.
                  OK sorry. Ασε λοιπόν τις δικαιολογίες και τις υπεκφυγές και απάντησε, αν μπορείς, στα επιχειρήματα με αντεπιχειρήματα. Διαφορετικά όπως γίνεται συνήθως στον επιχειρηματικό κόσμο που λες ότι ανήκεις, απλώς τα κάνεις αποδεκτά (assumed acceptance- για να το καταλάβεις καλύτερα).

Comment

• Τι λες παλι καλε μου χριστιανε..?

Δεν καταλαβαινεις οτι ολες οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει επανειλημμενα, σε προηγουμενα μυνηματα μου?

Παλι re-post θες να κανω? Βαρεθηκα..

Εχει καταντησει σαν την ταινια 'Η ημερα της Μαρμοτας'!

Αν θες, ανατρεχεις στα προηγουμενα μου μυνηματα και τα διαβαζεις.
                    Last edited by evonimos; 30/01/2018, 07:59 PM.

Comment

Τι λες παλι καλε μου χριστιανε..?

Δεν καταλαβαινεις οτι ολες οι ερωτησεις σου εχουν απαντηθει επανειλημμενα, σε προηγουμενα μυνηματα μου?

Συγνώμη... ανέβασες link για βιντεάκι να υποστηρίξεις οικονομική θεωρία , κ έβαλες βιντεάκι με 753 θεασεις;;;;;
                      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε άνθρωπε , 700 κατι στο YouTube κ το μοστραρεις για références ??? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ τα δικά μου βιντεάκια απο χιονόπτωση Φαληρο έχουν περισσότερες χαχΧαχΧΧ, Θεέ κ κύριε .... κ Θεέ κ κύριε ....
                      carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

• Originally posted by yakutia View Post
                        ΟΚ ποιά είναι η πηγή του video αυτού, ποιός το έφτιαξε;

για να δούμε ποιανού η θέση επιδεινώνεται.

εγώ έψαξα και βρήκα να το έχει ένα site που λέγεται "Our greater destiny......"
                        Βρήκες πηγή απο αυτο το βίντεο που συγκλόνισε ;;;; Συγκλόνισε Σμιξη κ Σαμαρίνα ταυτόχρονα χωρις τους καλοκαιρινούς επισκέπτες ....
                        carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

Τι λες παλι καλε μου χριστιανε..?

Τίποτα δεν είχες να απαντήσεις στα παρακάτω. Έγραψες ότι αν θέλουν οι κεντρικές τράπεζες αναλαμβάνουν αυτές όλη την παραγωγή χρήματος...αγοράζοντας securities, μάλιστα ειρωνεύτηκες με "Duhhh " και παράδειγμα την ...Audi.

Σού απέδειξα με τα παρακάτω ποστ επακριβώς την απίστευτη κοτσάνα που είπες, και δεν είχες να απαντήσεις τίποτα.

Πες τουλάχιστον έκανα λάθος, πιό αξιοπρεπές είναι...

Ευτυχώς που που και που πετάς 100% δικές σου απόψεις οπότε αποδεικνύεται ότι ΑΚΟΜΑ μετά από τόσες σελίδες προσπάθειάς μου δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργούν οι οικονομίες οι τράπεζες και όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αν καταργήσουν οι κεντρικές τράπεζες το fractional reserve banking, πως θα παράγουν αυτές αποκλειστικά το χρήμα ωρέ παλικάρι;;;;

θα βγούν οι κεντρικές τράπεζες στην αγορά να να ανοίξουν καταθετικούς λογαριασμούς στον πληθυσμό και σε επιχειρήσεις, να επενδύσουν σε βιομηχανίες και στους καταναλωτές δανειοδοτώντας τους, να τους δώσουν επενδυτικά και καταναλωτικά δάνεια, χορηγήσεις;;; Γιατί έτσι παράγουν το χρήμα οι τράπεζες!!

θα ανοίξει η Federal Reserve 80.000 υποκαταστήματα γιατί τόσα υπάρχουν σήμερα στις ΗΠΑ για να εξυπηρετούν την αγορά και να παράγουν το χρήμα στην οικονομία;;;!!!

Mόνο η JP Morgan έχει 5.000 υποκαταστήματα!!!

https://www.federalreserve.gov/releases/lbr/current/

Ειλικρινά απορώ ΑΚΟΜΑ να καταλάβεις πως παράγεται το χρήμα;;;

Δεύτερη απόδειξη του ότι ακόμα να καταλάβεις: Μόνος σου έβαλες τα video με τα προβλήματα της Deutsche Bank με σχόλια ότι "αν δεν ήταν οι κάνουλες του Ντράγκι"....
                          απέδειξες ότι πάλι δεν έχεις καταλάβει...

Η Deutsche Bank αντιμετωπίζει προβλήματα παρόλες τις "ανοιχτές κάνουλες Ντραγκι". Υπερβολικό μέγεθος και κόστος λειτουργίας , αστοχίες σε επενδυτικές επιλογές και project, ανεπαρκές management κλπ κλπ. για αυτό και απολύει τώρα κόσμο, κάνει δραστικές αναδιαρθρώσεις και αναμορφώνει την επενδυτική πολιτική της. Αν πρόσεχες τα video που εσύ ο ίδιος έβαλες θα καταλάβαινες ότι οι μεγάλες τράπεζες ιδίως σε περιόδους κρίσεις είναι ευάλλωτες σε προβλήματα παρά την όποια στήριξη των κεντρικών τραπεζών που τώρα π.χ. με το QE δεδομένη.

