Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακό κ.τ.λ. No. 3

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ελα σε καμια από τι επικοινωνίες που κάνουμε στην Αθήνα με το Ζιακό (και με παρουσιάσεις), να δεις ποιός τα χάνει...φυσικά όχιι αυτός, όλοι εμείς που μένουμε με ανοιχτό το στόμα και μπορεί να μπει και καμια μύγα μέσα...Ο άνθρωπος δεν παίζεται...κάθε επαφή μαζί του είναι μάθημα μετεωρολογίας και όχι μόνο, αφού επεκτεινόμαστε φιλοσοφικά κ.α. Θυμίζω δε ότι ο Ζιακό είναι Θεοφραστικός...είναι ο σοφός της αρχαιότητας που έκανε μακροχρόνιες προγνώσεις συνδυάζοντας τα εργαλεία της εποχής, με τα πρακτικά σημάδια και τα "μερομήνια" κατά κάποιον τρόπο.

http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

• Aντε να τελειωνει το καλοκαιρι να αρχισουμε τα ομορφα τα χειμωνιατικα κυριοι...
      ΜΑΡΤΗΣ (ΓΔΑΡΤΗΣ) 1987 - ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ- Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ιστορικό "Καταπιόνα Ταφοπλακίδη"
      DrKaizer-REUTERS και Coppertone για τροπικό μαυρισμα. Μια χαρα ειναι ο χειμωνας.

Comment

• Originally posted by BrainA View Post
        Aντε να τελειωνει το καλοκαιρι να αρχισουμε τα ομορφα τα χειμωνιατικα κυριοι...

Βρε βρε....Σαν τα χιονια!

Comment

• Κανενας το σημερινο δελτιο του Ζιακο,γιατι απο δω παλι δεν μου το ανοιγει?

Please!!

Comment

• Originally posted by skier View Post
            Ο Ζιακό σεβαστή προσωπικότητα σίγουρα... αλλά κάπου έχει αρχίσει να το χάνει νομίζω. Ποτέ ένας μετεωρολόγος σοβαρός δεν θα έπεφτε στο ατόπημα να βγάλει έτσι εύκολα σαφή συμπεράσματα περί κλιματικής αλλαγής.
            Εσεις τα εχετε χασει που δεν καταλαβαινετε τι ζειτε και τι βιωνετε χρονο με το χρονο....αλλα εισαστε μικρα ,στο κοσμο των mac donald και της coca cola και συγχωρειστε, χωρις μετρο συγκρισης και επιγνωση της πραγματικοτητας αφου δεν μπορειτε να κατανοησετε που βαδιζουμε σε παγκοσμια κλιμακα και ψαχνετε συνεχεια αλλοθι και δικαιολογιες για να εφησυχαζεστε στον υπνο τον αιωνιο...
            Γιωργος-Σπατα- καμπια Διρφυων Ευβοιας

Comment

• Που βαδιζουμε;Στη καταστροφη;

Comment

• Originally posted by Χλεμπονιαρης View Post
                Βρε βρε....Σαν τα χιονια!
                Καλώς σε ξαναβρισκω γιατρε μου
                ΜΑΡΤΗΣ (ΓΔΑΡΤΗΣ) 1987 - ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ- Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ιστορικό "Καταπιόνα Ταφοπλακίδη"
                DrKaizer-REUTERS και Coppertone για τροπικό μαυρισμα. Μια χαρα ειναι ο χειμωνας.

Comment

Που βαδιζουμε;Στη καταστροφη;
                  Αφου δεν καταλαβαινεις τι γινεται γυρω σου ,καθ οτι εισαι σπανια εξαιρεση ,στο κλιμα τα τελευταια χρονια φαντασου να σου τυχει κατι πολυ λεπτο και ακρως ριψοκυνδυνο στο χωρο της ιατρικης σε καποοιον ασθενη τι ευαισθησια ειναι δυνατον να επιδειξεις ...σου διαφευγουν τα χοντρα.....εισαι προκλητικος και σε συνεχη αφασεια σε ολα..σε συγχωραμε αλλα καποιος πρεπει να στα πει εδω μεσα ,δεν εισαι ο επιστημονας γεματος επαρση και επιστημονοσυνη και εγωισμο και οι αλλοι ειμαστε ηλιθιοι ....ειμαι σιγουρος εσυ οπως και ολοι οι γιατροι εισαστε εκτος πραγματικοτητας στα περισσοτερα....
                  Σημερα διαβασα οτι οι χημειοθεραπειες δημιουργουν καρκινο....τα περισσοτερα δις παγκοσμιως πανε στην αφαιμαξη των καρκινοπαθων με φαρμακα εις τερψιν των γιατρων και των φαρμακοποιων για μια αισχρη ιστορια εκμεταλευσης της ελπιδας και του ανθρωπινου πονου χωρις αντικρυσμα εν γνωσει τους για το αποτελρσμα....σταματαω εδω για για το κομπλεξ ανωτερωτητας των γιατρων...

