Announcement

Collapse
No announcement yet.

Λαος και Κολωνακι

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by enigma

Αλήθεια στο Imperial, το LSE, τη Σορβόννη, το Harvard και το Lund διδάσκονται οι φοιτητές επαγγέλματα ή επιστήμες; Δηλαδή επειδή θέλει η αγορά εργασίας λογιστές η ΑΣΟΕΕ θα βγάζει λογιστές και το Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγους, θα βγαίνουν μόνο ηλεκτρολόγοι; Τα πράγματα στην αγορά εργασίας αλλάζουν από μέρα σε μέρα....
    Τώρα είμαι στο εξωτερικό για σπουδές και μπορώ να σε βεβαιώσω οτι το πρόγραμμα σπουδών του αντίστοιχου τμήματος του LSE που έχει ίδιο πρόγραμμα σπουδών με το Πανεπιστήμιο που είμαι τώρα (Εdinburgh) είναι καθαρά πρακτικό και εφαρμόσιμο στην αγορά και στην πράξη...στην Ελλάδα τόσα χρόνια μας δίδασκαν θεωρίες και φούμαρα...καλή η θεωρία αλλά αν δεν μάθεις πως να την εφαρμόζεις στην πράξη δεν έχει νόημα. Είναι σαν να διαβάζεις ενα βιβλίο για Σκι και να περιμένεις μετα οτι θα κατέβεις τη Στίγα...Ασε που εδώ οι καθηγητές εχουν α@^#$@α δεν είναι σαν τους Έλληνες που τους έβαλε το κόμμα μέσα και δεν έχουν δουλέψει μια ώρα στη ζωή τους...Αυτό συνεπώς που θέλουμε είναι επιστήμη εφαρμόσιμη στην πράξη.

Edited by: Stam.andriotis

Comment

Originally posted by Stam.andriotis
      Originally posted by enigma

Αλήθεια στο Imperial, το LSE, τη Σορβόννη, το Harvard και το Lund διδάσκονται οι φοιτητές επαγγέλματα ή επιστήμες; Δηλαδή επειδή θέλει η αγορά εργασίας λογιστές η ΑΣΟΕΕ θα βγάζει λογιστές και το Πολυτεχνείο Ηλεκτρολόγους, θα βγαίνουν μόνο ηλεκτρολόγοι; Τα πράγματα στην αγορά εργασίας αλλάζουν από μέρα σε μέρα....
      Τώρα είμαι στο εξωτερικό για σπουδές και μπορώ να σε βεβαιώσω οτι το πρόγραμμα σπουδών του αντίστοιχου τμήματος του LSE που έχει ίδιο πρόγραμμα σπουδών με το Πανεπιστήμιο που είμαι τώρα (Εdinburgh) είναι καθαρά πρακτικό και εφαρμόσιμο στην αγορά και στην πράξη...
      Αυτό που λες δεν μπορεί να έχει γενική ισχύ. Π.χ. για ποια εφαρμογή στην αγορά μπορεί να μιλά κανείς όταν σπουδάζει... Αλγεβρική Τοπολογία; Edited by: Vox_Balenae

Comment

Originally posted by kostas2004thes
        Νομιζω οτι τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι πολυ χαλια...η ρουσφετολογια παει συννεφο-ερευνα μηδεν-και οι γνωσεις σε μετριο επιπεδο.Μιλαω για τις ιατρικες σχολες που γνωριζω.
        Σήμερα δεν ξέρω τι γίνεται αλλά εγώ αλλιώς γνώρισα τα πράγματα, όντας προπτυχιακός φοιτητής στα τέλη δεκαετίας '80. Στο έτος μου υπήρχε ένας μικρός πυρήνας φοιτητών με ζωηρό ενδιαφέρον για θέματα που μετά βίας διδάσκονταν στη σχολή, αλλά με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση καθηγητών προχωρούσαμε στην εξερεύνηση ενός συναρπαστικού σύμπαντος γνώσεων. Από κάποιο σημείο και μετά μπορούσαμε να ψηλαφίσουμε τα γνωστικά σύνορα των ίδιων των καθηγητών.

Πολύ καλά όλα αυτά για το προπτυχιακό επίπεδο, αλλά προφανώς δεν υπήρχε μέλλον. Έτσι σχεδόν κανείς μας δεν έμεινε στην Ελλάδα...

Comment

Originally posted by tinkerbell

Το συμπέρασμα μου είναι πως αν κάποιος θέλει να γίνει επιστήμονας δεν θα τον βοήθησει κανένα πανεπιστήμιο αν δεν δουλέψει ο ίδιος μόνος του και να αγαπάει τη γνώση πέρα τα έτοιμα που του προσφέρει κάθε σχολή. Απλά οι σχολές είναι η δυνατότητα για να ανέβουμε την κλίμακα.
          Αυτό είναι γενικός κανόνας. Η γνώση που γίνεται μέρος του εαυτού σου είναι αυτή που κατακτάς μόνος σου έχοντας μοχθήσει.

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ
            Ποια δημοσια σχολεια ρε Κωστα?????

Μιλαγα τις προαλλες με ενα γειτονα που παει στην Α Δημοτικου το παιδι του και μου ειπε πως οι δασκαλοι δεν βγαζουν ακρη με τα παιδια αφου το 40% πλεον ειναι αλλοδαποι και δεν γνωριζουν ουτε τα βασικα της γλωσσας μας.....

