Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by panos erythrea View Post
    Μεσσηνιε αν και άθεος με καλύπτεις απολυτα. Πάντα πίστευα πως για να ειναι κανεις άθεος πρεπει να υπαρχει και το αντίθετο. Απλα προφανως δεν μπορω εγω να το δω!
    Μια από τα ίδια και εγώ, απλώς δεν είπα να το αναφέρω γιατί πιστεύω ότι θα αρχίζαμε μαλώματα και με αυτό που είναι και κάτι τελείως άσχετο με το θέμα!
    Originally posted by Κωστας. View Post
    Σ αυτό το θέμα είμαι απόλυτος. Δε μπορώ να καταλάβω πως εν έτει 2016 υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα μερομηνια ότι ταχα προβλέπουν το καιρό. Το θεωρώ αδιανόητο και κακό να το πιστεύουν.
    Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Και εγώ ως ακραίος ορθολογιστής, μου φαίνεται τρελό οι άνθρωποι να πιστεύουν στα μερομήνια. αλλά ομολογουμένως για εμένα το να πιστεύει κάποιος στον Θεό μου φαίνεται το ίδιο παλαβό. Αλλά δεν θα διαδώσω αυτή την άποψη, όσο και να το θέλω γιατί πολύ απλά ο άλλος θέλει να πιστέψει [σε οτιδήποτε] και του παίρνω την χαρά τζάμπα!
    Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
    Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Εμενα αντιθετως αδιανοητο μου φαινεται να μην πιστευει καποιος στο Θεο!
      Οξυγόνο μου το κρύο έμπνευσή μου η συννεφιά χιόνι τ' όνειρό μου!...Παναγιώτης

Comment

• Εγω παλι πιστευω οτι η αληθεια βρισκεται στους sex pistols!
        https://youtu.be/tw8yhxf5CLs

Comment

• Originally posted by menidi View Post
          Εγω παλι πιστευω οτι η αληθεια βρισκεται στους sex pistols!
          https://youtu.be/tw8yhxf5CLs
          Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
          18/02/08 - 10/1/17
          9ετία, Στα τσακίδια και να μην ξανάρθεις

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Originally posted by Μεσσήνιος View Post
            Ο καιρός κατά ΚΑΜΙΑ έννοια δεν είναι ο ίδιος Θεός. Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ του ακτίστου Θεού και της κτιστής πραγματικότητας που είναι δημιούργημά Του. Το λέω, γιατί υπάρχει κίνδυνος θεοποίησεως της φύσης και απόδωσης λατρείας στην κτίση, παρά στον Κτίσαντα. Στην κτιστή πραγματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι, μπορούμε να θαυμάσουμε τη σοφία του Θεού, όπως αναφέρεται και στον ψαλμό "πάντα εν σοφία εποίησας".
            Φιλε Μεσσηνιε αυτο εννοουσα ακριβως που ειπες, οτι δηλαδη βλεπει κανεις μεσα απο τα φυσικα φαινομενα τον ιδιο το Θεο και τη δοξα του. Οχι οτι λατρευουμε τα καιρικα φαινομενα σαν θεο τα ιδια.
            ''ΠΑΓΩΝΙΑ ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙ ΝΑ 'ΤΑΝ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΟΛΗ, ΚΙ Η ΛΙΑΚΑΔΑ ΝΑ 'ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ...''

