Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23-11-2008

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by GeorgeToumpa
    Γεια σας παίδες, χθες ανακάλυψα το forum σας κι απ' ότι είδα έχει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα (λάτρης του χιονιού) [i]
    Χθες αργά το απόγευμα γυρνούσα από Νικήτη - Θεσσαλονίκη μέσω Πολυγύρου, ανεβήκαμε και στον Αγ. Πρόδρομο (για κανένα σουβλάκι) και είδαμε πολύυυυ χιόνι, νωρίς-νωρίς φέτος.
    Καλως τον...!!!
    "

Comment

Originally posted by Valea mare
      Τελειες οι φωτο...

Ρε γειτονα  εγω ανηκω στο Διονυσο και ειμαι στα 515 μετρα και εχει και ψηλοτερα απο μενα. Τα τελευταια σπιτια της Σεμελης (κωσταντινουπολεως) ειναι στα 600 μετρα. Τα σπιτια που βρισκονται πανω στο φρυδι στο Διονυσοβουνι ειναι στα 560-570 μετρα. Η διασταυρωση που ειναι τα σχολεια ειναι στα 470 μετρα και η πλατεια που ειναι η παιδικη χαρα και η εκκλησια στα 505 μετρα. Η Ροδοπολη γενικα ειναι χαμηλοτερα απο εμας με μεγιστο υψομετρο κοντα στον Αγ Γιαννη στη Γαληνη στα 450 μετρα
      το ξερω οτι ανηκουν ολα αυτα στο διονυσο.
      το κεντρο του διονυσου και γενικα ο διονυσος που δεν ειναι στην πλαγια επανω ειναι 460μετρα με το gps.
      o σταθμος ειναι στην ροδοπολη ομως,αλλωστε το γραφει,
      ----------------------------------------------------------και ενω αλλοι καθε χρονο απλα περιμενουν στηβ να χιονισει και αυτην την χρονια στην πορτα τους καποιοι αλλοι βλέπουν την τριχα τριχαραααα,καποιοι αλλοι 23/11 νομιζουν οτι ειναι πολυ νωρις αλλα οταν χιονησε στην αττικαρα 3 νοεμριου σε 0 υψομετρο τα μηδενιζαν ολα...καποιοι αλλοι καταπινουν καθε χρονο τοσαα χλμ για να δουν 1 εκατοστα και να το πολλαπλασιασουν επι 3.........και την ιδια ωρα ο χιονοπατερας χορτιατης κραταει το χιονι!!επειδη πανω στην πικρα τους μερικοι καθε χρονο δεν ξερουν τι να πουν..και ισχυριζονται ποσο κραταει χιονι,,ειδαμε ολοι σημερα το χοργιατη να μην κραταει παρα μεχρι να τον δει ο ηλιος τα 2εκατοστα του.
      επισις μετα το χιονι στην αττικη οταν εδω ειχε 60χιλιοσταρες περισυ κανατε μαθηματικες εξισωσεις δεχομενοι οτι ειναι ολααα τα χιλιοστα αυταααα και αρα ε δεν εγινε της ποπης!!!τοτε δεν ειχε γεμησει το βροχομετρο και μαλλον γεμισε τωρα με το 0.8μμ..
      τωρα που το χιονι που επεσε ουτε το 1/4 απο το βροχομετρο του ντειβις δεν γεμισε κ που οταν ελιωσε πολυ γρηγορα μετρησε 0.8χιλιοστα οσα εδωσαν ολοι σχεδον οι σταθμοι εκει,,προσπαθειτε να πολλαπλασιασετε την σχεση μμ με εκατοστο!
      αν αλα αυτα δεν ειναι για γελια τοτε τι ειναι??
      και αλιμονο οταν θα ριξει 5 πραγματικα εκατοστα ποσα θα βλεπετε?
      και κατι ακομη το χιονι δεν μετριετε στα αυτοκινητα!!ελεος!!!!!
      για αυτο θα πρεπει μερικοι να μασατε κ να μην μιλατε!γιατι οσα περισυ με χαρακτηριστικη ευκολια μηδενισατε φετος τα πανυγιριζετε!!!η ο αλλος που ολοοοο το χρονο φωναζε εμενααα μου αρεσουν οι καταιγιδες!!σιγα το χιονι στην αθηνα που ριχνει κ δεν το κραταει...και τωρα πηρε τα βουνα για να δει χιονονοφαδες χα χα χα..ρε μη μιλασσσσ'
      να υπενθυμισω οτι περισυ πριν το ιστορικο χιονι ειχε ριξει 5 τετοια χιονακια εδω!!!τα 4 την εβομαδα πριν το μεγαλο χιονι!!!καθε μερα εβαζε τοσο και το ελιωνε αμεσως!φωτο υπαρχουν!θυμηθειτε τι λεγατε!!!!ποσες φορες βαζατε το γουαντλευ να σας βγαζει φωτο τις 5 νιφαδες..και τελικα τις εβγαζε!!τωρα μονο στην θεσσαλονικη μερικοι βεβαια δεν μπορουν ποτε να τις φωτογραφισουν ειναι αλλη ιστορια!!
      και ξαναλεω κ εγω θα ηθελα να το ειχα αυτο το χιονι,δεν το μηδενιζω οπως κανατε εσεις τοσα χρονια(και βεβαια χιονι στο κεντρο δεν επεσε)Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ
      καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

