Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Σταματήστε τη γκρίνια όλοι και πάμε να πνίξουμε τη μαυρόγατα που τα γρουσούζεψε όλα χθές...Ήμουν κι εγώ πάνω ..κρίμα για τον αετό, δε νομίζω οτι είναι καμία μεγάλη βλάβη (δεν κάηκε καμία πλακέτα πάλι όπως το 2008) πιστεύω θα τη φτιάξουν (εφόσον θέλουν να γίνει το μέρος super χειμερινός προορισμός).
    Όσο αναφορά την ασφάλεια των lift και της συντήρησης των αναβατήρων, θα ήθελα να σας αναφέρω οτι έχω μείνει 1 ώρα πέρσυ στον αέρα που είχε χαλάσει η στύγα, και 2,5 ώρες πρόπερσυ στο διπλό καρεκλάκι στα 3-5. Κολλητός μου 4 ώρες στο συνδετικό της φτερόλαγκας....Θέλω να πώ δηλαδή οτι απο θέμα συντήρησης δεν υπάρχει στην Ελλάδα χκ που να τα κάνει όλα τέλεια...τεχνικές βλάβες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά απο αυτό και κατα πόσο δηλαδή θα αποκαταστήσουν τη συγκεκριμένη βλάβη.

Comment

• Originally posted by donnie View Post
      Όσο αναφορά την ασφάλεια των lift και της συντήρησης των αναβατήρων, θα ήθελα να σας αναφέρω οτι έχω μείνει 1 ώρα πέρσυ στον αέρα που είχε χαλάσει η στύγα, και 2,5 ώρες πρόπερσυ στο διπλό καρεκλάκι στα 3-5. Κολλητός μου 4 ώρες στο συνδετικό της φτερόλαγκας....Θέλω να πώ δηλαδή οτι απο θέμα συντήρησης δεν υπάρχει στην Ελλάδα χκ που να τα κάνει όλα τέλεια...τεχνικές βλάβες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι τι γίνεται μετά απο αυτό και κατα πόσο δηλαδή θα αποκαταστήσουν τη συγκεκριμένη βλάβη.
      Πες τα ρε άνθρωπε. Αυτό γράφω και εγώ. Όλοι θέλουμε ασφάλεια. Τα συγκεκριμένα ερωτήματα όμως είναι εκ του πονηρού. Περισσότερο μου μοιάζουν για προσπάθεια δυσφήμησης παρά για πραγματικό ενδιαφέρον. Εδώ έχουν συμβεί τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στα Ελληνικά χιονοδρομικά και ο άλλος μιλάει μήπως κοπεί κανένα σχοινάκι στην Βορεινή γιατί θέμα μόνο εκεί υπάρχει. Το άλλο συρόμενο στο Μαίναλο είναι αδιάφορο. Ότι και να γίνει δεν θα πάθει κανείς τίποτα. Εκτός και αν πέσει κανένας πυλώνας Τώρα αν δουλεύει ή όχι το ρατράκ δεν έγινε και τίποτα. Αν κάποιος δει ότι δεν πατιούνται οι πίστες και δεν γουστάρει απλά δεν θα ξαναέρθει. Όπως και στον Χελμό. Όποιον τον νοιάζει μόνο η Στύγα προτιμάει να πάει Παρνασσό που δεν έχει τέτοια θέματα.

Μήπως η δραστηριοποίηση του Χ.Κ. Μαινάλου έχει αρχίσει και ενοχλεί; Γιατί βλέπω χρήστη με 2 μηνύματα να κάνει υποστηρικτικά σχόλια στα "αμείλικτα" ερωτήματα.

"Ο θεός να βάλει το χέρι του..." Πλάκα μας κάνετε έτσι; Ο θεός να βάλει το χέρι του, να μην συμβεί ΤΙ στο Μαίναλο;;; Να κοπεί το σχοινάκι σε κάποιον που ανεβαίνει την Βορεινή;;;; Τότε σε άλλα χιονοδρομικά με εναέρια του 1800 θα έπρεπε να βάλει τα χέρια του και τα πόδια του ο ΘΕΟΣ...

