Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δοκιμη αποτελεσματικοτητας συστηματων 4Χ4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

τα ηλεκτρονικα της καγιεν οταν συνδυαζονται με ζαντολαστιχα απο φεραρι, δεν βοηθουν και πολυ.... δες εδω τι προσπαθει να κανει ο αλλος...

<a href=http://www.youtube.com/watch?v=-v3Zz95deNU&feature=related%20" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=-v3Zz95deNU&feature=related </a>Edited by: MountExplorer "

Comment

Originally posted by MountExplorer
      το δικο σου προφανως εχει αλλαγμενο κεντρικο διαφορικο. εχει το καλο" που ειχε το προηγουμενο φορεστερ.
      Στο προηγούμενο ποστ μου, γράφω καθαρά ότι έχω πιο σφιχτό ΠΙΣΩ lsd.
      Τα κεντρικά διαφορικά είναι ΙΔΙΑ σε ΟΛΑ τα Φόρεστερ από το 1999.
      Είναι LSD και αυτό είναι που τα κάνει να υπερτερούν σε λειτουργία από πολλά στυλ Βιτάρα στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ περιπτώσεις, ΟΧΙ σε όλες.
      Suv όπως το Φόρεστερ, το αουτλάντερ, το Ραβ κλπ, είναι καλύτερα από το Βιτάρα στο 90% των περιπτώσεων, είναι πράγματα γνωστά.
      Το αν κινείται με διαγώνιους ή αν το Φόρεστερ με ένα πιο σφιχτό πίσω διαφορικό κινείται και με ένα τροχό, ποσώς ενδιαφέρει τον Δημήτρη, τον Θοδωρή ή το 95% των αγοραστών της κατηγορίας.
      Από όλη την παρέα με τα Φόρεστερ εδώ στην Αθήνα, είμαι ο μόνος που με ενδιέφερε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και ο μόνος που έχει αλλάξει το πίσω lsd και αυτό κάτι λέει νομίζω.
      Τον αγοραστή της κατηγορίας, τον ενδιαφέρει να κινηθεί με ασφάλεια στην άσφαλτο κάτω από όλες τις συνθήκες που είναι το 90% της χρήσης που θα κάνει και να πάει και σε κάποιο χωματόδρομο, στο χιόνι και να περάσει και κάποιες λάσπες.
      Σε τέτοια χρήση, το Βιτάρα είναι σαφώς πίσω από τον ανταγωνισμό.

Στο παρακάτω βίντεο, βλέπουμε το <<θρυλικό>> Λαντ Κρούιζερ, να μην μπορεί να κινήσει τον πίσω τροχό του. ’ρα το grand vitara είναι καλύτερο;
      http://www.youtube.com/watch?v=_T35J...eature=related
      "
      www.foresterclub.gr

Comment

Ακριβως οπως τα λες ειναι. Το Grand Vitara αφορα αλλη κατηγορια. Την ανεφερα παραπανω. ATV και οχι SUV. κακως μπαινει σε συγκριση με τα υπολοιπα. Εχει σασι τυπου σκαλας, ενσωματωμενο στο πλαισιο. Εχει κιβωτιο υποπολλαπλασιασμου, εχει στησιμο και τετρακινηση προσανατολισμενη εκτος ασφαλτου κτλ.

Comment

δεν φταιω εγω που στη συγκριτικη δοκιμη το βαζουν με SUV, και οχι με αυτοκινητα οπως το Pajero pinin ( το οποιο σταματησε να παραγεται).

Comment

Ακριβως οπως τα λες ειναι. Το Grand Vitara αφορα αλλη κατηγορια. Την ανεφερα παραπανω. ATV και οχι SUV. κακως μπαινει σε συγκριση με τα υπολοιπα. Εχει σασι τυπου σκαλας, ενσωματωμενο στο πλαισιο. Εχει κιβωτιο υποπολλαπλασιασμου, εχει στησιμο και τετρακινηση προσανατολισμενη εκτος ασφαλτου κτλ.

[i] ΟΧΙ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ atv......αυτα ειναι οι γουρουνες. το αδικεις το gv αν το βαλεις εκει!