Comment

• Δυο λόγια -καλά λίγα παραπάνω ντε- εν μέσω 28 βαθμών και 73% υγρασία

Αρχικά θα ήθελα να ξεκαθαρίσω οτι η πρόγνωση είναι ένα μικρό μεν αλλά σημαντικό κομμάτι της μετεωρολογίας. Στην ουσία η μετεωρολογία ξεκίνησε επειδή εμφανίστηκε η ανάγκη του να γνωρίζουν οι άνθρωποι τον μελλοντικό καιρό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά παρακλάδια στον κόσμο της ατμόσφαιρας όπως είναι η κλιματολογία, η φυσική της ατμόσφαιρας, η χημεία της ατμόσφαιρας, η αγρομετεωρολογία, η χημεία της ατμόσφαιρας, η αριθμιτική πρόγνωση κλπ που όλα σηκώνουν πολύ έρευνα και φυσικά μελέτη. Σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες –ίσως και χιλιάδες- επιστημόνων που εργάζονται σε κάποιον από τους παραπάνω τομείς. Ο απλός πολίτης φυσικά γνωρίζει μόνο τις τηλεπερσόνες που παρουσιάζουν την πρόγνωση είτε είναι μετεωρολόγοι είτε γυμνόστηθες κοπέλες. Όπως και να χει είναι οι μόνοι άνθρωποι που έρχονται σε επαφή με το κοινό και επομένως είναι αυτοί που δέχονται την κριτική ή τον θαυμασμό. Πίσω όμως από αυτούς δουλεύει μια μεγάλη ομάδα επιστημόνων για να αναπτύξουν και να βελτιώσουν το αποτέλεσμα. Είναι όπως όταν πάμε στο ζαχαροπλαστείο και παίρνουμε ένα κουτί γλυκά από την πωλήτρια χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι δούλεψαν για την παρασκευή του.
                    Τώρα όσων αφορά τους ερασιτέχνες και τους επαγγελματίες, επειδή τυγχάνει να έχω γνωρίσει αρκετούς από αυτούς λόγω του οτι ξεκίνησα κι εγώ ερασιτεχνικά να ασχολούμαι με τον καιρό από πιτσιρικάς και τώρα πια βρίσκομαι στο 2ο έτος του μεταπτυχιακού μου και έχω δουλέψει και έξω πάνω στο αντικείμενο, αυτό που έχω να πω οτι το μεράκι που συναντάς σε έναν ερασιτέχνη είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και ίσως σπάνιο για έναν επαγγελματία αλλά ο ερασιτέχνης δυστυχώς υστερεί σε θεωρητικό υπόβαθρο από τον δεύτερο. Το θέμα δεν είναι απλά να δεις έναν χάρτη και να γράψεις 5 γραμμές αλλά να μπορείς να κατανοείς αυτά που βλέπεις και να βλέπεις πίσω από την εικόνα ουτως ώστε να μπορείς να κάνεις ένα βήμα παραπάνω. Το πρόβλημα για μένα είναι οταν οι ερασιτέχνες ξεπερνούν τα όρια και γίνονται προσβλητικοί για την επιστήμη και τους επιστήμονες. Είναι σαν το κλασικό που γίνεται με τους γιατρούς, που όλοι έχουμε γνώμη και μάλιστα πολλές φορές διορθωνουμε τους επιστήμονες!!! Λίγος σεβασμός λοιπόν και λίγη σφαιρική σκέψη θα μπορούσε να βοηθήσει και τους 2 να αναπτυχθούν ακόμα και να συνεργαστούν.
                    Συκιές-Επταπύργιο Θεσσαλονίκης
                    200μ.
                    hhttp://users.otenet.gr/~eptapirg/