Με αυτή την κινδυνολογία δεν βγαίνει τίποτα. ’λλο η κριτική και άλλο αυτό το πράγμα. Δυστυχώς για εσάς το Μαίναλο έχει πλέον με τον Καλλικράτη τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ από πίσω που έχει λεφτά να το υποστηρίξει όπως δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Έχει επίσης 4-5 ανθρώπους μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο που ξέρουν το βουνό και τον Δήμαρχο, άνθρωπο του αθλητισμού, να ενδιαφέρεται πραγματικά.

Οι εποχές του Κλαουδάτου έχουν περάσει.
      Last edited by gordonas; 02/01/2012, 02:04 AM.

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
        Πες τα ρε άνθρωπε. Αυτό γράφω και εγώ. Όλοι θέλουμε ασφάλεια. Τα συγκεκριμένα ερωτήματα όμως είναι εκ του πονηρού. Περισσότερο μου μοιάζουν για προσπάθεια δυσφήμησης παρά για πραγματικό ενδιαφέρον. Εδώ έχουν συμβεί τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ στα Ελληνικά χιονοδρομικά και ο άλλος μιλάει μήπως κοπεί κανένα σχοινάκι στην Βορεινή γιατί θέμα μόνο εκεί υπάρχει. Το άλλο συρόμενο στο Μαίναλο είναι αδιάφορο. Ότι και να γίνει δεν θα πάθει κανείς τίποτα. Εκτός και αν πέσει κανένας πυλώνας Τώρα αν δουλεύει ή όχι το ρατράκ δεν έγινε και τίποτα. Αν κάποιος δει ότι δεν πατιούνται οι πίστες και δεν γουστάρει απλά δεν θα ξαναέρθει. Όπως και στον Χελμό. Όποιον τον νοιάζει μόνο η Στύγα προτιμάει να πάει Παρνασσό που δεν έχει τέτοια θέματα.

Μήπως η δραστηριοποίηση του Χ.Κ. Μαινάλου έχει αρχίσει και ενοχλεί; Γιατί βλέπω χρήστη με 2 μηνύματα να κάνει υποστηρικτικά σχόλια στα "αμείλικτα" ερωτήματα.

"Ο θεός να βάλει το χέρι του..." Πλάκα μας κάνετε έτσι; Ο θεός να βάλει το χέρι του, να μην συμβεί ΤΙ στο Μαίναλο;;; Να κοπεί το σχοινάκι σε κάποιον που ανεβαίνει την Βορεινή;;;; Τότε σε άλλα χιονοδρομικά με εναέρια του 1800 θα έπρεπε να βάλει τα χέρια του και τα πόδια του ο ΘΕΟΣ...

Με αυτή την κινδυνολογία δεν βγαίνει τίποτα. ’λλο η κριτική και άλλο αυτό το πράγμα. Δυστυχώς για εσάς το Μαίναλο έχει πλέον με τον Καλλικράτη τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ από πίσω που έχει λεφτά να το υποστηρίξει όπως δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Έχει επίσης 4-5 ανθρώπους μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο που ξέρουν το βουνό και τον Δήμαρχο, άνθρωπο του αθλητισμού, να ενδιαφέρεται πραγματικά.

Οι εποχές του Κλαουδάτου έχουν περάσει.
        Καλημέρα και από μένα Καλή χρονιά σε όλους.
        Συμφωνώ μέχρι κεραίας με τα παραπάνω,,,το να πέσει πυλώνας....δύσκολο ε?
        σήμερα ανεβαίνω Βυτίνα και αύριο πρώτα ο θεός θα είμαι επάνω με την οικογένεια...αν είναι ανοιχτή η βορεινή θα κατέβω κανένα απάτητο απο ότι έχει μείνει...αλλιώς νοικιάρικα σκι και χαβαλές καφέ κ.λ.π....
        και να συμπληρώσω επειδή είμαι και εγώ Αρκας..είναι πολύ απλό.... αν εμείς θέλουμε κάτι τότε όχι μόνο το καταφέρνουμε...αλλά το κάνουμε και πολύ καλύτερο...και τώρα είναι ευκαιρία ...να το αποδείξουμε....Είδωμεν...Νότη κανόνισε αύριο να πιούμε κανα καφεδάκι..
        Αίνος...Ενα χιονοβούνι για λίγους..