λοιπον παιδια για να ακριβολογουμε σχετικα σε αυτη τη διαμαχη που βλεπω να υπαρχει αναμεσα σε αττική και θεσσαλονικη οσον αφορα τα χιονια εχω να δηλωσω τα εξης ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεια...τα βουνα της αττικης μπορει γενικα να φαινονται ήσυχα για μεγαλα χρονικα διαστηματα αλλα οταν θυμωνουν πραγματικα κανουν εξωπραγματικες καταστασεις..ας πουμε 1,5 μετρο για πλάκα σε περιοχες με μεσο υψομετρο....αν συγκρινουμε τον χορτιατη που θεωρειται το χιονοκαστρο της θεσσαλονικης (560 μ?)με τα βιλια της αττικης(500μ)πραγματικα τα στοιχεια ειναι σαφως υπερ των Βιλίων χωρίς να υπάρχει καν θεμα συγκρισης...να σας πω απλα οτι στα βιλια ριχνει με ρουτιανιαρικες μουφοκακοκακοκαιριες 40-50 ποντους ενώ οι κατοικοι ενθουσιαζονται μονο οταν βλεπουν πανω απ΄΄ο ενα μέτρο χιόνι...και βεβαιως σε μεγαλους χιονιάδες βλεπουν και 2 μετρα μετρημενα!! ο χορτιατης καθε ποσα χρονια βλεπει 1 μετρο??

Comment

Παιδια καλο χειμωνα σε ολους και στην πολη μας φυσικά.Για την ιστορία θελω να περιγραψω την εμπειρία μου από το καιρικο γυρισμα το Σαββατο.Ξεκινησα γυρω στιις 11.45 από Παπαναστασιου με 18β.και βγαινοντας περιφεριακο με παρακαψη Σταυρουπολη και κατοπιν προς Εθνική για να παω Βασιλιτσα-Αβδελλα Γρεβενων βιωσα εντονη αλλαγη με διαρκη πτωση Τ από 18 στους 5 η 4β. στα Μαλγαρα σε 20 λεπτα απίστευτη καταγιδα και θυελλωδης Β. ανεμους.Από τις εντυπωσιακοτερες αλλαγες που μαλιστα ΒΔ 2 ωρες μετα ακομα το κρυο δεν ειχε φτασει σε τετοια επιπεδα.Μπραβο Σαλονικα.Μπηκες γερα φετος!!!!
          Παρτε με απάνω στα βουνά τι θα με φάει ο κάμπος!!

Comment

Παιδια καλο χειμωνα σε ολους και στην πολη μας φυσικά.Για την ιστορία θελω να περιγραψω την εμπειρία μου από το καιρικο γυρισμα το Σαββατο.Ξεκινησα γυρω στιις 11.45 από Παπαναστασιου με 18β.και βγαινοντας περιφεριακο με παρακαψη Σταυρουπολη και κατοπιν προς Εθνική για να παω Βασιλιτσα-Αβδελλα Γρεβενων βιωσα εντονη αλλαγη με διαρκη πτωση Τ από 18 στους 5 η 4β. στα Μαλγαρα σε 20 λεπτα απίστευτη καταγιδα και θυελλωδης Β. ανεμους.Από τις εντυπωσιακοτερες αλλαγες που μαλιστα ΒΔ 2 ωρες μετα ακομα το κρυο δεν ειχε φτασει σε τετοια επιπεδα.Μπραβο Σαλονικα.Μπηκες γερα φετος!!!!

