Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ Μακράς Χειμωνο-καιρίας "ΑΓΓΕΛΟΣ" 26/12-3/1...

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ενα πραγματικα ΠΑΓΩΜΕΝΟ πρωινο στην Αττικη με πολλες αρνητικες ακομα και εντος λεκανοπεδιου !!!!!!!!

-1,7 !!!!! σημειωσα ελαχιστη στο μπαλκονι....πιστευω σε κλασικα αναστροφομερη οπως η Κοκκινοπουλου μπορει και -3 και -4, ολα παγωμενα το πρωι, οι δρομοι γυαλι.....

11,7 η μεγιστη με λιακαδα, ομορφα για βολτα....μας φανηκαν "καυσωνας" οι 11,7 μετα απο 5 ημερες με θερμοκρασιες 1-5 βαθμους και αισθηση μονιμως κατω η γυρω απο το 0.....

Αλιωτα χιονια σε Τρελο, Πεντελη, Παρνηθα περιμενουν τα επομενα σε ακριβως 48 ωριτσες....

Στους 6,8 ηδη και ετοιμαζομαστε για αλλο ενα παγωμενο βραδακι....το τζακι καιει 7 ημερες ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ
    ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

• Originally posted by Kouvanos View Post
      Στους 6,8 ηδη και ετοιμαζομαστε για αλλο ενα παγωμενο βραδακι....το τζακι καιει 7 ημερες ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ
      εδω παντως Ν. Ηρακλειο συνορα με ανω καλογρεζα ηδη βρωμα ο τοπος τζακιλα και δυστυχως εχουμε αιθαλομιχλη,.. ορατη με γυμνο οφθαλμό.. Ρε συ, με 7 ολοκληρους βαθμους και καιτε ολημερις τζάκι;;; Ελεος , εγω εκλεισα πριν λιγο και το κλιματιστικο που μαζι με ενα καλοριφερακι εχω για να περασω το χειμωνα,.....
      Σορρυ αλλα εχετε (ως αθηναιοι) κακομαθει... Δεν ειναι ακομα για τζακι..κ για λογους δημοσιας υγείας ακομα..
      "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

Comment

• Χαχαχα α ρε Στηβ ήρθες απο την Τρίπολη τι να μασησεις ρε φιλε!!ενταξει την τζακαρα την εχουμε για ομορφιά ( γκομεναρα η ατιμη) κ το momentum κ βεβαια κ για ζεστη.κ εγω το έκαιγε φουλ τις τελευταίες μερες αλλα εφαγα 1 κυβικό σε 4 μερες ( άλλη απάτη εκει, ουτε μισό τόνο δεν πρεπει να μου έστειλαν...) κ κοπασα..το θεμα με την αιθαλομιχλη υπαρκτό δυστυχως.. Παλι καλα που έχει πεσει πολυ γ τιμή του πετρελαίου, σημερα έβαλα στην πολυκατοικία με 0.88 αν θυμάμαι καλα. Εχουν ξεσκίστει να το καίνε σε μας, 70 λίτρα τη μερα καίνε!!!!!
        carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

• χαχα ρε Σωτηράκο, και εσυ συνηθισμενος στα κρύα εισαι, (Αβδελιώτης γαρ), οποτε μεγαλο μερος των αθηναιων το εχει αναψει ενεκα και της εορταστικής περιοδου. Πελλετ εχεις; τυολαχιστον αυτό δεν εχει τοσους ρυπους. απο οσο ξερω..
          "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

