Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ SR ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by panicline
    ο εφιαλτης καθε εμπρηστη ειναι τα πλατυφυλα.Απλα ΔΕΝ καιγονται! Εχετε δει να καιγεται δασος βελανιδιας η οξιας; Στο γραμμο το 2007 η φωτια εκαιγε για πολλες μερες,εσβησε μονη της οταν εφτασε στις οξιες. Στις φωτιες της Πελοπονησου η φωτια οταν περασε απο το μεγαλο δασος βελανιδιας εξω απο τη μεγαλοπολη, εκαψε εξω εξω μερικες μικρες βελανιδιες,περασε ερποντας μεσα απο το δασος αφηνοντας το ανεπαφο και συνεχισε προς τα κατω με μειομενη ενταση!
    Στη δυτικη Μακεδονια και θεσσαλια η φωτια στις τεραστιες εκτασεις βελανιδιδοδασων ειναι αγνωστη λεξη.

Υπαρχουν και αλλα πολλα πλατυφυλλα που εμποδιζουν την επεκταση της φωτιας. Οπου υπαρχουν στο δασος προσφερουν ενα τοιχος σε καθε επεκταση της φωτιας.
    Τα είπες ΟΛΑ. Για όποιον δεν κατάλαβε, θα το επαναλάβω, ΠΛΑΤΥΦΥΛΛΑ...

Τέρμα με την ΧΑΖΟΜΑΡΑ των ΠΕΥΚΩΝ...Μπορεί να κράζουμε και να κοροϊδεύουμε τους πολιτικούς αλλά ορισμένα πράγματα είναι αλήθεια.

Τα ΠΕΥΚΑ είναι ότι χειρότερο για ΦΩΤΙΑ και ο ΑΝΕΜΟΣ ότι χειρότερο για κατάσβεση.

Επειδή για τον άνεμο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα όσα Canadair και να αγοράσουμε ας κάνουμε κάτι για τα υπόλοιπα.

ΠΕΥΚΑ - Κανένα νέο δάσος αποκλειστικά με πεύκα. Χρήση πλατύφυλλων που είναι και πολύ όμορφα αισθητικά.
    ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ - Είναι προφανές το τι πρέπει να γίνει.
    ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ - Γκρέμισμα όσον είναι δυνατόν και ΚΑΝΕΝΑ καινούριο.
    ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ - Έλεος πια με την εξάπλωση της ΑΘήνας
    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ - Κόψιμο επικίνδυνων δέντρων μέσα σε αυλές ή και κοντά σε σπίτια, ενημέρωση κατοίκων για πρόληψη, κατάσβεση και εκκένωση.

Τα παραπάνω είναι μερικές αρχικές και πρόχειρες σκέψεις.

Δείτε την αναγέννηση του δάσους αν δεν μπει το ΜΠΕΤΟ:
    <a href=http://www.youtube.com/watch?v=sTbxCLOWAyo&eurl=http%3A%2F%2Fwww.gpeppas. gr%2Fdasos%2Fdentra%2Fdentra.html&feature=player_& #101;mbedded#t=325" target="_blank">Αναγέννηση της φύσης στα καμμένα</a>Edited by: gordonas "

Comment

Aυτο που εγινε ηταν καταστροφη δεν ηταν αναγεννηση, Πλατυφυλλα σημαινει τεραστιες ποσοτητες νερου,, καμια χωματερη δεν υπηρχε εκει που ξεκινησε η φωτια,αμα κοψουμε -επικυρηξουμε καθε πευκο θα γελανε κ οι πετρες στα καμμενα! Νεο δασος σημαινει 50 χρονια κ βαλε, στην Παρνηθα μπορει να μην γινει ποτε, το ιδιο κ στα καμμενα για δευτερη στη ΒΑ Αττικη.Καθε ειδους δενδρου εχει κ διαφορετικη συνεισφορα στο περιβαλλον αλλωστε ειναι γνωστη η αξια των κωνοφορων δασων.
      sigpic

Comment

Originally posted by panicline
        ο εφιαλτης καθε εμπρηστη ειναι τα πλατυφυλα.Απλα ΔΕΝ καιγονται! Εχετε δει να καιγεται δασος βελανιδιας η οξιας; Στο γραμμο το 2007 η φωτια εκαιγε για πολλες μερες,εσβησε μονη της οταν εφτασε στις οξιες. Στις φωτιες της Πελοπονησου η φωτια οταν περασε απο το μεγαλο δασος βελανιδιας εξω απο τη μεγαλοπολη, εκαψε εξω εξω μερικες μικρες βελανιδιες,περασε ερποντας μεσα απο το δασος αφηνοντας το ανεπαφο και συνεχισε προς τα κατω με μειομενη ενταση!
        Στη δυτικη Μακεδονια και θεσσαλια η φωτια στις τεραστιες εκτασεις βελανιδιδοδασων ειναι αγνωστη λεξη.

