Announcement

Collapse
No announcement yet.

συζητησεις για παλιους/ες χιονιαδες-κακοκαιριες

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by xionoflorina View Post
    Το 2005 ήταν. 20 εκ τη νύχτα 0 μέχρι με το μεσημέρι. Το βαλκανικό θυμάμαι τι έκανε στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στις 22-12-1999 δεν χιόνισε καθόλου Θες; Ήταν πάρα πολύ δυνατή σφοδρή κακοκαιρία εκείνη αλλά σύντομη.... Πρέπει να χιόνισε
    ναι εχεις δικιο...απο τις σφοδροτερες..αν ειναι αυτη που θυμαμε..ηταν μια χρονια της αγιας αναστασιας συγκεκριμενα οπου χιονιζε απο το πρωι μεχρι νωρις το μεσημερη σε στυλ 88!!!!..λογικα αυτη η χρονια πρεπει να ηταν....εστρωσε πολυ αν μιλαμε για την ιδια χρονια...πανω απο 20 ποντο σιγουρα
    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ

Comment

• Originally posted by borios_polos View Post
      ναι εχεις δικιο...απο τις σφοδροτερες..αν ειναι αυτη που θυμαμε..ηταν μια χρονια της αγιας αναστασιας συγκεκριμενα οπου χιονιζε απο το πρωι μεχρι νωρις το μεσημερη σε στυλ 88!!!!..λογικα αυτη η χρονια πρεπει να ηταν....εστρωσε πολυ αν μιλαμε για την ιδια χρονια...πανω απο 20 ποντο σιγουρα
      Είδες; λίγο κουρδισμα και ξεσκούριασμα θέλει και παίρνεις μπρος. 08.00 το πρωί πήγα σχολείο χωρίς χιόνι. 10.00 μας διώξαν γτ έπεσε το ρεύμα και είχε χιονοθύελλα. Χιόνιζε σφοδρά 6 ώρες και 16.00 σταμάτησε με 50εκ σε 6 ώρες.
      ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΣΕΣ ΑΚΟΜΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!!

Comment

• 07/03/11 τέτοιες νιφάδες σε μέγεθος πορτοκαλιού θυμάμαι να είδα μόνο στις 16/12/01! Βέβαια το δεύτερο κράτησε ολόκληρη μέρα...

Comment

• Originally posted by Philip View Post
          07/03/11 τέτοιες νιφάδες σε μέγεθος πορτοκαλιού θυμάμαι να είδα μόνο στις 16/12/01! Βέβαια το δεύτερο κράτησε ολόκληρη μέρα...
          Το 1999 ήσουν μικρός. Σάρωμα ήταν σύντομο αλλά σάρωμα. Το βαλκανικό 28-1 είχε την ραγδαιότητα χιονοθύελλας;

Comment

Προφανώς μιλάμε για Αλμυρό. Γτ Βόλο τότε ούτε υποψία χιονιού δεν υπήρχε http://penteli.meteo.gr/meteosearch/...os/2010-02.txt
            Ναι για αλμυρό.μη συγκρίνεις με τίποτα αλμυρό-βόλο σε περιπτώσεις χιονιού.μεταξύ τους συμπεριφέρονται σαν 2 διαφορετικές χώρες.τη μόνη φορά που ξεπερασε ο βόλος σε πόντους τον αλμυρό ήταν το φλεβάρη του 2006.σε όλους τους αλλους χιονιάδες,ή τρώει φόλα ή έχει πολύ λιγότερα εκατοστά από εμάς.

Comment

Το 1999 ήσουν μικρός. Σάρωμα ήταν σύντομο αλλά σάρωμα. Το βαλκανικό 28-1 είχε την ραγδαιότητα χιονοθύελλας;
              Τότε είχα πέσει για ύπνο μιας και δεν ήξερα ότι θα χιόνιζε και όταν ξύπνησα η χιονόπτωση είχε σταματήσει. Κάποιος συγγενής μου όμως μου είχε πει ότι έριχνε χαρτοπετσέτες στις 4 το πρωί που έφευγε

Σκέψου ότι με 1-2 βαθμούς έβαλε 4-5 πόντους

Comment

Τότε είχα πέσει για ύπνο μιας και δεν ήξερα ότι θα χιόνιζε και όταν ξύπνησα η χιονόπτωση είχε σταματήσει. Κάποιος συγγενής μου όμως μου είχε πει ότι έριχνε χαρτοπετσέτες στις 4 το πρωί που έφευγε

