Originally posted by xionoflorina
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
συζητησεις για παλιους/ες χιονιαδες-κακοκαιριες
Collapse
X
-
Ακόμη κι έτσι να ήταν ο χειμώνας για τον Έβρο τότε, (δε θυμάμαι), θα ήταν παρανοϊκό να υποστηρίξει κανείς ότι έτσι έγινε διότι...χιόνισε από Οκτώβριο μήνα!!! Αν λειτουργούσε έτσι το χαοτικό σύστημα του καιρού, η μεσο-μακροπρόθεσμη πρόγνωση του, θα ήταν παιχνιδάκι ακόμη και για μικρά παιδιά!Originally posted by xionoflorina View PostΌπως έχω πει το 2011 ο χειμώνας ήταν κακός για το Έβρο. Χιόνιζε σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα και Έβρο δεν μπορούσε να φτάσει. Οπότε ούτε τότε κέρδισε κάτι η περιοχή που είδε χιόνι Οκτώβρη
Αυτό το τελευταίο όμως, κάθε άλλο παρά συμβαίνει. Γιατί άραγε;
Comment
-
θελω να δω τι θα κανεις στην περιπτωση που κανει καμια ψυχρη εισβολη τον οκτωβρη και βγαλεις μουφα τον χειμωνα και μετα κανει και μια ψυχρη εισβολη με πολλα χιονια τελη νοεμβρη που οπως λες και στην υπογραφη σου ειναι ο στοχος πριν τον χειμωνα..μετα τι θα κανεις??? θα βγαλεις οτι θα ειναι ενας απο τους καλυτερους χειμωνες???Originally posted by xionoflorina View PostΌπως έχω πει το 2011 ο χειμώνας ήταν κακός για το Έβρο. Χιόνιζε σε όλη τη δυτική και βόρεια Ελλάδα και Έβρο δεν μπορούσε να φτάσει. Οπότε ούτε τότε κέρδισε κάτι η περιοχή που είδε χιόνι Οκτώβρη
2001,2006...και 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ονειροοοο :D:D
Comment
-
Από το 1992 μέχρι και το 2002 είχε χιονίσει Αθήνα άλλη φορά (μιλάω για χιονόπτωση και όχι για βόρεια προάστεια);Γιατί δεν θυμάμαι ούτε νιφάδα να έχει πέσει αυτήν την περίοδο.Originally posted by geornik2004 View Posto καθένας λέει για την περιοχή που εποπτεύει...ας πουμε βλέπω ότι ο 98-99 ήταν φοβερός Χειμώνας για Φλώρινα αλλά για Αθήνα ήταν τρελή μούφα..ούτε μια νιφάδα τότε...
Comment
-
Εξαρτάται τι χιόνι θα βγάλει το Νοέμβρη..... Αν βγάλει 5 πόντους σαν το 2006 προφανώς όχι μουφέισιον. Αν βγάλει 40 πόντους σαν το 2001 κ το 2005 θα ναι μεγάλο χιόνι Νοέμβρη και θα χαρώ αφάνταστα φίλε. Να βγάλει σαν το 1998 δεν υπάρχει περίπτωση αυτά μία φορά τα ζεις......Originally posted by Γιάννης μας View Postθελω να δω τι θα κανεις στην περιπτωση που κανει καμια ψυχρη εισβολη τον οκτωβρη και βγαλεις μουφα τον χειμωνα και μετα κανει και μια ψυχρη εισβολη με πολλα χιονια τελη νοεμβρη που οπως λες και στην υπογραφη σου ειναι ο στοχος πριν τον χειμωνα..μετα τι θα κανεις??? θα βγαλεις οτι θα ειναι ενας απο τους καλυτερους χειμωνες???
ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
ναι..είχε χιονίσει το 96 το Γενάρη και μια μέρα το Μάρτη 96 και θυμάμαι και κάτι αλλόκοτα το 94 το Δεκεμβρη..πολύ καθαρά θυμάμαι ένα τρομερό χιονι που ελάχιστοι το σχολιαζουν στις 29-30 Γενάρη 1994...για μερικές ώρες εκείνο το απόγευμα στην αρχή της κακοκαιρίας έριχνε χοντρές νιφάδες παντού σε όλη την Αθήνα ενώ στη συνέχεια έβρεχε καταρακακτωδώς για 12 ώρες ενώ από τα 400μ και πάνω θάφτηκαν τα πάντα και στη ΒΔ Αττική από τα 300μ....εγκλωβίστηκαν μέσα στο αμάξι τους συγγενείς μου εκείνο το βράδυ για 6 ώρες στην παλαιά εθνική Αθηνών-Θηβών στην Αγία Σωτήρα και τους απεγκλώβισαν τα επόμενο ξημέρωμα τα γκρέιντερ μαζί με πολλά άλλα αυτοκίνητα...δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο σκηνικό...Originally posted by stathis2b View PostΑπό το 1992 μέχρι και το 2002 είχε χιονίσει Αθήνα άλλη φορά (μιλάω για χιονόπτωση και όχι για βόρεια προάστεια);Γιατί δεν θυμάμαι ούτε νιφάδα να έχει πέσει αυτήν την περίοδο.Last edited by geornik2004; 29/09/2013, 09:28 PM.
Comment
-
Πάντως φίλε Σωτήρη, 3/3 έχω το χειμώνα. ''Νοστράδαμο'' με ανεβάζουν χα χα. Το 2010-11 θυμάμαι τους ξενέρωνα όλους μετά το χιόνι 28 Οκτωβρίου. Πάει ο χειμώνας έλεγα τέλος αυτό το χαμηλό μας κατέστρεψεκαι ,με βρίζαν. 1/1 Το 2011-12 το βλεπα καθαρά: Έρχεται έλεγα το φθινόπωρο πριν το 2005-06 είναι ξανά μπροστά στα μάτια μου!!! θα ναι βαρύς χειμώνας φέτος 2/2. Πέρσι δεν ήμουν κατατοπισμένος. Ήμουν Αθήνα στρατό. Αλλά: '' δεύτερος τόσο βαρύς χειμώνας δεν βγαίνει στατιστικά ούτε με σφαίρες'' 3/3. Να δούμε φέτος αν θα τεταρτώσει το καλόOriginally posted by storm View PostΑκόμη κι έτσι να ήταν ο χειμώνας για τον Έβρο τότε, (δε θυμάμαι), θα ήταν παρανοϊκό να υποστηρίξει κανείς ότι έτσι έγινε διότι...χιόνισε από Οκτώβριο μήνα!!! Αν λειτουργούσε έτσι το χαοτικό σύστημα του καιρού, η μεσο-μακροπρόθεσμη πρόγνωση του, θα ήταν παιχνιδάκι ακόμη και για μικρά παιδιά!
Αυτό το τελευταίο όμως, κάθε άλλο παρά συμβαίνει. Γιατί άραγε;ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Πραγματικά δεν τα θυμάμαι καθόλου.Η μνήμη μου φαίνεται σταμάτησε το 92Originally posted by geornik2004 View Postναι..είχε χιονίσει το 96 το Γενάρη και μια μέρα το Μάρτη 96 και θυμάμαι και κάτι αλλόκοτα το 94 το Δεκεμβρη..πολύ καθαρά θυμάμαι ένα τρομερό χιονι που ελάχιστοι το σχολιαζουν στις 29-30 Γενάρη 1994...για μερικές ώρες εκείνο το απόγευμα στην αρχή της κακοκαιρίες έριχνε και χοντρές νιφάδες παντού σε όλη την Αθήνα ενώ στη συνέχεια έβρεχε καταρακακτωδώς για 12 ώρες ενώ από τα 400μ και πάνω θάφτηκαν τα πάντα και στη ΒΔ Αττική από τα 300μ....εγκλωβίστηκαν μέσα στο αμάξι τους συγγενείς μου εκείνο το βράδυ για 6 ώρες στην παλαιά εθνική Αθηνών-Θηβών στην Αγία Σωτήρα και τους απεγκλώβισαν τα επόμενο ξημέρωμα τα γκρέιντερ μαζί με πολλά άλλα αυτοκίνητα...δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο σκηνικό...
