Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ευρωπαϊκός καιρός

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by geornik

μου κάνει εντύπωση πάντως που κατηγορούν όλοι στους χιονιάδες της Ελλάδας τον κρατικό μηχανισμό για ολιγωρία κτλ όταν βλέπουμε στα προηγμένα" ευρωπαϊκά κράτη να παραλύουν τα πάντα με 20 πόντους χιονάκι
    έχεις απόλυτο δίκαιο.
    Τα παραλέμε πολύ...όλο μας φταίει η Ελλάδα. Στο Βέλγιο χιόνισε την Τετάρτη λίγο (3-5 πόντους). Από τότε τίποτα. Ε, αυτές τις 2 μέρες ούτε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας στην εθνική τους έχουν καθαρίσει, ούτε πολλούς βοηθητικούς αεροδιαδρόμους. Εντάξει, πεζοδρόμια κτλ είναι πολύ καλοί αλλά γενικά με αστείο χιόνι επέρχεται χάος. Στην Ελλάδα όταν χιονίζει μπορεί να χώσει (λόγω γεωγραφικής θέσης) πολύ πράμα και αν δεν ανταποκριθούν άμεσα όλοι κράζουνε. Πρέπει να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας με την χώρα μας. Την δυσφημίζουμε μόνοι μας..."

Comment

σε καποιες χωρες ομως, αν πεσει χιονι πρεπει να βγεις εξω απο το σπιτι σου να καθαρισεις την εισοδο...ή στο μαγαζι σου

στην Ελλαδα εχουμε απαιτηση να ερθει ο δημος στο καθε στενο κ παραστενι να καθαρισει τα παντα
      αν γινοταν κ στο μπαλκονι μας ακομα καλυτερα

ο Δημος Συκεων μια χρονια που ειχε ριξει χιονι (ισως 2001 δεν θυμαμαι) εφαγε τρελο κραξιμο που δεν ειχε εκχιονιστικα απο τους Δημοτες
      την επομενη χρονια πηραν....ε φαγαν παλι κραξιμο γιατι πηγαν κ πηραν εκχιονιστικα (μικρα ετσι...οχι τιποταααα)Edited by: TURMS

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Originally posted by geornik

μου κάνει εντύπωση πάντως που κατηγορούν όλοι στους χιονιάδες της Ελλάδας τον κρατικό μηχανισμό για ολιγωρία κτλ όταν βλέπουμε στα προηγμένα" ευρωπαϊκά κράτη να παραλύουν τα πάντα με 20 πόντους χιονάκι
        Συμωνώ απόλυτα.Εκεί δεν τα βάζουν άπαντες με το κράτος.Είναι άνθρωποι υπομονετικοί και στωικοί.Επιπλέον πολίτες-κρατικός μηχανισμός δουλεύουν όλοι μάζι για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων χωρίς γκρίνια.Το θεωρούν υποχρέωση τους να βοηθήσουν και αυτό διότι από μικροί έχουν συνειδητοποιήσει το νόημα του εθελοντισμού."

Comment

ασε βρε και στα χωρια μας τα καθαριζαμε τα χιονια??? μονο για εκτακτες περιπτωσεις και μετα ξανα στρωσιμο απο πισω.....μου βγαινανε τα βουρλα στο βελίγραδι και καθαριζανε και τα πεζοδρομια....τι χαλι Θεε μου...Ευτυχως εδω ειμαστε ανοργανωτοι....[i]"
          Βιαζεται η επιστημη και το φορουμ απο τις υποκειμενικες αποψεις!!
          http://e-meteolarissa.blogspot.gr/ Καιρικη ενημερωση Θεσσαλιας και οχι μονο.

Comment

Όλοι μιλάτε για χιόνι και οτι στην Ελλάδα (Αθήνα) χιονίζει πολύ περισσότερο αλλά κανείς δε λέει τίποτα για τον πάγο που είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα. Τις θερμοκρασίες αυτές δεν θα τις δει ποτέ ελληνική μεγαλούπολη οπου το χιόνι γίνεται νεράκι μετά απο 1-2 μέρες. Επίσης άκυρη η σύγκριση του κρατικού μηχανισμού.
            Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Πάντωs από αυτό το ψύχοs που πλήττει την Ευρώπη εμείs δεν θα πάρουμε τίποτα.

