Announcement

Collapse
No announcement yet.

Λαος και Κολωνακι

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Λαος και Κολωνακι

H ’ννα Διαμαντοπούλου υπουργός Παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, υπεραμύνθηκε με ιδιαίτερη θέρμη στη Βουλή, ως όφειλε ,υπέρ του Δημόσιου Σχολείου και των Ελληνικών Πανεπιστημίων!

Όμως την ίδια στιγμή η κυρία υπουργός έχει επιλέξει να στείλει τον γιό της, που πηγαίνει ήδη στην Δευτέρα Λυκείου, σε ιδιωτικό Σχολείο (στου Γείτονα στη Βάρη). Μάλιστα το εξωφρενικό είναι ότι το παιδί δεν παρακολουθεί το Ελληνικό πρόγραμμα (γιατί άραγε αλλά το ειδικό πρόγραμμα I.B.

Συμπεράσματα λοιπόν: 1) Καλό το δημόσιο λύκειο για την κυρία υπουργό, αλλά καλό μόνο για τα παιδιά του λαού... όχι για το γιο της 2) Η κυρία υπουργός παιδείας, δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο, αφού είναι γνωστό ότι όποιο παιδί παρακολουθεί το πρόγραμμα Ι.Β δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις και πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του οπωσδήποτε στο εξωτερικό.

Γιατί άραγε λοιπόν η κυρία Διαμαντοπούλου να έχει πρόβλημα με το άσυλο των Ελληνικών Πανεπιστημίων; (Ισχύει η παροιμία: φαγητό που δεν τρως άστο να καίγεται!)

[TUBE]5F63DD6beGA[/TUBE]
    "

Ποια δημοσια σχολεια ρε Κωστα?????

Μιλαγα τις προαλλες με ενα γειτονα που παει στην Α Δημοτικου το παιδι του και μου ειπε πως οι δασκαλοι δεν βγαζουν ακρη με τα παιδια αφου το 40% πλεον ειναι αλλοδαποι και δεν γνωριζουν ουτε τα βασικα της γλωσσας μας.....

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ
      Ποια δημοσια σχολεια ρε Κωστα?????

Μιλαγα τις προαλλες με ενα γειτονα που παει στην Α Δημοτικου το παιδι του και μου ειπε πως οι δασκαλοι δεν βγαζουν ακρη με τα παιδια αφου το 40% πλεον ειναι αλλοδαποι και δεν γνωριζουν ουτε τα βασικα της γλωσσας μας.....

Δεν πειραζει....Σωπα.Μη μιλας......ας μη μαθουν και πολλα....η χρονια να περναει (οπως ελεγαν παλια οι μαναδες στα χωρια)....

κι ας βγουν αγραμματααπ το σχολειο και χωρις να μιλουν ελληνικα σωστα...η και καθολου
      Ας βγουν κι ας ουρλιαζουν....

Comment

Να ήταν μονο ότι είναι αλλοδαπά τα περισσότερα παιδάκια, πάει κι έρχεται;

Το ποσοστό των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και high functioning αυτιστικά που έχουν αυξηθεί δραματικά που τα πας; Που επειδή οι γονείς ντρέπονται να στείλουν άλλη μια χρονιά στο Νηπιαγωγείο το παιδί, πληρώνουν για ψευδεις διαγνώσεις και να ξεκινησουν το Δημοτικό στην ηλικία τους;

Αυτοί είναι χειρότεροι το 6 χρονο αλλοδαπο παιδάκι θα μάθει πιο εύκολα ελληνικά απο το παιδάκι με μαθησιακά.....
        Fairy Tale

Comment

Περιττό να σας πω ότι πολλοί γονείς, που ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία αν και θα είχαν άνετα τη δυνατότητα να τα στείλουν σε ιδιωτικά. Ειδικά αν πρόκειται για γυμνάσια και λύκεια. Και τα παιδιά αυτά πάνε στα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια. Που αν ήταν τόσο χάλια όσο κάποιοι τα εμφανίζουν, δε θα πήγαιναν στο εξωτερικό σε μεγάλα πανεπιστήμια όπως Oxford,St Antonys College, LBS, LSE, Cambridge, INSEAD, ΜΙΤ, Imperial, Bocconi, Σορβόννη κλπ....βέβαια πάνε αυτοί που τα έχουν. Αλλά δεν είναι τόσο χάλια τα ελληνικά πανεπιστήμια όσο κάποιοι τα εμφανίζουν.