Comment

..Edited by: sotos*snow
              Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
              Κάμερες Μακροχωρίου:
              http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
              http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Κάθε 6 χρόνια υπολογίζω (μιλάμε για 1 μέτρο καθαρό χιόνι, όχι ανεμοσούρι) geornik αλλά πολύ γενικά μιάς και δεν ξέρω πολλά για ενδιάμεσες χρονιές στις οποίες μεν δεν έκανε χιονιά στην πόλη αλλά έβρεχε επι μέρες δυνατά με αποτέλεσμα χιόνι πάνω απο κάποιο υψόμετρο. ’ν σε χαλάει το υψόμετρο πάντως υπάρχει και το Φύλιρο στα 400 μέτρα με παρόμοιες περίπου καταστάσεις!Edited by: snowearth
                Κλειστόν

Comment

Originally posted by geornik
                  λοιπον παιδια για να ακριβολογουμε σχετικα σε αυτη τη διαμαχη που βλεπω να υπαρχει αναμεσα σε αττική και θεσσαλονικη οσον αφορα τα χιονια εχω να δηλωσω τα εξης ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεια...τα βουνα της αττικης μπορει γενικα να φαινονται ήσυχα για μεγαλα χρονικα διαστηματα αλλα οταν θυμωνουν πραγματικα κανουν εξωπραγματικες καταστασεις..ας πουμε 1,5 μετρο για πλάκα σε περιοχες με μεσο υψομετρο....αν συγκρινουμε τον χορτιατη που θεωρειται το χιονοκαστρο της θεσσαλονικης (560 μ?)με τα βιλια της αττικης(500μ)πραγματικα τα στοιχεια ειναι σαφως υπερ των Βιλίων χωρίς να υπάρχει καν θεμα συγκρισης...να σας πω απλα οτι στα βιλια ριχνει με ρουτιανιαρικες μουφοκακοκακοκαιριες 40-50 ποντους ενώ οι κατοικοι ενθουσιαζονται μονο οταν βλεπουν πανω απ΄΄ο ενα μέτρο χιόνι...και βεβαιως σε μεγαλους χιονιάδες βλεπουν και 2 μετρα μετρημενα!! ο χορτιατης καθε ποσα χρονια βλεπει 1 μετρο??
                  κοψε κατι ρε συ! 2 μετρα χιονι μια φορα μονο ειδα σε φωτο στην αττικη κι αυτο στην κορυφη της παρνηθας απο ανεμοσουρια. 2 μετρα χιονι φιλε καλυπτει μεχρι και την κασα της πορτας ενος ισογειου κτισματος. ακομα περιμενουμε να δουμε καμια τετοια φωτο....

και μη δειχνετε τα χιονια δεξια και αριστερα στο δρομο. αυτα τα εκανε η μπουλντοζα δεν επεσαν απο πανω! ελεος...

Comment

Συμπληωματικα Αβδελλα,Βασιλιτσα,Περιβολι Βαλια Καλντα ωραιες καταστασεις με συγκρατημενες αξιοπρεπεις εικονες χιονιου που απλως ανοιγουν την ορεξη για το χειμωνα.Γυρισα σημερα τα ημερωματα από χιονισμενους παγωμενους δρομους ομιχλη και χιονοπτωση μετρια

Comment

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΔΩ... αφηστε κι ενα θεμα χωρις κοντρες

Comment

Γιωργο εφυγα νυχτα με ομιχλη 6 το πρωι ειχνε αξιοπρεπως.Το απόγευμα Κυριακης Η Βασιλω χιονοκουρτια Στους ΝΑ προποδεα από τα 1800 περιπου και πανω.Πιστευω η βαση 10, μεση 15 κορυφη20-25εκ σημερα

Comment

Originally posted by MountExplorer
                          Για να δουμε τι εγινε μεσα στο Πανοραμα τωρα... 350 μετρα.
                          Αλλοι περιμεναν χιονονερο αλλοι ισως μια νιφαδα... Τελικα?

http://www.youtube.com/watch?v=B2ihujDmgWc

Originally posted by MountExplorer
                          ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΕΔΩ... αφηστε κι ενα θεμα χωρις κοντρες
                          Ρε Γιώργο αφού και εσύ ο ίδιος συμμετέχεις σε αυτή την κόντρα που είναι αναπόφευκτη το ξέρουμε ποια αλλά όχι και τόσο άσχημη όταν δεν ξεφεύγει από τα καιρικά πλαίσια ας κρατήσουμε αυτό τουλάχιστον.

