Announcement

Collapse
No announcement yet.

X.k. Σμόλικα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• χαχαχα... Νατος ο φίλος! Τώρα μιλάς σωστά! Believe the dream...

Comment

• Comment

• σημερα κοιταζα κατι φωτογραφιας απ την αγαπημενη βασιλω κ θυμηθηκα μια φωτο που ειχα βγαλει το 2008-2009... κ σε συνδυσμο με το θεμα μας εδω.... εκανα ενα σκιτσο (μουτζουρα) στο οποιο με 2 λιφτακια η Βασιλιτσα υπερδιπλασιαζεται σε χλμ πιστων ... και αυξανει κ την υψομετρικη διαφορα βασης-κορυφης

Uploaded with ImageShack.us
        sigpic

Comment

• οσο για τα περιβαλλοντικα,που εχουν αναφερθει και σε αλλα θεματα μεσα στο φορουμ,ας προσεξει το κρατος ολες τις αλλες καταπατησεις πρασινου απο τους ''επιδοξους''.... και τις πυρκαγιες καθε χρονο που μονο τυχαιες δεν ειναι!!!και μακαρι να ναι μονο τα 2 μεγαλα χκ που λεμε εμεις να γινουν(στα ονειρα μας) που ''καταστρεφουν'' το φυσικο περιβαλλον!!!!οπως στο εξωτερικο δηλ,οι οποιοι προφανως δεν εχουν ιδεα απο φυσικο περιβαλλον και το καταστρεφουν με αυτα τα τεραστια χκ!!!!!!!!αλλα μονο αυτα και οχι ολα τα αλλα οργια που γινονται εδω εις βαρος των δασων!!!!!!!!αρα τα χκ δε δημιουργουν το προβλημα αλλα οοοολα τα αλλα που γινονται με την ανοχη της πολιτειας!!το φυσικο περιβαλλον στην ελλαδα το επικαλουμαστε μονο οταν μας συμφερει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

• Προς ονειροπόληση λοιπόν πάρτε και ένα βίντεο
            http://www.youtube.com/watch?v=X1mjq...&feature=share
            http://beliaswines.gr/

Comment

• Originally posted by asteriosn View Post
              σημερα κοιταζα κατι φωτογραφιας απ την αγαπημενη βασιλω κ θυμηθηκα μια φωτο που ειχα βγαλει το 2008-2009... κ σε συνδυσμο με το θεμα μας εδω.... εκανα ενα σκιτσο (μουτζουρα) στο οποιο με 2 λιφτακια η Βασιλιτσα υπερδιπλασιαζεται σε χλμ πιστων ... και αυξανει κ την υψομετρικη διαφορα βασης-κορυφης

Βάλε και μια προς Αβδέλα. Βάλε και 1-2 προς Δίστρατο. Και άλλη μια από Γομάρα προς λίμνη Διστράτου. Εχει πράμα. Αλλά νομίζω ζητάμε κάτι δύσκολο...

Comment

• Originally posted by snowman36 View Post
                Και εγω να σιγονταρω οτι εχει δικιο ο φιλος loof....aλλα το προβλημα ξεκιναει απο την λαθος νοοτροπια εμας των ιδιων,συμπεριλαμβανομενης και της αφεντιας μου.Βλεπεις πχ σχολια ,ακομη και εδω στο φορουμ,του τυπου.....με αξιωσε ο θεος να χτισω ενα εξοχικο στο βουνο να χαιρομαι με την οικογενεια μου το χιονι και το βουνο... και δεν κανεις τον σταυρο σου και σταματας εκει την κουβεντα αλλα συνεχιζεις.. τι ωραια θα ηταν να ξεκινουσε ενα λιφτ μπροστα απο το σπιτι μου η αντε βαρια-βαρια απο την πλατεια του χωριου...μονο και μονο να μπορω να απολαμβανω το ski in -ski out......η την Γονδολα καθως περναει πανω απο το σπιτι μου καθ*οδον προς το Σμολικα εν μεσω διακοπων ρευματος απο το αστειο δικτυο της Δεη στην περιοχη..... Δυστυχως δεν λειτουργουν ετσι τα πραγματα παιδια ιδιαιτερα στους χαλεπους καιρους που ζουμε τωρα.Ωραια τα ονειρα και οι ονειροξεις που προσφερουν αλλα με καλυτερα οργανωση-δοιανοιξη νεων πιστων και τεχνητη χιονωση μια χαρα ειμαστε με τα υπαρχοντα χκ.
                για μενα μακραν το πιο ουσιαστικο μηνυμα του θεματος...ρε παιδια εχετε καταλαβει τι λετε?ξερω οτι γινομαι σπαστικος τωρα,αλλα και τα ονειρα εχουν και ενα οριο.και στο κατω κατω πρεπει να παρουμε χαμπαρι καποια στιγμη οτι στην ελλαδα ειμαστε,και η ελλαδα ειναι αυτο που ειναι.τελεια.και "αφρικανοι" ειμαστε σε οργανωση,και μπορντελο και μαζι σας σε ολα.αλλα ειμαστε και μεσογειος.οπως η αυστρια και η ελβετια δεν μπορουν να γινουν καλοκαιρινοι προορισμοι,ετσι και εμεις δεν μπορουμε να γινουμε αλπεις....βεβαια τα ονειρα τσαμπα ειναι....

