Έκανα μια διόρθωση είχα γράψει κατά λάθος 1600-1800 ενώ ηταν 1400-1600 τη νυχτα της παρασκευης ,η ελατη σαφως και θα δει προσκαιρα χιονοπτωση ,πιστευω και σε καποια χιονοστρωση...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012
Collapse
X
-
poly ωραια η αναλυση του πατριωτη Φτερη !! να σημειωσω κτ, η Ελατη, αν και 1200μ φαινεται να υπολειπεται θερμοκρασιακα αλλα και σε χιονοπτωσεις της Αλωνισταινας των 1220μ. Ο σταθμος δε της Ελατης δινει συχνα πολυ ''υψηλες'' Τ !! Ισως να φταει ο σταθμος, ισως να ειναι το μερος 'ζεστη κοιλαδα', ισως και τα 2...Originally posted by gordonas View PostΕνδιαφέρουσα η ανάλυσή σου.
Η Ελάτη στα 1.200 μέτρα είναι πολύ ψηλότερα από Λεβίδι και Βυτίνα στα 860 και 1030 μέτρα υψόμετρο αντίστοιχα. Δεν ξέρω για την Βυτίνα αλλά η Ελάτη λογικά θα δει χιόνι.
ΑΠΟ ολη την Μαιναλια περιοχη, θεωρω οτι η περιοχη της Αλωνισταινας, δεχεται τον περισσοτερο χιονουετο!"Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''
Comment
-
Καλησπέρα σε όλους.
Παρακολουθώ τη συζήτηση εδώ από πέρισυ και θα ανέβω αυτό το ΣΚ για πρώτη φορά Μαίναλο. Θα έχω μαζί μου 3 newbies για να τους μάθω αλλά φυσικά θα έρθω και για να δώ επιτέλους αυτό το θρυλικό χιονοδρομικό. Σχετικά με τους διάφορους τσακωμούς θα σας πω ότι και εγω έχω πάει εξωτερικό και είναι κορυφαία αλλά μου αρέσει να απολαμβάνω και την Ελλαδίτσα με τα ωραία της μέρη, και ειδικά την Αρκαδία που είναι πραγματικά μαγευτική (και δεν είμαι από την περιοχή).
Υπάρχει κάτι σχετικά με τις ενοικιάσεις και το χκ που θα πρέπει να ξέρω κυρίως για τους αρχάριους που θα κουβαλάω? Μήμπως να μην τους ανεβάσω Σάββατο? Τι λέτε?
Ο δρόμος από οτι εχω καταλάβω είναι ΟΚ ειδικά με τσιπ.
Να ειστε καλά και ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που δίνουν εδω!!!
Comment
-
Originally posted by TripleX(Gr) View PostΚαλησπέρα σε όλους.
Υπάρχει κάτι σχετικά με τις ενοικιάσεις και το χκ που θα πρέπει να ξέρω κυρίως για τους αρχάριους που θα κουβαλάω?
Καλύτερα να επισκευτεις το ΧΚ την Κυριακή λόγο του ότι θα είναι καλύτερος ο καιρός, αλλά γιατί όχι μπορείς να πας και τις δυο ημέρες. Ο δρόμος θα είναι σίγουρα καθαρός και οι πίστες έτοιμες για να τις απολάυσεις. Προσπάθησε επίσης να ανακαλύψεις τις μυστικές ομορφιές του βουνού αν κάνεις sk iεκτός πίστας και έχε το νου σου στις φάκες
Υπάρχουν δυο καταστήματα ενοικιάσεων στο ΧΚ Μαινάλου. Σου προτείνω να επισκευτείς και τα δυο πριν επιλέξεις το εξοπλισμό που θα ενοικιάσεις και μόνος σου να βγάλεις το συμπέρασμα από πού θα επιλέξεις βάσει της εικόνας και της ποιότητας που θα φανεί σε αυτό που θα δεις. Να ζητήσεις οπωσδήποτε να σου ρυθμίσουν τις δέστρες ώστε να ελευθερώνονται εύκολα τα πέδιλα που θα χρησιμοποιήσουν οι αρχάριοι. Υπάρχουν επίσης ικανότατοι εκπαιδευτές (Βαγγέλης: Snowboard Βασίλης: Ski) ρώτησε να μάθεις και για μαθήματα. Και μη ξεχάσεις να ζητήσεις απόδειξη.
Καλά να περάσεις, περιμένουμε να μας πεις τις εντυπώσεις σου.
www.exploremessinia.com
Comment
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες φίλε...και να είσαι σίγουρος οτι θα μου αρέσει....καλή παρέα-καλό φαί-τζάκι-πανέμορφο τοπίο-σκι (ακόμα και λίγο)-και μακριά από την Αθήνα!!!.......ειναι δυνατόν να μην είναι ωραία.
Αν δεις ενα τύπο με μαύρο μπουφαν, μαύρο κράνος να κάνει μάθημα σε τρεις τότε θα καταλάβεις οτι είμαι εγω. Και οπως έλεγε ένας γνωστός πάω να φύγω γιατί ήδη τρώω χρόνο από το ΣΚ μου...bye!!
Comment
-
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία .....
