OΙ τιμές όντως είναι απαράδεκτες !! γνωριζοντας τη κατάσταση που επικρατεί στα βουνά έχω να ανέβω από πριν τις γιορτές που χιόνισε κι είχε σουπερ χιόνι !! Τις γιορτές δε πήγα πουθενά καθώς είναι σίγουρο ότι δε θα έκανα σκι της προκοπής με 20 βαθμούς κελσίου... ΤΑ χ.κ από την άλλη δεν είναι κοινοφελείς επιχειρήσεις να κάνουν προσφορές σε περίοδο αιχμής.. φυσιολόγικό ήταν να μην αλλάξουν τη τιμολογιακή τους πολιτική.. (εν μέρη τους καταλαβαίνω) αυτό που μπορώ να κάνω είναι να μη πάω πουθενά !!! ¨οταν χιονίσει της προκοπής παντού θα ναι ωραία!! Αρκεί να μη με κοροιδεύουν (π.χ. να γράφει τιμή 16 ευρώ να τους πέρνω τηλ. και να μου λένε όλα ανοιχτά ..και να ανεβαινω πάνω να μου λένε 18 ε και λειτουργεί μια πίστα....)Μέχρι όμως να χιονίσει ....θα μπει η ’νοιξη καιμετά θα αρχίσουν τα σουπιάσματα μετά τις 12 ...κτλ. κτλ. Ο πραγματικός αργός θάνατος των Ελληνικών χ.κ. λόγω κλιματικης αλλαγής όμως...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Αργος θάνατος ελληνικών Χ.Κ
Collapse
X
-
Διαβάζω σε όλα τα forum για εξωτερικό, Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία. Το ερώτημα είναι. Είναι σίγουρο ότι εκεί θα πας - με τα όποια έξοδα που δεν νομίζω ότι είναι λίγα - και θα κανεις σκι; Τι γίνεται αν στο διάστημα που είσαι εκεί υπάρχει χιονοθύελλα και είναι τα πάντα κλειστά; Το να πας μέχρι τα πηγάδια και να γυρίσεις δεν χάλασε και ο κόσμος αλλά φαντάσου 7 μέρες στους Δολομίτες με κακοκαιρία.
Εγώ λοιπόν προβληματίζομαι για το έξω εκτός κάπου κοντά όπως είναι το Bansko ή το Borovets.
Το θέμα είναι πώς θα διορθωθούν τα πράγματα στα Ελληνικά χιονοδρομικά. Φοβάμαι όμως ότι επειδή έχουν αλλάξει οι κλιματικές συνθήκες θα έχουμε όλο και λιγότερο χιονι και το μόνο που θα κάνουμε είναι να τρωμε τις σάρκες μας. Οι διαχειριστές των χ/κ να προσπαθούν να βγάλουν με κάθε θυσία τα έξοδά τους και εμείς να γκρινιάζουμε.
Θα δείτε ότι μόλις χιονίσει για τα καλά όλα θα αλλάξουν στο ύφος που θα ποστάρουμε.
Comment
-
panos
μακαρι να ειχε χιονοθυελλες εδω και να μην εκανα αλλα δεν εχει
τα γειτονικα δεν τα απερριψα ειναι λυση για τη κεντρικη και βορεια ελλαδα αλλα οχι για μας τους νοτιους μεχρι κρητη
τωρα για τη διαχειρηση και τα εξοδα ειναι ενα κομματι που θελει πολυ αναλυση
αν ενα κεντρο ειναι κοκκινο στα νουμερα να κλεισει αν δεν μπορει να συντηρηθει δεν θα το αναστησω εγω με 25 και 30 ευρω.
να μαζευτουν να οργανωσουν τα 3 μεγαλα χιονοδρομικα και ολα τα μικρα ας τα αναλαβουν οι τοπικοι δημοι και αν δεν μπορουν ας τα δωσουν σε καποιον ιδιωτη γιατι χιονοδρομικα με μιαμιση πιστα δεν ειναι χιονοδρομικα αλλα τσουληθρες.