Comment

Ο καιρός κατά ΚΑΜΙΑ έννοια δεν είναι ο ίδιος Θεός. Ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ του ακτίστου Θεού και της κτιστής πραγματικότητας που είναι δημιούργημά Του. Το λέω, γιατί υπάρχει κίνδυνος θεοποίησεως της φύσης και απόδωσης λατρείας στην κτίση, παρά στον Κτίσαντα. Στην κτιστή πραγματικότητα, μέρος της οποίας αποτελούμε και εμείς οι ίδιοι, μπορούμε να θαυμάσουμε τη σοφία του Θεού, όπως αναφέρεται και στον ψαλμό "πάντα εν σοφία εποίησας".
              Υπάρχει και ο Θεός κατά χάριν Θεού, που μπορεί να είναι ο άνθρωπος ως δημιούργημα, αλλά και το ίδιο το δημιούργημα ή όλα τα δημιουργήματα...ή απλά μπορούν να γίνουν...
              Οπότε αν θεοποιώντας τη φύση όπως λες φοβάσαι μην πέσεις σε πλάνη για κάτι, δε νομίζω ότι χρειάζεται γιατί η φύση είναι δημιούργημά Του...
              Αρα ο καιρός είναι η σοφία της φύσης, δλδ ο Θεός κατά χάριν ως δημιούργημα...δλδ η ίδια η δημιουργία!!!

ΥΓ Μιχαήλ κι εμένα μου φαίνεται εντελώς παλαβό να υπάρχεις ακόμη χωρίς Θεό...όμως αυτό δεν είναι καιρικό, αλλά υπαρξιακό θέμα...το ζήτημα είναι η προσέγγιση και το αγκάλιασμα...

http://weatherparty.blogspot.gr/
              Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Καταλαβαίνεις ότι η βαρεμάρα έχει χτυπήσει ταβάνι όταν το θέμα για τα δελτία καιρού έχει μετατραπεί σε εκπομπή της Αννίτας Πάνια
                ’ντε και του χρόνου με υγεία συνοδοιπόροι
                18/02/08 - 10/1/17

-2/2/1882-

sigpic

Comment

• Originally posted by PAN1983 View Post
                  Φιλε Μεσσηνιε αυτο εννοουσα ακριβως που ειπες, οτι δηλαδη βλεπει κανεις μεσα απο τα φυσικα φαινομενα τον ιδιο το Θεο και τη δοξα του. Οχι οτι λατρευουμε τα καιρικα φαινομενα σαν θεο τα ιδια.
                  Μέσα από τα φυσικά φαινόμενα δεν μπορούμε να δούμε το Θεό, ούτε ως αναλογιά ούτε ως τίποτα, για το λόγο ότι ουδεμία σχέση υπάρχει μεταξύ κτιστού και ακτίστου. Η κτίση όμως, το Σύμπαν, μπορεί να μας "διηγηθεί" την ένδοξον σοφία και δύναμη του Θεού που τα δημιούργησε, κατά το ψαλμικό "Οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίηση δε χειρών αυτού αναγγέλει το στερέωμα".

Originally posted by beach-snow View Post
                  Υπάρχει και ο Θεός κατά χάριν Θεού, που μπορεί να είναι ο άνθρωπος ως δημιούργημα, αλλά και το ίδιο το δημιούργημα ή όλα τα δημιουργήματα...ή απλά μπορούν να γίνουν...
                  Οπότε αν θεοποιώντας τη φύση όπως λες φοβάσαι μην πέσεις σε πλάνη για κάτι, δε νομίζω ότι χρειάζεται γιατί η φύση είναι δημιούργημά Του...
                  Αρα ο καιρός είναι η σοφία της φύσης, δλδ ο Θεός κατά χάριν ως δημιούργημα...δλδ η ίδια η δημιουργία!!!