Από σήμερα τη νύχτα θα έχουμε κάποια ασθενή φαινόμενα στο νομό Αρκαδίας με βροχές και κάποιες ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 1400-1600 μέτρα στο Μαίναλο(ίσως και χιονόνερο πρόσκαιρα σε αυτά τα υψόμετρα) .Μέσα στο πρωί θα έχουμε αξιόλογες βροχές στο νομό αλλά και στην Τρίπολη ενώ τα χιόνια θα είναι στα παραπάνω υψόμετρα ,προς το μεσημέρι θα χιονίσει και πάνω από τα 1200-1300 μέτρα .
Νωρίς το απόγευμα-αργά το μεσημέρι ενδέχεται να υπάρξουν κάποιες μπόρες με απότομη έναρξη και λήξη με το καιροό βορειοδυτικού ρεύματος από το Ιόνιο ενώ τα πρόσκαιρες χιονομπόρες τοπικού χαρακτήρα και μικρής διάρκειας θα πέφτουν ακόμα και πάνω από τα 900 μέτρα κατά μέσο όρο(ίσως πρόσκαιρα και λίγο χαμηλότερα μέχρι τα 800μ).Γρήγορα από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί .
Comment
-
Report απο σημερινη μερα: Το χιονι παγωμενο, πολλες πετρες στην βορεινη (τα σκισαμε τα πεδιλα μας....) και ο αετος δουλεψε απο τις 12.30 και μετα (λογω εκπαιδευσης οδηγου ρατρακ στην ανατολικη !!!), πολυς αέρας.. Το θετικο ήταν ότι όποιος πηγε είχε όλο το χιονοδρομικο πριβε, αφου ο κοσμος ηταν ελαχιστος....
Για τον Triplex(Gr): Η καλυτερη μερα θα ειναι οπως σου ειπαν και πιο πανω η Κυριακη (σαββατο θα χιονιζει, ισως εχει ομιχλη κτλ..) αλλα αν αποφασισεις να πας κυριακη, εξοπλισου με πολυ υπομονη, γιατι πολλες φορες ο δρομος μπλοκαρει απο τον κοσμο που.... αφηνει το αυτοκινητο οπου βρει για να παιξει χιονοπολεμο!!!!! (συμβουλη: Ανεβα νωρις να αποφυγεις την κινηση, κατα τις 9 )
Comment
-
Aαπό οτι μου ειπαν χιονισε λιγο τριπολη(χιονοπτωση) πως ειναι η κατασταση στις γυρω περιοχες ορεινες? βλαχοκερασια ακουω για πασπαλο
Τελικα βγηκε η πρωτη εκτιμηση η πιο πρωιμη ,και η δευτερη που ηταν πιο νεα δεν πηγε καλα...
πάντως την πιθανοτητα για τριπολη και γενικα στα χαμηά την ειχα δωσει
Comment
-
Εδω Μαντινεία ρίχνει ψιλοβροχο με θερμοκρασία γύρω στους 5 βαθμούς. Πήγα σήμερα Μαίναλο και ήταν μια χαρα...ωραίο χιονάκι και λίγος κόσμος. Το χκ ήταν ακριβως όπως το περίμενα μικρό αλλά πολύ όμορφο. Αν συνδιαστεί με ωραία παιδάκια σε μια απο τις ταβέρνες της περιοχής γίνεται μια πολύ ωραία εκδρομή!!!αύριο πάμε για μερικές κατεβασιές ακόμα. Τα λέμε!
Comment
-
..φιλε Φτερη, για 25.1 να δουμε αν θα χιονισει κια αν μπορει να δωσει χιονοστρωση ακομα κ μεσα στην Τριπολη, γτ περαν 1-2 χιονοπτωσεων μεχρι τωρα, η Τριπολη δεν εχει πατησει χιονι! Απο 25-26 του μηνα, κατι φαινεται παντως....Originally posted by Φτέρη View PostAαπό οτι μου ειπαν χιονισε λιγο τριπολη(χιονοπτωση) πως ειναι η κατασταση στις γυρω περιοχες ορεινες? βλαχοκερασια ακουω για πασπαλο
Τελικα βγηκε η πρωτη εκτιμηση η πιο πρωιμη ,και η δευτερη που ηταν πιο νεα δεν πηγε καλα...
πάντως την πιθανοτητα για τριπολη και γενικα στα χαμηά την ειχα δωσει"Στα κορφοβούνια είναι η πηγή κάθε φυλής καθάριας''
Comment
-
Πριν από λίγο γύρισα από το καταφύγιο. Νότης, Denis, Xenix επάνω όπως επίσης και δυνατή χιονόπτωση. Μόλις έφυγα είχε αφήσει ήδη 5+ πόντους στρωμένους στον δρόμο και συνέχιζε. Χιονόστρωση μέχρι και κάτω από του Καρδαρά. Στο καταφύγιο πάνω χιόνιζε με -5. Πολύ ωραία βραδιά, ωραίο χιονάκι, αύριο οι πίστες θα είναι όνειρο. Ο τύπος με το ράτρακ πάταγε συνέχεια.
Το βίντεο είναι πριν 90 λεπτά.
Last edited by gordonas; 22/01/2012, 12:29 AM.
Comment

Comment