Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ασφαλεια Χιονοδρομικων

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ασφαλεια Χιονοδρομικων

Ανοιγω το θεμα μια που η κατασταση και μετα τον τραγικο χαμο του σκιερ στα πηγαδια δεν παει αλλο. με την προχειροτητα που αντιμετωπιζουν την χιονοδρομια στην Ελλαδα και οι φορείς και τα ιδια τα Χ>Κ. τριτοκοσμικες και επικινδυνες συνθηκες παντου... .αρπαχτες, εμπαιγμος χιονοδρομων,εγληματικη αδιαφορία σε θεματα ασφαλειας και βασικης λειτουργειας των Χ.Κ....

ανεξελεγκτες πιστες, υπαλληλοι,χιονοδρομοι....ενα μπαχαλο....Ας παρουν επιτελους θεση εδω και οι υπευθυνοι του Σαιτ, ο κοσ Βατικιωτης, ας ανοιξει ενας γονιμος διαλογος,ας κλειθουν απο τον κο Βατικιωτη επιτελους και οι υπευθυνοι των Χ.Κ να μας ακουσουν ολους και να παρουν θεση...Να κρυβομαστε πισω απο το δακτυλακι μας και τα χαλια μας δεν οφελεί...Οι Βουλγαροι αφιλοξενος λαος κατα τα αλλα, εκαναν ονομα στην Ευρωπη και μαζευουν κοσμο απο παντου και απο Ελλαδα..γιατι δουλευουν πολυ καλυτερα απο εμας...Εμεις γιατι σε ολα πισω ...γιατι σε ολα Μπαχαλο...Λυπαμαι παρα πολυ εδω και καιρο.....Ακομα και το τσιγαρο που μας σκοτωνει,,,ως ο πιο καθυστερημενος λαος παγκοσμια πια με καμαρι μεγαλο,,,δεν μπορεσαμε να το κοψουμε...Μαγκια μας ειμαστε μαγκες....Καληνυχτα μικρη καθυστερημενη Ελλαδα.Μετρα πληγες ,φωτιες, χρεωκοπιες,νεκρους,,και ολα τα καλα......
    Παρτε με απάνω στα βουνά τι θα με φάει ο κάμπος!!

Ηλθα ...ειδα...και απείλθα...στα πηγαδια....πριν χρονια πολλα.....τυχαίο....????Δεν νομιζω.......

καληνυχτα ελληνικη χιονοδρομία....τα συλληπητηρια μου.....γενικα.....Ετοιμος να την κανω κι απο Βασιλιτσα...παρα την αγαπη μου για το βουνο ..και το χωριο μου...Αβδελλα...Τυχαιο ..δεν νομιζω....Συνθηκες τριτοκοσμικης χιονοδρομιας και ακρως επικινδυνης,,,Παντου.....ισως μονο ο Παρνασσος εξαιρειται...Περσυ με εβρισε υπαλληλος του χ.κ Βασιλιτσας ο κος Χαραλαμπιδης γιατι διαμαρτυρηθηκα για το κακιστο κι επικινδυνο πατημα της πιστασ Ελιμειας. Αν ειχα πεθανει ,,,φυσικα θα ελεγε οτι ολα ειναι τελεια οπως κι εδω ...Θα εκλαιγε υποκριτικα για τον χαμο μου...οπως τωρα κλαινε για το παιδι που χαθηκε...αλλα προσπαθουν να τον βγαλουν αποκλειστικα υπευθυνο...Στο τελος θα πουν οτι ηταν και μεθυσμενος...Σα δεν ντρεπεστε ολοι...κλειστε ττα να τελειωνουμε..τα ρημαδια....και επιτελους και τα σιτε ας παρουν θεση σε ολα αυτα....ολοι κρατανε ισορροπιες....Η αλλαξτε την κατασταση ή κλειστε τα...Δεν παει αλλο αυτη η κοροιδία.....