Comment
-
επειδη εχω μπερδευτει με τοσες αποψεις που εχω ακουσει για τον χειμωνα,για πες παλι την δικια σου....τι πιστευεις για τον χειμωνα 13-14????Originally posted by xionoflorina View PostΠάντως φίλε Σωτήρη, 3/3 έχω το χειμώνα. ''Νοστράδαμο'' με ανεβάζουν χα χα. Το 2010-11 θυμάμαι τους ξενέρωνα όλους μετά το χιόνι 28 Οκτωβρίου. Πάει ο χειμώνας έλεγα τέλος αυτό το χαμηλό μας κατέστρεψεκαι ,με βρίζαν. 1/1 Το 2011-12 το βλεπα καθαρά: Έρχεται έλεγα το φθινόπωρο πριν το 2005-06 είναι ξανά μπροστά στα μάτια μου!!! θα ναι βαρύς χειμώνας φέτος 2/2. Πέρσι δεν ήμουν κατατοπισμένος. Ήμουν Αθήνα στρατό. Αλλά: '' δεύτερος τόσο βαρύς χειμώνας δεν βγαίνει στατιστικά ούτε με σφαίρες'' 3/3. Να δούμε φέτος αν θα τεταρτώσει το καλό2001,2006...και 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....ονειροοοο :D:D
Comment
-
Υπάρχει κάποιος που να θυμάται από Αθήνα την περίοδο 17-18 Γενάρη 2005; Τότε κατεβήκαμε 4ημερη στην Αθήνα το σχολείο 15-19. Κατά τις 11-12 Γενάρη το θυμάμαι χαρακτηριστικά μιλούσαν όλοι για μεγάλο διαφαινώμενο προσήνεμο χιονιά όταν κατεβαίναμε επιπέδου 2002 κ 2004 σχεδόν.. Θυμάμαι είχαμε κάνει συνέλευση καθηγητές γονείς μαθητές αν θα κατέβουμε. Και φυσικά επικράτησε η άποψη: ''Φλωρινιώτες είμαστε πάμε να τα γ...... όλα''. Θυμάμαι ήταν απίστευτα νωπό το 2004 και πολλοί είχαν απορία να δουν πως φαίνεται να χιονίζει πολύ Αθήνα. Τελικά δεν ξέρω γτ δεν έγινε τίποτα έπεφτε μία ηλίθια βροχή 2 μέρες στο Λυκαβητό δεν μπορούσες να κάτσεις από την υγρασία και το αέρα και χιόνι τζίφοςΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Κάτι θυμάμαι ότι λέγανε για χιόνια και μόνο αυτό δεν είδαμε αλλά δεν θυμάμαι αν ήταν τη συγκεριμένη ημερομηνία.Δεν πρέπει να έκανε και κάτι ιδιαίτερο τον χειμώνα 04-05 σε μαςOriginally posted by xionoflorina View PostΥπάρχει κάποιος που να θυμάται από Αθήνα την περίοδο 17-18 Γενάρη 2005; Τότε κατεβήκαμε 4ημερη στην Αθήνα το σχολείο 15-19. Κατά τις 11-12 Γενάρη το θυμάμαι χαρακτηριστικά μιλούσαν όλοι για μεγάλο διαφαινώμενο προσήνεμο χιονιά όταν κατεβαίναμε επιπέδου 2002 κ 2004 σχεδόν.. Θυμάμαι είχαμε κάνει συνέλευση καθηγητές γονείς μαθητές αν θα κατέβουμε. Και φυσικά επικράτησε η άποψη: ''Φλωρινιώτες είμαστε πάμε να τα γ...... όλα''. Θυμάμαι ήταν απίστευτα νωπό το 2004 και πολλοί είχαν απορία να δουν πως φαίνεται να χιονίζει πολύ Αθήνα. Τελικά δεν ξέρω γτ δεν έγινε τίποτα έπεφτε μία ηλίθια βροχή 2 μέρες στο Λυκαβητό δεν μπορούσες να κάτσεις από την υγρασία και το αέρα και χιόνι τζίφοςLast edited by stathis2b; 29/09/2013, 09:41 PM.