Μ.Σ.Χορτιάτη 570μ.
                    http://www.hortiatis570.gr/weather

Comment

• Originally posted by doumas View Post
                      Εσεις τα εχετε χασει που δεν καταλαβαινετε τι ζειτε και τι βιωνετε χρονο με το χρονο....αλλα εισαστε μικρα ,στο κοσμο των mac donald και της coca cola και συγχωρειστε, χωρις μετρο συγκρισης και επιγνωση της πραγματικοτητας αφου δεν μπορειτε να κατανοησετε που βαδιζουμε σε παγκοσμια κλιμακα και ψαχνετε συνεχεια αλλοθι και δικαιολογιες για να εφησυχαζεστε στον υπνο τον αιωνιο...
                      Σε μένα μιλάς; Μήπως με ξέρεις από χτες και ξέρεις και την ηλικία μου;

Όσον αφορά για τον Ζιακό. Κατ' αρχήν τον έχω γνωρίσει και προσωπικά και όντως είναι και πολύ σεβαστός ως επιστήμονας και πολύ συμπαθητικός ως άνθρωπος. ’λλωστε το τόνισα και στο πρώτο ποστ. Το ότι "το χάνει" δεν εννοώ ότι ο άνθρωπος χάνει το μυαλό του. Εννοώ ότι χάνει το συγκεκριμένο θέμα. Και αφού εκτίθεται δημόσια λογικό είναι να δεχτεί και κριτική, ενίοτε και σκληρή. Για μένα δε νοείται σοβαρός μετεωρολόγος να προβαίνει σε τόσο σαφείς κρίσεις σχετικά με την αλλαγή του κλίματος διότι σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει ένα εντελώς αμφιλεγόμενο ζήτημα που ακόμη ερευνάται.

Σε ότι αφορά τον εαυτό μου και με βάση το γεγονός ότι επιστημονικά είμαι εντελώς άσχετος και παραμένω ένας απλός και φανατικός φίλος του καιρού είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός σε οτιδήποτε ακούω και διαβάζω για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα.
                      Last edited by skier; 09/08/2012, 08:52 PM.

Comment

• Originally posted by doumas View Post
                        Αφου δεν καταλαβαινεις τι γινεται γυρω σου ,καθ οτι εισαι σπανια εξαιρεση ,στο κλιμα τα τελευταια χρονια φαντασου να σου τυχει κατι πολυ λεπτο και ακρως ριψοκυνδυνο στο χωρο της ιατρικης σε καποοιον ασθενη τι ευαισθησια ειναι δυνατον να επιδειξεις ...σου διαφευγουν τα χοντρα.....εισαι προκλητικος και σε συνεχη αφασεια σε ολα..σε συγχωραμε αλλα καποιος πρεπει να στα πει εδω μεσα ,δεν εισαι ο επιστημονας γεματος επαρση και επιστημονοσυνη και εγωισμο και οι αλλοι ειμαστε ηλιθιοι ....ειμαι σιγουρος εσυ οπως και ολοι οι γιατροι εισαστε εκτος πραγματικοτητας στα περισσοτερα....
                        Σημερα διαβασα οτι οι χημειοθεραπειες δημιουργουν καρκινο....τα περισσοτερα δις παγκοσμιως πανε στην αφαιμαξη των καρκινοπαθων με φαρμακα εις τερψιν των γιατρων και των φαρμακοποιων για μια αισχρη ιστορια εκμεταλευσης της ελπιδας και του ανθρωπινου πονου χωρις αντικρυσμα εν γνωσει τους για το αποτελρσμα....σταματαω εδω για για το κομπλεξ ανωτερωτητας των γιατρων...
                        Τωρα κατι ειπες!!

Επρεπε να μαι καποιος χαζος που περιμενει να τον πνιξουν τα νερα απ τους λιωμενους παγους και να φερνω τη καταστροφη για να ειμαι στο πνευμα της εποχης και να καταλαβαινω τι γινεται στο κλιμα;
                        Σορρυ αλλα δεν θα παρω απ αυτη τη καταστροφολογια.Κρατηστε την για να πανικοβαλεστε μονοι σας.