Comment

συμφωνω μαζι σου....
      αλλα πιστευω οτι αυτο στα 3-5 ηταν κυριως τυχαιο συμβαν και δεν εφταιγε πχ το πατημα της πιστας. Ισως να φερει ευθυνη το χιονοδρομικο στο θεμα μεταφορας τραυματια (δεν ξερω δεν εκφερω αποψη), αλλα οχι πιστευω στο θεμα πατημα πιστας κλπ. Γιατι οσο καλη και αν ειναι η πιστα, αν εγω παρω φορα και παω και σκασω στην κολωνα των λιφτ (λεμε τωρα) δεν φταιει πιστευω το ΧΚ. Εκτος παλι αν εκει που χτυπησε το παιδι ηταν μεσα στην πιστα οποτε η πιστα δεν ηταν ετοιμη για χιονοδρομια κλπ

Για Βασιλιτσα τι να λεμε...συμφωνω. 9 στις 10 φορες που πηγα η πιστα ΧΩΡΑΦΙ. Μονο οταν εχει πουδρα αξιζει το μερος...

αλλα πιστευω οτι στο θεμα με το τσιγαρο φαινεται καθαρα η νοοτροπια του Ελληνα....η νοοτροπια, η συμπεριφορα, ο σεβασμος σε νομους, συνπολιτες κλπ αλλα κυριως: το μελλον αυτης της χωρας...
      καληνυχτα μας και καλο κουραγιο

Υ.Γ. και αν με λενε καποιοι Ανθελληνα δεν με πειραζει. Το να λες τα κακως κειμενα της χωρας σου, του εαυτου σου, της δουλειας σου κλπ δεν σε κανει κακο. Απλα ρεαλιστη.Edited by: TURMS

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Τους βούλγαρους που πολλοί τους κοροιδεύουν, σε δυο μήνες διοργανώνουν παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τυχαίο... δεν νομίζω.

Comment

μπραβο ρε θανο για το θεμα που ανοιξες. Για την κατασταση των χιονοδρομικων δεν μπορω να πω πολλα λογω ελλειψης εμπειριας και καθοτι ειμαι χιονολατρης αλλα οχι εμ[πειρος χιονοδρομος. Γιατο θεμα Ελληνικης νοοτροπιας και τσιγαρου, τα πες απλα και σταρατα.Φανταστειτε , καταφεραμε ακομα και να συζητειτε η αλλαγη του νομου λογω της κρισης..δηλαδη, να καταλαβω, αν ΟΛΟΙ οι επαγγελματιες τον τηρουσαν, τι θα κανανε οι καπνιστες??θα μεναν σπιτι τους ??οχι βεβαια..θα κανανε οτι κανουν και σε ιταλια, γαλλια κλπ που και εκει καπνιζουν φουλ!και εχουν και κρυο, βροχες και τα σχετικα..η νοοτροπια του προχειρου και της αρπαχτης, ειναι εμφυτη στο Ελληνα, αλλα μονο εντος συνορων..γιατι, ωσ δια μαγειας, οταν παμε εξω στην πολιτισμενη Ευρωπη, γινομαστε και εμεις Ευρωπαιοι και τηρουμε τα παντα. Δεν το καταλαβαινω αυτο με τιποτα, γ....με το σπιτι μας και σεβομαστε το ξενο??
          carpe diem - αδραξε την ημερα

If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants

Comment

Θα αλλαξει αραγε ποτε ο Ελληνας;;; Αναρωτιεμαι... κριμα...
            Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Καλησπέρα. Όλα τα σχόλια φίλων χρήσιμα. Περιμένω τον κο Βατικιωτη να τοποθετηθεί και να φέρει στο θέμα τους υπεύθυνους των Χ. Κ ... Με δική του πρωτοβουλ´ια... Περιμένω τους υπεύθυνους να αναρρίχηση το θέμα σε περίοπτη θέση και να το στηρίξουν. Προς το παρόν Δυστυχώς συμμετέχουν στην θλιβερή ελληνική πραγματικότητα που τα Θαβει.... Όλα ... Αναμένουμε θέσεις πάνω στο μειζων ζήτημα ασφαλείας και λειτουργείας των Χ. Κ.