Comment
-
ήταν η δίδυμη κακοκαιρία της 3ης-4ης Φεβρουαρίου 2011 αυτή τότε όπως εξελίχθηκε...πάρα πολύ χιονι στην Πάρνηθα και στη ΒΔ Αττική (Βίλια-Κριεκούκι κτλ) και πολλή βροχή στα υπόλοιπα...Originally posted by xionoflorina View PostΥπάρχει κάποιος που να θυμάται από Αθήνα την περίοδο 17-18 Γενάρη 2005; Τότε κατεβήκαμε 4ημερη στην Αθήνα το σχολείο 15-19. Κατά τις 11-12 Γενάρη το θυμάμαι χαρακτηριστικά μιλούσαν όλοι για μεγάλο διαφαινώμενο προσήνεμο χιονιά όταν κατεβαίναμε επιπέδου 2002 κ 2004 σχεδόν.. Θυμάμαι είχαμε κάνει συνέλευση καθηγητές γονείς μαθητές αν θα κατέβουμε. Και φυσικά επικράτησε η άποψη: ''Φλωρινιώτες είμαστε πάμε να τα γ...... όλα''. Θυμάμαι ήταν απίστευτα νωπό το 2004 και πολλοί είχαν απορία να δουν πως φαίνεται να χιονίζει πολύ Αθήνα. Τελικά δεν ξέρω γτ δεν έγινε τίποτα έπεφτε μία ηλίθια βροχή 2 μέρες στο Λυκαβητό δεν μπορούσες να κάτσεις από την υγρασία και το αέρα και χιόνι τζίφος
χαρακτηριστική ομοιότητα στη χιονοκάλυψη μετά και τις 2 κακοκαιρίες....
http://lance-modis.eosdis.nasa.gov/i...019.terra.250m
http://lance-modis.eosdis.nasa.gov/i...036.terra.250mLast edited by geornik2004; 29/09/2013, 09:48 PM.
Comment
-
Ακόμα τίποτα. 28 Οκτωβρίου συνήθως κάνω μία πρόβλεψη με βάση τι έχει ρίξει το Οκτώβριο και ποια είναι η προοπτική για Νοέμβρη Δεκέμβρη.Originally posted by Γιάννης μας View Postεπειδη εχω μπερδευτει με τοσες αποψεις που εχω ακουσει για τον χειμωνα,για πες παλι την δικια σου....τι πιστευεις για τον χειμωνα 13-14????ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!
Comment
-
Μη μου το θυμίζεις αυτόOriginally posted by xionoflorina View PostΥπάρχει κάποιος που να θυμάται από Αθήνα την περίοδο 17-18 Γενάρη 2005; Τότε κατεβήκαμε 4ημερη στην Αθήνα το σχολείο 15-19. Κατά τις 11-12 Γενάρη το θυμάμαι χαρακτηριστικά μιλούσαν όλοι για μεγάλο διαφαινώμενο προσήνεμο χιονιά όταν κατεβαίναμε επιπέδου 2002 κ 2004 σχεδόν.. Θυμάμαι είχαμε κάνει συνέλευση καθηγητές γονείς μαθητές αν θα κατέβουμε. Και φυσικά επικράτησε η άποψη: ''Φλωρινιώτες είμαστε πάμε να τα γ...... όλα''. Θυμάμαι ήταν απίστευτα νωπό το 2004 και πολλοί είχαν απορία να δουν πως φαίνεται να χιονίζει πολύ Αθήνα. Τελικά δεν ξέρω γτ δεν έγινε τίποτα έπεφτε μία ηλίθια βροχή 2 μέρες στο Λυκαβητό δεν μπορούσες να κάτσεις από την υγρασία και το αέρα και χιόνι τζίφος
Ήμουν 3η δημοτικού με τις πιο θαυμάσιες μνήμες από 2002 και 2004
Και εκεί που όλοι λέγανε ότι θα χιονίσει και θα γίνει χαμός,ξυπνάω τη μέρα που ήτανε να χιονίσει και ακούω στις ειδήσεις να λένε:''Τελικά δεν έγινε αυτό που προέβλεπαν όλοι οι μετεωρολόγοι'' και κάτι τέτοιες μπούρδες και εγώ είχα στενοχωρηθεί και εκνευριστεί ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.18/02/08 - 10/1/17
9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις
-2/2/1882-
sigpic
Comment

Comment