πανο δε τα εχω με σενα συζητηση κανουμε αλλα και εξω που παω εχω δει στραβα αλλα ποτε σε 7 μερες σκι δεν μου εχει τυχει πανω απο μιση η μια μερα χιονοθυελλα αλλα τα 30 ευρω πιανουν τοπο .ορεινα μαντρια αρκαδιας
Comment
-
Κώστα, κάνω σκι έδώ και πολλά χρόνια, τότε που τα βουνά όλα είχαν χιόνι, (ναι, συνέβαινε και αυτό)από τον Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Η αγωνία μας ήταν να γίνουν χιονοδρομικά, να είναι κοντά στον τόπο διαμονής μας και να μπορούμε να κάνουμε σκι χωρίς να είναι ανάγκη να ξενιτευτείς.
Πολύς κόσμος αγωνίστηκε για αυτό, τότε που πολλοί που ποστάρουν σήμερα δεν είχαν καν γεννηθεί. Τα λέω αυτά γιατί διαφωνώ στην ιδέα να κλείνουν χιονοδρομικά κέντρα.
Ενα χιονοδρομικό δίνει δουλειά σε κόσμο της περιοχής, αναπτύσσονται τα ορεινά χωριά μας και φαίρνουν στο βουνό και στην φύση άτομα τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα ήξεραν τίποτα γι αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η γυναίκα μου - ανθρωπος τελείως της πόλης - που κοντά στο σκι ανακάλυψε το βουνό και το αγάπησε.
Εκείνο που πρέπει να γίνει, είναι, αυτοί που εκμεταλεύονται τα χιονοδρομικά, να προσφέρουν υπηρεσίες σε λογικές τιμές και προπαντός, σε εμάς τους σκιέρ, να λενε την αλήθεια για την κατάσταση του χιονιού. Πριν καν δημιουργηθεί το snow report (πραγματικα ανεκτίμητη η προσφορά του στην υπόθεση του αθλήματος - χόμπυ) πέρναμε τηλέφωνο από Θεσσαλονίκη για την κατάσταση του χιονιού, μας τα έλεγαν όλα τέλεια, ανεβαίναμε επάνω και διαπιστώναμε ότι μας κορόϊδεψαν. Όχι ότι δεν γίνεται και τώρα αλλά μέσά από την ενημέρωση του snowreport μόνο όποιος δεν θέλει να καταλάβει δεν καταλαβαίνει.
Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς, με την φωνή που μας δίνει αυτό τη βήμα, δεν πρέπει να φωνάζουμαι και να διεκδικούμαι, γιατί είναι σίγουρο ότι οι ενδιαφερόμενοι τα διαβάζουν και παίρνουν τα μηνύματα.
Φιλικά
Comment
-
δεν διαφωνω με τους περισσοτερους που εθεσαν διαφορους πεοβληματισμους και πολυ λογικα αναρωτιουνται τι γινεται
επειδη εχω μεγαλωσει και μενω επαρχια ασχετα αν δουλευω αθηνα ξερω οτι το μεροκαματο και η προσελκυση κοσμου ειναι δυσκολο πραγμα αλλα σημασια χει οτι ο κοσμος των μεγαλων πολεων εχει αρχισει να κυκλοφορςι αρκετα στα ορεινα κομματια της ελλαδας και ορεινη αρκαδια αχαια που γνωριζω καλα.
ομως οι επαγγελματιες πρεπει να καταλαβουν οτι ποιο δυσκολο ειναι να κρατησεις την υφισταμενη πελατεια παρα να προσελκυσεις νεα.
η υφισταμενη διαφημιζει εναν τοπο.
εγω πιστευω οτι πολλες επιχειρησεις δεν εχουν κοιταξει καν τα δευτερια τους να δουν την εξελιξη τους(ανοδικη η καθοδικη) απλα λενε εχουμε εξοδα και πας εσυ και γω και θελει για τη φασολαδα 5-7 ευρω το καφε 3-5 και το σαντουιτς 4-6.