Comment

• και κατι ακομα.τι ποσοστο του πλυθησμου στην ελλαδα νομιζετε οτι ασχολειται εστω και σπανια με χειμερινα σπορ??ο ελληνας ειναι του φραπε,της παραλιας και του Beach bar.ευτυχως η δυστυχως....

Comment

• Υπάρχει ένα τέλειο αντιπαράδειγμα σε αυτά που λες για να δεις ότι μπορεί να κάνεις και λάθος... Ακούει στο όνομα Bansko!!! Το Bansko αρχικά ήταν τα δημιουργηθεί εντός ελληνικών συνόρων όμως τελικά η ελληνική νοοτροπία και οι σκέψεις που προανέφερες έστειλαν τους Αυστριακούς στη... Βουλγαρία!!!
                    Και για το τελευταίο που αναφέρεις... Νομίζεις ότι οι Βούλγαροι είναι πιο πολλοί από τους Έλληνες χιονοδρόμους?
                    Στο κάτω-κάτω για να συνεχίζουν να λειτουργούν 18 χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα μας, εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιο κέρδος θα έχουν, προφανώς οικονομικό... Γιατί να μην μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ΧΚ που να προσέλκυε τον κόσμο από 7-8 άλλα μικρότερα χιονοδρομικά? Έστω στα όνειρά μας... Κάτι θα έβγαζε παραπάνω πιστεύω... Βέβαια όλα αυτά είναι αερολογίες και για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται μακροχρόνιες έρευνες και μεγάλα projects κι όχι μόνο τα πιστεύω τα δικά μου και κάποιων συμφορουμιτών μου...

Comment

• Originally posted by TJohn View Post
                      Υπάρχει ένα τέλειο αντιπαράδειγμα σε αυτά που λες για να δεις ότι μπορεί να κάνεις και λάθος... Ακούει στο όνομα Bansko!!! Το Bansko αρχικά ήταν τα δημιουργηθεί εντός ελληνικών συνόρων όμως τελικά η ελληνική νοοτροπία και οι σκέψεις που προανέφερες έστειλαν τους Αυστριακούς στη... Βουλγαρία!!!
                      Και για το τελευταίο που αναφέρεις... Νομίζεις ότι οι Βούλγαροι είναι πιο πολλοί από τους Έλληνες χιονοδρόμους?
                      Στο κάτω-κάτω για να συνεχίζουν να λειτουργούν 18 χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα μας, εγώ καταλαβαίνω ότι κάποιο κέρδος θα έχουν, προφανώς οικονομικό... Γιατί να μην μπορούσε να δημιουργηθεί ένα τεράστιο ΧΚ που να προσέλκυε τον κόσμο από 7-8 άλλα μικρότερα χιονοδρομικά? Έστω στα όνειρά μας... Κάτι θα έβγαζε παραπάνω πιστεύω... Βέβαια όλα αυτά είναι αερολογίες και για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται μακροχρόνιες έρευνες και μεγάλα projects κι όχι μόνο τα πιστεύω τα δικά μου και κάποιων συμφορουμιτών μου...
                      το bansko πραγματι ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.αλλα και παλι,οι βουλγαροι δεν ειναι σαν και τους ελληνες,εννοω του καλοκαιριου και της παραλιας.αλλα επισης στη βουλγαρια δεν υπαρχουν 20 χιονοδρομικα.τα γνωστα μεγαλα υπαρχουν.ποσα ειναι?2,3?και υπαρχει βουνο τυπου bansko στην ελλαδα?θα μου πεις σμολικας και ολυμπος.ωραια,αν υποθετικα ξεπερνιοντουσαν τα νομικα κωλυματα,στο ηθικο μερος μπορει να γινει κατι??δλδ τα μαγαριζουμε τα βουνα?δεν ξερω,ειναι μπλεγμενο,αλλα και ανεφικτο απο ολες τις μεριες,οποτε..εγω επιμενω,μια χαρα ειμαστε οπως ειμαστε.ελλαδα ειμαστε

