Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• αν όντως κόπηκε το συρμα τότε εχουμε το σοβαρότερο ατύχημα σε λίφτ ας πουμε της τελευταίας 10ετίας. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Αρα προέχει νά μαθουμε την αιτία που κόπηκε. Ηταν διάβρωση, ηταν υπερβολικη τανιση ήταν χαλασμένο ραουλο κλπ κλπ. Αυτό λέει η λογική, η εισαγγελεία που συνήθως εχει ελλειμα στην λογική ας ασχοληθει με τα σταβελαδικα. Τι να κανουμε τα συμφεροντα ειναι πολλα και αντικρουωμενα, δεν επιθυμω ομως να αποτελέσει το ακέφαλο πτωμα μου μερος της μετα θάνατον ερευνας. Δεν πεφτει ο κεραυνος 2 φορες στο ιδιο μέρος? ΓΕΛΙΕΣΤΕ....
    ο αετος ως λιφτ ιστορικό και κομμάτι της βιομηχανικής αρχαιολογίας (οπως πχ και στο πισοδέρι και σε λίγο σε χελμο και παρνασσο), εχει υποχρέωση να τηρεί υψηλά στανταρ ασφαλείας (ως σακαράκα), άλλωστε αποτελεί μέρος του ειδικου χιονοδρομικου προιόντος της περιφερειας πελλοπονήσου (φτωχοι αλλά τιμιοι, εντονο συναίσθημα, ελληνικο μαιναλάκι του κολοκοτρώνη, τζακούζι και τα μυαλά των freerider στα σύρματα)
    ΜΙΖΕΡΙΑΣ ...καί σαπιοκοιλιάς(by Makaka)

Comment

• Ίσως εχεις δικιο, υπερβαλαμε και οι δύο. Ειρηνη !
      www.exploremessinia.com

Comment

• Originally posted by epika View Post
        EΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ????
        ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΓΝΗΤΟΣΚΟΠΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΗΡΘΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ???? ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ???
        ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΑΛΕ?? ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΤΗΡΕΣ??
        ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΓΙΑ 3ΗΜΕΡΟ ΚΑΙ ΕΜΑΘΑ ΑΠΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
        ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ........?????
        θα το πω μια και τελευταια φορα,το ΧΚ απο τη μερια μας ηταν ετοιμο πριν τα χριστουγεννα!
        κανεις δεν ηρθε και εφυγε........
        δεν εχει καμια σχεση η αδεια του σαλε με την αδεια του ΧΚ
        το χκ εχει τα παντα και οποιος θελει μπορει να παει πανω και να τα δει
        οι αξιοπιστες πηγες μαλλον εχουν στερεψει και λενε μπουρδες
        πριν λιγο μιλησα με τον υπευθυνο του ΧΚ και με διαβεβαιωσε για ολα
        οποιος θελει τα πιστευει,οποιος δεν θελει ας μην το κανει!
        Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
        Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
        Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

• η επισκευη του αετου ολοκληρωθηκε αλλα λογω της τρομερης χιονοθυελλας που επικρατει πανω στο βουνο απο χθες το βραδυ δεν επετρεψε την τοποθετηση στα πιατακια,αν το επιτρεψει αυριο ο καιρος το λιφτ θα ξεκινησει την λειτουργια του γυρω στις 12 το μεσημερι, ο αρκτουρος θα λειτουργει κανονικα απο το πρωι
          ΥΠΕΝΘΜΙΖΩ παντα καιρου επιτρεποντος.....μην πεταχτει παλι κανενας εξυπνακιας!

ΚΑΙΡΟΣ
          τρομερος αερας γυρω στα 10 μποφορ απο χθες το βραδυ
          μεχρι τις 3 το μεσημερι ειχαμε εναλλαγες βροχης-χιονιου
          απο τις 3 και μετα ξεκινησε εντονη χιονοπτωση με πολυ αερα.ηδη το βουνο ειχε βαλει 15 ποντους μεχρι τις 8 που κατεβηκα απο πανω
          Τ ηταν στο -1 και τα παντα παγωμενα λογο του δυνατου αερα
          ο δρομος ανοιγε απο το εκχιονιστηκο και μετα απο 5 λεπτα ειχε παλι ασπρισει
          ελπιζω το πρωι σε αρκετο φρεσκο χιονι αλλα δεν ξερω τι θα γινει με τον αερα και αν θα μπορεσει να λειτουργησει το ΧΚ

για περισσοτερες πληροφοριες για αυριο και την λειτουργια του ΧΚ στο τηλεφωνο 6984222054
          Last edited by notis_tripoli; 06/01/2012, 09:36 PM.
          Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!