Comment

• Originally posted by Γιάννης μας View Post
            ρε σεις δεν ξερω γιατι...αλλα εγω αυτον τον χιονια δεν τον θεωρησα ιστορικο.....προφανως λογο της μικρης διαρκειας...αφου οι 50-60 ποντοι επεσαν σε μια νυχτα και ενα πρωι.....και λογο του γρηγορου λιωσιματος ...δηλαδη ελιωσε 30-40 εκ σε 4 μερες (τα περισσοτερα ελιωσαν με το χιονονερο την πρωτοχρονια),ενω επισης δεν εκανε τις μεγαλες αναστροφες που εκανε σε αλλους χιονιαδες.(ελαχιστη -3 με -4).. ( πχ η ελαχιστη του 2006 ηταν νομιζω -6 με -8 και στα πευκακια -8 με -10.....ακομα και το 2008 με μια πασπαλα ειχε πεσει -5....)....δεν ξερω...εμεινα 41 ωρες ξυπνιος και εδω και 5 μερες ειμαι απο το πρωι μεχρι το βραδυ εξω.......εχω βγαλει 200 φωτογραφιες και βιντεο....και παλι νιωθω οτι δεν το χαρηκα.......τι να πω.....
            θα το εκτιμήσεις μετά το τέλος του Χειμώνα...και τα επόμενα χρόνια ακόμα περισσότερο ειδικά αν βλέπεις ότι περνάνε χειμώνες χωρίς να χιονίζει καν...

Comment

• Originally posted by geornik2004 View Post
              θα το εκτιμήσεις μετά το τέλος του Χειμώνα...και τα επόμενα χρόνια ακόμα περισσότερο ειδικά αν βλέπεις ότι περνάνε χειμώνες χωρίς να χιονίζει καν...
              Καταλαβαίνω απόλυτα τον συντοπίτη Γιάννη. Και εγώ κάπως έτσι θα ένιωθα αν άρχιζε να μου το λιώνει απο την πρώτη ημέρα με θετικές θερμοκρασίες. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έφτασε 5 βαθμούς μέσα στη νύχτα! Εκεί πρέπει να έλιωσε πολύ χιόνι. Για μένα, καλύτερα 10 - 20 πόντους και παγωνιά, παρά ποσότητα μαμούθ που λιώνει σε χρόνο dt.
              Πάντως, αν αναλογιστούμε οτι τα τελευταία 8 χρόνια, η αμέσως καλύτερη χιονόστρωση στο Βόλο ήταν 3-4 εκατοστά στις ευαίσθητες επιφάνειες, τότε ναι, αυτή η κακοκαιρία μπορεί να εκτιμηθεί απεριόριστα!

Comment

• Στον Πύργο έστω και μισο πόντο να έστρωνε θα τον θεωρούσαμε όλοι στη πόλη ιστορικότατο. Ρε πως αλλάζουν τα δεδομένα μέσα σε 300km, στα ίδια υψόμετρα κιόλας
                www.weatherlink.com/user/morelo/

Comment

• Ενας άγνωστος αναγνώστης στο blog του Δ.Ζιακόπουλου...

"Βρέθηκα σήμερα σε ένα πανέμορφο κατάλευκο τοπίο στην Κάτω Στενή Ευβοίας, όχι όμως για χιονοπόλεμο, αλλά για να βρεθώ στο ύστατο χαίρε προς τον ιερέα του χωριού, που έφυγε σε ηλικίας μόλις 34 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Τον πρόδωσε η καρδιά του ανήμερα της πρωτοχρονιάς, όταν πρωί-πρωί μέσα στο χιόνι και τον παγωμένο αέρα θεώρησε καθήκον του να περπατήσει ως την εκκλησία του χωριού για να τελέσει τη θεία λειτουργία. Και αφού κατάφερε να φτάσει στην εκκλησία περπατώντας μέσα στους παγωμένους χιονισμένους δρόμους με τον αέρα να φυσά ασταμάτητα, προκειμένου να επιτελέσει το ιερό καθήκον του, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λίγο μέσα στο Ιερό Ναό.
                  Κόσμος πολύς αψήφησε το κρύο για να είναι κοντά του σήμερα.
                  Σε ένα πανέμορφο -λοιπόν- λευκό τοπίο, τα δάκρυα κύλησαν σε όλους μας. Ήταν πραγματικά πολύ έντονη η αντίθεση του λευκού χρώματος, που τόσο αγαπάμε και προσμένουμε κάθε φορά, με το μαύρο χρώμα της απώλειας μίας ζωής.
                  Και τότε θυμήθηκα τη φράση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Σὰν νά ᾿χαν ποτὲ τελειωμὸ τὰ πάθια κι οἱ καημοὶ τοῦ κόσμου..."

