Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φθινοπωρο στην Διρφυ...βορεια Ευβοια πλημμυρες!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Φθινοπωρο στην Διρφυ...βορεια Ευβοια πλημμυρες!

Ακολουθει αφιερωμα στην ορεινη κεντρικη Ευβοια {δυτικα της Διρφυς} οπου βρεθηκα
    την 25η Οκτωβριου. Μια μερα με ισχυρα φαινομενα, τα οποια ενταθηκαν ακομα
    περισσοτερο καθως περναγαν οι ωρες...ας παρουμε μια ιδεα!

Ορογραφικες νεφωσεις στην οροσειρα της Διρφυς...

[i]

Η Διρφυς σε φθνινωπορινο φοντο...

Το mini αυτο ταξιδακι το εκανα με την κοπελα μου...για εναν μονο λογο: να της
    δειξω το φαραγγι της Αγαλής στους προποδες της Διρφυς. Κατα "τυχη" ομως
    μπερδεψαμε τον δρομο και βρεθηκαμε σε μερη που δεν ειχα παει ποτε...και τοσο
    πολυ ηθελα εδω και πολλα χρονια! Αρχισαμε να ανεβαινουμε την ορεινη διαβαση που
    οδηγει στο χωριο Γλυφαδα "Τσέργες" στα βορεια της Διρφυς.

Ο καιρος αρχισε να επιδεινωνεται...αγρια ομορφια!

Με θεα τον καμπο...βροχοκουρτινες στον Ευβοικο Ολυμπο.

Χαλκιδα...και αυτη κατω απο τις βροχοκουρτινες.

Ειχαμε πλεον αρχισει να ανεβαινουμε πολυ ψηλα...μπροστα μας η Διρφυς επιβλητικη!

Κινουμαστε πλεον πανω στον αυχενα...στα 1000μ υψομετρο! Ο δρομος κλεινει για πλακα τον χειμωνα...ενω ακομα και τον Μαιο ανετα βρισκει κανεις χιονουρες στον δρομο!

Στην κορφη του αυχενα...

Προς τα βορεια...καπου εκει κατω βρισκεται και το χωριο Γλυφαδα...

Στο διασελο...ενω φαινεται και τμημα της δυτικης πλαγιας της Διρφυς.

Την ιδια στιγμη, βροχοκουρτινες στον καμπο...

Αρχισε πλεον να βρεχει...ενω ομιχλη σκεπασε τα παντα...κατεβηκαμε και παλι χαμηλα...η εισοδος του φαραγγιου της Αγάλης.

Αλλα οταν εισαι τρελος και εχεις και μια τρελη κοπελα διπλα σου...δεν φοβασε τιποτα! Ραχη Διρφυς στα 1000μ!

Σφοδροι νοτιοι ανεμοι σαρωναν τα παντα...στο βαθος ενα τερας ερχοταν προς το μερος μας! Η κινηση του προς το μερος μας!

Αρχισε παλι να βρεχει...τα συννεφα κινουνταν με τρελους ρυθμους! Σε ελαχιστα λεπτα τα γυρω βουνα χαθηκαν...συννεφα ερχονταν απο παντου...η θερμοκρασια απο τους 16c, μολις στους 10c!

Η κοπελα μου αρχισε να φοβαται...εγω να κοιταω αποσβολωμενος το τερας, που ερχονταν με τρελη ταχυτητα!

Πλησιαζε την Στενη...

Δεος...ανοιξαν οι καταρρακτες!!! Σφοδροι ανεμοι...ομιχλη...

Στο κεντρο του χωριου...

Στην συνεχεια παραθετω μερικες φωτογραφιες απο την Κυριακη 1η Νοεμβριου απο την βορεια Ευβοια...

Στον ποταμο Κηρεα...αναμεσα Προκοπι-Μαντουδι!

Ο δρομος και το ποταμι...ενα...

Θελει να περασει κανεις;;;

ΒΑ Ευβοια...Βασιλικα!

Φοβερος αερας στο ΒΔ Αιγαιο!