Comment

• Η σημερινή μέρα είχε πάρα πολύ αέρα και γενικά ήταν απαγορευτική για υπαίθρειες δραστητιότητες.Το συρματοσχοινο του Αετού επισκευάστηκε με απόλυτη επιτυχία στα σημεία που είχε τραυματιστεί εξωτερικά .Ειδικός στη δουλειά αυτή με μέριμνα του διαχειριστή των αναβατήρων ΄΄επούλωσε΄΄τα τριχοειδή συρματάκια που είχαν τραυματιστεί ,οκτώ συνολικά απο το διακόσια που έχει το κεντρικό συρματοσχοινο,προσθέτοντας με πλέξη τριάντα μετρα καινουργιου υλικού ,ολοκληρώνοντας επιτυχημενα ολη τη διαδικασια με πιστοποιημένη μαγνητοσκοπηση.
            Η αυριανη μέρα καιρού επιτρέποντος θα επιτέψει δραστηριότητες.

Comment

• Originally posted by vro View Post
              αν όντως κόπηκε το συρμα τότε εχουμε το σοβαρότερο ατύχημα σε λίφτ ας πουμε της τελευταίας 10ετίας. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Αρα προέχει νά μαθουμε την αιτία που κόπηκε. Ηταν διάβρωση, ηταν υπερβολικη τανιση ήταν χαλασμένο ραουλο κλπ κλπ. Αυτό λέει η λογική, η εισαγγελεία που συνήθως εχει ελλειμα στην λογική ας ασχοληθει με τα σταβελαδικα. Τι να κανουμε τα συμφεροντα ειναι πολλα και αντικρουωμενα, δεν επιθυμω ομως να αποτελέσει το ακέφαλο πτωμα μου μερος της μετα θάνατον ερευνας. Δεν πεφτει ο κεραυνος 2 φορες στο ιδιο μέρος? ΓΕΛΙΕΣΤΕ....
              ο αετος ως λιφτ ιστορικό και κομμάτι της βιομηχανικής αρχαιολογίας (οπως πχ και στο πισοδέρι και σε λίγο σε χελμο και παρνασσο), εχει υποχρέωση να τηρεί υψηλά στανταρ ασφαλείας (ως σακαράκα), άλλωστε αποτελεί μέρος του ειδικου χιονοδρομικου προιόντος της περιφερειας πελλοπονήσου (φτωχοι αλλά τιμιοι, εντονο συναίσθημα, ελληνικο μαιναλάκι του κολοκοτρώνη, τζακούζι και τα μυαλά των freerider στα σύρματα)
              Ωραία όλα αυτά που γράφεις αλλά δεν κόπηκε κανένα συρματόσχοινο. Εκτροχιασμός υπήρξε σε ένα σημείο με αποτέλεσμα να "τραυματιστεί" το συρματόσχοινο. Έτσι αποφασίστηκε να κλείσει το lift προκειμένου να διαπιστωθεί από ειδικό αν έχει πρόβλημα ή όχι. Τα υπόλοιπα τα έγραψε ο Βύρλος. Η όλη στάση του χιονοδρομικού στο συγκεκριμένο γεγονός, δείχνει υπευθυνότητα.

Πριν αρχίζουμε να γράφουμε μύδρους ας μαθαίνουμε σίγουρα τι συνέβη. Με "αν" και "άκουσα" δεν είναι δυνατόν να λέμε για εισαγγελείς, "το σοβαρότερο ατύχημα της 10ετίας" και "ακέφαλο πτώματα". Λίγη ψυχραιμία...

Comment

...... και τα μυαλά των freerider στα σύρματα)
                Θα παρακαλούσα τα μυαλά τους μην τα αφήνουν στα συρματοσκινα Γιατι δεν "βυδωνουνε" τα πιατακια στο βορινο λολ!

