Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Κωστας. View Post
    Μα τι ακριβως λες τώρα; Φέρνεις το δικό μου επιχείρημα τούμπα ανάποδα.

Εγώ υποστήριζω τους εφευρέτες όχι εσύ.

Ή εφεύρεση βασίζεται στο πείραμα στη θεωρία, στη λογική σκέψη.

Τα μερομηνια ειναι μεσαίωνας και σκοταδισμός, είναι παρελθόν.

Μη μπερδευουμε τα πράγματα.
    Τόσο εύκολα πειθεστε ότι τάχα ίσως υπάρχει κάπου κάποτε μια σύνδεση μεταξύ του σύννεφου του Αυγούστου και των καταιγίδων του Μαϊου;
    Τόσο ευκολόπιστοι ειστε;
    Κατ αρχας εχω τονισει οτι δεν τα πιστευω τα μερομηνια και δευτερευοντως πες μου που μιλησα εναντιον των εφευρετων, ελεος δηλαδη. Εγω ειπα πολυ απλα το εξης, αν καποιος που ειχε σαν σκεψη να δημιουργησει κατι το οποιο κατα την τοτε χρονικη στιγμη θεωρειτο ως απιθανο ειχε το δικο σου τροπο σκεψης που ΑΠΟΛΚΕΙΕΙ 100% να υπαρχει εστω και ο παραμικρος συσχετισμος, πολυ απλα δεν θα ειχε προχωρησει ουτε σε πειραματα που λες ουτε σε τιποτα και δεν θα ειχε κανει πραξη την αρχικη του σκεψη ποτε...
    ''ΠΑΓΩΝΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ, ΚΙ Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΝΑ 'ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...''

Comment

• Originally posted by PAN1983 View Post
      Κατ αρχας εχω τονισει οτι δεν τα πιστευω τα μερομηνια και δευτερευοντως πες μου που μιλησα εναντιον των εφευρετων, ελεος δηλαδη. Εγω ειπα πολυ απλα το εξης, αν καποιος που ειχε σαν σκεψη να δημιουργησει κατι το οποιο κατα την τοτε χρονικη στιγμη θεωρειτο ως απιθανο ειχε το δικο σου τροπο σκεψης που ΑΠΟΛΚΕΙΕΙ 100% να υπαρχει εστω και ο παραμικρος συσχετισμος, πολυ απλα δεν θα ειχε προχωρησει ουτε σε πειραματα που λες ουτε σε τιποτα και δεν θα ειχε κανει πραξη την αρχικη του σκεψη ποτε...
      Κι εγώ σου απαντήσα ότι το θέμα των μερομηνιων απ την επιστήμη έχει απαντηθεί προ διακοσίων ετών ξεκάθαρα και με τη μια.

Δε υπάρχει περίπτωση κάποιος να πει αρχίζω να το ερευνω αν βασει νομων φυσικής ισχύουν.
      Είναι απαντημενο το θέμα

Comment

• Δεν νομιζω οτι αξιζει να πυροβολαμε τοσο πολυ τα μερομηνια...

Σιγουρα δεν εχουν κανενα επιστημονικο υποβαθρο, και ναι, αν το σκεφτουμε οπως το θετει ο Κωστας, ειναι αδυνατον πρακτικα και λογικα να βλεπεις ενα συννεφακι τον Αυγουστο η να αλλαζει φορα ο ανεμος και αυτο να καθοριζει τον καιρο που θα κανει 12 μηνες μετα !!!!!!

Ομως απο την αλλη, οταν πανακριβα μοντελα δισεκατομμυριων με αλγοριθμους, κλπ, ειναι κυριολεκτικα για τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ σε ο,τι αφορα την προγνωση ακομα και για 12 η 24 ωρες μπροστα, ε, δεν γινεται ενας γνησιος "καιροτρελαμενος" να μην θελει να διαβασει, ασχοληθει και κατι εναλλακτικο, που αποτελει μερος της παραδοσης απο στομα σε στομα εδω και εκατονταδες χρονια...
        ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ....ΤΡΕΛΑ ΛΕΜΕ

Comment

Κι επίσης αυτά περί φιλοσοφίας στο καιρό είναι προφάσεις εν αμαρτία κατ εμέ.

Ο καιρός είναι μαθηματικά. Το να βάλουμε λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι και λίγο ρίγανη στα μαθηματικά είναι για να μπορεσει να χωθεί ο καθένας και ν αρχίσει να ρίχνει τις φιλοσοφίες του πάνω στο καιρό. Να μπορέσει να πατήσει πόδι στο πεδίο που αντικειμενικά είναι θετική επιστήμη και τίποτα άλλο.
          Αν ο Ζιακοπουλος και κάθε μετεωρολόγος έχει την ανθρώπινη πλευρά του πέρα απ τους ψυχρούς χάρτες αυτό δε σημαίνει ότι υπάρχει χώρος στο να μπαίνει ο κάθε άσχετος στα χωράφια της επιστήμης.