Το παράδειγμα με την Audi ήταν μεν άστοχο στη βάση της σύγκρισης διότι η Deutsche bank δεν είναι θυγατρική ούτε παράρτημα της Bundesbank ή της ΕΚΤ του "Μάριου", όπως δεν είναι η Πειραιώς θυγατρική της ΤτΕ. Αλλά ας πούμε ότι είναι, για να αποδειχτεί με ένα ανάλογο παράδειγμα ότι το επιχείρημά σου είναι τόσο άκυρο όσο να ισχυριστεί κανείς:

"Η μαμά εταιρεία Audi μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τη χρηματοδότηση στα 12 περιφερειακά εργοστάσιά της και να παράγει τα 600.000 αυτοκίνητα που φτιάχνει το χρόνο στα κεντρικά της γραφεία στο Ingolstadt!!"

Και για να γίνει ακόμα πιό κατανοητή η αρλούμπα που πέταξες, με ρεαλιστικότερα μεγέθη, σα να λέμε ότι

Η μαμά εταιρεία, o όμιλος VOKLSWAGEN GROUP μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τη χρηματοδότηση στα 120 περιφερειακά εργοστάσια παραγωγής και να παράγει και τα 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο απ τα κεντρικά της γραφεία στο Wolfsburg !

μάλλον εσύ μας κάνεις πλάκα

η FED δηλαδή θα αντικαταστήσει το χρήμα που παράγουν 80.000 καταστήματα εμπορικών και επενδυτικών τραπεζών των ΗΠΑ ..αγοράζοντας securities;;;;;;;;;;;;;;

αυτό έχεις να απαντήσεις;;;;;

ευτυχώς όλη η απάντησή μου όλη είναι μόλις δυό ποστ παραπάνω για να απολαύσουν όλοι όσοι διαβάσουν την κυρυφαία σου αυτή στιγμή. Σκότος και έρεβος στα πιό βασικά.
                          Έχει τεράστια σημασία ποιός παράγει την μεγαλύτερη ποσότητα χρήματος και με ποιά σειρά όχι μόνο για την ποσότητα καθεαυτή αλλά γιατί οι κεντρικές τράπεζες ΕΙΝΑΙ Α-ΔΥ-ΝΑ-ΤΟΝ να κάνουν τη δουλειά των εμπορικών τραπεζών όπως εξήγησα αναλυτικά παραπάνω. 80.000 καταστήματα τραπεζών στις ΗΠΑ παράγουν χρήμα με χιλιάδες τραπεζικά προϊόντα. Τα οποία, προϊόντα όπως δανειοδοτήσεις επιχειρήσεων, επενδύσεις σε μετοχές κλπ κλπ παράγουν και τα SECURITIES τα οποία μετά τα αγοράζουν και οι κεντρικές τράπεζες.

όσο για τα κρατικά ομόλογα αυτά τα πουλάει το κράτος πρωτογενώς στις διεθνείς αγορές και ΟΧΙ στις κεντρικές τράπεζες.

Δηλαδή: Αν δεν υπάρχει οικονομία και κράτος σε λειτουργία, αν δεν υπάρχουν τράπεζες να παράξουν χρήμα, τότε δεν υπάρχουν securities άρα δεν υπάρχει τίποτα να αγοράσουν δευτερευόντως οι κεντρικές τράπεζες....

Φυσικά ασχολίαστος ο ισχυρισμός ότι αν κλείσουν όλες οι τράπεζες όλη την παραγωγή χρήματος μπορούν να την αναλάβουν οι ..κεντρικές αγοράζοντας securities....Αυτό είναι ό,τι πιό σουρεάλ έχω διαβάσει εδώ μέσα.....
                          Last edited by yakutia; 30/01/2018, 08:45 PM.

Comment

• Originally posted by swter View Post
                            Συγνώμη... ανέβασες link για βιντεάκι να υποστηρίξεις οικονομική θεωρία , κ έβαλες βιντεάκι με 753 θεασεις;;;;;
                            ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ρε άνθρωπε , 700 κατι στο YouTube κ το μοστραρεις για rιfιrences ??? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ τα δικά μου βιντεάκια απο χιονόπτωση Φαληρο έχουν περισσότερες χαχΧαχΧΧ, Θεέ κ κύριε .... κ Θεέ κ κύριε ....
                            Για ποιο βιντεο λες??

Και με συγχωρεις, αλλα τι εννοεις με τα views? Aν ειχε 1 view τι σημαινει?

Εσυ δηλαδη κρινεις το περιεχομενο απο τα views και την ανταποκριση της αγελης??

Και να ξεκαθαρισω και κατι αλλο.

Τα 'references' τα ζηταει οποιος θελει απο τον δημιουργο του βιντεο. Δεν το εφτιαξα εγω.

Εγω απλως το παραθετω.

Και οταν παραθετω ενα βιντεο, το κανω επειδη το θεωρω χρησιμο και επεξηγηματικο.

Οχι επειδη εχει πολλα views..
                            Last edited by evonimos; 30/01/2018, 08:54 PM.

Comment

• Originally posted by swter View Post
                              Βρήκες πηγή απο αυτο το βίντεο που συγκλόνισε ;;;; Συγκλόνισε Σμιξη κ Σαμαρίνα ταυτόχρονα χωρις τους καλοκαιρινούς επισκέπτες ....

ναι βρήκα, και μάλιστα με αφορμή το δικό σου σχόλιο είδα τώρα ότι έχει 41 views!!

Comment

• Τι να απαντησω παλι στα κατεβατα του Yakutia?

Ποιος ειναι ο τροπος που λειτουργουν οι Κ. Τραπεζες και ποιος ο τροπος που παραγεται το χρημα...??

To εχω κανει τοσες φορες.

Εαν δεν θελει ο ανθρωπος να καταλαβει, οτι και να του πεις εχει ληξει το θεμα.

Εδω ταιριαζει και το ακολουθo:

“It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled.”

― Mark Twain

Comment

Working...
                                X