Βροχοκουρτινες στην Σκοπελο...

Χειμαρροι...που μετα απο χρονια ξανατρεξαν!

Εκβολη ποταμου στην θαλασσα...

Κυμματισμενη θαλασσα

Ποταμια πανω απο δρομους και αναμεσα απο σπιτια!

Χειμαρροι εκβαλουν στην θαλασσα...

Χειμωνιατικα τοπια...

Edited by: Dirfis "
    Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Αχ Εύβοια!!!

Έξοχα ’γγελε!

Καλά, δεν είχες πάει ποτέ προς Γλυφάδα;;;

Υ.Γ. Χρόνια πολλά σε σένα και σε όλους τους εορτάζοντας!

Comment

Ωραια πραγματα!!!![i]"
      http://www.youtube.com/watch?v=Z_RdYmK90O0

Comment

Originally posted by Μεσσαπός
        Αχ Εύβοια!!!

Έξοχα ’γγελε!

Καλά, δεν είχες πάει ποτέ προς Γλυφάδα;;;

Υ.Γ. Χρόνια πολλά σε σένα και σε όλους τους εορτάζοντας!
        Καλημέρα. Και εγώ αν και είμαι στην Ευβοια, υπάρχουν πάρα πολλά μέρη που δεν έχω πάει. Ούτε εγώ έχω πάει Γλυφάδα, ούτε Χιλιαδού, κ.λ.π.[i]ι"
        ΛΗΛΑΝΤΙΟ

Comment

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟ,ΜΠΡΑΒΟ ΑΓΓΕΛΕ.
          ΔΗΜΗΤΡΗΣ
          ΧΑΛΚΙΔΑ-ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Comment

'Αγγελε χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή !!

πολύ όμορφες όπως πάντα άλλοστε οι φωτογραφίες σου !!
            Δημήτρης....Νέα Στύρα Ευβοίας

Comment

Εντυπωσιακή κάθε σπιθαμή γης στην Εύβοια!!!
              Αγγελε πολύ δυνατό οδοιπορικό!!!

http://weatherparty.blogspot.gr/
              Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Comment

Πολύ ωραία εκδρομούλα + φωτό!![i]"
                Μετεωρολογικός Σταθμός Αγ.Στεφάνου - Οικ. Αγ.Παρασκευής:
                http://www.weatherlink.com/user/aris/
                Κάμερα Σταθμού:
                http://www.metar.gr/ws/stefanos/astefanos000.jpg

Comment

Αγγελε δεν εχεις παει Χιλιαδου...;;;; Αααα παιδια θα σας μαλωσω...οχι δεν ειχα παει προς Γλυφαδα ποτε...ειχα ακουσει τοσα πολλα για τον δρομο αυτο, που δεν τολμαγα...και παλι απο λαθος ανεβηκα! Ευχαριστω Δημητρη μου!!
                  Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Αγγελε(χρονια πολα και για τη γιορτη σου), 4 μερες πριν, στις 28 Οκτωβρη δηλαδη ειχα περασει και γω αυτη τη διαδρομη, στηΑγια Αννα πηγα και αν καταλαβα καλα απο τις φωτος, εισαι ελαχιστα πιο νοτια, ετσι???

Ο Κηρεας ειχε σχεδον το ιδιο νερο, αρκετο φυσικα με τη λασπουρια του...

Παρα πολυ ωραια μερη, παρα πολυ...

Comment

Φιλε Ιοκα...η μητερα μου ειναι απο Παπαδες, το αμεσως επομενο χωριο απο την Αγια Αννα. Οι φωτος ειναι απο τον ποταμο Κηρεα και απο τα Βασιλικα, 20 χλμ περιπου απο Αγια Αννα...οντως πανεμορφα μερη, οποια εποχη του χρονου και να πας!
                      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Originally posted by Dirfis
                        Φιλε Ιοκα...η μητερα μου ειναι απο Παπαδες, το αμεσως επομενο χωριο απο την Αγια Αννα. Οι φωτος ειναι απο τον ποταμο Κηρεα και απο τα Βασιλικα, 20 χλμ περιπου απο Αγια Αννα...οντως πανεμορφα μερη, οποια εποχη του χρονου και να πας!
                        Συγκεκριμενα, εγω εκοψα λιγο πριν και βγηκα στον παραλιακο οικισμο της Αγιας Αννας, στο εξοχικο ενος φιλου...