Αν ο Αρνιακος θέλει να δίνει μια νότα διαφορετική στο καιρό πχ παραλληλίζοντας θεατρικά έργα με την εξέλιξη του καιρού, οκ δεκτό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξεφεύγει απ το ψυχρό μαθηματικό χάρτη που έχει μπροστά του και διαβάζει.

Κι αν αυτός το κάνει αυτο ,μπορει να το κανει για να φέρει το ψυχρό μαθηματικό χάρτη κοντά στο ευρύ κοινo,δε σημαίνει ομως ότι έχει το δικαίωμα ο οποιοδήποτε αλλος να φιλοσοφεί επί του καιρου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.

αν φιλε μου ο καιρος ειναι μαθηματικα......τοτε εχουν μεινει ολοι χρονια στο δημοτικο...............
          sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

Comment

• Συγγνώμη κιόλας, αλλά αν τα μοντέλα πρόγνωσης είναι για τα σκουπίδια, τότε γιατί ο Σχολιασμός μοντέλων εδω και 40 ημέρες σέρνεται λόγω της χαμηλής συμμετοχής μας; Μήπως επειδή μια χαρά μας έχουν πει "μην περιμένετε άδικα μάγκες"; Μα φυσικά! Και έχουν πε΄σει μέσα. ’ραγε πριν 20 χρόνια γνωρίζαμε τι καιρό θα κάνει 3 ημέρες (δεν λέω περισσότερες) μετά; Όχι. Το 149 πέρναμε για να μάθουμε τι θα κάνει το βράδυ!

Τα μεγάλα μοντέλα μια χαρά πιάνουν την τάση, μερικές φορές μάλιστα μέχρι και 2 εβδομάδες μπροστά, ανάλογα με τις συνθήκες. Χρειάζεται όμως και ο προγνώστης για να ολοκληρωθεί η πρόβλεψη. Έχουμε μάθει απο το σχολείο να τα βρίσκουμε όλα έτοιμα, να μας τα δίνει ο δάσκαλος - αυθεντία ως μασημένη τροφή και περιμένουμε ως ενήλικες και απο τα μοντέλα να μας δώσουν τις απόλυτες απαντήσεις, απο τους πολιτικούς να μας δώσουν τις λύσεις ως απο μηχανής θεοί με υποσχέσεις του κ@2λου, κτλ κτλ.
            Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι λάθος να απαξιώνουμε οτιδήποτε δεν μας δίνει πλήρως και 100% την απάντηση που ζητούμε.

Comment

• Παιδια η Παραδοση ειναι αυτη που ειναι. Η την αποδεχεσαι οπως ειναι η οχι. Δεν μπαινει σε μετρησεις. Αν μπει σαφως θα χασει εκτος κ αν εχει καποιο λογικο ερεισμα το οποιο αξιοποιειται κ αποτιμαται. Το χαος ειτε το προσεγγιζεις με την παραδοση ειτε με τα μοντελα δεν αποκαλυπτεται. Παρολαυτα τα μοντελα εχουν κανει εντυπωσιακη προοδο τα τελευταια 100 χρονια κ η επιστημονικη σκεψη μας εχει προχωρησει στο τομεα της μετεωρολογιας. Σκεφθειτε οτι μεχρι μολις 100 χρονια πριν δεν ηξεραν τι καιρο θα κανει 2 μερες μετα. Αντιθετως η παραδοση σεβαστη βεβαιως ειναι στατικη κ δογματικη δεν επιδεχεται τον διαλογο γιατι σε ποια βαση να συζητησεις αφου δεν ειναι γεννημα σκεψης αλλα παρατηρησης θρυλων μυθευματων κλπ.
              Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

Δηλαδή εσύ κατάλαβες ότι ο Αρνιακος πιστεύει στα μερομηνια;
                Δεν ξέρω αν πιστεύει ή όχι στα μερομήνια, αλλά από τα λεγόμενά του, όπως μας τα μετέφερε ο beach snow, δε φαίνεται και να τα απορρίπτει.
                sigpic

