Originally posted by Alkis Serres
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΗΛΕΚΤΡΙΖΟΜΑΣΤΕ?
Collapse
X
-
Το χιόνι ναι, τα υπόλοιπα δεν τον τρελαίνουν τόσο, αλλά γενικά του αρέσει πάρα πολύ το χιόνι , ο αέρας και οι πολύ ισχυρές καταιγίδες.Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
-
Σαν εμένα. Και βάλε μέσα την ομίχλη και τον παγετό. Βγάλε όμως το χαλάζι. Το σιχαίνομαι και κάνει και ζημιές.Originally posted by [weathermaniac] View PostΤο χιόνι ναι, τα υπόλοιπα δεν τον τρελαίνουν τόσο, αλλά γενικά του αρέσει πάρα πολύ το χιόνι , ο αέρας και οι πολύ ισχυρές καταιγίδες.Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
το χαλάζι έχει σπάσει τζάμι του αυτοκινήτου του πατέρα μου, Αν είναι να το κάνει και στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν θα με ένοιαζε καθόλου! Αρκεί να το δω να πέφτει!Originally posted by Alkis Serres View PostΣαν εμένα. Και βάλε μέσα την ομίχλη και τον παγετό. Βγάλε όμως το χαλάζι. Το σιχαίνομαι και κάνει και ζημιές.
Εγώ χτες ηλεκτρίστηκα όταν πάτησα το καζανάκι της τουαλέτας!!!!
Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment
-
Τι λες ρε;;;; Λεφτά θέλει για τις ζημιές συν του ότι κινδυνεύουν και ζωές με ακραία.Originally posted by [weathermaniac] View Postτο χαλάζι έχει σπάσει τζάμι του αυτοκινήτου του πατέρα μου, Αν είναι να το κάνει και στο δικό μου αυτοκίνητο, δεν θα με ένοιαζε καθόλου! Αρκεί να το δω να πέφτει!
Εγώ χτες ηλεκτρίστηκα όταν πάτησα το καζανάκι της τουαλέτας!!!!
Με το καζανάκι πως; χαχαα
Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
Για το πρώτο όταν ξεκινούσε το χαλάζι τότε ξεκινούσα και εγώ μια υπέροχη βόλτα με το ποδήλατο, για το δεύτερο το παθαίνω πρώτη φορά!Originally posted by Alkis Serres View PostΤι λες ρε;;;; Λεφτά θέλει για τις ζημιές συν του ότι κινδυνεύουν και ζωές με ακραία.
Με το καζανάκι πως; χαχααΤο φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment
-
Χαχαχ Θεέ μου τρέλα δες.Originally posted by [weathermaniac] View PostΓια το πρώτο όταν ξεκινούσε το χαλάζι τότε ξεκινούσα και εγώ μια υπέροχη βόλτα με το ποδήλατο, για το δεύτερο το παθαίνω πρώτη φορά!
Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!
Comment
-
Διάβασε τια αναφορές Ιανουάρίου να δεις τι έγραψα , εκτός αν το έχεις διαβάσει!Originally posted by Alkis Serres View PostΧαχαχ Θεέ μου τρέλα δες.
Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Comment
-
ΑΑΑ Τώρα θυμήθηκα ότι μικρός πήγαινα το μπαλόνι που είχε ήλιο μέσα[από αυτά που είναι από κάτι σαν αλουμινόχαρτο] στην τηλεόραση , ακουμπούσα το μπαλόνι στην τηλεόραση και όταν ακουμπούσα το χέρι μου πάνω στο μπαλόνι εκεί την ώρα, τότε ηλεκτριζόμουν ! Και το έκανα επανηλημένα λες και είχα εθιστεί.
Comment
-
Χαχαχα καλά μικρά όλα κάναμε βλακείες έτσι και μας άφηναν μόνα μας ήμασταν ικανά να αυτοκτονήσουμε.Originally posted by [weathermaniac] View PostΑΑΑ Τώρα θυμήθηκα ότι μικρός πήγαινα το μπαλόνι που είχε ήλιο μέσα[από αυτά που είναι από κάτι σαν αλουμινόχαρτο] στην τηλεόραση , ακουμπούσα το μπαλόνι στην τηλεόραση και όταν ακουμπούσα το χέρι μου πάνω στο μπαλόνι εκεί την ώρα, τότε ηλεκτριζόμουν ! Και το έκανα επανηλημένα λες και είχα εθιστεί.
Comment
-
Φυσικά συμαβαίνει σε όλους. Είναι η ηλεκτροστατική φόρτιση. Δηλαδή πάνω μας, κυρίως απ τα ρούχα που φοράμε με την τριβή μεταξύ των ρούχων και του σώματος δημιουργείται ηλεκτροστατικό πεδίο (τριβοηλεκτρικό που λέμε στη φυσική). Μπορεί να φτάνει και πολλές χιλιάδες volt!Originally posted by efthym1983Χθες δεν σταματησα να ηλεκτριζομαι!! παω το πρωι να μπω στο αυτοκινητο, τσακ, ηλεκτριζομαι!! παω στην δουλεια και στο χερουλι της εσωτερικης πορτας, τσακ, παλι τα ιδια!! μου δινει καποιος ενα φλασακι, παλι τα ιδια!! μου λεει αυτος: << αμαν ρε φιλε, ουτε καλωδιο της ΔΕΗ να επιανα δεν θα τιναζομουνα ετσι>>....ολη μερα τα ιδια μεχρι που

.
Κανω το μπανακι μου το βραδυ, την αλλη μερα ολα καλα!!