Η λύση που στα προβλήματα που αναφέρεστε είναι η επαναφορά των πρότυπων δημόσιων σχολείων τα οποία καταργήθηκαν από τον Παπανδρέου τον Β' στο όνομα της ισότητας και άνοιξαν το δρόμο στα ιδιωτικά σχολεία. Στα πρότυπα πήγαιναν οι καλύτεροι μαθητές με εξετάσεις και η αριστεία δεν ήταν βάσει χρήματος αλλά ικανοτήτων και δουλειάς(διαβάσματος δλδ). Αν εμείς την τεμπελιά ή την έλλειψη ενδιαφέροντος την ξορκίζουμε με ένα ιδιωτικό ή στη χειρότερη με ένα φροντιστήριο κάνουμε λάθος. Και εγώ στο δημοτικό ήμουν με παιδιά που δεν ήξεραν λέξη ελληνικά! Και ήταν πολλά,πιστέψτε με. Τώρα νομίζω ότι θα είναι πολύ λιγότερα μιας και οι νέοι μετανάστες προέρχονται από χώρες της Ασίας και δε φέρνουν ούτε φτιάχνουν εδώ τις οικογένειές τους, όπως έγινε το 1996 με την κατάρρευση των πυραμίδων στην Αλβανία.

Comment

Προσωπικά το παιδί μου ονειρεύομαι να το στείλω στο γερμανικό σχολείο Θεσσαλονίκης και άσε τα λίγα καλόπαιδα που κάνουν κλασικά κουμάντο σε ολόκληρα σχολεία να κουρεύονται με 1 μήνα καταλήψεις επειδή δεν έχει τυρί η τυρόπιτα και κάποια κόμματα να τα χειροκροτούν όλα αυτά τα χάλια....
            ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...
            ΠΑΛΙ ΔΙΩΞΙΜΟ ΘΕΛΟΥΝΕ

Comment

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα όλοι πρέπει να σπουδάσουν για να κάνουν την οικογένεια περήφανη. Και όχι μόνο αυτό κανεις μα κανείς δεν στρέφεται σε παραδοσίακά ή βαριά επαγγέλματα παρά μόνο όλοι περιμένουν την καρέκλα του δημοσίου και πως θα βολευτούν.

Η αλήθεια είναι πως μεσα από τη δουλειά μου και από στατιστικά που έχω δει, αυτόισχύει πλέον για τα αγόρια οικογενειών που δεν λένε να μεγαλώσουν στα μάτια της μανούλας και το παιδί δεν πρέπει να κουράζεται και δεν μπορεί φυσικά να γίνει υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος που στην τελική θα βγάλει και ένα σκασμο λεφτά.

Αν δεν αλλάξει ριζικά το σχολείο που λέγεται οικογένεια τα σχολεία ίδια θα παραμείνουν στον αιώνα τον άπαντα. Αν σταματήσουμε να σκετόμαστε από την ιδέα ότι η ζωή μας θα αλλάξει από την επόμενη μας ψήφο για να βολέψουμε τη ζωή μας, τοτε θα είμαστε σε μια διαρκή κρίση.

Εγώ ξέρω ατομο από πλούσια οικογένεια εδώ στην Αθήνα που σπουδασε νομικα στη γαλλια δια αλληλογραφίας και φυσικά δεν ξερει γρι γαλλικα. Μήπως φταινε και τα ξενα πανεπιστημια που τα παιρνουν και εχουμε τοσα εισαγομενα πτυχια;
              Fairy Tale

Comment

Originally posted by tinkerbell
                Δυστυχώς το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα όλοι πρέπει να σπουδάσουν για να κάνουν την οικογένεια περήφανη. Και όχι μόνο αυτό κανεις μα κανείς δεν στρέφεται σε παραδοσίακά ή βαριά επαγγέλματα παρά μόνο όλοι περιμένουν την καρέκλα του δημοσίου και πως θα βολευτούν.

Η αλήθεια είναι πως μεσα από τη δουλειά μου και από στατιστικά που έχω δει, αυτόισχύει πλέον για τα αγόρια οικογενειών που δεν λένε να μεγαλώσουν στα μάτια της μανούλας και το παιδί δεν πρέπει να κουράζεται και δεν μπορεί φυσικά να γίνει υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος που στην τελική θα βγάλει και ένα σκασμο λεφτά.