Comment

• Originally posted by icestorm View Post
                  Παιδια η Παραδοση ειναι αυτη που ειναι. Η την αποδεχεσαι οπως ειναι η οχι. Δεν μπαινει σε μετρησεις. Αν μπει σαφως θα χασει εκτος κ αν εχει καποιο λογικο ερεισμα το οποιο αξιοποιειται κ αποτιμαται. Το χαος ειτε το προσεγγιζεις με την παραδοση ειτε με τα μοντελα δεν αποκαλυπτεται. Παρολαυτα τα μοντελα εχουν κανει εντυπωσιακη προοδο τα τελευταια 100 χρονια κ η επιστημονικη σκεψη μας εχει προχωρησει στο τομεα της μετεωρολογιας. Σκεφθειτε οτι μεχρι μολις 100 χρονια πριν δεν ηξεραν τι καιρο θα κανει 2 μερες μετα. Αντιθετως η παραδοση σεβαστη βεβαιως ειναι στατικη κ δογματικη δεν επιδεχεται τον διαλογο γιατι σε ποια βαση να συζητησεις αφου δεν ειναι γεννημα σκεψης αλλα παρατηρησης θρυλων μυθευματων κλπ.
                  Η φαση ειναι πως ενω βρισκομαστε τοσο πολυ κοντα επιστημονικα στην προβλεψη του καιρου μεσα απο την μεγαλη προοδο της επιστημης δειτε ως παραδειγμα αυτο το φορουμ και οποιοδηποτε φορουμ και θα διαπιστωσετε οτι υπαρχει και θα υπαρχει σαν μια ομαδα συνευρεσης καιροφιλων σε ενα χωρο καιρικης τυχαιοτητας,πιθανοτητων και ανεκπληρωτων ποθων πανω στο θεμα προβλεψη..
                  Ανατρεξτε ως παραδειγμα φετος στις προβλεψεις 1-2 ημερων ολων των μετεωρολογων ερασιτεχνων η μη και θα δειτε οτι επαληθευτηκε καποιος ολως τυχαιως στις κακοκαιριες που περασαν ...κατα τυχη οι επιτυχεις προβλεψεις..
                  Το καθε φορουμ που υποτιθεται ειναι ενας χωρος πολυ κοντα στα καιρικα τεκταινομενα (το θεωρω πιο πανω απο επαγγελματιες..) δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η συναθροιση γυρω απο το τιποτα και στην προβλεψη και στις προσδοκιες...δεν παυει ομως να ειναι μια κοινοτητα ρομαντικων φιλων ..ακριβης προβλεψη δεν μπορει να γινει ουδεποτε ουτε στις 1-2 ημερες ..
                  Τα μερομηνια μοιαζουν με τα οραματα των ψευτοαγιων που μεσα απο τις παραισθησεις της εξαντλητικης νηστειας τους βλεπουν τι θα γινει στο μελλον και μαλιστα με λεπτομερειες ..να μην παρεξηγηθω με τον δημητρη το προσηνεμο που οντως ο φιλος μας μπορει να ακολουθει μια παραδοσιακη μεθοδο προσεγγισης του καιρου ,χωρις βεβαια να με ενδιαφερει προσωπικα το αποτελεσμα ,που αν μη τι αλλο εχει την απολυτη συμπαθεια μας..
                  Τα μακροπροθεσμα ανιχνευουν απλως γενικες τασεις...
                  Last edited by GIO.GIAN; 26/02/2016, 03:00 PM.

Comment

• Θα ελεγα να μην μπλεκουμε τα πιστευω κ τις θεωρησεις του καθενος με τα μερομηνια. Ο γραπτος λογος ειναι παρεξηγησιμος κ το θεμα πολυ λεπτο κ ιδιαιτερο. Τι δουλεια εχει η ειλικρινης κ αδολη νηστεια προκειμενου καποιος να εστιασει ολο του τη προσοχη ολο του το ειναι στο Θεο με τη προσεγγιση που κανει καποιος με τα μερομηνια.
                    Εγω τα εχω ξεκαθαρισει στο μυαλο μου. Στα θεματα της ψυχης οπου εκ των πραγματων η λογικη σταματαει σκεφτομαι με τη καρδια. Στα θεματα που απτονται των αισθησεων κ των εμπειριων μας ειμαι φανατικα υπερ της επιστημης της ερευνας της αποδειξης της μετρησης.
                    Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

Κι εγώ σου απαντήσα ότι το θέμα των μερομηνιων απ την επιστήμη έχει απαντηθεί προ διακοσίων ετών ξεκάθαρα και με τη μια.

Δε υπάρχει περίπτωση κάποιος να πει αρχίζω να το ερευνω αν βασει νομων φυσικής ισχύουν.
                      Είναι απαντημενο το θέμα
                      Κοιτα επι της ουσιας δεν διαφωνουμε, διαφωνουμε στον τροπο που εκφραζουμε τη διαφωνια μας. Αυτο που ηθελα να τονισω μεσα απο τα παραδειγματα που εδωσα ηταν οτι ειναι καλο να ειναι καποιος διαλλακτικος ακομα κι οταν διαφωνει καθετα με κατι και να μην εκφραζεται με απολυτο τροπο.-
                      ''ΠΑΓΩΝΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ, ΚΙ Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΝΑ 'ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...''

