Announcement

Collapse
No announcement yet.

X.k. Σμόλικα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by snowpar View Post
    Ok λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι, ωραία όλα αυτά για το πόσα μέτρα απέχουν τα πρώτα σπίτια από τις καρέκλες των χ.κ. αλλά για ποιο Σέλι και ποιο Πισοδέρι μιλάμε? Αυτό που γράφω και στην αρχή είναι το όραμα ενός ΜΕΓΑΛΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ... Ένα χ.κ. με 60-70 χμ. πίστες και άνω, το οποίο να είναι ανταγωνήσιμο στα Βαλκάνια και όχι μόνο. Αυτά που έχουμε δεν είναι ανταγωνήσιμα ούτε στο ελάχιστο εννοείται. Είναι μόνο για εκδρομές σ/κ. Τέλοσπάντων ας μην το αναλύσουμε άλλο..

Τέτοια λοιπόν χ.κ. εκ φύσεως δεν μπορούν να γίνουν σε βουνά με υψόμετρο έως 1900μ.(στο γεωγραφικό πλάτος της Ελλάδας εννοείται), γι'αυτό και έβαλα τον Σμόλικα ως πιθανό μέρος διότι έχει έναν αέρα των 2637μ. η κορυφή, έχει όγκο, έχει χωριά σε μεγάλα υψόμετρα κ.τ.λ... Για να το καλοσκεφτούμε έτσι για πλάκα έστω... Και φυσικά δεν εννοώ να κατεκρεουργηθεί το βουνό για ένα μικρό χ.κ. ή για μια πλαγιά καλή ώρα σαν πολλά από τα ελληνικά ''χ.κ''. Σε καμία περίπτωση. Αν είναι να γίνει ας γίνει κάτι καλό επιτέλους! Φωτό από το βουνό θέλουμε, πού έιναι ο Θεοδόσης??

έλα, μη χαλιέσαι... χαχαχαχ άλλωστε έγραψα ότι άλλο συζητούσαν τα παιδιά και τους χαλάσαμε το θέμα. όμως BTW και συ σαν τον snowman36!!!! ποιός σου είπε ότι έχουμε βουνά 1900μ?????????????????
    2614 είναι το Περιστέρι (μπάμπα)... και μια πλευρά του είναι σε μάς και όχι Φύρομ, άλλες κορυφές, που είναι στη συνοριακή... (2514 metres), Τούμπα (2420 metres), Μούζα (2350 metres), Rzana (2334 meters), Σιροκα (φαρδυά) (2218 metres), Μπέλα βόδα (2199 metres), Γριβα (2198 metres), ... (2188 metres), .... (2140 metres), και παέι λέγοντας.
    και από χιόνι πολύ και εκεί... και, επίσης ΟΛΑ ΑΥΤΑ κολλητά και ήδη υπάρχουν και ΧΚ που μπορούν να ενωθούν, Πισοδερίου - Περιστερίου και λίγο παραπέρα και χαμηλότερα Κρούσοβο. (το ΧΚ μας είναι στην χαμηλότερη κορυφή)
    και όλα, καταλήγουν στο ίδιο σημείο!
    Συν τοις άλλοις (αυτά που ονειρεύεσαι είχαν σε ποσοστό 40% γίνει ήδη) μελέτη είχε γίνει back to 90's αλλά ναυάγησε γιατί οι Πισοδερίτες δεν θέλαν να εκμεταλεύονται το βουνό για 15χρόνια (ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ) λέει! βέβαια αυτοί κάτι θα ξέρανε καναν εδώ μελέτες, δε συμφωνείς;

Last edited by airboarder; 29/12/2011, 11:10 AM.
    www.xsports.gr - Δημήτρης

Comment

συμφωνώ ότι Σμόλικας είναι γαμάτο βουνό, αλλά με χαλάει η ημιμάθεια όπως και του snowman, σόρρυ πάλι για την προηγούμενη παρέμβαση... αλλά 1900μ? και συ μιλάς χωρίς να έχεις επισκεφθεί μια περιοχή!

είμαστε και τοπικιστές. τί να κάνουμε!

Last edited by airboarder; 29/12/2011, 11:06 AM.

