επιστρέφωντας απο χελμό σήμερα, κλασσικά απο την...πίσω διαδρομη, δεν αντεξα και στον καρδαρά την εκανα για πάνω. Ερημιές και 5,30 ημουν πάνω σε συντονισμο με το ρατρακ που εστρωνε τις πίστες. Χιόνι ταλαιπωρημένο βέβαια απο τις θερμοκρασίες αλλά.....πολύ. Αυριο θα ειναι ανοιξιάτικα τα πράγματα, με το κατάλληλο σετάκι θαχει την πλάκα του, καλές οι πουδρες αλλά το ανοιξιάτικο ειναι πιο ξεκούραστο.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012
Collapse
X
-
Το ότι δεν με είδες δεν σημαίνει ότι δεν ανέβηκα...Έχω ανέβει 4 φορές πάνω εκτός από τότε με την πίτα του ΜΤΒ. Απλά δεν πέρασα από το καταφύγιο και που αλλού να σε έβρισκα. Μάλλον και αύριο πάνω θα είμαι.Originally posted by denis1 View PostΑφού δεν έχει ανοίξει να φάμε φασολάδα πρέπει να φάμε άλλες σούπες πέφτοντας απο τη σκεπή!!!
Μακάρι να ανοίξει του χρόνου πάντως!!!
gordonas με στεναχώρησες πάντως..δεν σε ξαναείδα στο βουνό
.. μένεις και δίπλα..
ενώ εγώ απο Αθήνα, και με τις βενζίνες στο Θεό κατάφερα 4-5 σκ και ανέβηκα φέτος..διαμονή καταφύγιο κλασικά..πολύ καλή παρέα τα παιδιά!! notis,xenix,jim, λίγο glystraw.. και άλλοι πολλοί...
ελπίζω κάποια στιγμή να τα λέγαμε όλοι απο κοντά (μαζί και με vro,wipika και όλους όσους επικοινούμε εδω μέσα) !!
Αλήθεια.. ένας ΑΕΛ ..κάτι πού είχε user name και ο καλαματιανός που έγραφαν φανατικά εδώ στο forum πού χάθηκαν???
Κανένα ράφτινγκ κάνετε ή μόνο σκι;
Comment
-
Πρόγνωση καιρού Αρκαδίας 12/3/2012-Το τελευταίο χιόνι στην Τρίπολη
Aλλαγή του καιρού προς το χειμωνιάτικο θα έχει για ακόμα μια φορά φέτος ο νομός Αρκαδίας και η Τρίπολη.
Μέσα στην ημέρα σήμερα θα έχουμε βροχές στο νομό στα πεδινά που ίσως έχουν και περιεκτικότητα σε άμμο (λασποβροχές) και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά που από το απόγευμα-βράδυ και μετά θα κατέβουν και χαμηλότερα(ενδεικτικά από τα 800-900μέτρα και πάνω).
Αύριο Δευτέρα 12/3/2012 ο καιρός μετά από ένα πρόσκαιρο διάλειμμα τις νυχτερινές ώρες προς την Δευτέρα το πρωί θα ξανακλείσει με αρκετά χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά ημιορεινά ακόμα και πάνω από τα 600-700 μέτρα .Όσο θα βαδίζουμε προς τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν σημαντικά και θα έχουμε αρκετά πυκνές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά ημιορεινά του νομού πάνω από τα 600μέτρα ενώ θα χιονίζει και στην Τρίπολη κατά διαστήματα πυκνά. Πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις να φτάσουν ακόμα και τα 500-600 μέτρα στο νομό Αρκαδίας. Αυτό το σκηνικό φαίνεται να εξελίσσεται μέχρι και αργά το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη. Γενικότερα την Τρίτη τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί αρχικά πολύ εξασθενημένοι ενώ στην συνέχεια θα ενισχυθούν σε μέτριους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-2οC και πρόσκαιρα στις πιο νότιες περιοχές γύρω στους 3-4οC προς την Μεγαλόπολη.