Comment

• Για εμένα πάντως ό,τι δεν είναι λογικό και δεν αποδεικνύεται με χειροπιαστά στοιχεία τίθεται υπό αμφισβήτηση πάντως.
                        Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
                        Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Originally posted by beach-snow View Post
                          Ακριβως αυτα που λες γιατρε μου και ο τροπος που τα λες στηλιτευσε και καυτηριασε ως ενα σημειο ο Αρνιακος....
                          Και φυσικα αν ο καιρος ηταν απλα μαθηματικα και φυσικη δεν θα με ενδιεφερε καν...και θα ηταν βεβαια και ανετα προβλεψιμος....αλλα δεν ειναι...ο καιρος ειναι ο ιδιος ο Θεος κατα μια εννοια!!!
                          Οποιος δεν καταλαβαινει την πολυπραγμοσυνη και φιλοσοφικη διασταση του καιρου, για μενα δεν εχει νοημα ν ασχολειται περα του επαγγελματικου!!!
                          Originally posted by PAN1983 View Post
                          Πολυ ωραιο αυτο που ειπες οτι ο καιρος ειναι ο ιδιος ο Θεος... Οποιος πιστευει πραγματικα στο Θεο γενικοτερα βλεπει το προσωπο του σε ολα τα επιπεδα της δημιουργιας, οποτε κατ΄επεκταση τον βλεπει και μεσα απο τα καιρικα φαινομενα.
                          Ο καιρός κατά ΚΑΜΙΑ έννοια δεν είναι ο ίδιος Θεός. Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ του ακτίστου Θεού και της κτιστής πραγματικότητας που είναι δημιούργημά Του. Το λέω, γιατί υπάρχει κίνδυνος θεοποίησεως της φύσης και απόδωσης λατρείας στην κτίση, παρά στον Κτίσαντα. Στην κτιστή πραγματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι, μπορούμε να θαυμάσουμε τη σοφία του Θεού, όπως αναφέρεται και στον ψαλμό "πάντα εν σοφία εποίησας".
                          Last edited by Μεσσήνιος; 26/02/2016, 10:38 PM.
                          sigpic

Comment

• Originally posted by Μεσσήνιος View Post
                            Δεν ξέρω αν πιστεύει ή όχι στα μερομήνια, αλλά από τα λεγόμενά του, όπως μας τα μετέφερε ο beach snow, δε φαίνεται και να τα απορρίπτει.
                            Λάθος κατάλαβες.

Εγώ τον μεμφομαι που κατάδέχτηκε να βαλει στο στόμα του τα μερομηνια ακόμα κι ως αναφορά.

Δεν είπε ότι τα δέχεται.

Comment

• Originally posted by Μεσσήνιος View Post
                              Ο καιρός κατά ΚΑΜΙΑ έννοια δεν είναι ο ίδιος Θεός. Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ του ακτίστου Θεού και της κτιστής πραγματικότητας που είναι δημιούργημά Του. Το λέω, γιατί υπάρχει κίνδυνος θεοποίησεως της φύσης και απόδωσης λατρείας στην κτίση, παρά στον Κτίσαντα. Στην κτιστή πραγματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι, μπορούμε να θαυμάσουμε τη σοφία του Θεού, όπως αναφέρεται και στον ψαλμό "πάντα εν σοφία εποίησας".
                              Μεσσηνιε αν και άθεος με καλύπτεις απολυτα. Πάντα πίστευα πως για να ειναι κανεις άθεος πρεπει να υπαρχει και το αντίθετο. Απλα προφανως δεν μπορω εγω να το δω!
                              2002!

Comment

• Originally posted by PAN1983 View Post
                                Κοιτα επι της ουσιας δεν διαφωνουμε, διαφωνουμε στον τροπο που εκφραζουμε τη διαφωνια μας. Αυτο που ηθελα να τονισω μεσα απο τα παραδειγματα που εδωσα ηταν οτι ειναι καλο να ειναι καποιος διαλλακτικος ακομα κι οταν διαφωνει καθετα με κατι και να μην εκφραζεται με απολυτο τροπο.-
                                Σ αυτό το θέμα είμαι απόλυτος. Δε μπορώ να καταλάβω πως εν έτει 2016 υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα μερομηνια ότι ταχα προβλέπουν το καιρό. Το θεωρώ αδιανόητο και κακό να το πιστεύουν.

Comment

Working...
                                X