Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δελτία καιρού ΕΜΥ - Σάκης - Ζιακό κ.τ.λ. No. 3

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by Σάκης Αρναούτογλου View Post
    Το πρόβλημα είναι με την περιοχή της Θεσσαλονίκης που μέχρι το 2006 το χιόνι ήταν συχνότατο φαινόμενο και μπορούσες να κάνεις "πρακτική" Από το 2007 όμως και μετά η Θεσσαλονίκη συμπεριφέρεται σαν πόλη της νότιας Ελλάδας με αποτέλεσμα να "φοβάααι" να εμιστευτείς οποιαδήποτε διάταξη θέλει χιονι στην πόλη! Από την άλλη φοβάσαι ότι με τέτοια συμπεριφορά της Θεσσαλονίκης και η σίγουρη χιονοπτωση θα σε εκθέσει ανεπανόρθωτα.

Σακης Αρναούτογλου
    Δηλαδή να μη ρωτήσω αν το "1 χιλιόμετρο μακριά από τη θάλασσα" την Τρίτη ισχύει και για την περιοχή της Θεσ/νίκης;

Comment

• σακη μιλησες στο δελτιο? μπορω να εχω καποιο λινκ?
      δεν θα σπασει με 5αρακι....

Comment

• Ειμαι πολυ χαρουμενος που εχουμε στο forum εναν τοσο καλο μετεωρολογο οπως ο Σ.Αρναουτογλου. Ευχες και απο εμενα για επιτυχημενες προβλεψεις.(καθε βραδυ περιμενω πως και πως να παει 10 παρα για μετεοενημερωση, ποτε δεν περιμενα οτι θα απολαμβανω σε τετοιο βαθμο δελτιο καιρου)ευχαριστουμε.

Comment

• δε νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενος ο σακης στην ετ3 να δινει την ιδια βαρυτητα σε βορεια και νοτια ελλαδα..εχουμε τοσα καναλια πανελλαδικης εμβελειας γι'αυτο.απο εκει και περα τα δημοσια προσωπα εκτιθενται σε κριτικη καλως η κακως αλλιως δε θα ηταν δημοσια.τωρα αν ειπε οτι θα χιονισει στην ταδε η δεινα περιοχη και τελικα δε χιονισε ποσες φορες το εχουμε δει αυτο το εργο απο την εμυ?οποιος εργαζεται κανει λαθη.λαθη δεν κανει μονο ενας αεργος.ωστοσο καπου ειδα σχολια του τυπου μακαρι να ηταν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι σα το σακη και ερωτω.ειναι το προτυπο δημοσιου υπαλληλου ο σακης?και αν ναι ποιο ειναι αυτο για να το μαθουμε κ εμεις.δε μπορει συλληβδην να βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι χιλιαδες δημοσιους υπαλληλους ως αντιεπαγγελματιες.με τετοιες τοποθετησεις μονο καλο δεν του κανετε.ευκολα μπορω να υποθεσω εγω στη συνεχεια οτι ο σπυρος παπαδακης,η γιαννα τσαρτσανη ο γιωργος τραπεζανιδης κ.α. ειναι απλως κλασικοι ελληνες δημοσιοι υπαλληλοι!το οτι υπαρχουν και πολλοι σκαρτοι ειναι φυσιολογικο και αλλης ταξεως κουβεντα(κομματικες προσληψεις) γιατι εχουν καταντησει ετσι.κατα τα αλλα πολυ θετικο το γεγονος οτι επανηλθε.και εννοειται πως αν εδω μεσα εβγαζαν προγνωση καιρου 30 ατομα θα εμπιστευομουν το σακη

Comment

• Τι θα πει αραγε η φραση " η Θεσσαλονίκη συμπεριφερεται σαν πολη της νοτιας Ελλάδος" Αν μιλαμε γενικα, η Καλαματα ας πουμε εχει τις διπλασιες σχεδον βροχες .. αν μιλαμε για το χιονι , στην Καλαματα δε χιονιζει σχεδον ποτε , αντιθετα στη Σαλονικα χιονιζει καθε χρονο αλλα ελαχιστα (πλεον)... Ομοιως με τη Σπαρτη και με τις πολεις της Κρητης , με τη διαφορα οτι στις τελευταιες χιονιζει συχνοτερα και απο τις πολεις της Πελοπονησσου ( ιδιαιτερα σε Χανια και Ηρακλειο)
            eviaweather.gr

1983..2013??