Comment

Δυστυχώς για τα πήγαδια όσες φορές πήγα φοβήθηκα Ότι θα χτυπούν άσχημα και κινδύνεψα κι Εγώ πολλές φορές. Πάντα πίστες με μεγάλη κλίση και πάντοτε με βουναλακια. Ποτέ καλο πάτημα... Πάντα σχεδόν πάγος και πολλά σημεία θανατηφόρες παγίδες. Νομίζω άλλωστε Ότι τα πιο πολλά και σοβαρά ατυχήματα έχουν συμβεί εκεί. Σίγουρα παίζει ρόλο και οικοπέδου και ο βαθμός δυσκολίας του Χ. Κ Αλλά Υπάρχουν και πολλές πολλές παγίδες....

Comment

Παιδια ολα τα σχολεια ειναι καλα .Εδω ειναι ενα δημοκρατικο Forum καιο καθενας εχει δικαιωμα εκφρασης.Ως εδω παμε καλα.Δημοκρατικο ομως δεν ειναι να πιεζεισ καποιον να μιλησει αν δεν το θελει.Επισης δεν ειναι δημοκρατικο αν καποιοι θεωρουν οτι ολα ειναι χαλια , ντε και καλα Να ειναι αυτη η αληθεια και οΛΟΙ να το ασπαστουμε.
                  Κυριοι τεΤοιες καταστασεις απαιτουν ηρεμια και οχι μυδρους στον καθενα.Δεν ειμαστε CSI και ουτε προκειται να γινουμε.
                  Ειναι πολυ ευκολο να αναθεματιζουμε ανθρωπους και θεσμους οταν δεν βιωνουμε την ζωη αυτων που κατηγορουμε.
                  Προς θεου μην νομιζεται οτι προσπαθω να καλυψω καποιουσ.Αμα υπαρχουν εθυνες να αποδωθουν, αλλα μην κανετε σαν την παροιμια ( Ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βαφτισαμε).
                  Περιμενεται και αν δεν υπαρξει τελικο συμπερασμα για το ατυχημα εγω θα ριξω πρωτος τα πυρα μου( παιδια εχω) αλλα μεχρι τοτε ρε παιδια ,καλυτερα να ειμαστε ποιο νηφαλιοι στις σκεψεισ μας.
                  Και παλι συλληπητηρια στην οικογενεια του αδικοχαμενου νεου
                  mountain

Comment

Kαι εγώ στα πηγάδια κινδύνεψα. Όντας αρχάριος είχα ρωτήσει έναν υπεύθυνο αν μια πίστα (Παράδεισος) είναι κατάλληλη για μένα. Μέχρι πριν κατέβαινα το εύκολο μέρος του παραδείσου. Όπως φάνηκε η πίστα είχε πολύ μεγάλη κλίση για μένα και ανέπτυξα μεγάλη ταχύτητα μην μπορώντας να σταματήσω και έφαγα τα μούτρα μου και την υπόλοιπη πίστα την κατέβηκα με τον κ*^ο. Απλά θα μπορούσα να βρεθώ κυριολεκτικά στον παράδεισο αν έβγαινα εκτός πίστας.
                    Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Originally posted by mountain
                      Παιδια ολα τα σχολεια ειναι καλα .Εδω ειναι ενα δημοκρατικο Forum καιο καθενας εχει δικαιωμα εκφρασης.Ως εδω παμε καλα.Δημοκρατικο ομως δεν ειναι να πιεζεισ καποιον να μιλησει αν δεν το θελει.Επισης δεν ειναι δημοκρατικο αν καποιοι θεωρουν οτι ολα ειναι χαλια , ντε και καλα Να ειναι αυτη η αληθεια και οΛΟΙ να το ασπαστουμε.
                      Κυριοι τεΤοιες καταστασεις απαιτουν ηρεμια και οχι μυδρους στον καθενα.Δεν ειμαστε CSI και ουτε προκειται να γινουμε.
                      Ειναι πολυ ευκολο να αναθεματιζουμε ανθρωπους και θεσμους οταν δεν βιωνουμε την ζωη αυτων που κατηγορουμε.
                      Προς θεου μην νομιζεται οτι προσπαθω να καλυψω καποιουσ.Αμα υπαρχουν εθυνες να αποδωθουν, αλλα μην κανετε σαν την παροιμια ( Ακομα δεν τον ειδαμε Γιαννη τον βαφτισαμε).
                      Περιμενεται και αν δεν υπαρξει τελικο συμπερασμα για το ατυχημα εγω θα ριξω πρωτος τα πυρα μου( παιδια εχω) αλλα μεχρι τοτε ρε παιδια ,καλυτερα να ειμαστε ποιο νηφαλιοι στις σκεψεισ μας.
                      Και παλι συλληπητηρια στην οικογενεια του αδικοχαμενου νεου
                      ησουν απολητως και πολυ λογικος στης σκεψεις σου.αλλα ειμαι οργισμενος με κατι που διαβασα στην πρωτη σελιδα και δεν θα το αφησω ετσι μεχρι να παρω μια λογικη εξηγηση.δεν εχει να κανει με σενα.εχει να κανει με τους υπευθηνους του σαιτ με αυτο που γραψανε.ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΧΟΥΜΕ.βγηκε κανενα πορισμα?με τη σκεφτικο γραφτηκε αυτο?τρεμω ολοκληρος με αυτο που ειπωθηκε.[i]
                      "
                      Μήπως,ο κακός μας ο καιρός,ήταν μέχρι χτες???

