ρε παιδιά δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο μακάκες.... τι να πώ... θέλω να πάρω να μο εξηγήσουν πως ανεξάρτητα με το αν βλέπουν περισσότερα απο εμάς πως γίνεται απο χιόνι με πτώση της Τ να πηγαίνεις σε χιονόνερο.. τα έχω πάρει άγρια λέμε..
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακό κ.τ.λ. No. 3
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Λογικα πρεπει να εχουν κανει λαθος διατυπωση.Πρεπει να ενοουν κεντρικης και βορειας χωραςOriginally posted by georgep View PostΤΕΤΑΡΤΗ 08-02-2012
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 5 ΜΕ 7 ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ .
Comment
-
Συζητησα λίγο βιαστικά το θέμα με έναν εκ των λιαν αξιοπιστότερων παιδιων του φορουμ. Εξεφρασα 2 προβληματισμους:Originally posted by snsick View Postρε παιδιά δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο μακάκες.... τι να πώ... θέλω να πάρω να μο εξηγήσουν πως ανεξάρτητα με το αν βλέπουν περισσότερα απο εμάς πως γίνεται απο χιόνι με πτώση της Τ να πηγαίνεις σε χιονόνερο.. τα έχω πάρει άγρια λέμε..
1. Είναι δυνατόν οι Εθνικές Μετεωρολογικες Υπηρεσίες που σχετίζονται άμεσα (α) με θέματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας και (2) με θέματα "πολιτικής προστασίας" (και ο καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνουν και τ 2 αυτα) να έχουν πρόσβαση μόνον στα δωρεάν διανεμόμενα μέσω Internet μετεωρολογικά δεδομένα?
2. Είναι λογικό μία Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να δίνει πρόγνωση και στην πορεία να λέει μετά απο 6 ή 12 ώρες "εεε...μας συγχωρείτε, άκυρη η πρόγνωση, έκανε κωλοτούμπα το Αμερικάνικο και ο Ευρωπαίος και σας δίνουμε νέα πρόγνωση του καιρού" ?
Με αυτά τα 2 ερωτήματα νομίζω ότι μπορεί να γίνει συζήτηση. Αλλα δεν νομίζω εγώ κι εσείς να αναλύουμε την ίδια πληθώρα δεδομένων που αναλύουν οι ΕΜΥ της κάθε χώρας.
Ως προς το ερώτημα "γίνεται να πέφτουν οι Τ και να το γυρίζει σε χιονόνερο", νομίζω ότι η απάντηση είναι "ΝΑΙ" αναλόγως του τι γίνεται στα διαφορετικά επίπεδα της ατμόσφαιρας.
Εγώ περισσότερο για άλλο πράγμα προβληματίζομαι: ποια θέση πρέπει να έχει το χαμηλό για να δίνει Νοτιους ανέμους στα δυτικά και Β - ΒΑ στα ανατολικά? Την σημερινή ή άλλη?Last edited by BrainA; 04/02/2012, 05:04 PM.ΜΑΡΤΗΣ (ΓΔΑΡΤΗΣ) 1987 - ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ- Ποτέ δεν είναι αργά για έναν ιστορικό "Καταπιόνα Ταφοπλακίδη"
DrKaizer-REUTERS και Coppertone για τροπικό μαυρισμα. Μια χαρα ειναι ο χειμωνας.
Comment
-
Μπορει, ομως ζητησε επαληθευση ο fhanis ..δεν μπορω να φανταστω να μην επικεντρωσε σε αυτο το ερωτημα και να επιμενουν...Originally posted by georgep View PostΛογικα πρεπει να εχουν κανει λαθος διατυπωση.Πρεπει να ενοουν κεντρικης και βορειας χωραςΓιωργος-Σπατα- καμπια Διρφυων Ευβοιας
Comment
-
Ακομα μου ειπαν οτι το χιονι δεν ειναι τοσο απλη υποθεση με τα δεδομενα που βλεπετε εσεις απο τα απλα τρεξιματα του Ευρωπαικου....Originally posted by phanis777 View PostΔεν αντεξα απο περιεργεια κ πηρα τηλ.Εμυ. Με συνδεσαν με τμημα προγνωσεων κ επιβεβαιωσαν την ορθοτητα του δελτιου! Μου ειπαν οτι η τεταρτη ειναι περιεργη μερα μετεωρολογικα,τους ειπα μα το Ευρωπαικο........μου ειπαν οτι εμεις βλεπουμε πολυ περισσοτερα που δεν τα βλεπετε.Δεν τους πειραζε τι βλεπει το Αμερικανικο κ οτι η τεταρτη ειναι πολυ μακρια....αν δουμε κατι διαφορετικο βλεπουμε. Επι του παροντος ισχυει αυτο!!!!!!sigpic
Comment
-
-
πολυ σωστος Braina
οι προβληματισμοι ειναι ολοσωστοι και γιαυτο η κριτικη στην εμυ ειναι απο πολλους μας πιο εντονη σε σχεση με οποιονδήποτε αλλο μετεωρολογο, προγνωστη, ερασιτεχνη
εχουμε να κανουμε με επιστημονες που πληρονονται απο το κρατος, εχουν προσβαση σε δεδομενα που δεν εχουμε εμεις και κανενας αλλος και η δουλεια τους καθοριζει πολλα πραγματα σε εθνικο σε τοπικο αλλα και σε προσωπικο επιπεδο. αλιμονο αν η προγνωση αλλαζε καθε εξαωρο λογο γφς ή ευρωπαικου.
γιαυτο αυτο που βλεπουμε σημερα δεν ειναι προγνωση ΕΘΝΙΚΗΣ μετεωρολογικης υπηρεσιας..αν εγινε ενα λαθος τυπογραφικο στο βορεια και γραψανε νοτια για την τεταρτη τοτε οκ να δεκτω οτι με την πληρη προσβαση στο ευρωπαικο βλεπουν χιονια κεντροβορειων δευτερα τριτη τεταρτη παρολου που οι ιδιοι λενε οτι οι ανεμοι την δευτερα θα ειναι νοτιοανατολικοι και την τριτη θα στραφουν σε δυτικους(τα χιονια πια ερχονται και απο την αφρικη) τελος παντων μακαρι να επαλυθευτουν αλλο που δεν θελουμε
Comment

Comment