Το ποσο καλος γιατρος ειμαι και αν μπορω να διακρινω το λεπτο στην ιατρικη ασε με να το ξερω εγω και οι συναδελφοι με τους οποιους εχω συνεργαστει τοσα χρονια και ξερουν τι μπορω και τι οχι,κι οχι ενας τριτος οπως εισαι εσυ,μεσα απο ενα φορουμ που καταληγεις σε αυθαιρετα συμπερασματα.Πηγαινε ρωτα,αν εχεις ορεξη και θες να δεις στα νοσοκομεια οπου εχω δουλεψει να δεις ποια γνωμη εχουν για μενα και θα εκπλαγεις θετικα.

Παντως να ξερεις οτι αυτο που κανεις:να με χτυπας κατω απ τη ζωνη ενω μιλαμε για το κλιμα και τις πολικες αρκουδες ,να μου λες για το αν ειμαι καλος στη δουλεια μου,ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο!

Δεν θα υπερασπιστω τους γιατρους γενικα γιατι υπαρχουν πολυ μεγαλες λερες στο χωρο αυτο και φυσικα δεν εχω λογο να τους υπερασπιστω επειδη ειμαι κι εγω.Υπαρχουν ομως και εξαιρετοι ανθρωποι και επιστημονες επισης.Απλα να ξερεις οτι στην Ελλαδα γενικα υπαρχει μια ταση να βριζουν τους γιατρους και να μην αναγνωριζεται η προσφορα τους.Κι αυτο ξεκιναει απ το γεγονος εχει επικρατησει γενικα μπαχαλο στη κοινωνια.Και δεν αφορα μονο τους γιατρους.Το κομπλεξ ανωτεροτητας ειναι γεγονος.Και αμα θες στο αναλυω γιατι υπαρχει,αλλα δεν ειναι το θεμα μας αυτο.Το θεμα μας ηταν η καταστροφη που περιμενεις και το οτι με χτυπας προσωπικα σε θεματα επαγγελματικα.

Comment

• Originally posted by selas777 View Post
                          Το πρόβλημα για μένα είναι οταν οι ερασιτέχνες ξεπερνούν τα όρια και γίνονται προσβλητικοί για την επιστήμη και τους επιστήμονες. Είναι σαν το κλασικό που γίνεται με τους γιατρούς, που όλοι έχουμε γνώμη και μάλιστα πολλές φορές διορθωνουμε τους επιστήμονες!!! Λίγος σεβασμός λοιπόν και λίγη σφαιρική σκέψη θα μπορούσε να βοηθήσει και τους 2 να αναπτυχθούν ακόμα και να συνεργαστούν.

Πεστα Χρυσοστομε!!
                          Χαχαχα.Σε λενε και καπως ετσι στο ονομα αν δε κανω λαθος!!

Δεν ειναι ο καθενας οτι δηλωνει!Επειδη επιασες εναν χαρτη δε σημαινει οτι εισαι και μετεωρολογος!

Να σταματησουμε τοτε τις χημειοθεραπειες,να σταματησουμε τα παντα γιατι καποιοι αποφανθηκαν οτι ετσι πρεπει.Εδω αλλοι εχουν βγαλει τα ματια τους πανω απ τα εργαστηρια μερονυχτα ολοκληρα,για να προσπαθησουν να δωσουν ενα μηνα παρα πανω ζωης στους καρκινοπαθεις και αποφανθηκαν οι ειδικοι ερασιτεχνες οτι ενα μεγαλο Χ σε ολα αυτα!Τι εχεις;καρκινο;Οκ.Αντε πηγαινε σπιτι και ετοιμασε τα κολυβα να τελειωνεις.Οι γιατροι δε ξερουν,μονο τα παιρνουν.Ξερουν οι καφετζουδες και οι εμπορευομενοι το νερο του Καματερου.