4χ4 / τζιπ / σχεδον καθαροαιμο θα μπορουσες να το καταχωρησεις. οπως και τζιμνυ, νιβα, g-class, wrangler, land rover, κλπ......

ασε που το νεο οπτικα και οχι μονο...δεν πολυ-ταιριαζει στα "καθαροαιμα - εκτος" γουστα. 

δηλαδη πιστευω οτι εχουν θυσιαστει πολλα στο βωμο της "εντος" κυλισης. πρεπει να κανεις του περιορισμους σου και να θεσεις τις προτεραιοτητες σου! 

"
            Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
            ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

παιδια μεταφερομαστε σε αλλο θεμα...ολοι μαζι τωρα παρεα, για να ειμαστε σωστοι!

Comment

δεν φταιω εγω που στη συγκριτικη δοκιμη το βαζουν με SUV, και οχι με αυτοκινητα οπως το Pajero pinin ( το οποιο σταματησε να παραγεται).
                θα βγει νεο μικρο προσιτο πατζερο?

Comment

Originally posted by JIM FORD

θα βγει νεο μικρο προσιτο πατζερο?
                  για την ωρα μαλλον οχι... Στο μελλον ισως.

Comment

παντως για το νεο grand vitara εχω ακουσει οτι ειναι πολιτισμενο στην ασφαλτο, αν και υπολειπεται των SUV. το θεμα ειναι καθαρα προσωπικων αναγκων.

Αν το 95% των οδηγων κινειται στην ασφαλτο, ε καλο ειναι να υπαρχει και ενα διλιτρο οικογενειακο αμαξι για το 5% που μπαινει μεσα στη φυση, πολλα χιλιομετρα μακρυα απο ασφαλτο, σε δυσβατα τερεν, με ανηφορικες κροκαλες κτλ. Επισης πολλοι εχουν και σκαφη θαλασσης, τζετ σκι, τρεηλερ που τραβανε κτλ. Μην τους ξεχναμε!

Και για να μην υποβαθμιζεται η αληθεια, ποσα και ποσα RAV4 αδυνατουσαν να βγαλουν σκαφη απο θαλασσα? Μονο απο τον προσωπικο μου κυκλο εχω ακουσει για πολλα SUV που ζητησαν βοηθεια απο αλλους campers επειδη το δικο τους οχημα αδυνατουσε να ρυμουλκησει το σκαφος, το τροχοσπιτο κτλ απο την αμμο...

Απο την αλλη βλεπεις π.χ. Wrangler να τραβανε κορμους δεντρων στην παραλια... (ναι ειναι μελη του φορουμ μας).

Εξαλλου οι πωλησεις του grand vitara μονο στο 5% των SUV δεν αντιστοιχουν...

Comment

Ενημερώνω και εδώ ότι οι οι αποστολές που αφορούσαν την επιλογή 4χ4 πήγαν στο ανάλογο θέμα ,για να είμαστε σωστοί ,όπως είπε και ο Τζιμ.

Comment

παντως για το νεο grand vitara εχω ακουσει οτι ειναι πολιτισμενο στην ασφαλτο, αν και υπολειπεται των SUV. το θεμα ειναι καθαρα προσωπικων αναγκων.

Αν το 95% των οδηγων κινειται στην ασφαλτο, ε καλο ειναι να υπαρχει και ενα διλιτρο οικογενειακο αμαξι για το 5% που μπαινει μεσα στη φυση, πολλα χιλιομετρα μακρυα απο ασφαλτο, σε δυσβατα τερεν, με ανηφορικες κροκαλες κτλ. Επισης πολλοι εχουν και σκαφη θαλασσης, τζετ σκι, τρεηλερ που τραβανε κτλ. Μην τους ξεχναμε!

Και για να μην υποβαθμιζεται η αληθεια, ποσα και ποσα RAV4 αδυνατουσαν να βγαλουν σκαφη απο θαλασσα? Μονο απο τον προσωπικο μου κυκλο εχω ακουσει για πολλα SUV που ζητησαν βοηθεια απο αλλους campers επειδη το δικο τους οχημα αδυνατουσε να ρυμουλκησει το σκαφος, το τροχοσπιτο κτλ απο την αμμο...