Αν δεν αλλάξει ριζικά το σχολείο που λέγεται οικογένεια τα σχολεία ίδια θα παραμείνουν στον αιώνα τον άπαντα. Αν σταματήσουμε να σκετόμαστε από την ιδέα ότι η ζωή μας θα αλλάξει από την επόμενη μας ψήφο για να βολέψουμε τη ζωή μας, τοτε θα είμαστε σε μια διαρκή κρίση.

Εγώ ξέρω ατομο από πλούσια οικογένεια εδώ στην Αθήνα που σπουδασε νομικα στη γαλλια δια αλληλογραφίας και φυσικά δεν ξερει γρι γαλλικα. Μήπως φταινε και τα ξενα πανεπιστημια που τα παιρνουν και εχουμε τοσα εισαγομενα πτυχια;

Πολυ σωστα![i]"

Comment

Αφορισμοί...εγώ δε μιλάω με αφορισμούς. Και δεν τελειώνουν όλοι πανεπιστήμιο. Το πολύ ένα 40% ή και λιγότεροι τελειώνουν πανεπιστήμιο καθώς πάρα πολλοί μπαίνουν και τα παρατάνε ή κάνουν κάτι διαφορετικό...όσο για ηλεκτρολόγους γεμίσαμε και από αυτούς που ζήταγαν και ό,τι ήθελαν και να τους δεις τώρα που με την πτώση της οικοδομής ψάχνουν δουλειά με το κυάλι....Επίσης δεν μιλάμε για ΤΕΙ. Δεν φταίνε τα πανεπιστήμια που μορφώνουν τους ανθρώπους αλλά η παντελής έλλειψη θέσεων εργασίας εξειδικευμένων από επιχειρήσεις που ερευνούν και καινοτμούν και επενδύουν στο εργατικό δυναμικό. Φταίει το αναπτυξιακό μας πρότυπο που δουλειά δίνει σε αντιπαραγωγικούς κλάδους όπως η οικοδομή. Που η κυριαρχία της στο παραγωγικό μας σύστημα καίει και τα δάση μας.

Όσο για τον τρόπο σκέψης των μικροαστών θα είμαι ο πρώτος που θα τον επικρίνω. Αλλά δεν μπορείς να αφαιρέσεις από κανένα την ελπίδα. ’λλωστε όταν μιλάω για σπουδές στο εξωτερικό δεν αναφέρομαι σε τύπους σαν και αυτόν που περιγράφεις. Και τα πανεπιστήμια που ανέφερα είναι τα καλύτερα στον κόσμο το καθένα στο είδος του....δεν αναφέρθηκα στα πανεπιστήμια-μαϊμού....για πηγαίνετε να ρωτήσετε τι πάει να πει Imperial ή LSE....και μετά πείτε ό,τι θέλετε....το να αξιολογούμε για παράδειγμα ως κοινωνία υψηλότερα τον ηλεκτρολόγο από το δάσκαλο και το γιατρό και να τον θεωρούμε ως πρότυπο δείχνει αυτή τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στο παραγωγικό μας πρότυπο. Δείχνει το παραγωγικό μας κενό. Από την άλλη και η απαξίωση τέτοιων επαγγελμάτων όπως του ηλεκτρολόγου ή του υδραυλικού είναι απαράδεκτη.

Όταν μίλησα για πανεπιστήμια μίλησα για ελληνόπουλα που έχοντας σπουδάσει εδώ πάνε στο εξωτερικό σε πολύ καλά πανεπιστήμια για ένα καλύτερο μέλλον στο επάγγελμά τους αφού η χώρα τους δε δημιουργεί καμία άλλη θέση εργασίας πέραν του πωλητή, τραγουδιστή, barman, ταξιτζή, μπετατζή, ηλεκτρολόγου, υδραυλικού κτλ. Ενώ στις πιο απαιτητικές θέσεις αρκούν απλές γνώσεις λογιστικής, γραφιστικής κτλ για 700 ευρώ το πολύ. Όταν επίσης σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει μισθολογική ανέλικη σε πολλές μικρές και μεσαίες εταιρείες που δίνουν και τις περισσότερες θέσεις εργασίας, όταν δεν υπάρχει σωστός καταμερισμός της εργασίας μη λέμε ότι μας φταίνε και οι Έλληνες που θέλουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ένα καλό ελληνικό πανεπιστήμιο.....