Comment

Originally posted by airboarder View Post
        έλα, μη χαλιέσαι... χαχαχαχ άλλωστε έγραψα ότι άλλο συζητούσαν τα παιδιά και τους χαλάσαμε το θέμα. όμως BTW και συ σαν τον snowman36!!!! ποιός σου είπε ότι έχουμε βουνά 1900μ?????????????????
        2714 είναι το Περιστέρι (μπάμπα)... και μια πλευρά του είναι σε μάς και όχι Φύρομ, 4 κορυφές 2480 και 2510 Τούμπα ;-)
        και από χιόνι πολύ και εκεί... και, επίσης ΟΛΑ ΑΥΤΑ κολλητά και ήδη υπάρχουν και ΧΚ που μπορούν να ενωθούν, Πισοδερίου - Περιστερίου και λίγο παραπέρα και χαμηλότερα Κρούσοβο. (το ΧΚ μας είναι στην χαμηλότερη κορυφή)
        και όλα, καταλήγουν στο ίδιο σημείο!
        Συν τοις άλλοις (αυτά που ονειρεύεσαι είχαν σε ποσοστό 40% γίνει ήδη) μελέτη είχε γίνει back to 90's αλλά ναυάγησε γιατί οι Πισοδερίτες δεν θέλαν να εκμεταλεύονται το βουνό για 15χρόνια (ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ) λέει! βέβαια αυτοί κάτι θα ξέρανε καναν εδώ μελέτες, δε συμφωνείς;

Όχι βρε μαζί σου έιμαι... Δεν έχω πρόβλημα ας γίνει και στο Περιστέρι το χ.κ. δεν με πειράζει... Αλλά ας γίνει! Δόξα τω Θεώ δεν έχω κολλήματα με τα βουνά. Ο τοπικισμός μας έχει φάει φίλε μου γι'αυτό υπάρχουν 20 χ.κ. του κώλου στην Ελλάδα και όχι 1-2 γαμάτα! θα μπορούσα να λέω για τον Παρνασσό να γίνει Bansko γιατί είμαι δίπλα, αλλά βλέπεις λέω για κάποιο βουνό που απλά νομίζω ότι θα ήταν κατάλληλο. Το 1900μ ήταν παράδειγμα...

Comment

Originally posted by KAPTEN View Post
          τι να σκέφτεται στην κορυφή του Σμόλικα.....

Χαχαχαχα!!! Εγώ ξέρω! "Θα μπορούσε να φτάσει η Γόνδολα από Σαμαρίνα εδώ πάνω? Ή λόγω ανέμων μόνο συρόμενα από τη δρακόλιμνη μέχρι εδώ?"

Comment

Originally posted by snowpar View Post
            Όχι βρε μαζί σου έιμαι... Δεν έχω πρόβλημα ας γίνει και στο Περιστέρι το χ.κ. δεν με πειράζει... Αλλά ας γίνει! Δόξα τω Θεώ δεν έχω κολλήματα με τα βουνά. Ο τοπικισμός μας έχει φάει φίλε μου γι'αυτό υπάρχουν 20 χ.κ. του κώλου στην Ελλάδα και όχι 1-2 γαμάτα! θα μπορούσα να λέω για τον Παρνασσό να γίνει Bansko γιατί είμαι δίπλα, αλλά βλέπεις λέω για κάποιο βουνό που απλά νομίζω ότι θα ήταν κατάλληλο. Το 1900μ ήταν παράδειγμα...

έλα ρε και γω το γραψα μη διαβάσει κάποιος και πεί... ΤΙ ΛΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
            και συνέχισα το οφφ τόπικ.

Βέβαια παιδιά, τώρα ας είμαστε ρεαλιστές! τεχνογνωσία δεν έχουμε, κεφάλαια γιόκ, και μεράκι, εμείς οι 5-6 χαχαχαχαχαχαχααχ. Οπότε κινήσεις ΜΟΝΟ από ξένο επενδυτή!
            Κάποτε, γίναν αυτές οι κινήσεις. Απο τη στιγμή που δεν ευοδώθηκαν... ΠΗΓΑΝ αλλού. (τα βάλαν κάτω... ΜΠΑΝΣΚΟ και σε λίγο ΚΟΖΟΥΦ)
            Τι πλεονεκτήματα έχουν; (1) πολύ κεντρικότερα από μας, και κοντά σε όλες τις μεγάλες πόλεις ακόμα και της χώρας μας. Βλέπε κοζούφ = το κοντινότερο σε Θεσσαλονίκη - Μπάνσκο πολύ κοντά. (2) μεγάλοι ορεινοί όγκοι επίσης (3) Κέντρο σε επίσης μεγάλες Βαλκανικές χώρες... (4) (5) (6) ... (1001) βάλε βάλε βάλε βάλε... ΕΙΔΑΝ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ. ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ!
            ας προσέχατε μαμάκες είπαν. (Τελευταία απόπειρα ήταν σε Βίτσι το 2000+) και εκεί έγινε ότι και σε Πισοδέρι (ULEN!)