ΥΓ Μιχαήλ κι εμένα μου φαίνεται εντελώς παλαβό να υπάρχεις ακόμη χωρίς Θεό...όμως αυτό δεν είναι καιρικό, αλλά υπαρξιακό θέμα...το ζήτημα είναι η προσέγγιση και το αγκάλιασμα...
                  Ο Θεός αποκαλύπτεται στην κεκαθαρμένη από τα πάθη καρδιά του ανθρώπου. Ο άνθρωπος δεν ανακαλύπτει το Θεό και λογικό είναι αυτό αφού δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ κτιστού και ακτίστου, αλλά ο ίδιος ο Θεός αποκαλύπτεται στον άνθρωπο. Δηλαδή κάθε άνθρωπος που μετέχει στη μυστηριακή ζωή της εκκλησίας και αγωνίζεται πνευματικά έχει πορεία προς το "καθ' ομοίωσην", προς τη "θέωση", μπορεί να γίνει δηλαδή "Θεός κατά χάριν". Μια τέτοια πορεία βλέπουμε σε πιο προχωρημένα επίπεδα στους Αγίους της Ορθοδοξίας μας. Αυτά που λες για το δημιούργημα, όλα τα δημιουργήματα που μπορούν να γίνουν Θεοί, δεν το έχω δει γραμμένο πουθενά. Μέσα από τον καιρό μπορείς να θαυμάσεις τη σοφία του Θεού, όχι τη σοφία της φύσης. Η φύση ούτε είναι, ούτε μπορεί να γίνει "Θεός κατά χάριν". Η κτίση δεν πλάστηκε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσην Θεού για να έχει πορεία προς το καθ' ομοίωσην, προς τη θέωση, όπως έχει ο άνθρωπος. Στην Αγία Γραφή γίνεται λόγος για την πτώση της κτίσεως, εξαιτίας της πτώσεως του ανθρώπου, αλλά και την ελευθέρωσή της από τη φθορά. Δεν αναφέρει πουθενα για αυτά που λες εσύ...
                  Last edited by Μεσσήνιος; 27/02/2016, 11:58 AM.
                  sigpic

Comment

• ’ραγε συνδυάζεται η Ψυχολογία με τη Θεολογία; Με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα, νομίζω οτι είναι πλέον έτοιμος για να δώσω Κατατακτήριες στη Θεολογία! Δωρεάν φροντιστήριο!!!

Comment

• Δελτία καιρού Χριστού, Αλλάχ Βούδα κτλ.
                      Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
                      Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:

Comment

• Originally posted by [weathermaniac] View Post
                        Δελτία καιρού Χριστού, Αλλάχ Βούδα κτλ.
                        Και βεβαίως του μανιτού!
                        2002!

Comment

• Παιδιά συγγνώμη για το off topic, αλλά έγραψα με βάση το σχόλιο του beach snow και θεώρησα ότι μπορεί για κάποια μέλη να τους ενδιαφέρουν όλα αυτά.
                          sigpic

Comment

• Originally posted by panos erythrea View Post
                            Και βεβαίως του μανιτού!
                            Να μην ξεχνάμε παρακαλώ το ιερό ιπτάμενο μακαρονοτέρας (sic)

https://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster
                            Tου οποίου η λατρεία έχει καθιερωθεί επίσημα στην Ολλανδία,τη Νέα Ζηλανδία και την Πολωνία
                            18/02/08 - 10/1/17

-2/2/1882-

sigpic

Comment

Παιδιά συγγνώμη για το off topic, αλλά έγραψα με βάση το σχόλιο του beach snow και θεώρησα ότι μπορεί για κάποια μέλη να τους ενδιαφέρουν όλα αυτά.
                              Φιλε μου διάβασα με πολυ προσοχή τις απόψεις σου. Ο τρόπος γραφής σου ειτε διαφωνεί κανεις ειτε οχι, δειχνει εναν άνθρωπο που οχι μονο θελεις να εχεις ως συνομιλητή, αλλα τον αποζητάς κιόλας. Σε ευχαριστω...!
                              2002!

Comment

• Originally posted by Χιών View Post
                                Να μην ξεχνάμε παρακαλώ το ιερό ιπτάμενο μακαρονοτέρας (sic)

https://en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster
                                Tου οποίου η λατρεία έχει καθιερωθεί επίσημα στην Ολλανδία,τη Νέα Ζηλανδία και την Πολωνία
                                χωρις πλάκα βέβαια η θεότητες των Ινδιάνων δεν εχουν καμία σχέση με τις αηδίες των παραπάνω χωρών.
                                2002!

Comment

Working...
                                X