Announcement

Collapse
No announcement yet.

να ισχύσει το άσυλο στα πανεπιστήμια ή όχι?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• να ισχύσει το άσυλο στα πανεπιστήμια ή όχι?

μετά τα κωμικοτραγικά που είχαμε το πρωί στη νομική σχολή αθηνών όπου μια μικρή ομάδα μπαχαλάκηδων αιώνιων τεμπέληδων(παρέα φυσικά με αυτούς που τους καθοδηγούν και τους υποκινούν κάθε φορά) θέλησε να κλείσει τις σχολές με το έτσι θέλω έχει ενδιαφέρον να δούμε τι πιστεύει ο καθένας.
    εγώ φυσικά και μιλώντας από προσωπική πείρα εδώ στο πολυτεχνείο θεσσαλονίκης συμφωνώ απόλυτα με την είσοδο της αστυνομίας στους χώρους του πανεπιστημίου και αν αυτό γινόταν χωρίς τη συγκατάθεση της εκάστοτε πρυτανείας,τότε ακόμα καλύτερα
    29
    ναι
    27.59%
    8
    όχι
    72.41%
    21
    Last edited by salonikatasos; 13/11/2014, 03:02 PM.
    μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Εδω στην Μπανανια εχουμε μπερδεψει την βουρτσα με την π........
    Το Πανεπιστημιο παντα αποτελουσε και θα αποτελει ΑΣΥΛΟ ΙΔΕΩΝ....
    Οχι ομως ασυλο εγκληματιων και μπαχαλακηδων......
    Επομενως σαφως και πρεπει να ληφθουν τα μετρα εκεινα ωστε να προφυλασσεται η δημοσια περιουσια η σωματικη ακεραιοτητα ολων οσων βρισκονται μεσα στο ιδρυμα η ταξη και η νομιμοτητα και φυσικα η ελευθερη και ανευ ορων διακινηση ιδεων.

Comment

Όχι δεν συμφωνώ στο πανεπιστημιακό άσυλο από μωρό παιδί. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο που να πρέπει να υπάρχει άσυλο σε δημόσιο χώρο πέρα από εκκλησία. Έτσι καταστράφηκαν τα πανεπιστήμια από τους γνωστούς άγνωστους.
      Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

Originally posted by Alkis Serres View Post
        Όχι δεν συμφωνώ στο πανεπιστημιακό άσυλο από μωρό παιδί. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο που να πρέπει να υπάρχει άσυλο σε δημόσιο χώρο πέρα από εκκλησία. Έτσι καταστράφηκαν τα πανεπιστήμια από τους γνωστούς άγνωστους.

Ούτε στην εκκλησία άσυλο, ούτε πουθενά. Τι πάει να πει εκκλησία, μοναστήρι, πανεπιστήμιο; Ο νόμος υπάρχει όπου υπάρχει κράτος και το κράτος περιλαμβάνει τα ΠΑΝΤΑ.

Comment

Originally posted by gordonas View Post
          Ούτε στην εκκλησία άσυλο, ούτε πουθενά. Τι πάει να πει εκκλησία, μοναστήρι, πανεπιστήμιο; Ο νόμος υπάρχει όπου υπάρχει κράτος και το κράτος περιλαμβάνει τα ΠΑΝΤΑ.
          Απλά ρε συ η εκκλησία λένε είναι ο οίκος του Θεού και ο Θεός συγχωρεί τα πάντα από αυτή την άποψη. Αλλά κι εγώ δεν συμφωνώ γενικά με τα άσυλα. Απλά για την εκκλησία υπάρχει μια δικαιολογία για να το έχει. Στου πανεπιστημίου δεν κατάλαβα για ποια δικαιολογία το είχαμε.
          Κάθε βράδυ η ίδια δουλειά... Πες καληνύχτα στις υπηρέτριες, κλείδωσε το χρηματοκιβώτιο, φόρα μάσκα ύπνου... Βαρέθηκε η ψυχή μου!