Comment

Σε καμία περίπτωση δεν εννόούσα κάτι τέτοιο, αλλά πόσοι από εμάς είχαμε στουρνάρια, συγνώμη για την έκφραση, συμμαθητές και οι γονείς τους ήθελαν να γίνουν γιατροί, δικηγόροι κλπ. Δεν τους έβαλα όλους στο ίδιο καλάθι, αν μη τι άλλο.

Απλά θα πρέπει σαν λαός να καταλάβουμε ότι η μόρφωση πρωτα από ολα είναι παιδεία κοινωνική και μετά επαγγελματική, κάτι που ξεκινάει από την οικογένεια.
                    Fairy Tale

Comment

Originally posted by enigma
                      Αλλά δεν είναι τόσο χάλια τα ελληνικά πανεπιστήμια όσο κάποιοι τα εμφανίζουν.
                      Αν βγεις εξωτερικό για σπουδές θα καταλάβεις οτι στην Ελλάδα δεν έχουμε Πανεπιστήμια...μπορείς να τα πείς κάπως αλλιώς αμα θές αλλά όχι Πανεπιστήμια. Χάνουμε 4 χρόνια απο την ζωή μας μαθαίνοντας π@!ες..αν το Πανεπιστήμιο δεν σου παρέχει γνώσεις που να είναι εφαρμόσιμες στην αγορά τι να το κάνεις?Δεν αναφέρομαι στα Πολυτεχνεία (Μετσόβιο κλπ) που πιστεύω οτι για να τα τελειώσεις πρέπει να χεις guts.

Comment

Τα πανεπιστήμια δεν είναι ΚΕΣ....ούτε ΙΕΚ, δε σου μαθαίνουν επάγγελμα αλλά επιστήμη...γι'αυτό λέγονται και Πανεπιστήμια...αν έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο είσαι πλέον επιστήμονας, όχι επαγγελματίας. Είναι ένα επιπλέον εφόδιο, όχι τόσο γνώσης αλλά τρόπου σκέψης. Γιατί αν έχεις μάθει να σκέφτεσαι επιστημονικά, θα μάθεις αν δουλέψεις να σκέφτεσαι και επαγγελματικά. Το να ζητούν κάποιοι να βγαίνουν οι απόφοιτοι από τα πανεπιστήμια για να γνωρίζουν αυτό που θέλει εκείνη τη στιγμή η αγορά εργασίας είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ. Είναι επικίνδυνο τόσο από παιδευτικής απόψεως και επιστημονικής όσο και για την οικονομία και τη συνολικότερη πορεία μιας χώρας. Αλήθεια στο Imperial, το LSE, τη Σορβόννη, το Harvard και το Lund διδάσκονται οι φοιτητές επαγγέλματα ή επιστήμες; Δηλαδή επειδή θέλει η αγορά εργασίας λογιστές η ΑΣΟΕΕ θα βγάζει λογιστές και το Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγους, θα βγαίνουν μόνο ηλεκτρολόγοι; Τα πράγματα στην αγορά εργασίας αλλάζουν από μέρα σε μέρα....

Το ότι υπάρχουν πολλά που μπορούν να αλλάξουν είναι σωστό. Το ότι η κομματοκρατία έχει βλάψει τα πανεπιστήμια ενώ δεν υπήρχε τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης είναι επίσης γνωστό. Αλλά το ότι οι καθηγητές των καλύτερν ελληνικών πανεπιστημίων είναι απαιτητικοί και μάλιστα πολύ, δε το λέει κανείς. Το ότι έχουν πολύ καλή γνώση του αντικειμένου τους τις περισσότερες φορές. Μιλάω βέβαια για Πολυτεχνεία, Νομική, ΑΣΟΕΕ, Φιλοσοφική, Ιατρικές και κάποια συγκεκριμένα περιφεριακά τμήματα....δεν είναι όλα τα πανεπιστήμια το ίδιο....Edited by: enigma

Comment

Για τις άλλες σχολές και Πανεπιστήμια δεν θα μιλήσω καθώς δεν έχω γνώση του πως δουλεύουν αλλά για τη Φιλοσοφικη, που πέρασα από εκεί θα πω πως στο τμήμα που ήμουν εγώ τουλάχιστον δεν γινόταν σχεδόν καμία απολύτως δουλειά για την προαγωγή της επιστήμης και της μεταλαμπάδευσής της προς τους φοιτητές.