Σε ποιο συγκεκριμένα σχολείο αναφέρεσαι;

Comment

Originally posted by Vox_Balenae
              ...αλλά με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση καθηγητών προχωρούσαμε στην εξερεύνηση ενός συναρπαστικού σύμπαντος γνώσεων. Από κάποιο σημείο και μετά μπορούσαμε να ψηλαφίσουμε τα γνωστικά σύνορα των ίδιων των καθηγητών.
              [i] Σίγουρα έχουν αλλάξει τα πράγματα απο τότε!

Αν μια επιστήμη δεν έχει πράκτική βάση και ανταπόκριση στην αγορα εργασίας δεν έχει και ζήτηση, μερικές επιστήμες που στην Ελλάδα δεν έχουν ζήτηση επειδη είμαστε μικρή αγορά στο εξωτερικό ακμάζουν (π.χ Προγραμματισμός για Ρομποτική). Έδώ οι εταιρείες δεν ζητάνε τα κλασικά που θέλουν στην Ελλάδα (Οικονομικά, Πληροφορική) είναι τέτοιο το μέγεθος των πολυεθνικών που υπάρχει ζήτηση για επαγκέλματα που ούτε καν τα φανταζόμαστε(π.χ Αναλογιστές, Φιλόλογους με ειδίκευση στην Ποίηση ή στη Φιλοσοφία) .
              Edited by: Stam.andriotis "

Comment

Originally posted by mil

Μιλαγα τις προαλλες με ενα γειτονα που παει στην Α Δημοτικου το παιδι του και μου ειπε πως οι δασκαλοι δεν βγαζουν ακρη με τα παιδια αφου το 40% πλεον ειναι αλλοδαποι και δεν γνωριζουν ουτε τα βασικα της γλωσσας μας.....

Στη γειτονια μου στα ανω ιλισια ......σε μια περιοχη που τα σπιτια ξεκινανε απο 3.000ευρω το μετρο και το ενοικιο για ενα δυαρι ξεπερναει τα 600 ευρω .......Οχι δηλ. σε μια περιοχη του Αγ.Παντελεημονα ή της Κυψελης....

Comment

Originally posted by mil

Στη γειτονια μου στα ανω ιλισια ......σε μια περιοχη που τα σπιτια ξεκινανε απο 3.000ευρω το μετρο και το ενοικιο για ενα δυαρι ξεπερναει τα 600 ευρω .......Οχι δηλ. σε μια περιοχη του Αγ.Παντελεημονα ή της Κυψελης....

Στην αρχική σου τοποθέτηση ήσουν συγκεκειμένος, όχι όμως στην 2η τοποθέτηση. Πχ το 3ο δημοτικό κάτω ραχούλας. Αυτή είναι σαφής απάντηση, για να σου πω κατά πόσον είναι ακριβή τα στοιχεία αυτά για το συγκεκριμένο σχολείο.

Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά, σε μερικές περιοχές, εργατικές κυρίως, κάτι ανάλογο συνέβαινε πριν 10 χρόνια, όταν ερχόντουσαν μετανάστες και τα παιδιά τους (κακώς κατά την γνώμη μου) τα έβαζαν κανονικά στις τάξεις, αναλόγως της ηλικίας τους και μόνο και όχι αναλόγως του επιπέδου γνώσης των ελληνικών τους.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Κατ'αρχήν ΔΕΝ έρχονται ξένοι, ή έρχονται σε μικρό βαθμό, υπάρχουν ειδικά σχολεία υποδοχής, στα σχολεία υπάρχουν ειδικές διδασκαλίες και οργάνωση που δεν υπάρχει στα ιδιωτικά και πολλά άλλα που δεν έχουν νόημα να γραφτούν εδώ.

Το πρόβλημα των δημοσίων δημοτικών, είναι πολλές φορές τα κτιριακά τους και ο μη έλεγχος των εκπαιδευτικών, που μπορούν να κάνουν ό,τι τους καπνίσει, έχουν λίγες ώρες διδασκαλίας και πολλές φορές συμπεριφέρονται εντελλώς συντεχνιακά και αντιεπαγγελματικά... Όμως υπάρχουν και πάρα πολλά καλά παραδείγματα δημοτικών που δουλεύουν περισσότερο από ιδιωτικά και δυστυχώς στηρίζονται στην ευσυνειδησία του κάθε εκπαιδευτικού και μόνο αυτή. Επίσης, συνήθως, τα αλλοδαπά παιδιά, έχουν γεννηθεί εδώ, πλέον δεν τα ξεχωρίζεις εξ'όψης, ή εξ'ακοής από τα Ελληνάκια, παρά μόνον αν δεις το όνομα τους και συνήθως είναι καλύτερα από τα δικά μας.

Comment

πάντως σε ένα σχολείο που οι δάσκαλοι κατάφεραν να το διαχειριστουν αυτό το πρόβλημα (Γκράβα) τελικά τους ξηλώσανε με συνοπτικές διδικασίες διότι δεν ακολουθούσαν την επίσημη πολιτική του υπουργείου" διευθύντρια που είχε τιμηθεί με βραβεία διεθνώς για την εξαιρετική δουλειά της, έφυγε κλωτσηδόν με συνοπτικές διαδικασίες για δυσμενή μετάθεση......."
                    μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

Working...
                    X