Θα δημιουργηθεί άλλο στο μέλλον ειδικά για εμάs ??
              ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

Originally posted by ΑΓΓΕΛΟΣ
                Πάντωs από αυτό το ψύχοs που πλήττει την Ευρώπη εμείs δεν θα πάρουμε τίποτα.

Θα δημιουργηθεί άλλο στο μέλλον ειδικά για εμάs ??

Να παραγγείλουμε ένα! Πως θα το πάρετε; Να το τυλίξουμε για το σπίτι;[i]"

Comment

Originally posted by GiaPa
                  Όλοι μιλάτε για χιόνι και οτι στην Ελλάδα (Αθήνα) χιονίζει πολύ περισσότερο αλλά κανείς δε λέει τίποτα για τον πάγο που είναι και το ουσιαστικό πρόβλημα. Τις θερμοκρασίες αυτές δεν θα τις δει ποτέ ελληνική μεγαλούπολη οπου το χιόνι γίνεται νεράκι μετά απο 1-2 μέρες. Επίσης άκυρη η σύγκριση του κρατικού μηχανισμού.
                  Για γίνε πιο σαφής...το να πετάς ένα άκυρη η σύγκριση" δεν μας πείθεις. Εγώ σου μιλάω με προσωπική εμπειρεία και μάλιστα όπως την ζω ΣΗΜΕΡΑ και όχι όπως την άκουσα ή μου την περιέγραψαν. Σου λέω, λοιπόν, ότι αν και χώρες όπως Βέλγιο κτλ. βλέπουν πιο συχνά χιόνι από Ελλάδα ΔΕΝ βλέπουν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ αντίστοιχες ποσότητες σε μικρό χρονικό διάστημα (φαντάζομαι καιρικά δεν χρειάζεται καν να το αναλύσουμε).
                  Είναι πολύ δυνατοί στο να χτυπήσουν τον πάγο κτλ σε δρόμους, πεζοδρόμια (το είπα και παραπάνω) ΑΛΛΑ μετά από κανα 2ημερο...την ώρα της χιονόπτωσης σηκώνουν χέρια ψηλά!!!τουλάχιστον εδώ δεν το παλεύουν...έχω αποκλειστεί (και όχι μία φορά) στο κέντρο των Βευξελλών με χιονόπτωση της πλάκας...όταν εξασθενούν τα φαινόμενα είναι μάχιμοι πολύ. Παίρνουν μπροστά. Αύριο, με την χιονόπτωση είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί το ίδιο.
                  Επίσης, εγώ θυμάμαι Ελ. Βενιζέλος με μισό μέτρο και οι αεροδιάδρομοι πεντακάθαροι. Των Βρυξελλών έχει να χιονίσει 2 μέρες, έχει 3 πόντους και οι διάδρομοι είναι άσπροι."