http://weatherparty.blogspot.gr/
                  Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Φίλε Morelo εγώ κατάγομαι απο την Πηνεία. Απο μικρό παιδάκι πηγαίνω εκέι. Το 2004 που είχε ρίξει στο χωριό μου στα 180 μέτρα υψ, 2-3 πόντους, είχε θεωρηθεί έπος! Τότε είχε πασπαλίσει και στην Αμαλιάδα, κάτι που μου το έλεγαν οι συγγενείς μου κάτω, και ήταν όπως όταν μιλάμε εμείς στα βόρεια της Αθήνας για 30 πόντους

Comment

• Originally posted by ORESIVIOS View Post
                      χαχα ρε Σωτηράκο, και εσυ συνηθισμενος στα κρύα εισαι, (Αβδελιώτης γαρ), οποτε μεγαλο μερος των αθηναιων το εχει αναψει ενεκα και της εορταστικής περιοδου. Πελλετ εχεις; τυολαχιστον αυτό δεν εχει τοσους ρυπους. απο οσο ξερω..
                      Χαχα ναι κ εγω με το κρυο εχω καλη σχέση, φαντασου εχω να ανάψω 3 χρονια το καλοριφέρ ( βεβαια δεν εχω παιδιά)..θερμοπομπος στο υπνοδωμάτιο, τζάκι κ κλιματιστικά ενδιάμεσα κ εχω στο σπιτι Τ 18.5 -20 στο υπνοδωμάτιο κ 19-20.5 στο σαλονι χαλαρα ( 22 τι με το τζάκι στο φουλ) για να κλείσω κ το off topic μην μας φάνε χεχε.

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
                        Ενας άγνωστος αναγνώστης στο blog του Δ.Ζιακόπουλου...

"Βρέθηκα σήμερα σε ένα πανέμορφο κατάλευκο τοπίο στην Κάτω Στενή Ευβοίας, όχι όμως για χιονοπόλεμο, αλλά για να βρεθώ στο ύστατο χαίρε προς τον ιερέα του χωριού, που έφυγε σε ηλικίας μόλις 34 ετών, πατέρας δύο παιδιών. Τον πρόδωσε η καρδιά του ανήμερα της πρωτοχρονιάς, όταν πρωί-πρωί μέσα στο χιόνι και τον παγωμένο αέρα θεώρησε καθήκον του να περπατήσει ως την εκκλησία του χωριού για να τελέσει τη θεία λειτουργία. Και αφού κατάφερε να φτάσει στην εκκλησία περπατώντας μέσα στους παγωμένους χιονισμένους δρόμους με τον αέρα να φυσά ασταμάτητα, προκειμένου να επιτελέσει το ιερό καθήκον του, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λίγο μέσα στο Ιερό Ναό.
                        Κόσμος πολύς αψήφησε το κρύο για να είναι κοντά του σήμερα.
                        Σε ένα πανέμορφο -λοιπόν- λευκό τοπίο, τα δάκρυα κύλησαν σε όλους μας. Ήταν πραγματικά πολύ έντονη η αντίθεση του λευκού χρώματος, που τόσο αγαπάμε και προσμένουμε κάθε φορά, με το μαύρο χρώμα της απώλειας μίας ζωής.
                        Και τότε θυμήθηκα τη φράση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Σὰν νά ᾿χαν ποτὲ τελειωμὸ τὰ πάθια κι οἱ καημοὶ τοῦ κόσμου..."
                        Το ακουσα.. Απο τα άσχημα δυστυχως... Απο την άλλη ετσι θα ηθελα να φυγω.. Μεσα σε χιονισμένο τοπίο, με μιας, χωρις βα καταλάβω τιποτα.. Χωρις να κουράσω κ να ταλαιπώρησω κανενα.. Βλέποντας το απέραντο μαγικό λευκό.καλο του ταξίδι

