πανο ερυθραια γτ ειρωνευσε κ χλευαζεις μια προσπαθεια που κανει καποιος; καθεσαι απο τον καναπε σου κ κρινεις τ8ον οποιδηποτε! τον νοεμβριο που επεσε μεσα ομως κ τα παγκοσμια προγνωστικα επεσαν εξω δεν ειδα να τον επικροτεις...beachsnow ηταν μια εξπρες ψυχρη εισβολη που αφησε λιγα φαινομενα.αν εδωσε κατι παραπανω τοπικα αυτο δεν μπορεις να το προγνωσεις ευκολα. π.χ. εχει τυχει να ειμαι στο καιμακτσαλαν να χιονιζει κ κατω να χει ηλιο κ γενικα παντου. σε αυτη την περιπτωση παιζουν πολλα ρολο η τοπικοτητα οι ανεμοι κ πολλα αλλα.απλα επειδη εκανε μια πετσα τοτε δεν μπορουμε να το ονομασουμε χιονια.κ χθες χιονιζε γυρο απο την αριδαια τι να πουμε οτι ηρθε χιονιας;
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακόπουλος κ.τ.λ. No. 4
Collapse
X
-
Το θέμα με τον Αρναούτογλου έχει κουράσει εκατέρωθεν. Απο τη μια έχουμε ορισμένους φίλους που λειτουργούν ως υπασπιστές του και απο την άλλη, έχουμε τους εμπαθείς επικριτές του. Πολλές φορές και οι μεν και οι δε (μέλη του φορουμ), χάνουν το δίκιο και την αξιοπιστία τους, ακριβώς λόγω της ΕΚ ΠΡΟΙΜΙΟΥ ακραίας τοποθέτησής τους, είτε υπέρ είτε κατά.
Comment
-
Τzelilis φιλε μου μην απαξιωνεις τα καιρικα γεγονοτα....επεσε εξω ο Σακης δυστυχως και δεν χρειαζεται να λειαινουμε τις γωνιες, για μια ψυχρη εισβολη που αρκετοι υποεκτιμησαν....η δουλεια του Σακη βεβαια ειναι εκπληκτικη χρονια τωρα και δεν κρινεται απο το αναλογικο μοντελο, ομως εσχατως οπως πολλοι μετεωρολογοι ή ειναι ντεφορμε ή ασχολειται λιγο περισσοτερο με τον κσιρο της βορειας χωρας....
Και ναι τυχαιο ηταν για Νοεμβριο αν και θυμαμαι οτι δεν ηταν και τοσο επιτυχημενα οπως λες....
Προτιμω καλυτερα να μου πει ο οποιοσδηποτε Σακης οτι η εκτιμηση ειναι δικη μου, παρα μια ξερη αποτυπωση στατιστικης αναλυσης....
ΥΓ Θαναση υπαρχει και 3η ομαδα που αποτυπωνει ψυχρα και δικαια την πραγμστικοτητα....Last edited by beach-snow; 06/12/2017, 01:26 PM.
http://weatherparty.blogspot.gr/ Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!
Comment
-
Εμενα δεν μ αρεσει που οκ εχει μια δικια του μεθοδο για προβλεψη μακροπροθεσμη... αλλα οχι και να μηδενιζει τα παντα γιατι μενει προσκολλημενος σε αυτην. Τι παει να πει δεν υπαρχει ψυχρη εθσβολη. Μια χαδα βαλαν χιονι τα ορεινα της κρητης. Και μπολικο μαλιστα. Και της ευβοιας. Ακομα και η καταραμενη αττικη εβαλε στα βουνα 1-2 ποντους. Συνεπως ναι θα πεσει μετα για 1ο δεκαημερο αλλα αυτο δεν πρεπει να τον επιρρεαζει στις καθημερινες προβλεψεις του που ειναι στην τρελη χαρα γτ βγαινει αληθης η μακροπροθεσμη τ προβλρψη. Που οκ την εβγαλε στο τελευταιο 5ημερο νοεμβρη; δεν εχω παρακολουθησει αλλα αν την εβγαλε τοσο αργα δεν εχει μεγαλυτερη αξια απο μια 5ημερη με 7ημερη προβλεψη . Τωρα εγω θα τον κρινω στις 10 με 20 του μηνως και ακομα περισσοτερο 20 με 30 .9-10/1/2017 ΛΕΜΕΕΕΕΕ :cool:
Comment
-
’ντε να μπω και εγώ στην συζήτηση γιατί δεν μπορώ να διαβάζω όλα αυτά χωρίς να σχολιάσω.