Comment

θα το διαβασω φιλε χειμωνα και αν ειναι ετσι εχειςαπολυτο δικιο
                        mountain

Comment

Φιλε ΧΕΙΜΩΝΑ μην ασχολεισε γενικως με παπαρο.....γιες.Ο καθενας γραφει οπως αισθανεται και ειναι δικαιωμα του.Το πως θα τα διυλησεις ολα αυτα αφορα την ψυχη σου και μονο αυτη.Καλο κουραγιο σε αυτη την διαδικασια αλλα νομιζω οτη την ολη φαση την βαζουμε στην ακρη του μυαλου μας ( δεν ξεχναμε)κΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ [i]"
                          mountain

Comment

Πράγματι η έκφραση στην πρώτη σελίδα ρίχνει πρόωρα και ανεύθυνα την ευθύνη στον αδικοχαμενο νέο. Απαράδεκτο.... Περιμένω και Γι αυτο να πάρει Επιτέλους θέση ο κος Βατικιωτης.. Το σάιτ δεν είναι μόνο για τα ωραία , τα πάρτυ, τις εκδρομές κλπ αλλα πρέπει να τηρεί και μια σοβαρή στάση στα σοβαρά και ταδυσκολα...

Comment

Originally posted by mountain
                              Φιλε ΧΕΙΜΩΝΑ μην ασχολεισε γενικως με παπαρο.....γιες.Ο καθενας γραφει οπως αισθανεται και ειναι δικαιωμα του.Το πως θα τα διυλησεις ολα αυτα αφορα την ψυχη σου και μονο αυτη.Καλο κουραγιο σε αυτη την διαδικασια αλλα νομιζω οτη την ολη φαση την βαζουμε στην ακρη του μυαλου μας ( δεν ξεχναμε)κΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ [i]
                              ειναι ομως πολυ υποτιμητικο να γραφονται τετοια λογια.και εγω ειμαι γονιος και ο πονος που σπαραζει την ψυχη των γονιων του δεν περιγραφεται.ο καθενας που θα το διαβασει πως θα το εκλαβει?εχει 3 μερες που σκοτωθηκε το παιδι και αντι να υπαρχει ενα αφιερωμα για την μνημη του παιδιου και πιο απλα οδηγιες το πως πρεπει να λαμβανουμε ασφαλεια,αλλα και τη πρεπει να προσεχουμε για την δικια μας την ασφαλεια οταν παμε σε ενα χιονοδρομικο κεντρο,να εξυπηρετουμε τα συμφεροντα και μονο. ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΤΟ ΧΟΥΜΕ.αν δεν κατεβει απο το πρωτοσελιδο του σαιτ θα εχω συνεχεια.η να δικαιολογηθει ο τροπος σκεψης του γραπτου αυτου λογου.
                              "
                              Μήπως,ο κακός μας ο καιρός,ήταν μέχρι χτες???

Comment

Working...
                              X