Το κακο ειναι οτι εβρεχε και δε μπορουσα να τους πως να σταματησουν να βγαλουμε φωτος, ειδικα απο τον Κηρεα, αλλα ουτε και μεσα απο το τζαμι μπορουσα να βγαλω λογω βροχης...

Κριμα...[i]"

Comment

Να πας και πιο πανω φιλε...Παπαδες με το δασικο τους χωριο...στους καταρρακτες της Δρυμωνα και στον Οσιο Δαβιδ...εχει πολυ πιο οομορφα μερη!
                          Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Originally posted by Dirfis
                            Να πας και πιο πανω φιλε...Παπαδες με το δασικο τους χωριο...στους καταρρακτες της Δρυμωνα και στον Οσιο Δαβιδ...εχει πολυ πιο οομορφα μερη!
                            Την επομενη φορα, θα ψησω την παρεα να φυγουμε νωριτερα και να παμε και εκει φυσικα...

Comment

Συγνώμη για το εκτός θέματος, πείτε μου που να ανοίξουμε ένα τέτοιο θέμα.
                              Ήθελα να συζητήσουμε για τη μόλυνση που έχει υποστεί ο υδροφόρος ορίζοντας της κεντρικής Ευβοίας, κυρίως με εξασθενές χρώμιο.
                              Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.
                              Τελευταίες μελέτες έχουν δείξει οτι ευθύνεται η Λάρκο, κι όχι μόνο.
                              Απλά λόγω του γεγονότος οτι δουλεύουν πολλοί ντόπιοι στη Λάρκο, αποσιωπούν το θέμα.
                              Το νερό σε αρκετά χωριά, ακόμη και ορεινά(!), είναι ακατάλληλο όχι μόνο προς πόσιν αλλά και μπάνιο, πότισμα!
                              Ευτυχώς τελευταία, αν και ήδη έχει γίνει μεγάλη ζημιά, έχουν αντιδράσει με αρκετό ζήλο, μερικές, τοπικές κυρίως, περιβαλλοντολογικές οργανώσεις και έχει ενημερωθεί όλος ο κόσμος.

Δυστυχώς η Λάρκο έχει καταστρέψει ένα από τα πιό όμορφα μέρη της Ελλάδος.
                              Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει λατομεία.
                              Έχει διαταραχθεί το πανέμορφο οικοσύστημα της ορεινής κεντρικής Ευβοίας.
                              Οι συνεχής εκρήξεις για εξόρυξη μεταλλεύματος είναι πολύ μεγάλης ισχύος. φανταστείτε οτι το σπίτι μου που είναι στον κάμπο, απέχει σε ευθεία από το κοντινότερο σημείο έκρηξης 5-6 χλμ. και λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη νιώθεις ένα μικροσεισμό!
                              Επιπλέον, έχουν σκάψει σε τεράστιο βάθος, έχω αναφορές για τούνελ 2χλμ., και είναι συχνό το φαινόμενο των σεισμών μέχρι 4,5 ρίχτερ, σεισμοί, όμως, που ναι μεν καταγράφονται επίσημα, δεν είναι όμως αισθητοί λίγο πιό πέρα. Να παθαίνουν μικροζημιές στα Ψαχνά, και στη Χαλκίδα να μην καταλαβαίνουν τίποτα!
                              Τώρα έρχεται να προστεθεί και η εγκληματική μόλυνση που έχει δημιουργήσει, έχοντας ήδη προκαλέσει αυξημένα κρούσματα καρκίνου σε μιά τεράστια εύφορη περιοχή.
                              Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Comment

Working...
                              X