Announcement

Collapse
No announcement yet.

Δοκιμη αποτελεσματικοτητας συστηματων 4Χ4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Δοκιμη αποτελεσματικοτητας συστηματων 4Χ4

HYUNDAI TUCSON 2.0
    MITSUBISHI OUTLANDER 2.4
    SUBARU FORESTER 2.0
    TOYOTA RAV4 AUTOMATIC
    VW TIGUAN 1.4 TSI
    SUZUKI GRAND VITARA 2.0

Οι δοκιμασιες που εγιναν απο το περιοδικο OFFROAD εκδοσεων Καββαθα, περιελαμβαναν 3 βασικες δοκιμασιες με τη βοηθεια... του γρυλου!

1) Με προσφυση μονο στους πισω τροχους
    2) Με προσφυση σε δυο διαγωνιους τροχους
    3) Με προσφυση μονο στον ενα πισω τροχο

Αποτελεσμα.....

1) τα καταφερνουν ολα τα αυτοκινητα χωρις καμια δυσκολια.
    2) τα καταφερνει να ξεκινησει ΜΟΝΟ ΤΟ GRAND VITARA
    3) τα καταφερνει να ξεκινησει ΜΟΝΟ ΤΟ GRAND VITARA

Εννοειται οτι σε αλλες δοκιμασιες οπως αναβαση σε κλιση 30-40 μοιρες (μαυρη πιστα σκι!), η υπαρξη κιβωτιου υποπολλαπλασιασμου θα καθιστουσε το grand vitara ισως το μονο απο τα 6 SUV, που θα μπορουσε να σκαρφαλωσει... αν μπορει καποιο απο αυτα να το κανει, ενω στη δοκιμασια ρυμουλκησης σκαφους, θα ηταν το τελευταιο που θα εκαιγε τον συμπλεκτη. Ειδικα με αυτοματο κιβωτιο, το grand vitara απλα δεν θα παιζοταν σε αντιστοιχη δοκιμασια.

Το μονο μειονεκτημα που βρισκω ειναι η αυξημενη καταναλωση λογω αδυναμιας να κινηθει ως 2Χ4 οπως τα παλιοτερα μοντελα.

Συμπερασμα. Τα ηλεκτρονικα συστηματα εχουν αξια και αποτελεσματικοτητα ΜΟΝΟ οταν συνδυαζονται με ενα τουλαχιστον καλο μπλοκε διαφορικο.

Comment

Μετά από μια σεζόν χειμερινή Γιώργο κάτω από όλες τις συνθήκες σχεδόν με όλα τα είδη χιονιού που μπορείς να συναντήσεις( φρέσκο ,παγωμένο ,κοκκώδες ,βαρύ κτλ) δεν έχω φτάσει σε ασφαλές συμπέρασμα που χρειάζεται να αφήσεις τα ηλεκτρονικά και που να τα απενεργοποιήσεις ,υπήρξαν φορές που το αμάξι μου συμπεριφέρθηκε καλύτερα χωρίς αυτά και άλλες που ήταν απαραίτητα.
      Παρακάτω μην ξεχνάς και την χρήση των αυτοκινήτων αυτών ,που προορίζονται κυρίως για χρήση σε άσφαλτο.Εκεί Outlander & Tiguan (αυτά ξέρω από προσωπική πείρα ,για αυτά λέω) απλά δεν συγκρίνονται με το Γκραντ Βιτάρα.Τεράστιες διαφορές....
      Edited by: js69

Comment

Σιγουρα το πιο ικανο εκτος δρομου ειναι και λιγοτερο ικανο εντος δρομου. Εχεις οδηγησει και τα τρια δηλαδη στην ασφαλτο? Ποιες διαφορες εντοπισες?

Comment

απο την αλλη βεβαια, δεν ειναι καθολου ακραιο ακομα και σε ηπιο χωματοδρομο να βρεις μια και μοναδικη λακουβα που να σε φερει σε δυσκολη θεση, και να μεινεις με τους δυο διαγωνιους στον αερα...