Comment

συμφωνώ ότι Σμόλικας είναι γαμάτο βουνό, αλλά με χαλάει η ημιμάθεια όπως και του snowman, σόρρυ πάλι για την προηγούμενη παρέμβαση... αλλά 1900μ? και συ μιλάς χωρίς να έχεις επισκεφθεί μια περιοχή!

είμαστε και τοπικιστές. τί να κάνουμε!

Επειδή έχω επισκεφθεί την περιοχή και πολλές άλλες γι'αυτό εκφέρω γνώμη. θα σε διόρθωνα στα υψόμετρα τώρα αλλά έιδα ότι τα διόρθωσες εσύ... 2614 και όχι 2714 και βέβαι όχι σε ελληνικό έδαφος. Σε ελληνικό έδαφος καθαρά νομίζω μόνο η Μούζα είναι... Τέσπα δεν θα κολλήσουμε στα υψόμετρα αλλά τα συγκεκριμένα βουνά είναι νότιου προσανατολισμού που σημαίνει απαγορευτικά για μεγάλη σεζόν... Πλεονέκτημα εδώ έχουν οι Σκοπιανοί... Στον Σμόλικα όμως έχουμε εμείς νότια και βόρεια, για να επιστρέψουμε και στο θέμα...

Comment

Ο σμολικολόγος τι άποψη έχει?

Comment

τεοοοοοοο

Comment

στο βουνο θα ειναι...
                    τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Comment

άλλο θέμα συζητάνε τα παιδιά, αλλά δεν έχεις πάει Πισοδέρι μ φαίνεται... τι σχέση έχει το πάρκινγκ του ΧΚ? εκεί είναι ο παλιός διθέσιος
                      Στο χωριό καταλήγει ο κανούργιος διθέσιος.

οπότε σου ξαναλέω. Δές και τη φωτό παρακάτω. Ειναι το μόνο (ευτυχώς η ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!) καθαρά ski in - ski out ΧΚ, σε χωριό. Πάς στον ξενώνα ή στο σπίτι σου, και δεν ξαναβγάζεις αμάξι αμα θές.

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις πάει Πισοδέρι (ποσο μάλον να έχεις κάνει σκι εκεί).
                      http://www.cityoflorina.gr/files/151...a/pisoderi.jpg
                      δες στην φωτό από την πάνω μεριά του χωριού... είναι 200μ τα λίφτ. κάτω από το δρόμο είναι το άλλο μισό χωριό. Ακριβώς 100μ είναι τα τελευταία σπίτια, ξενώνες όπως ο Μοδέστειος κλπ.
                      θέλεις φωτό από τις αυλές των σπιτών; χαχαχχαχαχαχαχα

υ.γ. παιδια σόρρυ για τα οφφ τόπικ ΟΚ?
                      Πρωτα πρωτα η ημιμαθεια αποτελει κακο συμβουλατορα .οπως και ο τυφλος τοπικισμος σου,φιλε απο την Φλωρινα.Το Σελι ειναι το μονο χωριο που εχει δικο του χκ .Ειναι ενωμενο μια και Σελι χωριο και Σελι χκ ειναι ενα και το αυτο .Οταν η πιστα της Βιγλας,οπου βρισκεται το χκ και οχι στο πισοδερι, που τερματιζει στην απεναντι απο το χωριο πλαγια στα 1380 δεν εχει χιονι ,η εχει βγαλει πετρες
                      η ομιχλη και ειναι κλειστη οπως συμβαινει πολλες φορες τοτε το Πισοδερι δεν εχει καμια σχεση με το χκ της Βιγλας.Το χκ της Βιγλας ειναι 6 χιλιομετρα απο το χωριο,δεν πας με τα ποδια...στο Σελι αν θες πας ανετα οπως συμβαινει χειμωνα -καλοκαιρι γιατι και το καλοκαιρι παει κοσμος,τουλαχιστον στο Σελι, για τζοκινγκ -πορεια και ποδηλατο στο χκ και δεν χρειαζεται να παρει το λιφτ που αλλωστε ειναι ανοικτο μονο καποιες μερες που λειτουργει η Βιγλα.Ζηταω συγνωμη απο τον φιλο αλλα παντησα στην σκεψη του για το αν υπαρχρι χωριο με το δικο του χκ.Οσο γαι το χκ στον Σμολικα ειναι περιττο,απο τη στιγμη που εχεις την Βασιλιτσα, και ασυμφορο.Ωραιο σκεψη αλλα μονο σκεψη.Συγνωμη και παλι αλλα οσοι τα εχουν επισκεφθει και τα δυο και εγω το εχω κανει μια και η Βιγλα βρισκεται διπλα μας και οχι σε αλλο κρατος,μπορουν να καταλαβουν την διαφορα .Σεβαστη η αποψη του Φλωρινιωτη για την Βιγλα και εδω τελειωνει για μενα ο σχολιασμος.