Είναι αδιανόητο να διδασκόμαστε μαθήματα, που εννοείται ότι σαν επιστήμη υπάρχει εξέλιξη, των οποίων τα βιβλία να είναι γραμμένα το 1979 όταν ο καθηγητής τότε ήταν λέκτορας και πια έχει φτάσει να είναι κοσμήτορας της Σχολής.

Προσωπικά, αν δεν κυνηγούσα από μόνη μου σεμινάρια, συνέδρια και εθελοντικές εργασίες σε διάφορους φορείς, αυτό το κενό στην επιστήμη μου δεν θα καλυπτόταν ποτέ. Επίσης με άρθρα που έβρισκα μόνη μου και καινούργια βιβλία και έρευνες, μιας και η βιβλιοθήκη μας είναι τουλάχιστον ελλειπής.

Μιλάω πάντα για την Φιλοσοφική

Αθηνών, μπορεί η της Θεσσαλονίκης, Πάτρας κλπ να είναι σαφώς καλύτερες αλλά δεν το γνωρίζω από μέσα.

Δεν μπορεί μεγάλη καθηγήτρια που βγαίνει στα κανάλια και εξυμνεί το έργο της να έρχεται να κάνει 3ωρο μάθημα και μετά που θες να την βρεις στο γραφείο της για διευκρινίσεις είτε για εργασία, είτε πάνω στην επιστήμη να σου λέει φύγε δεν μπορώ να μιλήσω τώρα γιατί είμαι κουρασμένη.Και δεν είναι μόνο μία.

Δεν μπορεί κόρη μεγάλου πανεπιστημιακού να είναι λίγο μεγαλύτερη απο εμένα και να διδάσκει Στατιστική που χρειάζεται χρόνια και χρόνια σπουδών, και η οποία δεν γνωρίζει τι είναι ο μέσος όρος να έχει καταλάβει αυτή τη θέση και οι φοιτητές να φεύγουν με άπειρα ερωτηματικά. Και πολλά άλλα βέβαια.

Το συμπέρασμα μου είναι πως αν κάποιος θέλει να γίνει επιστήμονας δεν θα τον βοήθησει κανένα πανεπιστήμιο αν δεν δουλέψει ο ίδιος μόνος του και να αγαπάει τη γνώση πέρα τα έτοιμα που του προσφέρει κάθε σχολή. Απλά οι σχολές είναι η δυνατότητα για να ανέβουμε την κλίμακα.
                          Fairy Tale

Comment

Νομιζω οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι πολυ χαλια...η ρουσφετολογια παει συννεφο-ερευνα μηδεν-και οι γνωσεις σε μετριο επιπεδο.Μιλαω για τις ιατρικες σχολες που γνωριζω.Συγκρινομενα με τις ιατρικες σχολες των χωρων του σοβιετικου παραδεισου ειμαστε σουπερ.Αν δειτε τι γιατροι ερχονται απο κει,ειλικρινα θα τρομαξετε.

Συγκρινιμενοι ομως με ιατρικες σχολες της δυσης ειμαστε πολυ πισω.Δεν σημαινει αυτο οτι αν παει καποιος και σπουδασει στο εξωτερικο θα γυρισει σαινι και τσακαλι.Αλλα ενας πολυ καλος φοιτητης,εδω χανεται.

Comment

και αφου ολα αυτα τα παραπανω συμβαινουν ερχεται και ο μαλλιας μεσα στο αμφιθεατρο και εκει που κανεις μαθημα μπουκαρει και διωχνει καθηγητες και σταματαει το μαθημα με το ετσι θελω....κανει καταληψεις γιατι η μουσταρδα δεν ειναι HEINZ κτλ... οταν βγουν τα κομματα και μπουν σωστοι ανθρωποι με μερακι να διδαξουν τοτε θα γινουν ΛΙΓΟ καλυτερα τα πανεπιστημια...

και μην ξεχναμε την παπαρηγα οταν τα παιδια της ηταν μικρα που τα ειχε σε ιδιωτικα και τωρα σε πανεπιστημια του εξωτερικου... και μας ελεγε αλλα...ντροπη σε ολουσ ρε...

Comment

Working...
                              X