Comment

Μα για τον απλούστατο λόγο γιατί αν δεν το έκανα δεν υπήρχε λόγος να κάνω αυτή τη δουλειά. Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της, κάθε δουλειά έχει το αγχος της και τις απαιτήσεις της. Κανένας δεν μ' αναγκάζει να το κάνω στο κανάλι. Είναι καθαρά δική μου απόφαση. Τώρα στο πόρισμά σου αν ο καιρός προβλέπεται μετά την 6 την 7 την 10 μέρα ή όχι αυτό είναι σχετικό.
              Υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία πλέον για μακροπροθεσμη πρόγνωση ελεύθερα ή συνδρομητικά που κατά τη γνώμη μου είναι κρίμα τα αποτελέσματά τους να μην αναφέρονται ως πιθανότητα. Υπάρχει και πολύς κόσμος κυριώς στον αγροτικό τομέα και οχι μόνο που μου το ζητάει .
              Να σου θυμίσω λοιπόν ότι στις αρχές Νοεμβρίου μίλώντας για το ψύχος που άρχισε να λαμβάνει χώρα στη Ρωσία έιπα ότι ο καιρός θα άλλαζε στην δυτική Ευρώπη ενώ μας θα ειχαμε νοτιάδες αρχικά. Αυτό γιατί δεν το ανέφερες?
              Γιατί δεν ανέφερες ότι στις 23 Νοεμβρίου μίλησα για πιθανότητα κατάβασης του ψύχους μετά τις 7-8 Δεκεμβριόυ? Γιατί δεν ανέφερες επίσης ότι από την προηγούμενη Δευτέρα έκανα λόγο για πιαθανότητα χιονοπτώσεων στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας?
              ΤΑ παραπάνω μπορεί να μην σου λένε τίποτα όμως υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και αυτή την τάση την θεωρούν πολύτιμη.
              Χθες Σάββατο βγήκα και μίλησα για την ερχόμενη Τρίτη και είπα ότι θα χιονίσει και μάλιστα πυκνά το πρωί σε πολλές πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
              Αφού το βλέπω σαν μεγάλη πιθανότητα και το κρίνω προβλέψιμο, θεωρώ αυτόματα υποχρέωση μου να το πω καθώς η πιθανότητα ξεπερνά και το 60%. να συμβεί κατι τέτοιο. Τι να κάνω δηλαδή να το κρατήσω για μένα και να τραγουδάω "Έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη κανείς δεν το `χει μάθει και ποτέ δε θα το πω να μείνει θέλω πάντα δικό μου, το μυστικό μου" ?
              Αλήθεια όμως αφού είσαι αντικειμενικός γιατι δεν ανέφερες για τα έντονα φαινόμενα που δέχτηκε η Ξάνθη τα ξημερώματα σήμερα για τα οποία μίλησα χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων.
              Γιατί δεν αναφέρθηκες για την συνολική εικονα του καιρού το Σαββατοκύριακο και τα υψόμετρα χιονοπτώσης που έδινα από την Πέμπτη?
              Με τον ίδιο λοιποόν τρόπο που κάθεσε και επιρίνεις μια πρόγνωση μου για ένα τόπο θα μπορούσα κι εγώ να σου απαριθμώ που έπεσα μέσα και πόσες μέρες πριν το οποίο φυσικά και το θεωρώ παιδαριώδες.
              Κλείνω εδώ γιατί πρέπει σε λίγο να βγω στο δελτίο ειδήσεων και πάλι...
              Σάκης Αρναούτογλου
              Καταιγιστικος οντως ....ετσι για να μπαινουν καποια πραγματα στην θεση τους...απο οτι ειδα επιμενεις για χιονια στα βορεια πεδινα την τριτη μακαρι να το δουμε να πεφτει....
              ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ,ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ.....

Comment

• Originally posted by giorgospel View Post
                Τι θα πει αραγε η φραση " η Θεσσαλονίκη συμπεριφερεται σαν πολη της νοτιας Ελλάδος" Αν μιλαμε γενικα, η Καλαματα ας πουμε εχει τις διπλασιες σχεδον βροχες .. αν μιλαμε για το χιονι , στην Καλαματα δε χιονιζει σχεδον ποτε , αντιθετα στη Σαλονικα χιονιζει καθε χρονο αλλα ελαχιστα (πλεον)... Ομοιως με τη Σπαρτη και με τις πολεις της Κρητης , με τη διαφορα οτι στις τελευταιες χιονιζει συχνοτερα και απο τις πολεις της Πελοπονησσου ( ιδιαιτερα σε Χανια και Ηρακλειο)
                οχι απο την ΤΡΙπολη. Μετα την ΤΡΙπολη ειναι η Σπαρτη και η Κορινθος, Αιγιο που δεχονται καποια αρκετα λιγοτερα ομως
                χιονια.
                "Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''