Πολυ ωραια!
                          Να παρω κι εγω το τιμονι τοτε απ το Airbus οταν γυρναω Ελλαδα,να πω στο πιλοτο.Κανε στη μπαντα ρε χαμενε.Δε ξερεις να το οδηγας.Φερτο σε μενα.Εχω παιξει σε προσομοιωση στο κομπιουτερ.
                          Να τα μηδενισουμε τοτε ολα για να μην νιωθουν κομπλεξ ανωτεροτητας καποιοι.
                          Last edited by Κωστας.; 09/08/2012, 09:20 PM.

Comment

• Βαλτε καποιος το δελτιο του Ζιακο.

Comment

Πεστα Χρυσοστομε!!
                              Χαχαχα.Σε λενε και καπως ετσι στο ονομα αν δε κανω λαθος!!

Δεν ειναι ο καθενας οτι δηλωνει!Επειδη επιασες εναν χαρτη δε σημαινει οτι εισαι και μετεωρολογος!

Να σταματησουμε τοτε τις χημειοθεραπειες,να σταματησουμε τα παντα γιατι καποιοι αποφανθηκαν οτι ετσι πρεπει.Εδω αλλοι εχουν βγαλει τα ματια τους πανω απ τα εργαστηρια μερονυχτα ολοκληρα,για να προσπαθησουν να δωσουν ενα μηνα παρα πανω ζωης στους καρκινοπαθεις και αποφανθηκαν οι ειδικοι ερασιτεχνες οτι ενα μεγαλο Χ σε ολα αυτα!Τι εχεις;καρκινο;Οκ.Αντε πηγαινε σπιτι και ετοιμασε τα κολυβα να τελειωνεις.Οι γιατροι δε ξερουν,μονο τα παιρνουν.Ξερουν οι καφετζουδες και οι εμπορευομενοι το νερο του Καματερου.

Πολυ ωραια!
                              Να παρω κι εγω το τιμονι τοτε απ το Airbus οταν γυρναω Ελλαδα,να πω στο πιλοτο.Κανε στη μπαντα ρε χαμενε.Δε ξερεις να το οδηγας.Φερτο σε μενα.Εχω παιξει σε προσομοιωση στο κομπιουτερ.
                              Να τα μηδενισουμε τοτε ολα για να μην νιωθουν κομπλεξ ανωτεροτητας καποιοι.
                              Στα παντα εισαι αφοριστικος και αντιρρησιας συνηθως εδω στα καιρικα επειδη εισαι μαλλον αλλαζων επειδη φορας τον τιτλο του γιατρου .... μονο και μονο αυτο με εκνευριζει .Εγω δεν ειμαι τιποτα ουτε ερασιτεχνης ,ουτε μετεωρολογος ουτε τιποτα και μεχρι τωρα παρα την ηλικια μου δεν εχω παει δοξα το θεο σε γιατρο... χαχα γιατι ακολουθω τους νομους της φυσης που εσεις υποκαθιστατε με τα φαρμακα και τα δηλητηρια ....η μονη σωστη ιατρικη ειναι η προληψη και αυτο το αγνοειται πληρως με το αζημιωτο βεβαια...
                              Οσο για την μελετη αυτη την ανεφερε BBC και Γαλλικο πρακτορειο και την δημοσιευσε το περιοδικο nature...και στο αλλο θεμα καλυτερα να πεθανω ενα μηνα νωριτερα παρα να μου τα φανε τα λαμογια.Οσο για τα κτυπηματα κατω απο την μεση ,συγνωμη παραφερθηκα ...τελειωνει εδω το θεμα.

Comment

• Κύριοι χαλαρώστε λίγο και καλό είναι να αποφεύγετε τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τις ειρωνείες και τα υπονοούμενα. Το έγραψα και χθες, το ξαναλέω και τώρα. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και να την εκφράζει -αυτό εξάλλου είναι το νόημα της δημοκρατίας-, αρκεί να μην μειώνει, να μην μέμφεται, και να μην προσβάλλει τον άλλον. Υποτίθεται ότι αυτό που μας ενώνει όλους (άγνωστοι ως επί το πλείστον μεταξύ μας) σ`αυτό εδώ το forum που μας φιλοξενεί, είναι η αγάπη για τα καιρικά δρώμενα. Ας μην την μετατρέπουμε λοιπόν σε πεδίο ανούσιων και προσβλητικών λεκτικών αντιπαραθέσεων. Φιλικά.

Comment

Working...
                                X