Εκανα και μια ανάβαση με τα σκι στον ώμο μέχρι την πρώτη κορυφή με τις πέτρες επάνω ακριβώς εκεί που αρχίσει το λούκι με κατεύθυνση προς τον Τσανακτσή.Από εκεί χάζεψα όχι μόνο τα κοντινά όροι,Καιμάκτσαλαν ,Πάικο ,Όλυμπο ,Πιέρια κτλ. αλλά φαίνοταν μέχρι και οι χιονισμένες κορυφές στα βάθη των Σκοπίων ,το Μπέλες και από πίσω του το Ρίλα και δεξιότερα το Παγγαίο.Το κακό είναι ότι δεν φόρτισα την φωτογραφική μηχανή και έτσι τα αποτύπωσα όλα αυτά μέσα στο μυαλό μου.
Πάντως για όποιον θελήσει να ανέβει αύριο το χιόνι όπως το είδα θα είναι άριστο όπως και σήμερα.
Πω φίλε χθες το βράδυ πριν κοιμηθώ αυτό σκεφτόμουν! Είναι εκπληκτική η θέα από εκείνο το σημείο! Υποθέτω η κεντρική θα είχε πέτρες στα ξκλασικά σημεία που φρενάρουν. Ο Παράδεισος είχε πέτρα? Το λούκι ανοικτό? Ευχαριστώ και καλή χρονιά!
τι θα γινει με το Σ4 γιατι δεν ανοιγει...?? θα μας πουνε??
Το Σ4 δεν είναι αυτό που είναι παράλληλο με την Κεντρική πίστα και σε βγάζει κορυφή για να πάς προς Λούκι? Αν ναι, χθές που ήμουν πάνω, ήταν ανοιχτό μετά τις 12, 12.30 περίπου. Μου είχαν πεί για κάποιο πρόβλημα αν θυμάμαι καλά και ότι αν τα κατάφερναν θα το άνοιγαν αργότερα, όπως και έκαναν άλλωστε.
Η μέρα χθές ήταν τέλεια, βέβαια ήμουν με μεγάλη παρέα, ΄μόνο εγώ και ένας απο τους υπόλοιπους έξι κάναμε χιονοδρομία, οπότε και δεν το ευχαριστηθήκαμε στο έπακρο, αλλά εκτός αυτού η μέρα ήταν τέλεια.
Μόναδική εξαίρεση ίσως το ότι στην κεντρική αν θυμάμαι καλά, υπα΄ρχουν μερικές μικρές πετρούλες, σε λίγα σημεία, όπου ναι μεν αποφεύγονται, αλλά θέλει λίγο προσοχή. Αυτό βέβαια, δεν αντιστοιχεί κάν ούτε στο 0.5% του χιονοδρομικού, απο ότι είδα τουλάχιστον.
Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR
Μεταξύ Κουτσούφλιανης και 3-5 Πηγαδιών πέρασε την περίοδο των γιορτών ο Ηλίας Ψινάκης. Ο συμπαθής σόουμαν εμφανιζόταν αρχικά αρκετά στεναχωρημένος μετά την απομάκρυνσή του από το FAB 5, ωστόσο το ηθικό του αναπτερώθηκε μόλις άκουσε τα καλά νέα ότι ο δήμος δεν έδωσε σε ιδιώτη το χιονοδρομικό «Τέτοια χαρά έχω να πάρω από τότε που αρρώστησε βαριά ο Λάκης Γαβαλάς», δήλωσε στα Έπεα. Ενθουσιασμένος από την τελετή το βράδυ της πρωτοχρονιάς και μετά από πολύωρη διασκέδαση στο σαλέ, δήλωσε με τον δικό του μοναδικό τρόπο: «Ουφ, τι νύχτα κι αυτή, έσκασα, θα βγάλω τον κορσέ μου»!
πηγη:epea.com.gr
Κοσμοσυρροή στα "3-5 Πηγάδια" την Πρωτοχρονιά!!Μουσικές εκπλήξεις από την ΤΑΒ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!
Στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» υποδέχθηκαν τη νέα χρόνια πολλοί επισκέπτες απ όλη την Ελλάδα. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς διοργανώθηκε από την ΤΑΒ η πρωτοχρονιάτικη γιορτή που περιλάμβανε νυχτερινό σκι, λαμπαδηδρομία με χιονοδρόμους και γλέντι στο ξύλινο Liftbar. Η άριστη ποιότητα του χιονιού και των χιονοδρομικών πιστών σε συνδυασμό με την πλήρη λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων (αναβατήρες, εστιατόριο, ξενοδοχείο,
τεχνητή χιόνωση κλπ.) πρόσφεραν στους φίλους της χιονοδρομίας ευχάριστες συγκινήσεις. Ακόμη, τα συνεργεία αποχιονισμού του Δήμου φρόντισαν ο δρόμος να είναι καθαρός, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των οδηγών από και προς το χιονοδρομικό κέντρο και τους οικισμούς ’γιο Παύλο (Κουτσούφλιανη) και Μεταμόρφωση (Δραζίλοβο).Επίσης, η ΤΑΒ για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (7 και 8 Ιανουαρίου), διοργανώνει το μεσημέρι στο σαλέ και το liftbar γιορτές με DJ και με πολλές εκπλήξεις.
(Πληφορορίες: Χ. Κ. «3-5 Πηγάδια», τηλ. 23320 44981).
Το πρόγραμμα προπόνησης για την Τετάρτη έλεγε Κ4 ή αλλιώς κάψιμο τετρακεφάλων. Πρώτη φορά για το 2012 στα Πηγάδια με 3 αναβάσεις συνολικής υψομετρικής 1800 m σε μόλις 7 χιλιόμετρα. Αυτο θα πει κάψιμο. Δοκίμασα τις καινούριες μου ορειβατικές μπότες Technica οι οποίες είναι εξαιρετικές, άνετες, ελαφριές χωρίς να κουράζουν στην πολύωρη χρήση. Είχα και κάποια στιγμή παρέα το φίλο Γιώργο από Νάουσα με τον οποίο κάναμε μια ανάβαση μαζί. Η μέρα καταπληκτική, το χιόνι θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Σε αναμονή νέων χιονοπτώσεων.
Αύριο, Παρασκευή 6/1/2011 στις 13:00 το μεσημέρι θα γίνει ο αγιασμός των υδάτων στη λιμνοδεξαμενή του Χιονοδρομικού Κέντρου.
2 στρατιώτες της Β' Μοίρας Καταδρομών θα βουτήξουν στη λίμνη για το Σταυρό!
Comment