Comment

Τι θα πει αραγε η φραση " η Θεσσαλονίκη συμπεριφερεται σαν πολη της νοτιας Ελλάδος" Αν μιλαμε γενικα, η Καλαματα ας πουμε εχει τις διπλασιες σχεδον βροχες .. αν μιλαμε για το χιονι , στην Καλαματα δε χιονιζει σχεδον ποτε , αντιθετα στη Σαλονικα χιονιζει καθε χρονο αλλα ελαχιστα (πλεον)... Ομοιως με τη Σπαρτη και με τις πολεις της Κρητης , με τη διαφορα οτι στις τελευταιες χιονιζει συχνοτερα και απο τις πολεις της Πελοπονησσου ( ιδιαιτερα σε Χανια και Ηρακλειο)
                  Αναφερόμουνα στο μέσο ύψος βροχής το χειμώνα σε συνδυασμό με χειμερινές θερμοκρασίες. Από το 2007 και μετά είναι γεγονός ότι το μέσο ύψος βροχής της Θεσσαλονίκης μειώθηκς όπως και οι ημέρες χιονοπτωσης σε επίπεδα πόλεων που βρίσκονται στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας πριν από το 2007

Comment

• Aπο αυτες τις πολεις εννοουσα... της Πελοπονησσου...
                    eviaweather.gr

1983..2013??

Comment

Μα για τον απλούστατο λόγο γιατί αν δεν το έκανα δεν υπήρχε λόγος να κάνω αυτή τη δουλειά. Κάθε δουλειά έχει τις δυσκολίες της, κάθε δουλειά έχει το αγχος της και τις απαιτήσεις της. Κανένας δεν μ' αναγκάζει να το κάνω στο κανάλι. Είναι καθαρά δική μου απόφαση. Τώρα στο πόρισμά σου αν ο καιρός προβλέπεται μετά την 6 την 7 την 10 μέρα ή όχι αυτό είναι σχετικό.
                      Υπάρχουν τόσα πολλά εργαλεία πλέον για μακροπροθεσμη πρόγνωση ελεύθερα ή συνδρομητικά που κατά τη γνώμη μου είναι κρίμα τα αποτελέσματά τους να μην αναφέρονται ως πιθανότητα. Υπάρχει και πολύς κόσμος κυριώς στον αγροτικό τομέα και οχι μόνο που μου το ζητάει .
                      Να σου θυμίσω λοιπόν ότι στις αρχές Νοεμβρίου μίλώντας για το ψύχος που άρχισε να λαμβάνει χώρα στη Ρωσία έιπα ότι ο καιρός θα άλλαζε στην δυτική Ευρώπη ενώ μας θα ειχαμε νοτιάδες αρχικά. Αυτό γιατί δεν το ανέφερες?
                      Γιατί δεν ανέφερες ότι στις 23 Νοεμβρίου μίλησα για πιθανότητα κατάβασης του ψύχους μετά τις 7-8 Δεκεμβριόυ? Γιατί δεν ανέφερες επίσης ότι από την προηγούμενη Δευτέρα έκανα λόγο για πιαθανότητα χιονοπτώσεων στα πεδινά της βόρειας Ελλάδας?
                      ΤΑ παραπάνω μπορεί να μην σου λένε τίποτα όμως υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα και αυτή την τάση την θεωρούν πολύτιμη.
                      Χθες Σάββατο βγήκα και μίλησα για την ερχόμενη Τρίτη και είπα ότι θα χιονίσει και μάλιστα πυκνά το πρωί σε πολλές πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
                      Αφού το βλέπω σαν μεγάλη πιθανότητα και το κρίνω προβλέψιμο, θεωρώ αυτόματα υποχρέωση μου να το πω καθώς η πιθανότητα ξεπερνά και το 60%. να συμβεί κατι τέτοιο. Τι να κάνω δηλαδή να το κρατήσω για μένα και να τραγουδάω "Έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη κανείς δεν το `χει μάθει και ποτέ δε θα το πω να μείνει θέλω πάντα δικό μου, το μυστικό μου" ?
                      Αλήθεια όμως αφού είσαι αντικειμενικός γιατι δεν ανέφερες για τα έντονα φαινόμενα που δέχτηκε η Ξάνθη τα ξημερώματα σήμερα για τα οποία μίλησα χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων.
                      Γιατί δεν αναφέρθηκες για την συνολική εικονα του καιρού το Σαββατοκύριακο και τα υψόμετρα χιονοπτώσης που έδινα από την Πέμπτη?
                      Με τον ίδιο λοιποόν τρόπο που κάθεσε και επιρίνεις μια πρόγνωση μου για ένα τόπο θα μπορούσα κι εγώ να σου απαριθμώ που έπεσα μέσα και πόσες μέρες πριν το οποίο φυσικά και το θεωρώ παιδαριώδες.
                      Κλείνω εδώ γιατί πρέπει σε λίγο να βγω στο δελτίο ειδήσεων και πάλι...
                      Σάκης Αρναούτογλου
                      μιλας για πιθανοτητα στην εκτιμηση μακροπροθεσμων,αυτη η πιθανοτητα ειναι στο 25% μετα απο 8 ημερες και 5% μετα απο 15 ημερες.αυτο το αναφερουν και τα ιδια τα μοντελλα αλλα μας το εχει πει και ο κ Ζιακοπουλος στις συναντησεις,Δεν προσφερει απολυτος τιποτα σε κανεναν η αναφορα στον καιρο χριστουγεννων απο σημερα αφου ειναι απολυτος επισφαλης.και σε τι θα βοηθησει??..
                      οσα αναφερεις σχετικα με προηγουμενες εκτιμησεις σου δεν τα εχω δει για αυτο δεν τα εχω σχολιασει.επισης 9 στις 10 φορες ο καιρος αλλαζει στα μεσα νοεμβρη αλλα φετος δεν ηρθε καμμια ψυχρη εισβολη.
                      η σημερινη σου προβλεψη ηταν κακη.
                      καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