Ξεκινάμε από τα απλά. Είναι μεγάλο ζητούμενο της μετεωρολογίας η πιθανή πρόβλεψη σε βάθος χρόνου? ΝΑΙ
Επομένως πάμε στο με ποιον τρόπο θα γίνεται.
Ο πρώτο και ο πιο ενδεδειγμένος είναι με τα αριθμητικά μοντέλα τα οποία όμως συνυπολογίζουν σε κάθε χρονική μετατόπιση/πρόβλεψη το λάθος του προηγούμενου διαστήματος. Αυτό για να διορθωθεί περισσότερο χρειαζόμαστε πολύ μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ αλλά και καλύτερα δεδομένα εισόδου. Το πρώτο σταδιακά θα το βελτιώνουμε, το δεύτερο θα μένει όμως πολύ πίσω σε σχέση με το πρώτο και επομένως το accuracy θα είναι πάντα πολύ χαμηλό για αυτό που θέλουμε να λέμε μακροπρόθεσμη μέσω των αριθμητικών μοντέλων.
Από εκεί και πέρα περνάμε σε όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν διαθέσιμα και τα οποία δεν θα σας πουν ποτέ πως θα χιονίσει στις 4 Φεβρουαρίου 2017 - τυχαία η ημερομηνία ;-)
Όμως είναι εργαλεία τα οποία φυσικά και βελτιώνονται και μπορούν να φανούν χρήσιμα στο κομμάτι της ενεργειακής και υδάτινης διαχείρισης.
Το πόσο καλά και αξιόπιστα είναι στον τομέα αυτό το κρίνουν σίγουρα από πολύ ψηλότερα σε σχέση με τις εκάστοτε συζητήσεις σε φόρουμς από κόσμο ο οποίος δεν είναι και ο καταλληλότερος να τα κρίνει.
Και για να μην παρεξηγούμε, δεν εννοώ στο κομμάτι της γνώσης αλλά στο κομμάτι της πραγματικής διερεύνησης της προστιθέμενης αξίας που μπορεί να σου προσφέρει μια μακροπρόθεσμη. Έχω άποψη διότι τις δικές μου τις δημοσιεύω σε 2 πολύ γνωστά και παγκόσμιας εμβέλειας weather risk groups στα οποία υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και ειλικρινής διάθεση συζήτησης.
Καλή σας μέρα,www.YouWeather.com
Life is an adventure!
Comment
-
Προσωπικα, επικροτω καθε προσπαθεια, απο οπου και εαν προερχεται.
Εαν μαλιστα εχει και επιτυχιες, δεν εχω λογο να μην το επισημανω.
Και παλι πιστευω, οτι ολες οι προγνωσεις/εκτιμησεις που γινονται με στοιχεια/δεδομενα, αποτελουν εκ των πραγματων μια πιθανη εκβαση του καιρου.
Αυτο νομιζω, ονομαζεται πιθανοτητα.
Μην ειμαστε κολλημενοι με τους ορους βεβαια.
Το αποτελεσμα μετραει.
Comment
-
Αγαπητε Τζελιλη,Originally posted by tzelilis View Postαν πεσει μεσα κ τον δεκεμβριο θα ειναι παλι τυχαιο; οσον αφορα την εκτιμηση φυσικα κ ειναι δικη του ποιανου ειναι;;;ο ανθρωπος τρεχει προφανως ενα δικο του μακροπροθεσμο (μοντελο)
Δεν χρειαζεται να προσπαθεις να πεισεις κανεναν.
Οποιος δεν θελει να δεχτει μια νεα αποψη, δεν προκειται ποτε να τον πεισεις.
Comment
-
εχεις δικιο...αλλα θελω να πω κατιπριν κλεισω το θεμα ουτε με πληρωνει ουτε τον παντρευτηκα τον σακη απλα βλεπω μια αξιολογη προσπαθεια που κανει.πολλες φορες θα κανει κ λαθη...μονος αυτος που καθετε στον καναπε του δεν κανει λαθη.απλα με ενοχλει αυτο το ελληνικο κουσουρι να κρινουμε τον αλλον απο τα λαθη...θελω να πω κ κατι οσον αφορα τα μακροπροθεσμα.. θυμαμαι γυρο στις 3 γρναρη του 16 ειχαμε παει σε μια ταβερνα με το βαγγελη κ τον σωτηρη μπορει να ηταν κ αλλοι κ ηρθε κ ο σακης κ κλασσικα τον ρωτησαμε τι βλεπει κ τα σχετικα...μας λεει τοτε λοιπον οτι τα λαμπακια χτηπανε κοκκινο για προσυνεμο χιονια γυρο στις 18 κ μετα....δλδ 2 βδομαδες μετα....μαρτυρες ο βαγγελης με τον σωτηρη...τοτε πως εβλεπε τοσο μπροστα τυχαιο ηταν;Originally posted by evonimos View PostΑγαπητε Τζελιλη,
Δεν χρειαζεται να προσπαθεις να πεισεις κανεναν.