ελπιζω μετα τη φετεινη σαιζον να ξυπνησουν γιατι η μιση εφυγε(γιορτες)Edited by: kostasbmwορεινα μαντρια αρκαδιας
Comment
-
Προφανως δεν έχεις πάει ποτέ εξωτερικό γι'αυτο το λες. Πέρσυ μ κακοκαιρία στο Σαμονί πήραμε τρένο και σε 25 λεπτά είμαστα Μεζεβ που είχε ήλιο. Με λεοφορείο επίσης πήγαμε Κουρμαργιερ οπου λογω των δέντρων έβλεπες που πήγαινες. Θέλω να πω οτι υπάρχει δίκτυο ανεπτυγμένο και κάνεις οτι θέλεις, επίσης σε πληροφορώ οτι για 8η χρονιά πηγαίνω εβδομάδα στο εξωτερικό και μου βγαίνει τα ίδια με 4 σ.κ εδώ, ίσως και λίγο λιγότεροOriginally posted by panosskierΔιαβάζω σε όλα τα forum για εξωτερικό, Αυστρία, Ιταλία, Γερμανία. Το ερώτημα είναι. Είναι σίγουρο ότι εκεί θα πας - με τα όποια έξοδα που δεν νομίζω ότι είναι λίγα - και θα κανεις σκι; Τι γίνεται αν στο διάστημα που είσαι εκεί υπάρχει χιονοθύελλα και είναι τα πάντα κλειστά; Το να πας μέχρι τα πηγάδια και να γυρίσεις δεν χάλασε και ο κόσμος αλλά φαντάσου 7 μέρες στους Δολομίτες με κακοκαιρία.
[/QUOTE]
Οι διαχειριστές των χ/κ να προσπαθούν να βγάλουν με κάθε θυσία τα έξοδά τους και εμείς να γκρινιάζουμε.
[/QUOTE]
Καλά κάνουμε γιατί ο τρόπος που το κάνουν υποτιμά την νοημοσύνη μας και εμείς μάγκες δεν θα τους κάνουμε. Να ξεχάσουν τη δημοσιουπαλληλική νοοτροπία και να αλλάξουν τρόπο σκέψης. Δεν είναι δικό μας θέμα αν πέσαν έξω. Συγμνώμη αλλά εμείς θα πληρώνουμε στην Ελλάδα τον κάθε επιχειρηματία που δεν πάει καλά...δεν το κατάλαβα. Ας μην το 'περνε...
[/QUOTE]
Θα δείτε ότι μόλις χιονίσει για τα καλά όλα θα αλλάξουν στο ύφος που θα ποστάρουμε.
[/QUOTE]
Φυσικά γιατί είμαστε κλασσικοί Έλληνες. Ευτυχώς όμως που κάποιοι σιγά σιγά αλλάζουν και βλέπω πολλούς που κόβουν το σκί στην Ελλάδα......Ski now, work later.
Comment
-
Και τι καταφέραμε; 22 χιονοδρομικά στη Ελλάδα που υπολειτουργούν, όταν θα έπρεπε να είχαμε το πολύ 5-6 και να λειτουργούν στο φουλ. Ας πάρουμε παράδειγμα απ' τους Βούλγαρους που με περισσότερους σκιέρ έχουν 9 χιονοδρομικά...Originally posted by panosskierΚώστα, κάνω σκι έδώ και πολλά χρόνια, τότε που τα βουνά όλα είχαν χιόνι, (ναι, συνέβαινε και αυτό)από τον Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Η αγωνία μας ήταν να γίνουν χιονοδρομικά, να είναι κοντά στον τόπο διαμονής μας και να μπορούμε να κάνουμε σκι χωρίς να είναι ανάγκη να ξενιτευτείς.
[/QUOTE]Ski now, work later.