Comment

Απλά ρε συ η εκκλησία λένε είναι ο οίκος του Θεού και ο Θεός συγχωρεί τα πάντα από αυτή την άποψη. Αλλά κι εγώ δεν συμφωνώ γενικά με τα άσυλα. Απλά για την εκκλησία υπάρχει μια δικαιολογία για να το έχει. Στου πανεπιστημίου δεν κατάλαβα για ποια δικαιολογία το είχαμε.
            Αλλο ενα τεχνασμα της αριστερας να καπηλευτει την εξεγερση του πολυτεχνειου το 1974 για προσωπικα συμφεροντα και μικροπολιτικη

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ View Post
              Αλλο ενα τεχνασμα της αριστερας να καπηλευτει την εξεγερση του πολυτεχνειου το 1974 για προσωπικα συμφεροντα και μικροπολιτικη
              Εκεί ήθελα να καταλήξω απλά δεν ήθελα να αναφερθώ σε κόμματα για να μην γίνουν παρεξηγήσεις.

Comment

Και επειδή λένε ότι είναι οίκος του θεού, μπορεί να μπει μέσα ένας βιαστής ή δολοφόνος και να αποφεύγει την σύλληψη; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ούτε παιδάκια δεν μασάνε τέτοια παραμύθια. Το δίκαιο είναι παντού. Δεν διαφοροποιείται στην εκκλησία ή το πανεπιστήμιο.

Το κράτος έχει νόμους. Κανείς δεν είναι πάνω από το κράτος και τους νόμους. Ούτε εκκλησία, ούτε παπάς, ούτε πανεπιστήμιο. Τα υπόλοιπα είναι από αυτούς που φλερτάρουν με την ιδέα ενός κράτους a la cart. Εκεί που τους βολεύει δηλαδή. Αυτό που είναι η Ελλάδα σήμερα δηλαδή.

Comment

Originally posted by gordonas View Post
                  Και επειδή λένε ότι είναι οίκος του θεού, μπορεί να μπει μέσα ένας βιαστής ή δολοφόνος και να αποφεύγει την σύλληψη; Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ούτε παιδάκια δεν μασάνε τέτοια παραμύθια. Το δίκαιο είναι παντού. Δεν διαφοροποιείται στην εκκλησία ή το πανεπιστήμιο.

Το κράτος έχει νόμους. Κανείς δεν είναι πάνω από το κράτος και τους νόμους. Ούτε εκκλησία, ούτε παπάς, ούτε πανεπιστήμιο. Τα υπόλοιπα είναι από αυτούς που φλερτάρουν με την ιδέα ενός κράτους a la cart. Εκεί που τους βολεύει δηλαδή. Αυτό που είναι η Ελλάδα σήμερα δηλαδή.
                  Έχεις ένα δίκιο σε αυτό άλλωστε δεν είμαστε πλέον και θεοκρατούμενο κράτος (στα χαρτιά τουλάχιστον). Το θέμα είναι ότι έτσι κι αλλιώς δεν τηρούν τους νόμους δεν υπάρχει τάξη ασφάλεια κλπ κλπ...

Comment

Eνοειτε πως οχι(ειδατε τοσα χρονια πως εχουν καταντησει τα μεγαλα πανεπιστημια των μεγαλων πολεων της χωρας?)κεντρο πρεζακιδων και αναρχικων.

Comment

πρέπει να υπάρχει άσυλο ιδεών.
                      αυτοι που δημιουργούν προβλήματα στα πανεπιστήμια δεν είναι εγκληματίες του ποινικού κώδικα. είναι στρατευμένοι οπαδοί των πολιτικών κομμάτων. αρα τους υπαιτίους ας τους ψάξουμε στα κόμματα κ σ αυτους που επιτρέπουν την κομματικοποίηση της πανεπιστημιακής κοινωνίας.
                      δε φταίει λοιπον το άσυλο αλλά το ΚΚΕ η ΝΔ ο Συριζα το Πασοκ κτλ
                      το πρώτο βημα που πρέπει να γίνει είναι να φύγουν αυτοί από κει μέσα κ μετά συζητάμε για το άσυλο.
                      αλλα αυτό είναι ουτοπία. Αμερική κ Αγγλία που εχει κάνει την εκπαίδευση εμπόριο θέλουν τα ελληνικά πανεπιστήμια να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης μεσω των καταλήψεων που υποκινούν τα πολιτικά κόμματα.