Οποιος δεν θελει να δεχτει μια νεα αποψη, δεν προκειται ποτε να τον πεισεις.tzelilis
Comment
-
περιμένω να δω ποιοι θα δώσουν σημασία στηνν ψυχρή εισβολή που θα αφορά Ήπειρο και δυτική μακεδονία. Πριν κάποιες εβδομάδες, αμέσως πριν το χαμηλό με τους νεκρούς είχαμε μια δυνατή κακοκαιρία Ηπείρου, με γενικευμένες 100αρες, και σχεδόν κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτήν. Περιμένω να δω τι θα γίνει με τα χιόνια εφόσον αυτά έρθουν.Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
Comment
-
Συμφωνω, στα παραπανω φιλε Τζελιλη.
Ειναι δυστυχως, ιδιωμα των σημερινων Ελληνων, να μεμψιμοιρουν γενικως και να επικρινουν εκ προοιμιου, οτιδηποτε ειναι ριζοσπαστικο.
Ειδικα εαν προερχεται απο Ελληνικου εδαφους.
Μονον εαν υπαρχει η ΄'σφραγις' της εισαγωμενης 'Οσιας' γνωσεως (απο αλλη χωρα του εξωτερικου), μπορει να γινεται καποια μνεια.
Comment
-
Προσωπικά για το αν είχαμε ψυχρή εισβολή, εδώ τίθεται ένα θέμα. Για εμένα σαφώς και είχαμε και θεωρώ λάθος αυτό που είπε ο Σάκης. Αν είχαμε φαινόμενα γενικευμένα με αυτές τις θερμοκρασίες θα είχαμε χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και θερμοκρασίες πχ αν πέτυχε αν θυμάμαι καλά 11 βαθμούς μέγιστη η Θεσσαλονίκη θα είχαμε 5. Αυτοί οι 11 όμως ήταν με ντάλα ήλιο. Αν είχαμε 11 και έβρεχε, δεν θα ήταν ψυχρή εισβολή, αλλά απλά πτώση θερμοκρασίας. Γιατί πολύ απλά θα είχαμε άνετα και με +5 με +7 στα 850 με τέτοιες θερμοκρασίες εδάφους όταν έβρεχε.
Οπότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι μόνο εμείς ξέρουμε ότι ήταν ψυχρή εισβολή και όχι ο απλός κόσμος. Η επιφάνεια του εδάφους θερμαίνεται πολύ εύκολα, ενώ 100 μέτρα πάνω από αυτό είχε πολύ χαμηλότερες Τ. Αλλά ο κόσμος δεν μπορεί να το ξέρει αυτό. φαινομενικά δηλαδή είχαμε πτώση θερμοκρασίας όσο αφορά τον απλό κόσμο .Ίσως για τις ανάγκες του δελτίου να το έκανε.Το φθινόπωρο τελείωσε πριν καν αρχίσει. Οπότε ο στόχος για τον χειμώνα είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας. [χαιρέτα μας τον πλάτανο δηλαδή:croc:]
Έσπασε η 6ετία χωρίς 30ποντο. Να ξαναμηδενίσουμε?:cool:
Comment
-
Περιμένουμε ενημέρωση & φωτογραφίες!Originally posted by [weathermaniac] View Postπεριμένω να δω ποιοι θα δώσουν σημασία στηνν ψυχρή εισβολή που θα αφορά Ήπειρο και δυτική μακεδονία. Πριν κάποιες εβδομάδες, αμέσως πριν το χαμηλό με τους νεκρούς είχαμε μια δυνατή κακοκαιρία Ηπείρου, με γενικευμένες 100αρες, και σχεδόν κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτήν. Περιμένω να δω τι θα γίνει με τα χιόνια εφόσον αυτά έρθουν.Αγγελος...Χαλκιδα!!!!
Comment

Comment