Comment

Δεν μπορεί το Γκραντ Βιτάρα να ακολουθήσει τα άλλα δύο-σε ολα τα επίπεδα(στην 2λιτρη έκδοση του).
            Επιφυλάσσομαι για την 2.4 έκδοση που δεν την γνωρίζω αν και στα χαρτιά δείχνει και αυτή πιο αργή από τα άλλα δυο αυτοκίνητα.
            Αν φτάσεις στο σημείο να κρεμάσεις διαγώνιους σε ήπιο χωματόδρομο σε μια και μοναδική λακκούβα(γενικά μιλώντας) ,μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις οδηγικές σου ικανότητες!

Comment

δωστε καλη τετρακινηση στον λαο σε λιγοτερα κυβικα!γιατι να πληρωνουμε φορους τελη βενζινες κλπ κλπ για να μπορεσουμε να εχουμε μια καλη τετρακινηση απο τα 2000 κυβικα και πανω;να ψαχνουμε και να μην βρισκουμε θεση για την μαουνα μας;

(ειμαι σχεδον ετοιμος για την αγορα jimny,εναλλακτικη pajero pinin 1.8 δυστυχως μεταχειρισμενο μιας και δεν βγαινει καινουργιο...sorry για το μικρο off topic αλλα ειμαι σε διλημμα,αργα vs χωροι/ανεση/ταχυτητα)
              μαμ...κακα...SNOWBOARD και νανι!

http://instagram.com/liapos

Comment

Όταν με το καλό Λιάπο προστεθεί δίπλα σου μια συζυγος και 2 παιδάκια στο πίσω κάθισμα με όλα τα πραγματάκια τους(από την τσάντα με τα αγαπημένα τους παιχνίδια μέχρι τα σκι τους η τα σανίδια τους) ,δύσκολα θα αποφύγεις και εσύ την μαούνα!!![i]"

Comment

Γιωργο έχω κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα σε χωματόδρομο με κοινό ΙΧ, σε βουνά και σε θάλασσες σε λασπωμένο ή σε πετρώδη. Δε μου έτυχε ούτε να μείνω ούτε να δω κανέναν να έχει μείνει με τους δυο διαγώνιους στον αέρα. Τα παραλές.

Originally posted by MountExplorer
                  απο την αλλη βεβαια, δεν ειναι καθολου ακραιο ακομα και σε ηπιο χωματοδρομο να βρεις μια και μοναδικη λακουβα που να σε φερει σε δυσκολη θεση, και να μεινεις με τους δυο διαγωνιους στον αερα...
                  Λεωσθένης

Μετεωρολογικός Σταθμός Δροσιάς Αττικής: www.pefteixioni.com
                  Καιρικό Ιστολόγιο: www.meteodrosia.blogspot.gr

Comment

Originally posted by js69
                    Δεν μπορεί το Γκραντ Βιτάρα να ακολουθήσει τα άλλα δύο-σε ολα τα επίπεδα(στην 2λιτρη έκδοση του).Επιφυλάσσομαι για την 2.4 έκδοση που δεν την γνωρίζω αν και στα χαρτιά δείχνει και αυτή πιο αργή από τα άλλα δυο αυτοκίνητα.Αν φτάσεις στο σημείο να κρεμάσεις διαγώνιους σε ήπιο χωματόδρομο σε μια και μοναδική λακκούβα(γενικά μιλώντας) ,μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τις οδηγικές σου ικανότητες!
                    Υπαρχει ομως και το 3.2 με 233 αλογα που ειναι σαφως πιο γρηγορο απο τα υπολοιπα. Μονο το Φορεστερ τουρμπο το περναει λιγο.

Comment

υπαρχουν αμετρητητοι χωματοδρομοι που σε ξεγελανε. ξεκινανε ως βατοι και καταληγουν.... αβατοι για συμβατικα ή SUV. Eγω προσωπικα βρηκα πολλους τετοιους στα δεκαδες βουνα που εχω ανεβει ως τωρα. Ξεκινανε ολοι μαζι μια παρεα, και τελικα στο τελος φτανουν μονο.... οι γενναιοι!