1) σας εχει συμβει αυτο?
2) πως το αντιμετωπιζετε?
3) που μπορει να οφειλεται με απλα ελληνικα?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την ενδεχομενη συμμετοχη σας!!
Αντιμετώπιση:
1. Αν φορτιστείς ηλεκτροστατικά πρέπει να γειωθείς, ώστε το ηλεκτροστατικό ρεύμα που ε΄χεις πάνω σου να περάσει σε έναν άλλο καλό αγωγό του ηλεκτρισμού και να φύγει από πάνω σου! Πρέπει να αγγίξεις καλύτερα μιά μεταλλική επιφάνεια καλύτερα με ολόκληρη παλάμη γιατί με το δάχτυλο που είναι σαν ακίδα μπορεί να νοιώσεις σα μικρή ηλεκτροπληξία. Βοηθάει ακόμα να σαλιώσεις ένα δάχτυλο και να αγγίξεις τη γή.
2. Πιό πολύ φορτίζονται ηλεκτροστατικά τα συνθετικά ρούχα ιδίως αν είναι σε συνδυασμό με μάλλινα. Το καλύτερο είναι να φοράς βαμβακερά, αυτά φορτίζονται πολύ δυσκολότερα από όλα τα άλλα. Χειρότερο είναι συνθετικό εσωτερικό π.χ. φανέλα και από πάνω μάλλινο ή επίσης συνθετικό. σατανικά τα flies! που είναι 100% συνθετικά. Αυτά φορτίζονται τρομερά εύκολα.
3. Βασικό το παπούτσι! Αν φοράς παπούτσι με πλαστική σόλα, το ηλεκτροστατικό φορτίο που δημιουργείται πάνω σου απ τα ρούχα δεν μπορεί με τίποτα να γειωθεί γιατί το πλαστικό είναι μονωτής και δεν αφήνει το ρεύμα να διοχετευτεί στη γή. Δοκίμασε παπούτσι με δερμάτινη ή πάνινη σόλα και θα δεις ότι είναι πολύ καλύτερα!
Που οφείλεται με απλά ελληνικά: Οταν τρίβονται μεταξύ τους ορισμένα υλικά όπως τα ρούχα αρχίζει ένα φαινόμενο που λέγεται τριβηλεκτρικό. Με την τριβή αρχίζουν να κινούνται ηλεκτρόνια και παράγεται ένα ηλεκτρικό ρεύμα. Η έντασή του είναι πολύ χαμηλή αλλά η τάση του μπορεί να φτάσει και τα 30000 volt! δεν σου προκαλεί πρόβλημα, αλλά όταν γειωθεί μέσω του σώματος νοιώθεις μιά μικρή ηλεκτροπληξία τοπικά, τη νύχτα μπορεί να δείς ακόμα και σπινθήρα.Last edited by yakutia; 11/01/2015, 09:01 AM.
Comment
-
Α, το μπανάκι σου το βράδυ που είπες δεν έχει καμμία σημασία. Προφανώς την επόμενη αν ήταν όλα ΟΚ ή άλλαξες τύπο ρούχων ή άλλαξες παπούτσια.
Επίσης, η ηλεκτροστατική εκφόρτιση είναι ακαριαία, όπως περίπου γίνεται με τους κεραυνούς. Συνεπώς σε μέρες που είσαι electrostatic boy δε θα μπορούσες με τίποτα να φορτίσεις το κινητό του Κώστα που σου ζήτησε
. Απλά θα του έριχνες μιά καλή εκκένωση που θεωρητικά θα μπορούσε και να το σακατέψει
Last edited by yakutia; 11/01/2015, 08:58 AM.
Comment
-
Η υγρασία παίζει ρόλο. Σε ξηρό καιρό ο στατικός ηλεκτρισμός δημιουργείται ευκολότερα και εκφορτίζεται δυσκολότερα. Η υγρασία πάντα διευκολύνει τη γείωση. Για αυτό όταν π.χ. στεγνώνει κανείς τα μαλλιά με το σεσουαρ, τα ζεστά μαλλιά φορτίζονται ηλεκτροστατικά και μερικές φορές σηκώνονται οι τρίχες όρθιες μόνες τους, ενώ όταν έχεις βρεμμένα μαλλιά δεν ηλεκτρίζονται ποτέ. Στον κρύο καιρό συμβαίνει εέιδή όταν κάνει κρύο φοράμε ρούχα κυρίως μάλλινα και συνθετικά, το καλοκαίρι κυρίως βαμβακερά που δε φορτίζονται εύκολα.Originally posted by efthym1983 View PostΕυχαριστω φιλε γιακουτια απο την κηφισια, μου ελυσες αρκετες αποριες. αλλα ο καιρος παιζει καποιο ρολο στο φαινομενο? παρατηρω οτι μου συμβινει σε ξηρο και κρυο καιρο σχεδον παντα!!!
Comment
-
Διότι το χειμώνα:
α) φοράμε μάλλινα που είναι σημαντικοί "φορείς" του στατικού ηλεκτρισμού.
β) η απόλυτη υγρασία είναι πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με το καλοκαίρι και τα διάφορα στατικά φορτία δεν εξουδετερώνονται τόσο εύκολα.
μάλλον με πρόλαβε ο yakutia
Last edited by Philip; 12/01/2015, 07:56 PM.
Comment
-
Το παρακάτω λινκ έχει καλή ολοκληρωμένη πληροφόρηση για το στατικό ηλεκτρισμό.
http://www.omstat.gr/%CF%83%CF%84%CE...C%CF%8C%CF%82/
Comment

Comment