• Originally posted by steeve69 View Post
                        Καταιγιστικος οντως ....ετσι για να μπαινουν καποια πραγματα στην θεση τους...απο οτι ειδα επιμενεις για χιονια στα βορεια πεδινα την τριτη μακαρι να το δουμε να πεφτει....
                        χα.χα.χα Ναι επιμένω Στορμ μου κι αν δεν μεσολαβούσε το διάστημα από το 2007 μέχρι σήμερα που σε κάνει να σκέφτεσαι διπλά για το αν θα χιονιστεί η θεσσαλονίκη ΄εδινα την τριτη άνετα και ένα δίωρο χιονόλυτου έως και χιονιού στο κέντρο της πόλης. Ομως τώρα για αυριο σκέφτομαι να δώσω πιο ψηλά ύψη χιονοπτωσης..

Comment

Αναφερόμουνα στο μέσο ύψος βροχής το χειμώνα σε συνδυασμό με χειμερινές θερμοκρασίες. Από το 2007 και μετά είναι γεγονός ότι το μέσο ύψος βροχής της Θεσσαλονίκης μειώθηκς όπως και οι ημέρες χιονοπτωσης σε επίπεδα πόλεων που βρίσκονται στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας πριν από το 2007
                          Ναι γεγονος ειναι οτι το μεσο υψος βροχης μειωθηκε τα τελευταια χρονια... αλλα και παλι αν ανοιξει κανεις ενα κλασικο κλιματικο βιβλιο θα δει οτι η κοιλαδα του Αξιου βρισκεται στις ξηροτερες περιοχες της χωρας... Οποτε δε μπορουμε να εχουμε και πολυ μεγαλες απαιτησεις... οσον αφορα στις ημερες χιονοπτωσεις , δεν υπαρχει καμια συγκριση ακομα και τωρα με τις νοτιοτερες πολεις της ηπειρωτικης Ελλαδος που προανεφερα....
                          eviaweather.gr

1983..2013??

Comment

• Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ View Post
                            μιλας για πιθανοτητα στην εκτιμηση μακροπροθεσμων,αυτη η πιθανοτητα ειναι στο 25% μετα απο 8 ημερες και 5% μετα απο 15 ημερες.αυτο το αναφερουν και τα ιδια τα μοντελλα αλλα μας το εχει πει και ο κ Ζιακοπουλος στις συναντησεις,Δεν προσφερει απολυτος τιποτα σε κανεναν η αναφορα στον καιρο χριστουγεννων απο σημερα αφου ειναι απολυτος επισφαλης.και σε τι θα βοηθησει??..
                            οσα αναφερεις σχετικα με προηγουμενες εκτιμησεις σου δεν τα εχω δει για αυτο δεν τα εχω σχολιασει.επισης 9 στις 10 φορες ο καιρος αλλαζει στα μεσα νοεμβρη αλλα φετος δεν ηρθε καμμια ψυχρη εισβολη.
                            η σημερινη σου προβλεψη ηταν κακη.
                            Δεν έκανα ποτέ αναφορά στα Χριστούγεννα! Ειπα ότι τοψύχος της Ευρώπης δειχνει να υποχωρεί για λίγο και μετά να επανέρχεται πριν απότις γιορτές.. Μην παραφράζεις σε παρακαλώ τα λεγόμενά μου.. Μπες και δες τοβίντεο.. Κακή η πρόγνωση για πού και σε ποιό βαθμό! Μου αρέσει η κριτική για να βελτιώνομαι αλλά εμπεριστατωμένα σε παρακαλώ