Comment

• Originally posted by Γιάννης μας View Post
                          ρε σεις δεν ξερω γιατι...αλλα εγω αυτον τον χιονια δεν τον θεωρησα ιστορικο.....προφανως λογο της μικρης διαρκειας...αφου οι 50-60 ποντοι επεσαν σε μια νυχτα και ενα πρωι.....και λογο του γρηγορου λιωσιματος ...δηλαδη ελιωσε 30-40 εκ σε 4 μερες (τα περισσοτερα ελιωσαν με το χιονονερο την πρωτοχρονια),ενω επισης δεν εκανε τις μεγαλες αναστροφες που εκανε σε αλλους χιονιαδες.(ελαχιστη -3 με -4).. ( πχ η ελαχιστη του 2006 ηταν νομιζω -6 με -8 και στα πευκακια -8 με -10.....ακομα και το 2008 με μια πασπαλα ειχε πεσει -5....)....δεν ξερω...εμεινα 41 ωρες ξυπνιος και εδω και 5 μερες ειμαι απο το πρωι μεχρι το βραδυ εξω.......εχω βγαλει 200 φωτογραφιες και βιντεο....και παλι νιωθω οτι δεν το χαρηκα.......τι να πω.....
                          k γω συμφωνω και με τον φιλο πιο πανω, προτιμω 20 ποντους σε 2 μερες και να το κρατησει με πολυ παγωνια παρα 50 σε 1 και να φυγει σε 3 μερες νερο.. πχ τον μαρτιο του 2005 που εβαλε 15 σε 3 ωρες και το ελιωσε την ιδια μερα δεν τον θυμαται κανεις σε σχεση με τον γεναρη του 2006 που ειχε 5 και ολα ηταν παγωμενα για 10 μερες

Comment

• Originally posted by menidi View Post
                            Φίλε Morelo εγώ κατάγομαι απο την Πηνεία. Απο μικρό παιδάκι πηγαίνω εκέι. Το 2004 που είχε ρίξει στο χωριό μου στα 180 μέτρα υψ, 2-3 πόντους, είχε θεωρηθεί έπος! Τότε είχε πασπαλίσει και στην Αμαλιάδα, κάτι που μου το έλεγαν οι συγγενείς μου κάτω, και ήταν όπως όταν μιλάμε εμείς στα βόρεια της Αθήνας για 30 πόντους
                            Ναι μπράβο, και στον Πύργο, πήγαινα δημοτικό τότε, ίσα που το είχε πιάσει στις γνωστές επιφάνειες μόνο.
                            Μα και νιφάδες να δούμε σαν τρελλοί κάνουν, στο λεωφορείο χθές στη διαδρομή για Αθήνα μέσω τρίπολης, με το που μπήκαμε στο οροπέδιο που ήταν χιονισμένο βγάλανε όλοι τις μηχανές και τραβούσαν φώτος χαχα. Χιονοστερημένοι φουλ.
                            www.weatherlink.com/user/morelo/

Comment

• Καλησπέρα, έχουμε είδη 2 βαθμούς και η πτώση συνεχίζεται!
                              Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
                              Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Μολις βγήκα μπαλκόνι κ ΕΦΡΙΞΑ... Πρώτη φορα βλεπω τετοθα έντονη αιθαλομιχλη ενώ μυρίζει Τζακιλα σαν να καπνίζουν 1 μύριο τζάκια... Τι το θελα κ βγηκα.. Μεχρι μεσα έφτασε η μυρωδιά κ νόμιζα οτι ερχόταν απο το τζάκι μου παρόλο που το εχω σβηστο σημερα.. Απίστευτο σημερα.. Τούμπανο εξω κ το άσθμα μου βαράει κόκκινο . @@ να ιατρική

Comment

Working...
                                X