Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ Μακράς Χειμωνο-καιρίας "ΑΓΓΕΛΟΣ" 26/12-3/1...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Εδω σε μενα δεν μυριζει τιποτα.......ευτυχως...6 βαθμοι και απνοια

Comment

• Δεν βλεπεις ουτε στα 30 μετρα αποψε απο την καπνα. Μιλαμε για τραγικες καταστασεις, που θα παει αυτο το πραγμα...

Comment

• Originally posted by snow lover View Post
        Δεν βλεπεις ουτε στα 30 μετρα αποψε απο την καπνα. Μιλαμε για τραγικες καταστασεις, που θα παει αυτο το πραγμα...
        Τιιιιιιιιιιιιιιιιι!!!!!!!!!!!!
        Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
        Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Originally posted by swter View Post
          Μολις βγήκα μπαλκόνι κ ΕΦΡΙΞΑ... Πρώτη φορα βλεπω τετοθα έντονη αιθαλομιχλη ενώ μυρίζει Τζακιλα σαν να καπνίζουν 1 μύριο τζάκια... Τι το θελα κ βγηκα.. Μεχρι μεσα έφτασε η μυρωδιά κ νόμιζα οτι ερχόταν απο το τζάκι μου παρόλο που το εχω σβηστο σημερα.. Απίστευτο σημερα.. Τούμπανο εξω κ το άσθμα μου βαράει κόκκινο . @@ να ιατρική
          Πραγματι εχει τρελη αιθαλομιχλη σημερα... πολυ εντονη βρομα καπνας εδω Χαλανδρι... βγαινεις για ενα λεπτο εξω στη βεραντα και περνουν καπνιλα τα ρουχα σου...
          Under the Attica sky snow will rise again... 2017-2018

Comment

• τοσο πολυ. οτι νανε καινε;;;;. αυτο ειναι ενα φαινομενο της κρισης.

Comment

• Originally posted by menidi View Post
              Καταλαβαίνω απόλυτα τον συντοπίτη Γιάννη. Και εγώ κάπως έτσι θα ένιωθα αν άρχιζε να μου το λιώνει απο την πρώτη ημέρα με θετικές θερμοκρασίες. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έφτασε 5 βαθμούς μέσα στη νύχτα! Εκεί πρέπει να έλιωσε πολύ χιόνι. Για μένα, καλύτερα 10 - 20 πόντους και παγωνιά, παρά ποσότητα μαμούθ που λιώνει σε χρόνο dt.
              Πάντως, αν αναλογιστούμε οτι τα τελευταία 8 χρόνια, η αμέσως καλύτερη χιονόστρωση στο Βόλο ήταν 3-4 εκατοστά στις ευαίσθητες επιφάνειες, τότε ναι, αυτή η κακοκαιρία μπορεί να εκτιμηθεί απεριόριστα!
              το περισσοτερο χιονι το ελιωσε πραγματι εκεινο το βραδυ με το χιονονερο..... χθες ηταν παγωμενο ολη μερα και ελιωσε ελαχιστη ποσοτητα......αλλα δεν ειναι σαν τους αλλους χιονιαδες,........το 2006 το ειχε κρατησει πανω απο 2 εβδομαδες και ειχε και καλες αναστροφες.....το 2001 ειχε 3 εβδομαδες, φυσικα εκανε ολικους παγετους μαλιστα 3 μερες το 2006 και 4-5 το 2001......και γενικα στους μεγαλους χιονιαδες ηταν αλλιως τα πραγματα....δεν ξερω και το λιωμενο χιονι δεν ειναι τοσο ωραιο......(βεβαια καλυτρα απο το τιποτα.......) 3,3 βαθμους τωρα (γιατι βγηκα εκτος θεματος)
              2001,2006...και 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ονειροοοο :D:D