Comment

Originally posted by liapos7
                        δωστε καλη τετρακινηση στον λαο σε λιγοτερα κυβικα!γιατι να πληρωνουμε φορους τελη βενζινες κλπ κλπ για να μπορεσουμε να εχουμε μια καλη τετρακινηση απο τα 2000 κυβικα και πανω;να ψαχνουμε και να μην βρισκουμε θεση για την μαουνα μας;

(ειμαι σχεδον ετοιμος για την αγορα jimny,εναλλακτικη pajero pinin 1.8 δυστυχως μεταχειρισμενο μιας και δεν βγαινει καινουργιο...sorry για το μικρο off topic αλλα ειμαι σε διλημμα,αργα vs χωροι/ανεση/ταχυτητα)

ποσα ατομα ειστε?

οικογενεια η εργενης-ζευγαρι?

ταξιδια αρκετα η πιο πολυ εντος πολης + εκδρομες ενιοτε?
                        Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
                        ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

υπαρχουν αμετρητητοι χωματοδρομοι που σε ξεγελανε. ξεκινανε ως βατοι και καταληγουν.... αβατοι για συμβατικα ή SUV. Eγω προσωπικα βρηκα πολλους τετοιους στα δεκαδες βουνα που εχω ανεβει ως τωρα. Ξεκινανε ολοι μαζι μια παρεα, και τελικα στο τελος φτανουν μονο.... οι γενναιοι!
                          αυτο ελεγχεται.....δεν φτανουν οι γενναιοι μονο αλλα ΚΑΙ οι καλυτερα εξοπλισμενοι....[i] Edited by: JIM FORD "
                          Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
                          ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11

Comment

1) Με προσφυση μονο στους πισω τροχους
                            2) Με προσφυση σε δυο διαγωνιους τροχους
                            3) Με προσφυση μονο στον ενα πισω τροχο

Αποτελεσμα.....

1) τα καταφερνουν ολα τα αυτοκινητα χωρις καμια δυσκολια.
                            2) τα καταφερνει να ξεκινησει ΜΟΝΟ ΤΟ GRAND VITARA
                            3) τα καταφερνει να ξεκινησει ΜΟΝΟ ΤΟ GRAND VITARA
                            ΚΑΙ στις 3 δοκιμασίες, το δικό μου τα καταφέρνει.
                            ΚΑΙ το Φόρεστερ έχει αργά.(Ναι ξέρω, όχι τόσο όσο του Βιτάρα)

Βρεθήκαμε με ένα grand vitara στον Παρνασσό και κάναμε δοκιμές.
                            Αποτέλεσμα: Στην πράξη και σε ανηφόρα, ΔΕΝ μπορούσε να ξεκινήσει με διαγώνιους.
                            Απλά, δεν μπορούσε καν να ξεκινήσει τους τροχούς που πατούσαν.
                            Ούτε τα άλλα Φόρεστερ βέβαια, εκτός το δικό μου, απλά με ένα πιο σφιχτό lsd πίσω.
                            Το ίδιο έχω δει και σε Τριμπέκα (σε ανάχωμα) και σε Χ3.
                            Και το Φόρεστερ σε τεστ στην Αμερική, το δείχνουν να κινείται με διαγώνιους σε Ρώσικα βουνά, αλλά σε ανάχωμα το έχω δει να μην μπορεί να ξεκινήσει με διαγώνιους παρ'όλα τα ηλεκτρονικά.
                            Καμμία σχέση τα τεστ των περιοδικών με την πραγματικότητα.
                            Εκτός αν μιλάμε για τα ηλεκτρονικά της Καγιέν.[i]
                            Edited by: stolis "
                            www.foresterclub.gr

Comment

το δικο σου προφανως εχει αλλαγμενο κεντρικο διαφορικο. εχει το καλο" που ειχε το προηγουμενο φορεστερ. δεν ειναι "μαμα". αμα αρχισουμε τις βελτιωσεις δεν τελειωνουμε ουτε αυριο!

Το φορεστερ εχει αργα, αλλα οχι στις εκδοσεις με αυτοματο κιβωτιο...ή με τουρμπο... Αυτοματο σαζμαν+ αργο (κατα προτιμηση 1/2 του κανονικου)= τραβας και μποινγκ 747

Τα τεστ δειχνουν συγκριτικα ποιο ειναι καλυτερο, οχι πιο ειναι το καλλιστο. Δεν ειναι ευαγγέλια, αλλα μπορουμε να εξαγουμε χρησιμα συμπερασματα, κυριως σε συνθηκες συγκριτικης δοκιμης..."

Comment

Working...
                              X