Comment

• Δε μπορω να καταλάβω ρε παιδιά, πώς κατάφεραν και φτιάχτηκαν εκατοντάδες χιονοδρομικά κέντρα στις ’λπεις? Εκεί οι Ελβετοί, Αυστριακοί, Ιταλοί, Γάλλοι γιατί δεν είπαν αυτά που λες εσύ τώρα? Ε θα μου πεις αυτοί δεν είναι Έλληνες, δεν είναι του καλοκαιριού και τις παραλίας, σωστά? Γιατί βάζουμε ολόκληρους λαούς στο ίδιο τσουβάλι δε μπορώ να καταλάβω... Αυτός ο ωχαδελφισμός και το "δε βαριέσαι, μια χαρά είμαστε" είναι που μου τη δίνουν στην Ελλάδα...
                        Και σε παρακαλώ πολύ, ψάξε πόσα χιονοδρομικά κέντρα υπάρχουν στη Βουλγαρία κι έλα να διορθώσεις μετά τα λεγόμενά σου...

Comment

• Originally posted by mihalisio. View Post
                          το bansko πραγματι ειναι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα.αλλα και παλι,οι βουλγαροι δεν ειναι σαν και τους ελληνες,εννοω του καλοκαιριου και της παραλιας.αλλα επισης στη βουλγαρια δεν υπαρχουν 20 χιονοδρομικα.τα γνωστα μεγαλα υπαρχουν.ποσα ειναι?2,3?και υπαρχει βουνο τυπου bansko στην ελλαδα?θα μου πεις σμολικας και ολυμπος.ωραια,αν υποθετικα ξεπερνιοντουσαν τα νομικα κωλυματα,στο ηθικο μερος μπορει να γινει κατι??δλδ τα μαγαριζουμε τα βουνα?δεν ξερω,ειναι μπλεγμενο,αλλα και ανεφικτο απο ολες τις μεριες,οποτε..εγω επιμενω,μια χαρα ειμαστε οπως ειμαστε.ελλαδα ειμαστε
                          φιλε μιχαλη δε θα συμφωνησω με αυτα που λες!και ειδικα με το τελευταιο.....''ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΩς ΕΙΜΑΣΤΕ.ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!καθολου καλα δεν ειμαστε λεω εγω!!!!!!!!!!!

Comment

• Originally posted by TJohn View Post
                            Υπάρχει ένα τέλειο αντιπαράδειγμα σε αυτά που λες για να δεις ότι μπορεί να κάνεις και λάθος... Ακούει στο όνομα Bansko!!! Το Bansko αρχικά ήταν τα δημιουργηθεί εντός ελληνικών συνόρων όμως τελικά η ελληνική νοοτροπία και οι σκέψεις που προανέφερες έστειλαν τους Αυστριακούς στη... Βουλγαρία!!!
                            Θελω ομως να θεσω και εναν προβληματισμο που καταριπτει το επιχειρημα σου....αν γινοταν ,αν και ηδη υπαρχει σχετικα κοντα η Βασιλιτσα, αυτο το μεγαλο χκ στον Σμολικα ,πραγμα αδυνατο λογω νομικων/περιβαντολλογικων ορων -αποστασης απο μεγαλα αστικα κεντρα και οικονομικης δυσπραγιας,τι Θα γινοταν με τα υπολοιπα 7/8 ηδη υπαρχοντα και εν λειτουργια χκ που αναφερεις.Που αυτα δινουν ζωη σε πολλες υπαρχουσες επιχειρησεις στην περιοχη και προσφερουν θεσεις εργασιας σε παρα πολλα ατομα.Ενω παραλληλα προσφερουν σε παρα πολλα ατομα την ευκολα προσβασιμη δυνατοτητα να ασκηθουν και να εκδραμουν οικονομικα και σε πολυ πιο συντομο χρονο σε σχεση με τον Σμολικα.Η αποψη μου ειναι οργανωση καλυτερη των ηδη υπαρχοντων χκ,διανοιξη νεων πιστων οπου ειναι εφικτο αλλα και τεχνολογικη αναβαθμιση ιδιαιτερα με την προσθηκη τεχνητης χιονωσης.Σμολικας -ολυμπος θα προσφερουν αλλες μορφες ηπιου τουρισμου σε ορειβατες -περιηγητες.Ετσι θα καλυφθει το 95% της αναγκης για σκι στην χωρα,οσο για τους εξπερ υπαρχουν λυσεις και εγχωρια αλλα και το Μπανσκο σε κοντινη αποσταση ...και φυσικα οικονομικα πακετα για της Αλπεις.