Comment

• Καλημέρα Λάμπρο, έχουν μείνει απάτητα μιας και χθές το lift ήταν κλειστό...

Comment

• Θα καραδοκώ όποια μέρα ανοίξει...βουρ για πούδρες....
            Αίνος...Ενα χιονοβούνι για λίγους..

Comment

• ΧΑΜΟΣ στο χιονοδρομικό σήμερα. Τόσους πολλούς επισκέπτες (στην συντριπτική πλειοψηφία έλκηθρα και καφές) δεν έχω ξαναδεί στο Μαίναλο. Κάποια στιγμή κατά τις 2 το μεσημέρι επικρατούσε το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ. Είχε γεμίσει το πάρκινγκ του χιονοδρομικού, το πάρκινγκ στο καταφύγιο του Ορειβατικού και συνέχιζαν τα αυτοκίνητα να παρκάρουν στον δρόμο!!! Πραγματικό πανδαιμόνιο.

Για σκι με τον ΑΕΤΟ εκτός λίγα πράγματα. Απλά για να ξεχαρμανιάσουμε είχαμε μαζευτεί όλοι στον Αρκτούρο και περίμενες 5-10 λεπτά για 1 λεπτό κατάβαση. Τι να κάνεις όμως;

Από ότι έμαθα αναμένεται μια εκτίμηση για την κατάσταση του ΑΕΤΟΥ μεθαύριο και μετά είτε θα δουλέψει απευθείας ή θα γίνει επισκευή. Υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της ασφάλειας και για αυτό είναι εκτός ο ΑΕΤΟΣ. Πάντως το οικονομικό κόστος δεν είναι μεγάλο, οπότε εκτιμώ ότι θα έχουμε λύση. Το θέμα είναι να μην συμβαίνει συνέχεια το συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα. Για να δούμε.

Όπως δείχνουν και τα προγνωστικά μοντέλα ίσως το βουνό την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο φορτώσει χιόνι για μέχρι το τέλος της σαιζόν. Ακόμα δεν είναι σίγουρο αλλά έχουμε πολλές πιθανότητες.

Μην ξεχάσω να αναφέρω ότι καιρικά η μέρα ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. Το χιόνι άφθονο, ο ήλιος σε ζέσταινε, τι άλλο να ζητήσεις; Α ναι ξέχασα, τον ΑΕΤΟ να δουλεύει

Όπως είχα υποσχεθεί οι φωτογραφίες...

Last edited by gordonas; 02/01/2012, 09:31 PM.

Comment

• ΜΠΡΑΒΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!!! ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΑΝΩ :d

Comment

• Και ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής .. Ποσά χρήματα δαπανήθηκαν φέτος και λειτούργησε το χιονοδρομικό ; Και γιατί δεν είχαν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια που ήταν κλειστό ; Δεν λέω ονόματα γιατί είπαμε .. Είμαι αφελής !! Α ρε με τα λαμόγια που είχαμε μπλέξει και να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε !!!

---
                  I am here: http://maps.google.com/maps?ll=37.383436,22.083444

Α.Χ.Χ.Μ.
                  www.kafeneio-megalopolis.blogspot.com
                  www.megalopolis.gr
                  www.facebook.com/mainalon

Comment

• Το βορεινό αν ολα πάνε καλά θα επισκευαστεί την Πέμπτη οπότε την Παρασκεή θα είναι είναι ανοικτό για τον κόσμο.