Εκείνη τη μέρα(27-1) τα μοντέλα δεν δείχναν τίποτα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το Σακη να βγαίνει 21.40 και να λέει κάτι έχει οργανωθεί και μπαίνει Πρέσπες και θα χουμε ένα σάρωμα της Βόρειας Ελλάδα με σύντομες αλλά ισχυρές χιονοπτώσεις.Μετά από 1 ώρα άρχισε και κράτησε 3 ώρες. Και 03.00 νομίζω έφτασε Θεσσαλονίκη. Προσωπικά αυτή τη μέρα θεωρώ τη μεγαλύτερη επιτυχία του Σάκη όσο τον έχω δει. Είναι η μόνο φορά που θυμάμαι να χει πάει κόντρα στα μοντέλα και να χει κερδίσει

Comment

ναι ειχε ραγδαιοτητα χιονοθυελλας...ανεβασε ο σνουερθ φωτο που χαμε βγαλει..και ηταν παραπανω απο 4-5 ποντους...τουλαχιστον στο κορδελιο

Comment

Προσωπικά θεωρώ αδύνατον να χει κεραυνούς Δεκέμβρη-Φλεβάρη η Μακεδονία σε χιόνι. 15-20 Νοέμβρη και 20-25 Μάρτη δεν είναι απίθανο π.χ να χει μακρόσυρτες βροντές η Θεσσαλονίκη και να χιονίζει σφοδρά στο Χορτιάτη. Αλλά σου λέω 1967-2013 κεραυνούς σε χιόνια στη Φλώρινα έχουν καταγραφεί μόνο Οκτώβρη 1978 και Νοέμβρη 1998. 2 σε 45 χρόνια και 15060 χιονιάδες.Το ένα είναι το μεγαλύτερο χιόνι Οκτώβρη και το άλλο το μεγαλύτερο Νοέμβρη.Ακραία δηλαδή και με οριακές Τ. Ακόμα και Απρίλη 2003 δεν είχε τίποτα
                    Στον Χορτιάτη στις 30-01-2004 έπεφταν κεραυνοί (φάνηκε και το σώμα σε έναν κοντινό) και έστρωνε χιόνι (θεόπυκνο) κανονικά. Στην πόλη είχε βροχή με χιονόνερο που γύρισε σε χιόνι αφού σταμάτησαν τα ηλεκτρικά.

Originally posted by xionoflorina View Post
                    Ποιες είναι οι πιο μεγάλες εντάσεις χιονόπτωσης-χιονοθύελλες που έχετε δει; Δεν έχει σημασία το ύψος του χιονιού που έβαλε απλά η ένταση. Λογικά στα Νότια είναι απόλυτα προβλέψιμες οι απαντήσεις(2002 2004 2008 1987 όσοι ζούσαν), στα Κεντρικά και βόρεια δεν ξέρω
                    Προσωπικά: 1) 22-12-1999. Τρομερά βίαιη χιονοθύελλα σπάνια για τα δεδομένα της περιοχής . Τρομερά ποιοτικό παγωμένο χιόνι που σε μαστίγωνε στο πρόσωπο. Μικρή διάρκεια ούτε 10 ώρες, πολλά εκατοστά λόγω ποιότητας 2) 30-1-2004: Τρομερή ραγδαιότητα χωρίς αέρα. Τούφες η μέρα νύχτα.Διακοπή κυκλοφορίας για 2-3 ώρες..Πάρα πολλά εκ σε 8 ώρες μόνο, πάλι μικρή διάρκεια. Γνωστό χιόνι λόγω παρουσίας Παπανδρέου Καραμανλή στην περιοχή το πιασαν οι κάμερες 3) 28-1-2010 Το γνωστό Βαλκανικό μέτωπο. Μεγάλη ένταση πολύ χοντρές νιφάδες και αέρας. Από τις μεγαλύτερες χιονοστρώσεις αναλογικά με τις μόλις 2-3 ώρες που κράτησε.4. Παρομοια περίπτωση είχε και στις 10-3-2005 πάλι σφοδρό χιόνι με αέρα και ακαριαία μεγάλη χιονόστρωση με διάρκεια 3-4 ωρών....
                    χαχα και εγώ την 22-12-1999 έχω ως τοπ. Πραγματικά πολύ πυκνή χιονόπτωση, ο ρυθμός με τον οποίον έβαζε χιόνι είναι από τους λίγους. Ύστερα απ'ότι λένε πρέπει να είναι και στις 2-3-05 αλλά δεν θυμάμαι γιατί ήταν ξημερώματα και μετά 28-01-10, Απρίλης 2003, Δεκέμβρης 2001 κτλ.

Αυτή είναι από το πρωί της 22-12-99 αλλά χιόνιζε μέχρι και το άλλο πρωί.