Comment

• διαβαζω αρκετα συχνα τα ποστ για το ΧΚ και το κλιμα που επικρατει με εχει κανει να ειμαι διστακτικος να ερθω.(εκτος βεβαια και απο το γεγονος οτι εχει μονο συρομενους αναβατηρες και ''μασαω'' να παιρνω τετοια λιφτ με το σανιδι μου, αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια). Εχω ακουσει κατα καιρους για το ασχημο οδικο δικτυο και δεν ξερω γιατι γινεται ολο αυτο!Ειναι δυνατον ο Νομος Αρκαδιας, κατεξοχην ορεινος Νομος, με φοβερο τοπιο να μην επενδυει οπως πρεπει σε ενα Χ.Κ ? Ειδα στο διαγραμμα πιστων 3 συρομενους αναβατηρες(εξαιρω το baby lift) οι οποιοι ολοι οδηγουν στην ουσια στα 1860, δηλαδη σε ενα σημειο και αναρωτιεμαι τι ρολο βαρανε τα λιφτ για τις 4 και 8 τη στιγμη που με εναν εναεριο θα μπορουσαν ολοι να χαρουν ολο το βουνο και σε οτι διαβαθμιση πιστας θελουν , μπλε απο δεξια, κοκκινη και μαυρη απο αριστερα. Για να μην μιλησω για ενα κομματι που βγαζει στα 1910 μετρα δεξια, το οποιο χωρις να ξερω την μορφολογια, το βλεπω να στεκει καμαρωτο και να μας αγναντευει.Δηλαδη με 2 εναεριους θα ειχε γινει κοσμογονια εκει πανω. Τοσο τρομερο ειναι το εξοδο μιας τετοιας επενδυσης? Δεν ξερω τι να πω!

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
                    Ωραία όλα αυτά που γράφεις αλλά δεν κόπηκε κανένα συρματόσχοινο. Εκτροχιασμός υπήρξε σε ένα σημείο με αποτέλεσμα να "τραυματιστεί" το συρματόσχοινο. Έτσι αποφασίστηκε να κλείσει το lift προκειμένου να διαπιστωθεί από ειδικό αν έχει πρόβλημα ή όχι. Τα υπόλοιπα τα έγραψε ο Βύρλος. Η όλη στάση του χιονοδρομικού στο συγκεκριμένο γεγονός, δείχνει υπευθυνότητα.

Πριν αρχίζουμε να γράφουμε μύδρους ας μαθαίνουμε σίγουρα τι συνέβη. Με "αν" και "άκουσα" δεν είναι δυνατόν να λέμε για εισαγγελείς, "το σοβαρότερο ατύχημα της 10ετίας" και "ακέφαλο πτώματα". Λίγη ψυχραιμία...
                    αν κάθε εκτροχιασμος εκοβε συρμα θα ειχαμε 40 κοψίματα στον περικλή στον παρνασσο κάθε σεζόν. Κατ αρχας μπράβο στον υπευθηνο που το είδε και τα σταμάτησε όλα. Δεν μου πολυαρέσει η επισκευή, θα προτιμούσα αντικατάσταση, αλλά θεωρητικά πιστευω να μαγνητογραφήθηκε ολο το συρμα και οχι μονο μερικά μετρα. Δεν εχω δει ποτε μου κοπη συρματοσχινου, εχω επιβιώσει απο κοπή παλαμαριου και ολοι λένε οτι το σ'υρμα ειναι τρειςχειρότερο, έστω ακόμα και αυτό που εγινε ειναι αρκετά σοβαρο...
                    δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ειναι σοβαρα πράγματα τα στραβελακικά και υπερβολές οι απαιτήσεις για ασφάλεια στον αετό. Εστω, στην Ελλάδα ειμαστε, τα πάντα ειναι σχετικά.....
                    ΜΙΖΕΡΙΑΣ ...καί σαπιοκοιλιάς(by Makaka)