Απο την αλλη βλεπεις π.χ. Wrangler να τραβανε κορμους δεντρων στην παραλια... (ναι ειναι μελη του φορουμ μας).

Εξαλλου οι πωλησεις του grand vitara μονο στο 5% των SUV δεν αντιστοιχουν...
                        και από την άλλη, το Wrangler, είναι από τα 2-3 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και έχουν επικίνδυνη οδική συμπεριφορά (μαζί με smart, niva )
                        Αν η δουλειά μου ήταν να τραβάω κορμούς σε παραλίες ή έκανα το 90% των χιλιομέτρων σε απρόσιτους δρόμους, θα το προτιμούσα, αλλά μέχρι εκεί...

Για να βγάλεις σκάφος απ' την θάλασσα, σαφώς και η ύπαρξη αργών βοηθά και είναι σημαντικότατο πλεονέκτημα αλλά υπάρχουν και πολλά SUV που το καταφέρνουν (μέχρι και ταπεινό και αδύναμο Terios έχω δει), δεν είναι απόλυτο.

Τώρα να βγάλεις τροχόσπιτο από την άμμο δεν παίζει...άστο. Πρέπει πρώτα να καταφέρεις να το βάλεις στην άμμο και κυρίως να έχεις λόγο να το κάνεις [i]

"
                        \...ουκ εν το πολλώ το ευ...\ ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

http://geokasto.blogspot.com/

Comment

Αν δεν οδηγει κανεις πολυ γρηγορα, δεν ειναι επικινδυνο ουτε το wrangler, ουτε το niva ουτε το smart... Αν θελεις να τρεχεις ομως, τοτε θα πρεπει να μην θελεις... να κανεις και πολυ δυσβατες διαδρομες.

Το αν το Τεριος εβγαλε ενα σκαφος απο τη θαλασσα, εξαρταται παντα απο το βαρος του σκαφους και το... ποσο καινουριος ηταν ο συμπλεκτης του!

Comment

Αν δεν οδηγει κανεις πολυ γρηγορα, δεν ειναι επικινδυνο ουτε το wrangler, ουτε το niva ουτε το smart... Αν θελεις να τρεχεις ομως, τοτε θα πρεπει να μην θελεις... να κανεις και πολυ δυσβατες διαδρομες.
                            Εϊναι θέμα ενεργητικής ασφάλειας και όχι αν θέλω να τρέχω.
                            Σταματημένα είναι όλα ασφαλή.

Για το 2ο κομμάτι, μάλλον σε λάθος άνθωροπο απευθύνεσαι.
                            Εκτός κι αν εννοείς να κάνουμε trial., οπότε πάσο...
                            \...ουκ εν το πολλώ το ευ...\ ...εκτός κι αν είναι χιόνι ή κυβικά

http://geokasto.blogspot.com/

Comment

κανενα τραιαλ... μια απλη αναβαση της μαυρης πιστας του πισοδεριου ειναι ενα καλο τεστ. Εχει ακομα χιονουρες η μαυρη πιστα?

Για την ενεργητικη ασφαλεια, δε συμφωνω. με κανονικες ταχυτητες στις στροφες δεν εχει κανενα προβλημα το wrangler. Εδω εστριβε ανετα ενα ψηλομενο βιταρα με Mud tires απο την λέπτοκαρυα μεχρι την καρυα. Υπερβολικα ειναι ολα αυτα. Μονο σε γρηγορους ρυθμους δεν ειναι ασφαλες να τρεχεις με καθαροαιμο ή ψηλωμενο 4Χ4.

Εγω δεν ειμαι των ακρων... Δεν θελω ουτε τερας 4Χ4, ουτε ομως και rav4!
                              Η διαφορα μας ειναι οτι τον μεσο ορο τον βρισκω στο νεο grand vitara και οχι στο Χ3 ή στο outlander.

Comment

Το αν το Τεριος εβγαλε ενα σκαφος απο τη θαλασσα, εξαρταται παντα απο το βαρος του σκαφους και το... ποσο καινουριος ηταν ο συμπλεκτης του!
                                +100000[i]
                                "
                                www.braters.gr

Comment

Working...
                                X