Last edited by snowearth; 02/10/2013, 12:50 AM.
                    Κλειστόν

Comment

• Originally posted by borios_polos View Post
                      ναι ειχε ραγδαιοτητα χιονοθυελλας...ανεβασε ο σνουερθ φωτο που χαμε βγαλει..και ηταν παραπανω απο 4-5 ποντους...τουλαχιστον στο κορδελιο
                      Στις 8 που βγήκα έξω εμένα μου φάνηκε γύρω στους 5 πόντους το χιόνι. Ίσως να έλιωσε λίγο από τη στιγμή που σταμάτησε η χιονόπτωση καθώς η Τ ανέβηκε πολύ γρήγορα... Αλλά και πάλι πάνω από 7-8 πόντους δε θα ήταν.

Comment

• Originally posted by snowearth View Post
                        Στον Χορτιάτη στις 30-01-2004 έπεφταν κεραυνοί (φάνηκε και το σώμα σε έναν κοντινό) και έστρωνε χιόνι (θεόπυκνο) κανονικά. Στην πόλη είχε βροχή με χιονόνερο που γύρισε σε χιόνι αφού σταμάτησαν τα ηλεκτρικά.

χαχα και εγώ την 22-12-1999 έχω ως τοπ. Πραγματικά πολύ πυκνή χιονόπτωση, ο ρυθμός με τον οποίον έβαζε χιόνι είναι από τους λίγους. Ύστερα απ'ότι λένε πρέπει να είναι και στις 2-3-05 αλλά δεν θυμάμαι γιατί ήταν ξημερώματα και μετά 28-01-10, Απρίλης 2003, Δεκέμβρης 2001 κτλ.

Αυτή είναι από το πρωί της 22-12-99 αλλά χιόνιζε μέχρι και το άλλο πρωί.

Από τότε είναι αυτή η φωτογραφία; και ήμουν σίγουρος ότι ήταν το 2001. Τρομερά πράγματα τότε. Αν κρατούσε 10 ώρες ακόμα. Ή αν γινόταν νύχτα και όχι πρωί-μεσημέρι το μεγάλο μπαμ
                        Το 2004 το χε πιάσει η κάμερα http://www.youtube.com/watch?v=yAxsgincLbQ φαίνεται κυρίως στο τέλος η αντάρα. Μετά δυνάμωσε ακόμα περισσότερο

Comment

• Originally posted by snowearth View Post
                          Στον Χορτιάτη στις 30-01-2004 έπεφταν κεραυνοί (φάνηκε και το σώμα σε έναν κοντινό) και έστρωνε χιόνι (θεόπυκνο) κανονικά. Στην πόλη είχε βροχή με χιονόνερο που γύρισε σε χιόνι αφού σταμάτησαν τα ηλεκτρικά
                          Ξεπήδησαν μνήμες από το μυαλό μου τώρα! Θυμάμαι εκείνη τη μέρα όταν χιόνιζε ρωτούσα μια θεία μου αν πίστευε ότι θα το στρώσει πάλι (το είχε στρώσει και μια βδομάδα πριν) και εκείνη μου έλεγε "ναι δεν είδες; μέχρι το μπαλκόνι έφτασε το χιόνι", ειρωνεύοντας επειδή ήταν νερουλό. Απίστευτο!

Comment

Ξεπήδησαν μνήμες από το μυαλό μου τώρα! Θυμάμαι εκείνη τη μέρα όταν χιόνιζε ρωτούσα μια θεία μου αν πίστευε ότι θα το στρώσει πάλι (το είχε στρώσει και μια βδομάδα πριν) και εκείνη μου έλεγε "ναι δεν είδες; μέχρι το μπαλκόνι έφτασε το χιόνι", ειρωνεύοντας επειδή ήταν νερουλό. Απίστευτο!
                            εγω τους ειδα τουλαχιστον ενα..ειχα παει βολτα προς τον χορτιατη...και οντος ειχε αστραψει ενω χιονιζε

Comment

Εκείνος ο Γενάρης ήταν φοβερός για τα ημιορεινά. 4-5/1/2004 είχε κάνει το πρώτο. 10-11/1 είχε κάνει το 2ο, μεγάλο. 21-22/1 το 3ο είχε χιονίσει και Θεσσαλονίκη τότε. 24/1 έδινα Αγγλικά στη Θεσσαλονίκη και είχε Βαρδάρη να πεθαίνεις, παγωνιά σαν -15 το νοιωθες. 30/1 ήταν το τελευταίο, το αποκορύφωμα. Μετά είχε ζέστη 10 μέρες πολυ ζέστη και μετά το προσήνεμο του Φλεβάρη

Comment

• Ερώτηση: Θυμάται κανείς ποιος χιονιάς ήταν, όταν χιόνισε και το έστρωσε μια νύχτα, στη συνέχεια σταμάτησε και μετά ξαναχιόνισε το απόγευμα και το έστρωσε πάνω στο παγωμένο χιόνι;

Comment

Working...
                                X