Comment

• επειδή είχα την τύχη να πάω για πρωτοχρονιά στη Μακρυνίτσα:
                Το πολύ ενδιαφέρον για τη Μαγνησία ήταν ότι επειδή ο χιονιάς ήρθε με ΒΔ ρεύμα, έριξε περίπου τόσο χιόνι μέσα στην πόλη και στις βάρκες στο λιμάνι όσο και στα ημιορεινά χωριά του Πηλίου, Μακρυνίτσα, Πορταριά στα 70-800 περίπου μέτρα, ελάχιστα παραπάνω στα Χάνια.
                Το πολύ χιόνι στην πόλη λειτούργησε και σα μπαταρία ψύχους, εγκλώβισε τον βαρύτερο ψυχρό αέρα κοντά στο έδαφος και έκανε εντυπωσιακές αναστροφές, ενώ ο αέρας υψηλότερα θερμαινόταν. Χτές νωρίς το απόγευμα ενώ τα ημιορεινά του Πηλίου με την ηλιοφάνεια ανέβασαν > +6οC, μέσα στην πόλη είχε +3οC. H πιό ενδιαφέρουσα αναστροφή στο Βόλο ήταν όμως τη Δευτέρα 29.12. Το βράδυ είχε ήδη μπεί το ψύχος με ΒΔ στα πεδινά και η πόλη είχε 2οC, ενώ στη Μακρυνίτσα στα 750m είχε +7 και παραπάνω!

Επίσης η αιθαλομίχλη στο Βόλο πλέον δεν παίζεται. Πρέπει να έχουμε ξαναγυρίσει στις δεκαετίες του 1930-1940 όπου όλοι έκαιγαν ξύλα με τη διαφορά ότι τώρα ο πληθυσμός έχει πολλαπλασιαστεί και ότι τότε σιγο-έκαιγαν πέντε κούτσουρα τη μέρα σε ένα μόνο δωμάτιο και τους έφτανε ενώ τώρα με τα ενεργειακά τζάκια, τους λέβητες ξύλου και πέλετ κλπ οι καταναλώσεις ξύλου και οι εκμπομπές αιθάλης είναι τεράστιες.

Comment

• μέχρι ποιο υψόμετρο είχαμε χιονόστρωση στην Αττική στην κακοκαιρία που πέρασε;
                  Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν.

Comment

• Originally posted by tsef View Post
                    μέχρι ποιο υψόμετρο είχαμε χιονόστρωση στην Αττική στην κακοκαιρία που πέρασε;
                    Στα μέρη μου γύρω στα 380 - 400 m. Στη δυτική Αττική θα πρέπει να έφτασε παρακάτω, αλλά δεν μπορώ να σου πω αφού δεν έχω εικόνα από εκεί.
                    Φίλος μου από Φυλή μου είπε για αρκετό χιόνι και καλή χιονόστρωση. Υπολογίζω ότι το έστρωσε από τα 320 m και πάνω.
                    Μετεωρολογικός σταθμός ’νω Μελίσσια
                    http://whoisthis.no-ip.info:8080/index.htm

Comment

• στη δυτική Αττική παρατηρήθηκε ολική χιονόστρωση και σε υψόμετρο 0μ

Πόρτο Γερμενό

Comment

• Originally posted by geornik2004 View Post
                        στη δυτική Αττική παρατηρήθηκε ολική χιονόστρωση και σε υψόμετρο 0μ
                        Σωστός! Είχα στο μυαλό μου λεκανοπέδιο...
                        Μετεωρολογικός σταθμός ’νω Μελίσσια
                        http://whoisthis.no-ip.info:8080/index.htm

Comment

• 13.3c τώρα Μαρούσι και 71% υγρασία... Στις 13:08, έφτασε και τους 13.4 c..
                          Beati Paoli.........

Comment

• Η Χειμωνο-καιρία "’γγελος" μας προσέφερε πολλές χαρές.. πάμε για περισσότερες τώρα!!
                            Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                            Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Working...
                            X