Μεγάλη προσοχή στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο ,καθώς οι χιονοπτώσεις θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τα φαινόμενα φαίνεται οτι από τις μεσημβρινές μέχρι τις βραδινές ώρες κατά διαστήματα να έχουν έντονες εξάρσεις. Φυσικά θα σημειωθούν και χιονοστρώσεις.
Τονίζεται οτι η χιονόπτωση στην Τρίπολη είναι πιθανό να ξεκινήσει και τις πρωινές ώρες εκτός από το υπόλοιπo της ημέρας.
Αρκετά καλές-μεγάλες ποσότητες φρέσκου χιονιού θα δεχτεί και το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου .
Επιμέλεια:Καραβίας Ιάσων(Jason) .
Η πρόγνωση μου ,ελπίζω να δούν οι συμπατριώτες χιόνι και να το απολαύσουν.
http://www.meteoclub.gr/prognosi/pel...adia-12-3-2012
Comment
-
Δεν έχω ζήσει ποτέ στην Τρίπολη... απλώς από μικρός πήγαινα στο εξοχικό εκεί στην Φτέρη στο σπίτι απέναντι απο την εκκλησία ειναι το σπίτι... Ασχολούμαι πολύ σχολαστικά με την μετεωρολογία.. και υπάρχουν κάποιες καλές προσπάθειες όσον αφορά την πρόγνωση .το ονομα μου ειναι Ιάσων Καραβίας απλώς το nick name είναι επειδή πέρασα στην Φτέρη πολλά από τα παιδικά μου χρόνια ...
Η Πρόγνωση για Τρίπολη δεν ειναι εύκολη αλλά αν υπάρχει θέληση και προσπάθεια και κυριως μελέτη του κλιματος και του καιρού στην περιοχή ,τότε υπάρχουν καλά αποτελέσματα...
Έχω δρόμο ακόμα...είμαι νέος και συνεχίζω να αγαπώ τον "καιρό"
Ξεκίνησε και το χιονι Τρίπολη κατά τις 10-11 και αντε και καλά στρωσίματα ,τα καλά έπωνται
Comment
-
Πιθανός να τα πούμε αυτό το σαββατοκυριακό αν και ψήνομαι για ένα x/k Καρπενησίου!..αλλα τελικά θα πάω Καλάβρυτα..αλλα μπορεί και να πάω κελάρια..Originally posted by xenix View PostΤην καλημέρα μου αγαπητοί μου συνομιλητές! Έχω χαθεί 2 σαββατοκύριακα από το βουνό γιατί πήγα στον Παρνασσό (κελάρια /φτερόλακκα) για αλλαγή . Πιθανός να τα πούμε αυτό το σαββατοκυριακό αν και ψήνομαι για ένα x/k Καρπενησίου!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Comment
-
Τα έργα προχωράνε κανονικά. Το 2150 προβλέπεται να λειτουργεί κανονικά.
Το Σάββατο πάντως που ήμουν επάνω εξεπλάγην...
Περίμενα να βρω λίγο χιόνι και βρήκα πάνω από μέτρο στην ...βάση!!! Μέχρι τις 11:00 μια χαρά ήταν, λίγος κόσμος, ήλιος, απίστευτα...Όλα αυτά μετά από πολλές μέρες με ντάλα ήλιο και ζέστες!!! Το βουνό είναι ακόμα σούπερ για σκι...Δυο ΣΚ τα έχει ΑΝΕΤΑ. Αν δεν έκανε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες θα πήγαινε για τέλος Απρίλη. Δεν πειράζει και έτσι καλά είναι.
Αν πάει κάποιος από τις 08:00 μέχρι τις 11:00-11:30 θα κάνει prive σκι με ήλιο και μπόλικο χιόνι σε καλή κατάσταση. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;
Υ.Σ. Κατά τις 11:30 που έφευγα είχε μαζέψει αρκετό κόσμο για την εποχή.
Comment

Comment