* ακούω συχνά …πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. απο πότε απέκτησε πολυτεχνείο η Θεσσαλονίκη, και πως λέγεται?

Comment

Προσωπικά πιό πολύ από τις αντιδράσεις σε πιθανή κατάργηση του εν λόγω ασύλου , φοβάμαι πιθανή είσοδο εντός των πανεπιστημίων (ΤΕΙ,ΑΕΙ,ΕΜΠ,ΑΣΠΑΙΤΕ κτλ) παρατάξεων τύπου ΠΑΣΠ,ΔΑΠ με υποστηρικτή όμως την Χρυσή Αυγή.Αιματοκύλισμα θα έχουμε αν γίνει αυτό.
                        Γενικά το φαινόμενο παρουσίας των παρατάξεων στις Ανώτατες σχολές είναι κατά τη γνώμη μου ΑΚΥΡΟ και δεν νομίζω να συμβαίνει σε άλλη χώρα.

Comment

Originally posted by b.b.c View Post
                          πρέπει να υπάρχει άσυλο ιδεών.
                          αυτοι που δημιουργούν προβλήματα στα πανεπιστήμια δεν είναι εγκληματίες του ποινικού κώδικα. είναι στρατευμένοι οπαδοί των πολιτικών κομμάτων. αρα τους υπαιτίους ας τους ψάξουμε στα κόμματα κ σ αυτους που επιτρέπουν την κομματικοποίηση της πανεπιστημιακής κοινωνίας.
                          δε φταίει λοιπον το άσυλο αλλά το ΚΚΕ η ΝΔ ο Συριζα το Πασοκ κτλ
                          το πρώτο βημα που πρέπει να γίνει είναι να φύγουν αυτοί από κει μέσα κ μετά συζητάμε για το άσυλο.
                          αλλα αυτό είναι ουτοπία. Αμερική κ Αγγλία που εχει κάνει την εκπαίδευση εμπόριο θέλουν τα ελληνικά πανεπιστήμια να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης μεσω των καταλήψεων που υποκινούν τα πολιτικά κόμματα.

* ακούω συχνά …πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. απο πότε απέκτησε πολυτεχνείο η Θεσσαλονίκη, και πως λέγεται?
                          πολυτεχνική σχολή ΑΠΘ και έχει τα εξής τμήματα(χωροταξίας και ανάπτυξης,χημικοί,πολιτικοί,τοπογράφοι,ηλεκτρολόγο ι,μηχανολόγοι και αρχιτέκτονες)
                          Last edited by salonikatasos; 13/11/2014, 10:38 PM.
                          μηδενίσαμε,αλλά δεν τελειώσαμε...

Comment

ναι, επειδή εγω ξέρω ότι το πολυτεχνείο είναι ένα το Μετσόβιο άλλο πολυτεχνική σχολή άλλο πολυτεχνείο.

Comment

Originally posted by b.b.c View Post
                              ναι, επειδή εγω ξέρω ότι το πολυτεχνείο είναι ένα το Μετσόβιο άλλο πολυτεχνική σχολή άλλο πολυτεχνείο.
                              Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πολυτεχνεία, το μετσόβειο και το πολυτεχνείο κρήτης.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα στις πολυτεχνικές σχολές και στα πολυτεχνεία είναι ότι οι πρώτες υπάγονται σε κάποιο μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα, ενώ τα δεύτερα είναι αυτοτελή πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Όσον αφορά το άσυλο, εννοείται να καταργηθεί και να φύγει ο υπόκοσμος και η πλέμπα των κομμάτων
                              Last edited by Philip; 13/11/2014, 11:48 PM.

Comment

Working...
                              X