Ρε Δημήτρη γιατί λες ασυναρτησίες, εκτός κι αν το κάνεις επίτηδες...Μίλα επιτέλους σοβαρά καιρικά, αλλοιώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε ό,τι νάναι...συγνώμη κιόλας...
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΦΩΤΗΣ (HW)-ΓΙΑ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Collapse
X
-
Εσυ ειπες οτι δεν μπορει να ανατραπει το σκηνικο...[i]Originally posted by beach-snowΡε Δημήτρη γιατί λες ασυναρτησίες, εκτός κι αν το κάνεις επίτηδες...Μίλα επιτέλους σοβαρά καιρικά, αλλοιώς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε ό,τι νάναι...συγνώμη κιόλας...
"Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
http://westmacedoniaweather.blogspot.com/
WEST MACEDONIA POWER...
Comment
-
Πολύ σοφά τα λόγια του Φώτη,τι να πεί κανείς.Έτσι είναι και προσαυξάνω,ειδικά εκεί που τονίζει με κόκκινα γράμματα.
Πιστεύω ότι το GFS για αυτό και το θεοποιούμε τις περισσότερες φορές με μεγαλύτερη ευκολία γιατί έχουμε τα πάντα με πλήρη ελεύθερη πρόσβαση,άν είχαμε και την ίδια πολυτέλεια με το ευρωπαϊκό,ίσως δεν το θεοποιούσαμε τόσο.
"Originally posted by giannis42ΝΕΑ ΑΠΟ ΦΩΤΗ
> Φώτη ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία το κατατάσουν το gfs εγώ
> παρακολουθώντας το, βλέπω ότι πολλές φορές ακόμη και φέτος υπήρξε
> καλύτερο από το ευρωπαικό.
Συμφωνω! Αρκετες φορες το ΓΦΣ τα παει καλυτερα (πιο προσφατο
παραδειγμα μολις σημερα εδω στην Αγγλια που το ΓΦΣ επιασε τη πιο
βορεια κινηση του υετου καλυτερα απο καθε αλλο μοντελο).
Ακομη και για 2ο μισο της επομενης εβδομαδας, μπορει ακομη να
επιβεβαιωθει το ΓΦΣ. Το σασπενς συνεχιζεται καθως το 6αρι ηταν ακομη
πιο ζεστο για τη Δ.Ευρωπη (12-15 βαθμους, την ιδια ωρα που το
Ευρωπαικο ειναι ~10 βαθμους ψυχροτερο), βρισκω πιο πιθανη ομως την
εκδοχη του Ευρωπαικου (ή κατι παρομοιο).
> Γενικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι στις ψυχρές εισβολές (όχι στον
> υετό) το γφσ τις πιάνει καλύτερα και πρώτο.
Σε αυτο δεν συμφωνω, χρησιμοποιω και τα 2 μοντελα σχεδον 15 χρονια
τωρα και το Ευρωπαικο πιανει τις ψυχρες εισβολες ελαφρως καλυτερα.
Απλα το ΓΦΣ εχει το `πλεονεκτημα` οτι παει μεχρι 16 μερες μπροστα ενω
το Ευρωπαικο παει μεχρι 10 μερες, οποτε αν το ΓΦΣ δειξει μια ψυχρη
εισβολη στις 12 μερες μπροστα που τελικα 8α γινει, τοτε ασφαλως τη
δειχνει πρωτο. Επισης το ΓΦΣ τρεχει 4 φορες την ημερα και το 6αρι και
το 18αρι χρησιμοποιουν τις τελευταιες παρατηρησεις.
Και βεβαια το κλασικο προβλημα του ΓΦΣ ειναι τα false alarms, οι
πολλες ψυχρες εισβολες δηλαδη που δεν γινονται ακομη και στις 10
μερες. Μεχρι τωρα παντως δεν εχω βρει κανενα συναδελφο μετεωρολογο
ειτε στην Ευρωπη ειτε στην Αμερικη που να πιστευει οτι το ΓΦΣ ειναι
καλυτερο. Και επειδη ακομη και οταν υπαρχει ομοφωνια, μπορει να πει
καποιος οτι οι αποψεις ειναι υποκειμενικες, για αυτο εχουμε και τη
στατιστικη που δειχνει ξεκαθαρα την αποδοση των μοντελων.
Απλα το προβλημα με το Ευρωπαικο ειναι οτι δεν υπαρχουν πολλα στοιχεια
ελευθερα. Εαν οι ερασιτεχνες ειχαν προσβαση στα ιδια στοιχεια του
Ευρωπαικου, τοτε πιστεψε με θ'αλλαζες γνωμη. Επισης, δυστυχως η ΕΜΥ
δεν κανει κανει σωστη χρηση του Ευρωπαικου και πολλες φορες ειναι πολυ
αργη στο να βλεπει αλλαγες ή νεες τασεις κτλ.
Φωτης
Comment
-
Αρχικά εκεί γύρω στις 13-14/2 πάμε για τρελή βρόχα....νομίζω ότι είναι τελειωμένη υπόθεση αυτό πλέον..από κει και πέρα γύρω στις 15-17/2 αν δεν τα παρατήσει ο αντικυκλώνας βλέπουμε..www.northmeteo.gr Μη αυτοματοποιημένες προγνώσεις για περιοχές της Ελλάδας
Comment
-
Για τα πεδινα φανταζομαι μιλας...μπορει τα ημιορεινα να ειναι στην οριογραμμη αλλα οκ...Originally posted by steeve88Αρχικά εκεί γύρω στις 13-14/2 πάμε για τρελή βρόχα....νομίζω ότι είναι τελειωμένη υπόθεση αυτό πλέον..από κει και πέρα γύρω στις 15-17/2 αν δεν τα παρατήσει ο αντικυκλώνας βλέπουμε..Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
WEST MACEDONIA POWER...