Comment

• Originally posted by DIMITRISPAP View Post
                              δε νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενος ο σακης στην ετ3 να δινει την ιδια βαρυτητα σε βορεια και νοτια ελλαδα..εχουμε τοσα καναλια πανελλαδικης εμβελειας γι'αυτο.απο εκει και περα τα δημοσια προσωπα εκτιθενται σε κριτικη καλως η κακως αλλιως δε θα ηταν δημοσια.τωρα αν ειπε οτι θα χιονισει στην ταδε η δεινα περιοχη και τελικα δε χιονισε ποσες φορες το εχουμε δει αυτο το εργο απο την εμυ?οποιος εργαζεται κανει λαθη.λαθη δεν κανει μονο ενας αεργος.ωστοσο καπου ειδα σχολια του τυπου μακαρι να ηταν ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι σα το σακη και ερωτω.ειναι το προτυπο δημοσιου υπαλληλου ο σακης?και αν ναι ποιο ειναι αυτο για να το μαθουμε κ εμεις.δε μπορει συλληβδην να βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι χιλιαδες δημοσιους υπαλληλους ως αντιεπαγγελματιες.με τετοιες τοποθετησεις μονο καλο δεν του κανετε.ευκολα μπορω να υποθεσω εγω στη συνεχεια οτι ο σπυρος παπαδακης,η γιαννα τσαρτσανη ο γιωργος τραπεζανιδης κ.α. ειναι απλως κλασικοι ελληνες δημοσιοι υπαλληλοι!το οτι υπαρχουν και πολλοι σκαρτοι ειναι φυσιολογικο και αλλης ταξεως κουβεντα(κομματικες προσληψεις) γιατι εχουν καταντησει ετσι.κατα τα αλλα πολυ θετικο το γεγονος οτι επανηλθε.και εννοειται πως αν εδω μεσα εβγαζαν προγνωση καιρου 30 ατομα θα εμπιστευομουν το σακη
                              Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις βρε Δημήτρη τι εννοώ και πως το λέω.....ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έτσι δεν χρειάζεται να το αποσαφινήσω αυτό...αλλά επίσης ξέρουμε πως λειτουργεί στην χώρα μας το δημόσιο και δεν φταίνει φυσικά οι εργαζόμενοι γι αυτό....
                              εγώ αναφερόμου ειδικά σε ανθρώπους που έχουν ανάλογη θέση...πάλι όχι σε όλους εννοείται....
                              και εννοείται ότι θα πρέπει ο Σάκης και ο κάθε Σάκης Μήτσος Κυριάκος και ούτω καθεξής ....που αγαπάνε την δουλειά τους..που δουλευόυνε-κουράζοντε πραγματικά πάνω στον τομέα τους...που ιδρώνουν για κάτι καλύτερο..που προσφέρουν....να αποτελούν πρότυπο υπαλλήλου..όχι φυσικά μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα...
                              τώρα πάλι αν πιστεύεις ότι τα παραπάνω είναι λάθος ή ότι είναι επίθεση σε όλους στο δημόσιο γνώμη σου...εγώ τη γνώμη μου εξέφρασα....
                              Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                              Κάμερες Μακροχωρίου:
                              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                              http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Ναι γεγονος ειναι οτι το μεσο υψος βροχης μειωθηκε τα τελευταια χρονια... αλλα και παλι αν ανοιξει κανεις ενα κλασικο κλιματικο βιβλιο θα δει οτι η κοιλαδα του Αξιου βρισκεται στις ξηροτερες περιοχες της χωρας... Οποτε δε μπορουμε να εχουμε και πολυ μεγαλες απαιτησεις... οσον αφορα στις ημερες χιονοπτωσεις , δεν υπαρχει καμια συγκριση ακομα και τωρα με τις νοτιοτερες πολεις της ηπειρωτικης Ελλαδος που προανεφερα....
                                ετσι ακριβως
                                καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Working...
                                X