Comment

απλά λέω τι βλεπω στην περιοχη που τη ξέρω από μικρο παιδακι...και το δεκεμβριο του 91 και το γεναρη του 2006 εφτανε τα 2 μετρα το χιονι μεσα στο χωριο..το 2002 ειχε 1,5 μετρο τουλαχιστον,το 2008 1 μετρο, όπως και πολλές αλλες΄φορες...και ναι ήταν 2 μετρα το χιονι το ειχα δει με τα ματια μου..στις αυλες των σπιτιων εκαναν τουνελ οι ανθρωποι για να βγουν εξω...στη βορεια ελλαδα εχω παρατηρησει οτι εχει πιο στρωτες" χιονοπτωσεις χωρις πολυ μεγαλες ακροτητες όπως στα προσηνεμα...ας πουμε θυμαμαι στο νευροκοπι το 2001 που ειχε 1 μετρο χιονι και οι κατοικοι ελεγαν οτι σπανια συμβαινει αυτο..."

Comment

Πάντως θα συμφωνήσω με τον Γιάννη, το χθεσινό δεν ήταν κάτι σπάνιο, τις περισσότερες φορές το πρώτο χιόνι πέφτει τέλη Νοέμβρη, όχι οτι δεν έχει πέσει και αρχές και μάλιστα κατά πολύ περισσότερο απο αυτό. Ήταν απλά μια έκπληξη!
                              Κλειστόν

Comment

Originally posted by ΓΙΑΝΝΗΣ
                                Originally posted by Valea mare
                                Τελειες οι φωτο...