Comment

χχαχαχαχαχα
                        ρε φίλε... τζόγκινγ αυτή την απόσταση μόνο μαραθωνοδρόμος του Olympus marathon axx0ax0a0xa0x0ax0ax00xa0x0xax
                        ax0ax0a0xa0x0ax0ax0a0xa0x0ax0ax
                        άσε που αμα η Πισοδερίου δεν έχει χιόνι, τότε Σέλι κάνετε αγώνες mtb μιας και ανεβαίνετε με τα ποδήλατα... ax0ax0a0x0ax0ax0a0x0ax0axax ότι να ναι!
                        sorry dudes... απλά ο snowman36 όπου μπεί γράφει ότι να ναι.. τι λίμνη πλαστήρα, τι βασιλίτσα, τι Πισοδέρι... ότι ναναι

διόρθωσε με αν κάνω λάθος! μπορεί εκεί να ναι το χρυσο ελάφι και όχι το πάρκινγκ, αλλά και ο δρόμος έχει τόσες στροφές (διπλές από αυτές που έβαλα ε;

πάρε και ένα Πισοδέρι
                        http://postimage.org/image/wlq5lyz8t/
                        Last edited by airboarder; 29/12/2011, 03:59 PM.

Comment

Φιλε Φλωρινιωτη καταλαβαμε το πνευμα σου...ασχολησου με τα τα του οικου σου και ασε τις προσωπικες επιθεσεις.Ειναι δυσδιακριτα το ορια της ημιμαθειας με την γραφικοτητα..προσεχε.Διαβαζω αυτα που προσπαθεις να πεις και δεν απαντω σε σενα.Αμα δεν θελει καποιος να καταλαβει κατι...δεν ....επισκεψου το Σελι και θα δεις την διαφορα μα Βγλα-πισοδερι.

Comment

μεικ λοβ νοτ γουορ!!!!αλλα φιλε σνοουμαν εχει δικιο ο ερμπορντερ....αν κοιμηθεις καμια φορα στο πισοδερι, ξυπνας και απο το παραθυρο διπλα ειναι η πιστα...
                            τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

Comment

Ο Χαρτης απο το google earth του 2003 με τα σχεδια σου παρεπιπτοντως ειναι τελειως λαθος.Απλως δεν ξερεις την περιοχη καθολου και προβαινεις σε λαθος σχολια.Θα χαρω να σε φιλοξενησω στο χωριο και να παμε μια πενταλεπτη βολτιτσα,με τα ποδια φυσικα και οχι με λιφτ,στο χκ μας οποτε θες φιλε μου.Το εννοω πραγματικα.

Comment

Originally posted by miscelano View Post
                                μεικ λοβ νοτ γουορ!!!!αλλα φιλε σνοουμαν εχει δικιο ο ερμπορντερ....αν κοιμηθεις καμια φορα στο πισοδερι, ξυπνας και απο το παραθυρο διπλα ειναι η πιστα...
                                Εχεις δικιο φιλε μου αλλα το να βλεπεις την αποληψη μιας πιστας,οταν και εαν λειτουργει,δεν ειναι το ιδιο να εχεις το δικο σου εωμενο χκ.Απλως το πιαδι με τους χαρτες που εβαλε μου απεδειξε οτι δεν ξερει την περιοχη.Αν και τωρα που το ειπες το πανω μερος στο χωριο Σελι προς τον δρομο προς την Ναουσα εχει φοβερη θεα στις πιστες...πολλες φορες βλεπω τα ρατρακ το βραδυ να πατανε στην απεναντι πλαγια τις πιστες.

Comment

Working...
                                X