Comment

αν κάθε εκτροχιασμος εκοβε συρμα θα ειχαμε 40 κοψίματα στον περικλή στον παρνασσο κάθε σεζόν. Κατ αρχας μπράβο στον υπευθηνο που το είδε και τα σταμάτησε όλα. Δεν μου πολυαρέσει η επισκευή, θα προτιμούσα αντικατάσταση, αλλά θεωρητικά πιστευω να μαγνητογραφήθηκε ολο το συρμα και οχι μονο μερικά μετρα. Δεν εχω δει ποτε μου κοπη συρματοσχινου, εχω επιβιώσει απο κοπή παλαμαριου και ολοι λένε οτι το σ'υρμα ειναι τρειςχειρότερο, έστω ακόμα και αυτό που εγινε ειναι αρκετά σοβαρο...
                      δεν μπορώ να καταλάβω γιατι ειναι σοβαρα πράγματα τα στραβελακικά και υπερβολές οι απαιτήσεις για ασφάλεια στον αετό. Εστω, στην Ελλάδα ειμαστε, τα πάντα ειναι σχετικά.....
                      Ακριβώς. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέτρο. Γίνεται θέμα η μπούρδα και τα σοβαρά εξαφανίζονται.

Στο θέμα μας. Ο Αετός δεν δούλεψε ούτε σήμερα γιατί υπήρχε πρόβλημα με κάποιο ράουλο. Υποθέτω ότι είναι το ίδιο που έγινε ο εκτροχιασμός την προηγούμενη φορά και "τραυμάτισε" το συρματόσχοινο. Πάνω ήταν κάποιοι και προσπαθούσαν να το φτιάξουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα τουλάχιστον μέχρι τις 13:30 που έφυγα.

Κατά τα άλλα ο κόσμος σήμερα ήταν απίστευτος. Ουρά τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μέχρι και 1 χιλιόμετρο από το πάρκινγκ στο ύψος του καταφύγιου του Ορειβατικού!! Απίστευτες καταστάσεις!! Κυκλοφοριακό κομφούζιο γιατί με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα υπήρχε πρόβλημα. Είναι προφανές ότι το Μαίναλο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο. Τα έχω γράψει πάλι. Για σκι δεν το συζητάμε. Αναμονή 10 λεπτά για 30" κατάβαση δεν παίζει. Χωρίς τον Αετό να σπάει ο κόσμος το χιονοδρομικό είναι σαν να είναι κλειστό.

Χιόνι σούπερ γιατί είχε 20-30 εκατοστά φρέσκο από την προχτεσινή χιονόπτωση.

Θέλει πολλά λεφτά και οργάνωση το βουνό. Για αρχή όμως το ότι λειτουργεί έστω είναι μεγάλη επιτυχία. Εγώ μένω σε αυτό. Για του χρόνου και εφόσον υπάρχουν λεφτά ακόμα, το συζητάμε πάλι.

Comment

• τελικα τα συνεχομενα προβληματα που προεκυπταν καθημερινα στον αετο καταφεραν να ξεπεραστουν στις 3 το μεσημερι σημερα και να δωθει σε λειτουργια μεχρι τις 4 και κατι εστω και με τα μισα πιατακια....
                        οι τρελαμενοι που ειχαμε μεινει πανω και περιμεναμε πως πως αυτη τη στιγμη αποζημιωθηκαμε πληρως απο την εκπληκτικη ποιοτητα χιονιου που υπηρχε στο βουνο αφου ολες οι πανω πιστες ηταν απατητες......τρομερη μερα,τρομερο χιονι,ατελειωτες πουδρες!!!!!!
                        δευτερα-τριτη εχει συντηρηση και απο τεταρτη ξανα σε λειτουργια!

Comment

• Originally posted by gordonas View Post
                          Ακριβώς. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέτρο. Γίνεται θέμα η μπούρδα και τα σοβαρά εξαφανίζονται.

Στο θέμα μας. Ο Αετός δεν δούλεψε ούτε σήμερα γιατί υπήρχε πρόβλημα με κάποιο ράουλο. Υποθέτω ότι είναι το ίδιο που έγινε ο εκτροχιασμός την προηγούμενη φορά και "τραυμάτισε" το συρματόσχοινο. Πάνω ήταν κάποιοι και προσπαθούσαν να το φτιάξουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα τουλάχιστον μέχρι τις 13:30 που έφυγα.