Comment

• Originally posted by snowman36 View Post
                              Θελω ομως να θεσω και εναν προβληματισμο που καταριπτει το επιχειρημα σου....αν γινοταν ,αν και ηδη υπαρχει σχετικα κοντα η Βασιλιτσα, αυτο το μεγαλο χκ στον Σμολικα ,πραγμα αδυνατο λογω νομικων/περιβαντολλογικων ορων -αποστασης απο μεγαλα αστικα κεντρα και οικονομικης δυσπραγιας,τι Θα γινοταν με τα υπολοιπα 7/8 ηδη υπαρχοντα και εν λειτουργια χκ που αναφερεις.Που αυτα δινουν ζωη σε πολλες υπαρχουσες επιχειρησεις στην περιοχη και προσφερουν θεσεις εργασιας σε παρα πολλα ατομα.Ενω παραλληλα προσφερουν σε παρα πολλα ατομα την ευκολα προσβασιμη δυνατοτητα να ασκηθουν και να εκδραμουν οικονομικα και σε πολυ πιο συντομο χρονο σε σχεση με τον Σμολικα.Η αποψη μου ειναι οργανωση καλυτερη των ηδη υπαρχοντων χκ,διανοιξη νεων πιστων οπου ειναι εφικτο αλλα και τεχνολογικη αναβαθμιση ιδιαιτερα με την προσθηκη τεχνητης χιονωσης.Σμολικας -ολυμπος θα προσφερουν αλλες μορφες ηπιου τουρισμου σε ορειβατες -περιηγητες.Ετσι θα καλυφθει το 95% της αναγκης για σκι στην χωρα,οσο για τους εξπερ υπαρχουν λυσεις και εγχωρια αλλα και το Μπανσκο σε κοντινη αποσταση ...και φυσικα οικονομικα πακετα για της Αλπεις.
                              τιποτα δε θα γινει!!!!οτι γινεται σε ολες τις χωρες !!!!!!!!παντου υπαρχουν και μεγαλα αλλα και πολυ μικρα χκ!!!!!!δε σημαινει οτι αν υπαρχουν 1 η' 2 μεγαλα χκ σε μια χωρα αφανιζονται τα μικρα!!!!!!!!!στις αλπεις υπαρχουν απειρα-αμετρητα χκ των 2-3 λιφτ!!!!δε θα κλεισουν φυσικα εκτος αν ειναι ζημιωγονα!!!επισης μεγαλο χκ δε συνεπαγεται χκ για εξπερ!!!!!καμμια σχεση!!!!!μεγαλο χκ σημαινει μεγαλυτερο πεδιο με μεγαλη ποιοκιλια πιστων!!!!!μικρες ουρες στα λιφτ και παροχες(αυτο που πασχουμε δηλ)

Comment

• Originally posted by Μίλτος View Post
                                Προς ονειροπόληση λοιπόν πάρτε και ένα βίντεο
                                http://www.youtube.com/watch?v=X1mjq...&feature=share
                                ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ........ειστε φοβεροι και λιγα λεω.......αλλοι κανουν σκι αναμεσα στα ελατα στην βασιλω και την γομαρα και αλλοι πετουν αναμεσα στις κορυφες απο τα ελατα και τα ρομπολα στον γερο σμολικα. μιλαμε για πολλα μετρα πουδρα....θαμμενα ολα τα δεντρα..τι να πω....σκι σε 5-10-15 μετρα ?? και γω δεν μπορω να υπολογισω...αναλογα....αφωνος!!! ευγε και ξανα ευγε!! ευχαριστουμε για τις εικονες.
                                Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
                                ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

Working...
                                X