Εκει γυρω πρεπει να ειναι!1900-2100!Κλασικα στα χαμηλα του δεν εχει τπτ!Περιεργο αυτο καθε χρονια με τον Ολυμπο!
μη σε ξεγελαει η εικονα απο την εθνικη οδο. καταρχας η μια κορυφη δεξια που ειναι πολυ πιο κοντα ειναι λιγο πανω απο 2000 μετρα και το χιονι κατεβαινει αρκετα πιο κατω. Επισης δεν πηγαμε ΜΕΣΑ στο βουνο, ουτε επιχειρησαμε να ανεβουμε απο Καλυβια... χιονουρες εχει απο πολυ χαμηλοτερα
Ο,τι βλεπουμε εμεις απο τον δρομο, το βλεπει και ο ηλιος. Στα ανηλια μερη εσωτερικα του βουνου ομως? Δεν πηγαμε (ακομα) [i]"
Εκει γυρω πρεπει να ειναι!1900-2100!Κλασικα στα χαμηλα του δεν εχει τπτ!Περιεργο αυτο καθε χρονια με τον Ολυμπο!
μη σε ξεγελαει η εικονα απο την εθνικη οδο. καταρχας η μια κορυφη δεξια που ειναι πολυ πιο κοντα ειναι λιγο πανω απο 2000 μετρα και το χιονι κατεβαινει αρκετα πιο κατω. Επισης δεν πηγαμε ΜΕΣΑ στο βουνο, ουτε επιχειρησαμε να ανεβουμε απο Καλυβια... χιονουρες εχει απο πολυ χαμηλοτερα
Ο,τι βλεπουμε εμεις απο τον δρομο, το βλεπει και ο ηλιος. Στα ανηλια μερη εσωτερικα του βουνου ομως? Δεν πηγαμε (ακομα) [i]
Στην 1η σου φωτο Γιωργο το βουνο αριστερα που λεγεται αν θυμαμαι καλα Καλογερος εχει υψομετρο 2600μ!Η αλπικη του ζωνη ειναι απο τα 2200μ απο οσο ξερω!Χιονουρες εχει λιγο πιο χαμηλα....ανω των 2000μ περιπου!Ειναι πολυ ψηλα αν το συγκρινουμε με την Πινδο που εχει και απο τα 1500"
Μια αναβαση στο Χρηστακι θα σε πεισει οτι ο Ολυμπος εχει χιονουρες απο το ιδιο υψος που εχει και η Πινδος σχεδον... Στα 1500 μ. στην Πινδο δυσκολα θα βρεις πλεον... Ειδες την καμερα της Βασιλιτσας καθολου προσφατα?
Μια αναβαση στο Χρηστακι θα σε πεισει οτι ο Ολυμπος εχει χιονουρες απο το ιδιο υψος που εχει και η Πινδος σχεδον... Στα 1500 μ. στην Πινδο δυσκολα θα βρεις πλεον... Ειδες την καμερα της Βασιλιτσας καθολου προσφατα?
Εχει λιγες χιονουρες στα 1600μ!Αφου εχει και η Μαντηλιτσα απεναντι (κορυφη 1600μ) ακομα χιονουρες ειμαστε σε καλη κατασταση!Στο Αυγο που ειμασταν ειχε χιονουρες και στα 1400μ Γιωργο!
Η κορυφή που βλέπουμε να έχει χιόνια είναι μπροστά από τα Σκούρτα και έχει ύψος 2200+ μέτρα.
Λεωσθενη επειδη αυτο το ειχα απορια πολλα χρονια εψαξα προχθες στο google earth!Αυτη την κορυφη την βλεπω πολλα χρονια απο τον Πλαταμωνα καθε καλοκαιρι!Απο εκει δεν φαινεται ο Μυτικας!Τo google earth ισχυριζεται οτι ειναι 2640μ!
Ο Όλυμπος έχει αρκετά χιόνια για την εποχή, και φρεσκάρισε πολύ καλά στις αρχές Μαίου! Η κορυφή που λέτε αν κατάλαβα καλά είναι στα 2100-2200 αλλά τα χιόνια αρχίζουν από αρκετά πιο κάτω αν σκεφτεί κανείς οτι στο δάσος το χιόνι κρατάει πιο πολύ..
Γιώργο κι εγώ εκεί ήμουν αλλά όχι τόσο κάτω όσο εσείς[i]
"
Ο Όλυμπος έχει αρκετά χιόνια για την εποχή, και φρεσκάρισε πολύ καλά στις αρχές Μαίου! Η κορυφή που λέτε αν κατάλαβα καλά είναι στα 2100-2200 αλλά τα χιόνια αρχίζουν από αρκετά πιο κάτω αν σκεφτεί κανείς οτι στο δάσος το χιόνι κρατάει πιο πολύ..Γιώργο κι εγώ εκεί ήμουν αλλά όχι τόσο κάτω όσο εσείς[i]
που ησουν δηλαδη? εμεις δεν προλαβαμε να ανεβουμε στον ολυμπο. επρεπε να πατησουμε στην κορυφη του κισσαβου, στα 1976."
Comment