Announcement

Collapse
No announcement yet.

Λιγες ωρες μετα την θεομηνια...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Λιγες ωρες μετα την θεομηνια...

Την Κυριακη που μας περασε θελησα να ναβεω στο χωριο μου, την Ανω Στενη Ευβοιας...νερα τρεχουμενα παντου, το ποταμι φουσκωμενο οπως καμια αλλη φορα! Η τρελα ομως μεσα μου περισευει... [i] και συνεχισα την πορεια μου προς την Θεση Ραχη στα 1000μ υψομετρο. Τιποτα δεν θυμιζε οτι στην περιοχη την προηγουμενη μερα ειχε ριξει τοσο νερο οσο δεν ριχνει ενα ολοκληρο χρονο στην Χαλκιδα! Μαζι μου στο αυτοκινητο η κοπελα μου...ο καιρος ηλιολουστους και γλυκος. 19c στις 12.30 στα 1000μ...θελησαμε να κατακτησουμε κορφη, νερο ειχαμε...τροφημα ειχαμε! Που να παμε...χμμμ...και δεν παμε στο Ξεροβουνι με κορφη την Σκοτεινη στα 1413μ...και ξεκινησαμε!

Ορος Ξεροβουνι...

Η πορεια μας...

Ο πρωτος φιλος...

Περνωντας μεσα απο το δασος...τα παντα εσταζαν...μανιτες παντου...

Πλησιαζοντας το βουνο...

Μπροστα μας η πορεια που θα ακολουθουσαμε...

Τρεχουμενα νερα παντου...και ποταμακια ακομα και μεσα στο μονοπατι!

Τα πρωτα συννεφα ασταθειας ειχαν αρχισει να κανουν την εμφανιση τους...

Η οροσειρα του Ξεροβουνιου...σαρες και αποτομες κλισεις!

Ορος Διρφυς...με ομιχλη σε τμημα της κορφης!

Τμημα του Ξεροβουνιου...πλεον η βλαστηση ειχε αρχισει να γινεται αλπικη...που να σταθει ελατο εκει πανω!

Η αναβαση τρομερα δυσκολη και η κοπελα μου να αναρωτιεται απο που θα ανεβουμε

Ξεκουραση...ειχαμε παρα πολυ ακομα! Σκεπτομενος εδω αν θα πρεπει να ανεβουμε κορφη! Ειχαμε συναντησει πριν λιγο αλλους ορειβατες οι οποιοι κατεβαιναν και μας ειπαν οτι σε λιγη ωρα ερχεται μπορα!

Πανοραμικη...στο βαθος χαμηλα το χωριο Στροπωνες που τοσο δοκιμαστηκε απο τις τελευταιες πλημμυρες.

Πλεον ειχαμε περασει στο πιο δυσκολο κομματι...σαρες και οι πετρες να φευγουν στο κενο! Γυρω μας...

Κατακτηση κορφης...και μεγαλη εκπληξη! Δυο λιμνουλες στο οροπεδιο..."ουτε ηξερα καν οτι ηταν οροπεδιο" και ελατα! Αλλα προς μεγαλη απογοητευση...ανεμογεννητριες! Μα καλα...πως ανεβηκαν εδω πανω...;;; Ζεστη σε σημειο να ειμαστε με κοντομανικα...

Κατα μηκος...του πανω τμηματος της οροσειρας!

Η Διρφυς...οπως φαινεται απο εκει ψηλα!

Απιστευτες χαραδρες...το χαος απο κατω μας οπου και να πηγαιναμε! Το μονο που ακουγοταν εκει πανω, ηταν η βουνη απο τους χειμαρρους που κυλαγαν στις παλγιες των βουνων!

Κοιταζοντας προς το νοτο...

Στην κορφη...

Στο χαος...

Η καταβαση...επικινδυνη! Φθασαμε στο σημειο να κατεβαινουμε με το "κολο"!!

Ξεπερασαμε τα δυσκολα...ομορφα χρωματα της δυσης!

Το Ξεροβουνι μας καληνυχτουσε!

Τι και αν ειχε ριξει πανω απο 800 χιλιοστα...το βουνο εχει τους δικους τους κανονες και ρυθμους και ξερει να αντιμετωπιζει οποιο φαινομενο! Μονο η δικη μας παρεμβαση...ευθυνεται για ολες τις καταστροφες!

"
    Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Ωραιος Αγγελε. Αφου ηρθε και η κοπελα σου μαζι στο βουνο για αναβαση ποιος τη χαρη σου....

Comment

Μπράβο Αγγελε , μας ταξιδεύεις εκεί ψηλά στα όμορφα βουνά της κεντικής Εύβοιας !!!!
      Δημήτρης....Νέα Στύρα Ευβοίας

Comment

Καλά εκεί πρέπει να έχει μπόλικη πετροπέρδικα(άσχετο)[i]"
        ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΧΙΟΝΟΚΤΟΝΟΙ!!!!

Comment

πολύ εντυπωσιακά βουνά δεδομένου του σχετικά χαμηλού υψομέτρου που έχουν...αυτές οι κορφές δίνουν την αίσθηση ότι είναι κοντά στα 2000 μέτρα ή και παραπάνω από άποψη μορφολογίας,βλάστησης κτλ....