Υπαρχουν και αλλα πολλα πλατυφυλλα που εμποδιζουν την επεκταση της φωτιας. Οπου υπαρχουν στο δασος προσφερουν ενα τοιχος σε καθε επεκταση της φωτιας.
        Αντε επιτελους βρεθηκε ενας!!!
        Αυτο επρεπε να μπει στον πινακα ανακοινωσεων της βουλης και σε ολες τις εφημεριδες.
        Γ@@ω τα πευκα μου τοσα δεντρα υπαρχουν τι τα θελουμε. Βαλτε Οξυες, Βελανιδιες και δεν ξερω τι αλλο να γλυτωσουν οι επομενες γενιες.
        εμείς οι βλάχοι όπως λάχει

Comment

Originally posted by phanis777

Aυτο που εγινε ηταν καταστροφη δεν ηταν αναγεννηση, Πλατυφυλλα σημαινει τεραστιες ποσοτητες νερου,, καμια χωματερη δεν υπηρχε εκει που ξεκινησε η φωτια,αμα κοψουμε -επικυρηξουμε καθε πευκο θα γελανε κ οι πετρες στα καμμενα! Νεο δασος σημαινει 50 χρονια κ βαλε, στην Παρνηθα μπορει να μην γινει ποτε, το ιδιο κ στα καμμενα για δευτερη στη ΒΑ Αττικη.Καθε ειδους δενδρου εχει κ διαφορετικη συνεισφορα στο περιβαλλον αλλωστε ειναι γνωστη η αξια των κωνοφορων δασων.
          Και τι να το κανω εγω το πευκοδασος αν μεγαλωσει σε 5 χρονια και ξανακαει σε 7???
          Τουλαχιστον ας αργησει να γινει με τα πλατυφυλλα οπως λετε και ας μην καει ποτε ξανα.

Comment

Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ
            Εφυγα χτες απο το Ξυλοκαστρο αφηνωντας εκει την οικογενεια και ολη την ημερα ημουν στο Πικερμι στη Διωνη να βοηθησω οσο μπορω και εγω να τελειωσει ο πυρινος εφιαλτης....

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι πρωτον σε αυτην την καταστροφη φταιμε ΟΛΟΙ!!!

Πρωτα το ανοργανωτο κρατος και μετα εμεις οι ιδιοι......Ειδα παρα πολλα οικοπεδα με ξεροχορτα που εφταναν τα 2 μετρα υψος!!!!!!

Ειναι δυνατον οι ιδιοκτητες αυτοι να μην μπορουν 2 φορες το χρονο να καθαριζουν τα οικοπεδα τους????Τα ξεροχορτα αποτελεσαν την τελεια τροφη για την εξαπλωση της φωτιας...

Τελος παντων εχω πολλα να πω αλλα ειναι τετοια η στεναχωρια μου που δεν βρισκω τα καταλληλα λογια να εκφραστω.....
            ΧΕΛΜΕ... απλά [i]
            Τα λόγια όπως καταλαβαίνεις... περισεύουν

Υ.γ. Χθες ήμουν στη Νεά Μάκρη
            "
            Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
            Αν δε σωθεί, εγώ φταίω. ~ Ν. Καζαντζάκης

Comment

Ποιο πευκοδασος μεγαλωνει σε 5 χρονια? Οξιες κ βελανιδιες στα προαστια κ σε περιοχες με 200 μετρα υψομετρο?
              sigpic

Comment

Μα γιατι το λες αυτο βρε Φανη?

Εγω θα προτεινα να ξεριζοσουμε η να καψουμε για ευκολια ολα τα πευκοδαση και να βαλουμε βελανιδιες. Η να φτιαξουμε και τεχνιτα ποταμια (γινεται το εχω διαβασει) και να φυτεψουμε Πλατανους..

Τελος λεω να καταργηθει η υπαρξη του πευκου, η οποιος θελει να εχει πευκα να πληρωνει φορους στο κρατος..

Ημαρτον!

ΘΕΛΩ ΧΙΟΝΙΑΑΑΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!
                2008-2002-2004-2006

Comment

Ποιο πευκοδασος μεγαλωνει σε 5 χρονια? Οξιες κ βελανιδιες στα προαστια κ σε περιοχες με 200 μετρα υψομετρο?
                  Οξυές οχι,αλλά βελανιδιές,πλατάνια,λεύκες κ.τλ μπορούμε ανετα να φυτέψουμε σε ενα μεγάλο κομμάτι των περιοχών που καήκαν!Ελεος πια με τα πεύκα.Πεύκα,πεύκα παντού πεύκα για να ξανακαούν πάλι σε μρικά χρόνια.Μπορούμε να κάνουμε αναδάσωση με πευκα και ανάμεσα να βάλουμε η ζώνες με πλατύφυλλα η σκόρπια τα πλατύφυλλα δέντρα.Οσο για τα 200μ. θα σου θυμίσω οτι οι περιοχές που κάηκαν είναι με εξαίρεση το Μαραθώνα και το Πικερμι,Παλλήνη σε υψόμετρα 300+μέτρα,ενω εχουν κάει και περιοχές ακόμα και στα 800μέτρα υψόμετρο πάνω στην Πεντέλη.Σε όλες αυτές τις περιοχές ανετα μπορούν να φυτευτούν βελανιδιές και πλατάνια σε λίγα υγρα σημεία.Αλλωστε και σε πολλά σημεία στην Πεντέλη αλλά και σε Βαρνάβα-Γραμματικό υπήρχαν πριν τη φωτιά πολλές συστάδες βελανιδιών και πλατανιών.
                  Το success story που επικαλείσαι κ.Σαμαρά και λοιπά λαμόγια της Ν.Δ-ΜΠΑΤΣΟΚ, το βλέπουμε και το νιώθουμε κάθε μέρα... 27% ανεργία , λουκέτα δεκάδων ελληνικών επιχειρήσεων, 1000 καινούριοι άνεργοι κάθε μέρα, κλείσιμο ΕΡΤ προσεχώς ΕΑΣ, μισθοί σε επίπεδο Κίνας και το παρακράτος-''τρομοκρατία'' να αλωνίζει εκεί έξω για σας κάνει πλάτες.