Ρε γειτονα εγω ανηκω στο Διονυσο και ειμαι στα 515 μετρα και εχει και ψηλοτερα απο μενα. Τα τελευταια σπιτια της Σεμελης (κωσταντινουπολεως) ειναι στα 600 μετρα. Τα σπιτια που βρισκονται πανω στο φρυδι στο Διονυσοβουνι ειναι στα 560-570 μετρα. Η διασταυρωση που ειναι τα σχολεια ειναι στα 470 μετρα και η πλατεια που ειναι η παιδικη χαρα και η εκκλησια στα 505 μετρα. Η Ροδοπολη γενικα ειναι χαμηλοτερα απο εμας με μεγιστο υψομετρο κοντα στον Αγ Γιαννη στη Γαληνη στα 450 μετρα
                                το ξερω οτι ανηκουν ολα αυτα στο διονυσο.
                                το κεντρο του διονυσου και γενικα ο διονυσος που δεν ειναι στην πλαγια επανω ειναι 460μετρα με το gps.
                                o σταθμος ειναι στην ροδοπολη ομως,αλλωστε το γραφει,
                                ----------------------------------------------------------και ενω αλλοι καθε χρονο απλα περιμενουν στηβ να χιονισει και αυτην την χρονια στην πορτα τους καποιοι αλλοι βλέπουν την τριχα τριχαραααα,καποιοι αλλοι 23/11 νομιζουν οτι ειναι πολυ νωρις αλλα οταν χιονησε στην αττικαρα 3 νοεμριου σε 0 υψομετρο τα μηδενιζαν ολα...καποιοι αλλοι καταπινουν καθε χρονο τοσαα χλμ για να δουν 1 εκατοστα και να το πολλαπλασιασουν επι 3.........και την ιδια ωρα ο χιονοπατερας χορτιατης κραταει το χιονι!!επειδη πανω στην πικρα τους μερικοι καθε χρονο δεν ξερουν τι να πουν..και ισχυριζονται ποσο κραταει χιονι,,ειδαμε ολοι σημερα το χοργιατη να μην κραταει παρα μεχρι να τον δει ο ηλιος τα 2εκατοστα του.
                                επισις μετα το χιονι στην αττικη οταν εδω ειχε 60χιλιοσταρες περισυ κανατε μαθηματικες εξισωσεις δεχομενοι οτι ειναι ολααα τα χιλιοστα αυταααα και αρα ε δεν εγινε της ποπης!!!τοτε δεν ειχε γεμησει το βροχομετρο και μαλλον γεμισε τωρα με το 0.8μμ..
                                τωρα που το χιονι που επεσε ουτε το 1/4 απο το βροχομετρο του ντειβις δεν γεμισε κ που οταν ελιωσε πολυ γρηγορα μετρησε 0.8χιλιοστα οσα εδωσαν ολοι σχεδον οι σταθμοι εκει,,προσπαθειτε να πολλαπλασιασετε την σχεση μμ με εκατοστο!
                                αν αλα αυτα δεν ειναι για γελια τοτε τι ειναι??
                                και αλιμονο οταν θα ριξει 5 πραγματικα εκατοστα ποσα θα βλεπετε?
                                και κατι ακομη το χιονι δεν μετριετε στα αυτοκινητα!!ελεος!!!!!
                                για αυτο θα πρεπει μερικοι να μασατε κ να μην μιλατε!γιατι οσα περισυ με χαρακτηριστικη ευκολια μηδενισατε φετος τα πανυγιριζετε!!!η ο αλλος που ολοοοο το χρονο φωναζε εμενααα μου αρεσουν οι καταιγιδες!!σιγα το χιονι στην αθηνα που ριχνει κ δεν το κραταει...και τωρα πηρε τα βουνα για να δει χιονονοφαδες χα χα χα..ρε μη μιλασσσσ'
                                να υπενθυμισω οτι περισυ πριν το ιστορικο χιονι ειχε ριξει 5 τετοια χιονακια εδω!!!τα 4 την εβομαδα πριν το μεγαλο χιονι!!!καθε μερα εβαζε τοσο και το ελιωνε αμεσως!φωτο υπαρχουν!θυμηθειτε τι λεγατε!!!!ποσες φορες βαζατε το γουαντλευ να σας βγαζει φωτο τις 5 νιφαδες..και τελικα τις εβγαζε!!τωρα μονο στην θεσσαλονικη μερικοι βεβαια δεν μπορουν ποτε να τις φωτογραφισουν ειναι αλλη ιστορια!!
                                και ξαναλεω κ εγω θα ηθελα να το ειχα αυτο το χιονι,δεν το μηδενιζω οπως κανατε εσεις τοσα χρονια(και βεβαια χιονι στο κεντρο δεν επεσε)

Ωχχ ρε ΓΙΑΝΝΗ δε βαρέθηκες ακόμα??σαν μικρό παιδάκι ρε συ...
                                Η Θεσσαλονίκη την προηγούμενη δεκαετία για να μην πω 30ετία και όχι μόνο σε έχωνε κανονικά...τι να μου πεις τώρα...κι εγώ αν νοίκιαζα σπίτι στα 500 μέτρα δε θα έτρεχα αλλού..θα το έβλεπα στην πόρτα μου τα δύο τελευταία χρόνια γιατί τις υπόλοιπες χρονιές το βλέπω στην πόρτα μου και μάλιστα σχετικά συχνά στα 95 μέτρα υψόμετρο..το έχω ξαναπει...κάθε χρόνο το θερούσα βέβαιο ότι θα χιονήσει και γι'αυτο το 2006 έμεινα άναβδος από αυτό που έζησα...κάτι που την δεκαετία του 90 στην Αθήνα φάνταζε όνειρο εδώ ήταν σύνηθες φαινόμενο...δεν το βγάζω από το μυαλό μου...υπάρχουν στοιχεία...και τεσπα μην επαναλαμβάνεσαι γιατί η πλάκα γίνεται μία φορά και γενικά αυτό το πράγμα κουράζει..άποψή σου και αποψή μας...ασε μας να χαιρόμαστε με τις ψείρες" μας..εμάς δε μας χαλάνε οι ανά συχνά έτη σχεδόν καθημερινές "ψωρο"χιονοπτώσεις για κάποια διαστήματα του χειμώνα...
                                "
                                www.northmeteo.gr Μη αυτοματοποιημένες προγνώσεις για περιοχές της Ελλάδας

Comment

Working...
                                X