Comment

Που την βρηκα αναρωτιεμαι...ωρες... ωρες [i] δυσκολο να βρεις ταιρι με την ιδια τρελα!!!
            Φιλε Gary στην κορφη και ενω περπαταγαμε...ειδαμε δυο περδικες να πετουν σαν τρελες και να παιρνουν σχεδον πανω απ τα κεφαλια μας...σε σημειο να σκυψουμε! Edited by: Dirfis "
            Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Originally posted by Dirfis
              Που την βρηκα αναρωτιεμαι...ωρες... ωρες [i] δυσκολο να βρεις ταιρι με την ιδια τρελα!!!
              Φιλε Gary στην κορφη και ενω περπαταγαμε...ειδαμε δυο περδικες να πετουν σαν τρελες και να παιρνουν σχεδον πανω απ τα κεφαλια μας...σε σημειο να σκυψουμε!
              εμμ το φαντάστηκα φίλε μου σε όρη και βουνά γενήθηκα και μεγάλωσα, αυτο το μέρος πρωτα απολα ειναι αχανες και ψηλο και τίνγκα στο πετροκούμαρο και τον βράχο, αλίμονο να μην έχει πέρδικες σε ενα τέτοιο μέρος, αυτές που είδατε είναι οι πετροπέρδικες η αλλιώς "τσούκαρ" οι καλήτερες σε τέτοια μέρη μόνο αυτές μένουν, σαν κυνηγός τις είχα ιδιέταιρη προτίμηση
              "
              ΝΟΤΙΑΔΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΧΙΟΝΟΚΤΟΝΟΙ!!!!

Comment

Originally posted by Dirfis
                Φιλε Gary στην κορφη και ενω περπαταγαμε...ειδαμε δυο περδικες να πετουν σαν τρελες και να παιρνουν σχεδον πανω απ τα κεφαλια μας...σε σημειο να σκυψουμε!
                Και εγω τα ιδια διοτι και η γυναικα μου αρρωστη σαν και εμενα ειναι για τα βουνα...Αγγελε μια παρατηρηση μονον...Την επομενη φορα που θα ανεβεις σε σαρα με κλιση να εχεις μαζι σου ορειβατικο αρβυλο διοτι με τα αθλητικα παπουτσια μπορει να κανεις ζημια στον αστραγαλο σου."
                10 χρονια μελος στο φορουμ.:spy:

Comment

Σκεφτομαστε να εξοπλιστουμε φιλε μου...και να γραφτουμε και σε συλλογο! Ο εξοπλισμος μας, παραπεμπε σε περιπατο...και οχι μια τετοια αναβαση, ασε που δεν ξεραμε τι θα συναντησουμε! Δεν θα παει αλλο ΣΚ...χαμενο...!! Δεν θα μεινει κορφη για κορφη...εχεις να μου προτεινεις καποιο μαγαζι...;;
                  Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Αγγελε η Γκιωνα 2510 σε ψηνει καθολου? [i]"

Comment

Μας ταξιδεψες πολυ ωραια με τις φωτος σου Αγγελε.Αν γραφτεις σε συλλογο οπως λες, καθε βδομαδα, θα εχουμε ενα καλο φωτο-ταξιδι", οπως βεβαια και εχουμε απο πολλα παιδια εδω μεσα.

Παντως και γω αυτη την παρατηρηση ηθελα να κανω, οτι παρα τα 1400 και κατι ψιλα που εχει το Ξηροβουνι, σου δινει την εντυπωση υψηλου βουνου..."

Comment

ωρεα περασατε αλλα δεν αλλαξε τιποτα νστο τοπιο απο τις βροχες!
                        αντιθετα στον καλαμο στην παραλλια βγηκαν ζωντανα φιδια,τονοι ξυλα,και ψοφια ζωα
                        καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Πολύ ωραίες φωτό υπέροχα μέρη..μπράβο ’γγελε για την ανάβαση..και τις φωτό που μας χάρισες.!!!
                          Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                          http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                          Κάμερες Μακροχωρίου:
                          http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                          http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
                            ωρεα περασατε αλλα δεν αλλαξε τιποτα στο τοπιο απο τις βροχες!
                            αντιθετα στον καλαμο στην παραλλια βγηκαν ζωντανα φιδια,τονοι ξυλα,και ψοφια ζωα

τι ήθελες να αλλάξει εκεί στα 1300-1400 μέτρα να γκρεμιστεί ή να φύγει το βουνό από τη θέση του !!!

πάντα τα πεδινά μετρούν τις πληγές του από τα τεράστια ύψη βροχόπτωσης που πεφτουν στα βουνά.
                            Δημήτρης....Νέα Στύρα Ευβοίας

Comment

Τα ιδια και στην Ευβοιωτικη πλευρα φιλε Γιαννη...αν και η σημερινη μερα ειναι ηλιολουστη, το σκεφτεσαι να πας για μπανιο...απο την σαβουρα που εχουν μαζεψει οι παραλιες απο τα ποταμια! Οτι βαζει ο νους σου...εχει ξεβρασει το κυμα!
                              Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Working...
                              X