Comment
-
[/QUOTE]Originally posted by vasvaΚαι τι καταφέραμε; 22 χιονοδρομικά στη Ελλάδα που υπολειτουργούν, όταν θα έπρεπε να είχαμε το πολύ 5-6 και να λειτουργούν στο φουλ. Ας πάρουμε παράδειγμα απ' τους Βούλγαρους που με περισσότερους σκιέρ έχουν 9 χιονοδρομικά...Originally posted by panosskierΚώστα, κάνω σκι έδώ και πολλά χρόνια, τότε που τα βουνά όλα είχαν χιόνι, (ναι, συνέβαινε και αυτό)από τον Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Η αγωνία μας ήταν να γίνουν χιονοδρομικά, να είναι κοντά στον τόπο διαμονής μας και να μπορούμε να κάνουμε σκι χωρίς να είναι ανάγκη να ξενιτευτείς.
Δεν νομιζω να εχουν περισσοτερους σκιερ...http://www.kalavrita-ski.com/photos/file.asp?file=HPIM0132%2Ejpg
Λιγο χιονακι παιδια!!!!
Comment
-
[/QUOTE]Originally posted by vasvaΚαι τι καταφέραμε; 22 χιονοδρομικά στη Ελλάδα που υπολειτουργούν, όταν θα έπρεπε να είχαμε το πολύ 5-6 και να λειτουργούν στο φουλ. Ας πάρουμε παράδειγμα απ' τους Βούλγαρους που με περισσότερους σκιέρ έχουν 9 χιονοδρομικά...Originally posted by panosskierΚώστα, κάνω σκι έδώ και πολλά χρόνια, τότε που τα βουνά όλα είχαν χιόνι, (ναι, συνέβαινε και αυτό)από τον Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Η αγωνία μας ήταν να γίνουν χιονοδρομικά, να είναι κοντά στον τόπο διαμονής μας και να μπορούμε να κάνουμε σκι χωρίς να είναι ανάγκη να ξενιτευτείς.
Δες εδώ :
<a href=http://www.bulgariaski.com/otherresorts/index.shtml" target="_blank">http://www.bulgariaski.com/otherresorts/index.shtml</a>
Τα χιονοδρομικά κέντρα στην Βουλγαρία είναι συνολικά παραπάνω από 20.
Δυστυχώς τα χιονοδρομικά κέντρα στην χώρα μας δεν υποστηρίζονται πρώτα από τις τοπικές κοινωνίες (ΟΤΑ και επαγγελματιες).
"
Comment
-
genika συνφωνω σε οσα εχεις πει οεριν,αλλα μη ξεχναμε οτι τα βουνα της ροδοπης τα δικα μας αποτελουν προπετασμα για τα βουλγαρικα με αποτελεσμα τα βουλγαρικα να εχουν συνηθως χιονι ενω ταδικα μας οχιχιονια στο καμπαναριο
Comment
-
Δες εδώ :Originally posted by hermanOriginally posted by vasvaΚαι τι καταφέραμε; 22 χιονοδρομικά στη Ελλάδα που υπολειτουργούν, όταν θα έπρεπε να είχαμε το πολύ 5-6 και να λειτουργούν στο φουλ. Ας πάρουμε παράδειγμα απ' τους Βούλγαρους που με περισσότερους σκιέρ έχουν 9 χιονοδρομικά...Originally posted by panosskierΚώστα, κάνω σκι έδώ και πολλά χρόνια, τότε που τα βουνά όλα είχαν χιόνι, (ναι, συνέβαινε και αυτό)από τον Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο. Η αγωνία μας ήταν να γίνουν χιονοδρομικά, να είναι κοντά στον τόπο διαμονής μας και να μπορούμε να κάνουμε σκι χωρίς να είναι ανάγκη να ξενιτευτείς.
<a href=http://www.bulgariaski.com/otherresorts/index.shtml" target="_blank">http://www.bulgariaski.com/otherresorts/index.shtml</a>
Τα χιονοδρομικά κέντρα στην Βουλγαρία είναι συνολικά παραπάνω από 20.
Δυστυχώς τα χιονοδρομικά κέντρα στην χώρα μας δεν υποστηρίζονται πρώτα από τις τοπικές κοινωνίες (ΟΤΑ και επαγγελματιες).