Comment

Originally posted by Bill82
                    Originally posted by GiaPa
                    Για γίνε πιο σαφής...το να πετάς ένα άκυρη η σύγκριση" δεν μας πείθεις. Εγώ σου μιλάω με προσωπική εμπειρεία και μάλιστα όπως την ζω ΣΗΜΕΡΑ και όχι όπως την άκουσα ή μου την περιέγραψαν. Σου λέω, λοιπόν, ότι αν και χώρες όπως Βέλγιο κτλ. βλέπουν πιο συχνά χιόνι από Ελλάδα ΔΕΝ βλέπουν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ αντίστοιχες ποσότητες σε μικρό χρονικό διάστημα (φαντάζομαι καιρικά δεν χρειάζεται καν να το αναλύσουμε).
                    Είναι πολύ δυνατοί στο να χτυπήσουν τον πάγο κτλ σε δρόμους, πεζοδρόμια (το είπα και παραπάνω) ΑΛΛΑ μετά από κανα 2ημερο...την ώρα της χιονόπτωσης σηκώνουν χέρια ψηλά!!!τουλάχιστον εδώ δεν το παλεύουν...έχω αποκλειστεί (και όχι μία φορά) στο κέντρο των Βευξελλών με χιονόπτωση της πλάκας...όταν εξασθενούν τα φαινόμενα είναι μάχιμοι πολύ. Παίρνουν μπροστά. Αύριο, με την χιονόπτωση είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί το ίδιο.
                    Επίσης, εγώ θυμάμαι Ελ. Βενιζέλος με μισό μέτρο και οι αεροδιάδρομοι πεντακάθαροι. Των Βρυξελλών έχει να χιονίσει 2 μέρες, έχει 3 πόντους και οι διάδρομοι είναι άσπροι.
                    Αφού ήταν της πλάκας τότε πώς αποκλείστηκες? Οι κρατικοί μηχανισμόι δεν συγκρίνονται γενικά. Τώρα αν στις κακοκαιρίες είμαστε μανούλες δεν ξέρω, ίσως. ’σε που όταν χιονίζει εδώ όλοι το χαίρονται. Δεν ακούω πολλούς να γκρινιάζουν. Εκτός απ τα κανάλια με τους παγιδευμένους οδηγούς.
                    "
                    Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Έλα ντε, πώς χάσαν" το κέντρο;;;...σήκωσαν χέρια. Να φανταστείς ήταν και οριακές οι Τ. και τους έκλεισε το κέντρο. Μετά γύρισε και σε χιονόνερο .
                      Η Ελλάδα το παλεύει τρελά, αυτοσχέδια γκρέϊτερ την ώρα του χαμού κτλ.
                      Και τί να λέμε; Φαντάσου, εμείς παλεύουμε με ορεινά δίκτυα σε Δ. Μακεδονία π.χ. και σε Εύβοια σε περίπτωση προσήνεμου χιονιά με απίστευτη διάρκεια και ορογραφία. Αυτοί στις πεδιάδες και με χιόνια που δύσκολα περνάνε τα 10 εκ. Αύριο ελπίζω να γίνει κάτι...Αύριο να δεις πως θα τους κλείσει το αεροδρόμιο.
                      Το πρόβλημα τους είναι ότι από νοοτροπία είναι οι άνθρωποι ρυθμισμένοι να αντιμετωπίζουν προβλεπόμενες καταστάσεις. Την ώρα του extreme απλά τα χάνουν. Οι Έλληνες πέφτουν με τα μούτρα και ότι γίνει. Αυτοί απλά περιμένουν να περάσει η μπόρα και μετά είναι άπιαστοι."

Comment

Σε ρεπορτάζ που είδα πριν λίγο στη ΝΕΤ, εντυπωσιασμένοι δήλωσαν μετεωρολόγοι της ΜΒ που προέβλεπαν φέτος ήπιο χειμώνα στο νησί, αλλά φυσικά την πάτησαν και ψάχνονται...

[i]"

http://weatherparty.blogspot.gr/
                        Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Επανέλθετε στο θέμα σας παρακαλώ.Τα άσχετα ποστ σβήστηκαν.

Comment

< =-" ="text/; =utf-8">< name="ProgId" ="Word.">< name="Generator" ="Microsoft Word 9">< name="Originator" ="Microsoft Word 9"><a href="file:///C:/DOKUME%7E1/APOLL&#079;N/LOKALE%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml" target="_blank"> Στουτγάρδη χιονίζει ασταμάτητα από χθες, ένα μυστήριο λεπτό αλλά πυκνό χιόνι. 10 εκατοστά στο κέντρο της πόλης και έπεται συνέχεια. Θερμοκρασία τώρα (0:00) στους –3,3 °C. ’ντε εύχομαι και σε εσάς να θαφτείτε σύντομα στο χιόνι, καληνύχτα"

Comment

<a href=http://www.stuttgart-tourist.de/DEU/ipunkt/webcam_schlossplatz.htm" target="_blank">http://www.stuttgart-tourist.de/DEU/ipunkt/webcam_schlossplatz.htm</A>"

http://weatherparty.blogspot.gr/
                              Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Originally posted by beach-snow
                                <a href=http://www.stuttgart-tourist.de/DEU/ipunkt/webcam_schlossplatz.htm" target="_blank">http://www.stuttgart-tourist.de/DEU/ipunkt/webcam_schlossplatz.htm</a>
                                Τελειωμό δεν έχει το μαρτύριό
                                "
                                http://www.youtube.com/watch?v=Z_RdYmK90O0

Comment

Working...
                                X