Κατά τα άλλα ο κόσμος σήμερα ήταν απίστευτος. Ουρά τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα μέχρι και 1 χιλιόμετρο από το πάρκινγκ στο ύψος του καταφύγιου του Ορειβατικού!! Απίστευτες καταστάσεις!! Κυκλοφοριακό κομφούζιο γιατί με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα υπήρχε πρόβλημα. Είναι προφανές ότι το Μαίναλο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο. Τα έχω γράψει πάλι. Για σκι δεν το συζητάμε. Αναμονή 10 λεπτά για 30" κατάβαση δεν παίζει. Χωρίς τον Αετό να σπάει ο κόσμος το χιονοδρομικό είναι σαν να είναι κλειστό.

Χιόνι σούπερ γιατί είχε 20-30 εκατοστά φρέσκο από την προχτεσινή χιονόπτωση.

Θέλει πολλά λεφτά και οργάνωση το βουνό. Για αρχή όμως το ότι λειτουργεί έστω είναι μεγάλη επιτυχία. Εγώ μένω σε αυτό. Για του χρόνου και εφόσον υπάρχουν λεφτά ακόμα, το συζητάμε πάλι.

Gordonas,
                          Απο ότι κάταλαβα μπορούσε να λυθεί κάτι πιο νωρίς. Προσωπικά κλαίω για τρίτη φορά τα λεφτά μου και άλλο ένα σαββατοκύριακο καμένο. όσο για χιονοδρομία που αυτό με ενδιαφέρει για ακόμα μια φόρα βιάστηκαν να βγάλουν δηλώσεις για λειτουργία του ΑΕΤΟΥ...για εμένα ακόμα λιφτ Βορινής.
                          Αρκετός ήταν ο κόσμος της χιονοδρομίας που δυσανασχέτησε. κάποιοι πήγαν την Κυριακή Καλάβρυτα και αλλού γιατί λειτούργησαν όχι με το συναίσθημα αλλά με το συμφέρον. Προσωπικά είμαι βλάκας που πίστεψα ακόμα μια φόρα τα λεγόμενά τους και επειδή φτάσε ο κόμπος στο χτένι θα το έχω πια το χιονοδρομικό αυτό σαν λύση ανάγκης και ΔΕΝ πρόκριτε να το προτείνω σε κάποιον.... ανεπιφύλαχτα μέχρι να αποδίξουν ότι κάτι άλλαξε προς το θετικό.Είναι κρίμα να έρχεται ο κόσμος από μακρυά όπως και εγώ, να ξοδεύει τα λεφτά του σε διαμονές και στο τέλος να φεύγει ξενερωμένος. Στο ξαναείπα πως καλύτερα να μην λειτουργεί καθόλου για χιονοδρομία παρά να υπολειτουργεί (κανόνας marketing) . Όπως φαίνεται το χ/κ έχει αρχικά πρόβλημα διαχείρισης και μετά πρόβλημα λεφτών. Παλιότερα γιατί γέμιζε χιονοδρόμους??? Τι παραπάνω από υποδομές είχε? Το χιονοδρομικό θα μετατραπεί σε ελκυθοδρομίες παρά σε χιονοδρομίες.

Στο Καρπενήσι που και αυτό είναι ένα μικρό Χ/Κ με πίστες που δεν φτάνουν τις ομορφιές και τον βαθμό δυσκολίας του Χ/Κ Μαινάλου νομίζεις πως έχει πολύ ποιο σύγχρονες υποδομές? Η απάντηση είναι "ΟΧΙ" αλλά έχει πολύ καλύτερη διαχείρισή. Προσωπικά το λατρεύω το Καρπενήσι γιατί ο διαχειριστής του είναι άψογος. Ενώ εμείς έχουμε ένα κόσμημα από θέμα φυσική ομορφιάς, κοντά στην πρωτεύουσα κτλ κτλ κτλ και βγάζουμε βιαστικές και αναξιόπιστες ανακοινώσεις περί λειτουργίας του.