Comment

Originally posted by Morpheas
                    Originally posted by ΧΕΛΜΟΣ
                    Εφυγα χτες απο το Ξυλοκαστρο αφηνωντας εκει την οικογενεια και ολη την ημερα ημουν στο Πικερμι στη Διωνη να βοηθησω οσο μπορω και εγω να τελειωσει ο πυρινος εφιαλτης....

Αυτο που καταλαβα ειναι οτι πρωτον σε αυτην την καταστροφη φταιμε ΟΛΟΙ!!!

Πρωτα το ανοργανωτο κρατος και μετα εμεις οι ιδιοι......Ειδα παρα πολλα οικοπεδα με ξεροχορτα που εφταναν τα 2 μετρα υψος!!!!!!

Ειναι δυνατον οι ιδιοκτητες αυτοι να μην μπορουν 2 φορες το χρονο να καθαριζουν τα οικοπεδα τους????Τα ξεροχορτα αποτελεσαν την τελεια τροφη για την εξαπλωση της φωτιας...

Τελος παντων εχω πολλα να πω αλλα ειναι τετοια η στεναχωρια μου που δεν βρισκω τα καταλληλα λογια να εκφραστω.....
                    ΧΕΛΜΕ... απλά [i]
                    Τα λόγια όπως καταλαβαίνεις... περισεύουν

Υ.γ. Χθες ήμουν στη Νεά Μάκρη

Ρε Θοδωρη καλα κανουμε και βριζουμε την κρατικη μηχανη αλλα και εμεις δυστυχως ειμαστε για τα μπαζα......

Αντε συντομα να βρεθουμε σε καμια αναδασωση....."

Comment

Αν εσυ μενεις στις λεξεις και οχι στο νοημα καλα να παθουν και να καιγονται καθε χρονο.
                      Αλλα το κακο ειναι οτι για 10 μα@@@κες την πληρωνουν αλλοι 100 και δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα αλλα σε αυτους που δεν σκεφτονται οτι μπορει να συμβαλουν στην εξαπλωση της φωτιας.
                      Και οπως ειπε καποιος αλλος ας φυτεψουν πευκα και ενδιαμεσα ας βαλουν δεντρα που δεν καιγονται ευκολα σαν ζωνη πυρασφαλειας.

Comment

καλα να παθουν ποιοι?
                        sigpic

Comment

Originally posted by frozed2
                          Μα γιατι το λες αυτο βρε Φανη?Εγω θα προτεινα να ξεριζοσουμε η να καψουμε για ευκολια ολα τα πευκοδαση και να βαλουμε βελανιδιες.  Η να φτιαξουμε και τεχνιτα ποταμια (γινεται το εχω διαβασει) και να φυτεψουμε Πλατανους..Τελος λεω να καταργηθει η υπαρξη του πευκου, η οποιος θελει να εχει πευκα να πληρωνει φορους στο κρατος..Ημαρτον!
                          Κανεις δεν ειπα να τα ξεριζωσουμε για ευκολια. Αλλα αν θελουμε να τα κρατησουμε πρεπει να συμβαλουμε ολοι σε αυτο...Αν εχεις κανει καμια βολτα σε αυτα τα βουνα σιγουρα θα εχεις δει τι σκουπιδι υπαρχει και σιγουρα θα εχεις δει ποσο ευκολα παιρνει φωτια. Θελει τεραστια προσπαθεια και απο εμας και απο την κυβερνηση και τις αρμοδιες αρχες.
                          Αλλα δυστυχως στην Αθηνα σας εχετε μαζεψει πολλα <<λουλουδια>> που για το χρημα πουλανε και την καρδια τους. Αφου δεν βαζουν φωτιες και στα σπιτια σας παλι καλα να λετε.

Comment

καλα να παθουν ποιοι?
                            Αυτοι που καιγονται...Αθηναιοι στην προκειμενη περιπτωση.

Comment

Ενω εσεις εχετε μαζεψει διαμαντια"?"
                              sigpic

Comment

Εχεις ξεχασει το 85 που η φωτια μπηκε μεσα στην πολη της Καβαλας?[i]"
                                sigpic

Comment

Working...
                                X