[/QUOTE]
Δεν είναι χιονοδρομικά όλα αυτά που έχει η σελίδα.....
"Ski now, work later.
Comment
-
[/QUOTE]Προφανως δεν έχεις πάει ποτέ εξωτερικό γι'αυτο το λες. Πέρσυ μ κακοκαιρία στο Σαμονί πήραμε τρένο και σε 25 λεπτά είμαστα Μεζεβ που είχε ήλιο. Με λεοφορείο επίσης πήγαμε Κουρμαργιερ οπου λογω των δέντρων έβλεπες που πήγαινες. Θέλω να πω οτι υπάρχει δίκτυο ανεπτυγμένο και κάνεις οτι θέλεις, επίσης σε πληροφορώ οτι για 8η χρονιά πηγαίνω εβδομάδα στο εξωτερικό και μου βγαίνει τα ίδια με 4 σ.κ εδώ, ίσως και λίγο λιγότερο[/QUOTE]
Είναι γεγονός ότι εκτός από το Bansko δεν έχω πάει τον χειμώνα για σκι σε χιονοδρομικό του εξωτερικού. Έτυχε όμως στο Bansko να μου συμβεί αυτό που προανέφερα αλλά και Ιούλιο μήνα στο Hintertux στην Αυστρία Briksdalsbreen ( Παγετώνας) , - ομίχλη που να την κόβεις με το μαχαίρι - όπως και πάλι Ιούλιο στην Νορβηγία ( ξανά Παγετώνας). Πιθανόν εγώ να προσελκύω τις κακές καιρικές συνθήκες.
Επειδή όμως θα ήθελα να πάω και χειμώνα στις Αλπεις, (και το θέμα των καιρικών συνθηκών είναι κάτι σημαντικό και εν πολλοίς ανασταλτικός παράγοντας) θα παρακαλούσα, αν και δεν είναι αυτό θέμα του συγκεκριμμένου post, και άλλοι φίλοι να μας αναφέρουν την προσωπική τους εμπειρία.
Comment
-
η βουλγαρια στην ουσια το μποροβετς το παποροβο και τωρα το μπανσκο ειναι τα χιονοδρομικα που δουλευουν
τα αλλα ειναι σαν της ζηρειας με ενα η 2 συρομενα για αρχαριους
η τοπικες κοινωνιες(ποιες ειναι αραγε οι τοπικες κοινωνιες) ομως οταν δεν εχουν δουλεια λενε οτι φταινε τα χιονοδρομικα που ειναι πανακριβα αλλα και το αντιθετο.
δεν βλεπω ομως να εχουν καποια κινηση και οι μεν και οι δε για να δουνε τι μελλει γενεσθαι ο καθενας το χαβα του που λενε.
για μενα μισωσουν και τα βρουν που λενε στο χωριο μου γιατι κοροιδο δεν ειναι κανενας ολοι την εχουν πατησει μια η δυο φορες και εχουν μαθει.ορεινα μαντρια αρκαδιας
Comment
-
Originally posted by kostasbmwη βουλγαρια στην ουσια το μποροβετς το παποροβο και τωρα το μπανσκο ειναι τα χιονοδρομικα που δουλευουν
τα αλλα ειναι σαν της ζηρειας με ενα η 2 συρομενα για αρχαριους
η τοπικες κοινωνιες(ποιες ειναι αραγε οι τοπικες κοινωνιες) ομως οταν δεν εχουν δουλεια λενε οτι φταινε τα χιονοδρομικα που ειναι πανακριβα αλλα και το αντιθετο.
δεν βλεπω ομως να εχουν καποια κινηση και οι μεν και οι δε για να δουνε τι μελλει γενεσθαι ο καθενας το χαβα του που λενε.
για μενα μισωσουν και τα βρουν που λενε στο χωριο μου γιατι κοροιδο δεν ειναι κανενας ολοι την εχουν πατησει μια η δυο φορες και εχουν μαθει.
Comment

Comment