Επίσης πολλοί εμπλεκόμενοι που είναι που έχουνε πάει έστω και μια φορά σε Χ/Κ του εξωτερικού. Δεν ζητάω να γίνουμε Χ/Κ προδιαγραφών Αλπεών κτλ κτλ αλλά ένα πράγμα από όλα αυτά που είδανε δεν μπορούν εφαρμόσουνε?

Ευτυχώς που έχουμε ένα ωραίο και προσεγμένο σαλέ και ένα φιλόξενο καταφύγιο και εύχομαι στα παιδιά να συνεχίσουν να τα κρατάνε σε αυτά τα καλά επίπεδα.

Σταματάω από εδώ και πέρα να ασχολούμαι με το Χ/Κ Μαινάλου γιατί είναι χάσιμο χρόνου.

Comment

• Originally posted by xenix View Post
                            Gordonas,
                            Απο ότι κάταλαβα μπορούσε να λυθεί κάτι πιο νωρίς. Προσωπικά κλαίω για τρίτη φορά τα λεφτά μου και άλλο ένα σαββατοκύριακο καμένο. όσο για χιονοδρομία που αυτό με ενδιαφέρει για ακόμα μια φόρα βιάστηκαν να βγάλουν δηλώσεις για λειτουργία του ΑΕΤΟΥ...για εμένα ακόμα λιφτ Βορινής.
                            Αρκετός ήταν ο κόσμος της χιονοδρομίας που δυσανασχέτησε. κάποιοι πήγαν την Κυριακή Καλάβρυτα και αλλού γιατί λειτούργησαν όχι με το συναίσθημα αλλά με το συμφέρον. Προσωπικά είμαι βλάκας που πίστεψα ακόμα μια φόρα τα λεγόμενά τους και επειδή φτάσε ο κόμπος στο χτένι θα το έχω πια το χιονοδρομικό αυτό σαν λύση ανάγκης και ΔΕΝ πρόκριτε να το προτείνω σε κάποιον.... ανεπιφύλαχτα μέχρι να αποδίξουν ότι κάτι άλλαξε προς το θετικό.Είναι κρίμα να έρχεται ο κόσμος από μακρυά όπως και εγώ, να ξοδεύει τα λεφτά του σε διαμονές και στο τέλος να φεύγει ξενερωμένος. Στο ξαναείπα πως καλύτερα να μην λειτουργεί καθόλου για χιονοδρομία παρά να υπολειτουργεί (κανόνας marketing) . Όπως φαίνεται το χ/κ έχει αρχικά πρόβλημα διαχείρισης και μετά πρόβλημα λεφτών. Παλιότερα γιατί γέμιζε χιονοδρόμους??? Τι παραπάνω από υποδομές είχε? Το χιονοδρομικό θα μετατραπεί σε ελκυθοδρομίες παρά σε χιονοδρομίες.

Στο Καρπενήσι που και αυτό είναι ένα μικρό Χ/Κ με πίστες που δεν φτάνουν τις ομορφιές και τον βαθμό δυσκολίας του Χ/Κ Μαινάλου νομίζεις πως έχει πολύ ποιο σύγχρονες υποδομές? Η απάντηση είναι "ΟΧΙ" αλλά έχει πολύ καλύτερη διαχείρισή. Προσωπικά το λατρεύω το Καρπενήσι γιατί ο διαχειριστής του είναι άψογος. Ενώ εμείς έχουμε ένα κόσμημα από θέμα φυσική ομορφιάς, κοντά στην πρωτεύουσα κτλ κτλ κτλ και βγάζουμε βιαστικές και αναξιόπιστες ανακοινώσεις περί λειτουργίας του.

Επίσης πολλοί εμπλεκόμενοι που είναι που έχουνε πάει έστω και μια φορά σε Χ/Κ του εξωτερικού. Δεν ζητάω να γίνουμε Χ/Κ προδιαγραφών Αλπεών κτλ κτλ αλλά ένα πράγμα από όλα αυτά που είδανε δεν μπορούν εφαρμόσουνε?

Ευτυχώς που έχουμε ένα ωραίο και προσεγμένο σαλέ και ένα φιλόξενο καταφύγιο και εύχομαι στα παιδιά να συνεχίσουν να τα κρατάνε σε αυτά τα καλά επίπεδα.