Comment
-
Τι εννοεις?Originally posted by ZERMANθα σας στεναχωρήσω αλλά εγώ βλέπω μεγάλα υψη χιονιού σε Ηπειρο, δυτικά Γρεβενά δυτική Καστοριά... από ημιορεινές περιοχές...
Φανταζομαι τον Γραμμο γιατι η πολη ισως μεινει με το πουλι στο χερι...
Εκτος κ αν υπαρξει τλκ ΝΔ ρευμα...Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
WEST MACEDONIA POWER...
Comment
-
Originally posted by karpenisi87ειναι στο παιχνιδι το καρπενησακι?αν κ νωρις ακομα...[i]
σαφώς ρε... μιλάμε για 900+ μετρα... πολύ χιονι αν ο αυλώνας πέσει εκεί που φαίνεται τώρα... "Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ
Comment
-
ο Γράμμος εννοείται, πολύ χιόνι επίσης εκει στα χωριά του Βοίου... δεν ξέρω τι κάνει η Καστοριά σε τέτοιες περιπτώσεις... θυμίσου τι εγινε τέλη Γενάρη 2005 γιατί εμένα ετσι μου φαίνεται πως θα πάειOriginally posted by mitsarantoltsoΤι εννοεις?Originally posted by ZERMANθα σας στεναχωρήσω αλλά εγώ βλέπω μεγάλα υψη χιονιού σε Ηπειρο, δυτικά Γρεβενά δυτική Καστοριά... από ημιορεινές περιοχές...
Φανταζομαι τον Γραμμο γιατι η πολη ισως μεινει με το πουλι στο χερι...
Εκτος κ αν υπαρξει τλκ ΝΔ ρευμα...Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ
Comment
-
Θα τρελλαθουμε μου φαινετε...οκ μετερεολογια δεν σπουδαζω με το αντικειμενο δεν εχω καμια σχεση αλλα θελετε να μου πειτε οτι αυτα τα ανσαμπλ ειναι χαλια?και δεν μας αφηνουν καμια ελπιδα?...συγγνωμη αλλα διαφωνω.36 προς 16 για την συγκεκριμενη ημερομηνια δινουν αυτη την μπλε γραμμη το 528 αν δεν κανω λαθος ευνοικοτατη σε εμας και απο αυτα τα 36 τα μισα και παραπανω δινουν και χαμηλο λουκουμι για εμας.Τωρα πως με αυτα βγαινει το συμπερασμα απο αυτο το σαββατο για το αλλο σαββατο οτι ολα τελειωσαν για τα πεδινα της βορειας ελλαδας και πιο συγκεκριμενα για την σαλονικα γιατι αυτη την στιγμη αυτο με ενδιαφερει δεν μπορω να το καταλαβω...ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment
-
Και τα κοιταξα με πιο μεγαλη λεπτομερεια....και απο αυτα τα 36 που δειχνουν χιονι την δεδομενη στιγμη τα 18 τουλαχιστον αφηνουν και προοπτικη για συνεχεια ενω απο τα υπολοιπα 16 που δεν μας χιονιζουν τα μισα τουλαχιστο ειναι στο οριο και αφηνουν περιθωριο για μια πολυ καλυτερη συνεχεια στην αμεσως παρακατω.Για αυτους που ειναι ειδικοι περιμενω να μου απαντησουν πως ειναι δυνατον με αυτα τα ανσαμπλ αντι να πανυγυριζουμε να ριχνουμε και ταφοπλακα κι ολας....εγω τα βρισκω και καλυτερα και απο του τζιφου να πω την αληθειαΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment
-
Τα χω ψιλοπαρει τωρα με την ευκολια που απορριπτετε κατι ,τοσο μεγαλο χρονο πριν....κοιταξτε λιγο τον τζιφο μεσω του weteerzentrale...και δειτε την ανακολουθια που εχει και την δυσκολια την φυσιολογικη να αποτυπωση μια κατασταση σε μια πολυ μικρη γεωγραφικη αποσταση.Συμφωνα λοιπον με τον τζιφο απο παρασκευη μεσημερη μεχρι σαββατο πρωι 14 φεβρουαριου η περιοχη στης θεσσαλονικης και οι γυρω περιοχες της κεντρικης μακεδονιας θα εχουν την ιδια σχεδον θερμοκρασια στα 850 με το εδαφος!!!!1 μς 2 στο εδαφος 0 με 1 στα 850.....οι ανεμοι σε αυτη την χρονικη στιγμη στην επιφανεια ειναι απο βορεις κατευθυνσης αλλα ο τζιφος βαση χαρτη στα 850 μας εχει στο θερμο κομματι....η θερμοκρασια στα 500 ειναι κατω απο -30 το χαμηλο το δινει νοτια μας το δινει και 995.Εαν με τετοια στοιχεια μια εβδομαδα πριν , ακομη και με αυτο το ραν με τοση ευκολια αποκλειουμε μια χιονοκατασταση οταν τα παντα ειναι στο οριο τι να πω....ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment
-
Ρε συ δεν λεω οτι ειναι ευκολα...ποια χιονοκακοκαιρια ηταν ευκολη απο τοσο πριν για την ελλαδα?....παντα τελαυταια στιγμη το παλευουμε.Αλλα δεν ειναι τοσο ταφοπλακα ....πεσ μου αν σε αυτα που εγραψα παραπανω που εχω λαθος.Κατι μπορει να το ειδα υπερβολικα κατι μπορει να παρεληψαΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΓΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ...ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ
Comment

Comment