Comment

• Originally posted by alebpan View Post
                      Και ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής .. Ποσά χρήματα δαπανήθηκαν φέτος και λειτούργησε το χιονοδρομικό ; Και γιατί δεν είχαν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια που ήταν κλειστό ; Δεν λέω ονόματα γιατί είπαμε .. Είμαι αφελής !! Α ρε με τα λαμόγια που είχαμε μπλέξει και να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε !!!
                      ---
                      I am here: http://maps.google.com/maps?ll=37.383436,22.083444
                      Έχουμε τρεις πολύ μεγάλες διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...

1. Με τον Καλλικράτη πλέον το χιονοδρομικό υπάγεται στον Δήμο Τρίπολης. ’λλα λεφτά και δυνατότητες ο Δήμος Τρίπολης.

2. Νέα Δημοτική αρχή στην Τρίπολη με ανθρώπους που είναι πιο κοντά στα αθλητικά πράγματα.

3. Έχει τελειώσει το μπέρδεμα με τον Κλαουδάτο.

Comment

• Το χιονοδρομικό Μαινάλου που ονειρεύομαι θα έχει τα παρακάτω:

1. Ένα πολύ καλύτερο σαλέ.

2. Την βορεινή μονίμως ανοικτή.

3. Ένα καινούριο συρόμενο στην θέση του Πολωνέζικου.

4. Επαναλειτουργία του Snow - Hawk Chalet.

Είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν. Αυτά μαζί με κάποια άλλα (ένα λειτουργικό site, μετεωρολογικός σταθμός κτλ.) θα μας χαρίσουν ένα χιονοδρομικό που θα το χαιρόμαστε.

Comment

• ΦΙΛΕ gordona ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΕΝΑ Νο.5 ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ (ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΩ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ Χ.Κ. ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΔΥΣΦΗΜΗΣΟΥΝ) ΑΡΑΓΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ RATRAK?? ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟ(ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΝΟΜΑ) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΤΑ RATRAK ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΕΞΙΑ!!! ΟΣΟΙ ΕΚΑΝΑ ΣΚΙ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟ!

Comment

Το χιονοδρομικό Μαινάλου που ονειρεύομαι θα έχει τα παρακάτω:

Είναι πράγματα που μπορούν να γίνουν. Αυτά μαζί με κάποια άλλα (ένα λειτουργικό site, μετεωρολογικός σταθμός κτλ.) θα μας χαρίσουν ένα χιονοδρομικό που θα το χαιρόμαστε.
                            Ναι ναι !! Επαναλειτουργία του Snow - Hawk Chalet & Πολωνέζικο!!!!

Comment

• φιλε timxarala σε καταλαβαίνω αλλα στο χκ αυτό δε νομίζω πως ταιριάζει όλες οι πίστες πατημένες.... η αλήθεια είναι οτι αξίζει πιο πολύ οι πούδρες και τα off pist - ανατολική και Αλεξία...
                              αν βέβαια γίνουν αγρός καλό θα ήταν να πατηθούν απο ρατράκ..
                              Θυμάμαι το σκ που είχε έρθει ο χειριστής απο Παρνασσό..ήταν σκ Φευρουαρίου 2009 όπου ο Κλαουδάτος είχε κάνει μασκέ παρτυ και βραδυνό με προβολείς. ανοιχτός ο αρκτούρος βράδυ......... ωραία ήταν.. μακάρι να έχομε τα ίδια και φέτος..

Comment

Το χιονοδρομικό Μαινάλου που ονειρεύομαι θα έχει τα παρακάτω:

Συμφωνώ !!!!!!!!!!!!!! απαραίτητα όλα και ειδικά την επαναλειτουργία του Snow - Hawk Chalet!!!!!!!!!!

Α.Χ.Χ.Μ.
                                www.kafeneio-megalopolis.blogspot.com
                                www.megalopolis.gr
                                www.facebook.com/mainalon

Comment

Working...
                                X