Σταματάω από εδώ και πέρα να ασχολούμαι με το Χ/Κ Μαινάλου γιατί είναι χάσιμο χρόνου.
                            Δεν έχεις άδικο. Ελπίζω να μην παρασυρθούν από την κοσμοπλημμύρα των γιορτών και να νομίσουν ότι όλα είναι καλά. Εγώ τους δίνω την φετινή χρονιά για να μάθουν. Του χρόνου θα τους κρίνω.

Πάντως προσπάθεια γίνεται. Με καθυστερήσεις, με λάθη, με αργοπορίες, αλλά κάτι γίνεται.

Να πω κάτι για την τιμή. Με τον Αρκτούρο μόνο ανοιχτό, νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη τιμή από τα 5 ευρώ. Με τον Αετό ανοιχτό, ας πούμε ότι αξίζει για τους γνώστες να δώσουν 15 ευρώ.

Comment

• Ανέβηκα και εγώ πάνω σήμερα και τα συναισθήματα μου είναι ανάμεικτα.
                              Από την μία απόλαυσα ένα μαίναλο όπως λίγες φορές το έχω δεί, με πολύ καλό καιρό, απίθανο χιόνι σε ποσότητα και ποιότητα, από την άλλη η μέγιστη απογοήτευση που είδα σταματημένο το λίφτ της βορεινής και απάτητη την πίστα. Και εντάξει το λίφτ έιχε πρόβλημα, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω ποιός ο λόγος να μείνει απα΄τητη η βορεινή και να κινδυνεύει να χαθεί από τον αέρα το χιόνι. Η λογική λέει ότι μια τέλει πιότητα χιονιού την πατάς για να μην σου την πάρει ο αέρας και για να έχεις υποδομή σε επερχόμενες χιονοπτώσεις. Και τελικά αν κατάφερναν να λειτουργήσουν νωρίτερα το λίφτ τότε θα είχαν και την πίστα έτοιμη. Τώρα είναι έτοιμο το λίφτ και η βορεινή έχει οργωθεί από τις κατεβασιές στο απάτητο!
                              Συμφωνώ σε όλα με gordona και xenix και πιο πολύ με τον gordona. Το βουνό δεν μπορεί να αντέξει τόσο πολύ κόσμο και όσα γίνονται τωρα αποτελούν κακή διαφήμιση και αναγκάζουν πολλούς να μην θέλουν να το ξαναδούν. Φίλε xenix έχεις δίκιο σε καταλαβαίνω και ελπίζω σύντομα οι εξελίξεις να σου αλλάξουν γνώμη.
                              Πλέον τα πραγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν , θέλουμε ρεύμα, πάρκιν, δρόμους, καρέκλια, λίφτ, αλλά πάνω από όλα θέλουμε ανθρώπινο δυναμικό με σοβαρή υποστήριξη.
                              Τα παιδιά που παλέυουν φέτος δεν είναι τυχαίοι , ούτε χθεσινοί και θα δώσουν τα πάντα για να βελτιωθούν τα πράγματα...χρειάζονται όμως ενίσχυση , χρειάζονται στήριξη!
                              Από όλους! Τετάρτη και πάλι πάνω με τρέλα όλοι όσοι μπορούμε ....μόνο μια χάρη ζητάω ....από τους υπεύθυνους που τυχόν θα με διαβάσουν...παιδιά..καλύτερα να πούμε ότι θα είναι κλειστό και να ανοίξει..παρά να λέμε ότι είναι ανοιχτό και να είναι κλειστό! ότι χρειαστείτε είμαστε όλοι εδώ...!!!!

Α.Χ.Χ.Μ.
                              www.kafeneio-megalopolis.blogspot.com
                              www.megalopolis.gr
                              www.facebook.com/mainalon

Comment

• Ξέχασες να αναφέρεις την ηλιοθεραπεία που κάναμε στις καρέκλες έξω μαζί με τον Νοτη μαζί με τον πρωινό καφέ!!!!!! Νοτη... του περάσαμε απαρατήρητοι!? χεεχεχχε Aleban χάρηκα για την γνωριμια!

Comment

Working...
                                X