Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΚΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by erythreabeach
    Originally posted by DENNISLA

Γιωργο εντελως φιλικα να ρωτησω κατι: δεν ειναι περιττο το θεμα που ανοιξες ? δεν ειναι το ιδιο με το θεμα <<πρωτη εκτιμηση>>??? Για εμενα ειναι,οποτε μην κατακρινουμε συνεχεια τους αλλους αν εμεις οι Mods δεν τα τηρουμε.Αυτο ηθελα να επισημανω και να πω παντα σε φιλικο κλιμα.
    Δεν συνηθίζω να κάνω αναλυτικές εκτιμίσεις το κάνω πολύ σπάνια και μάλιστα συνήθως τις γράφω ως απαντήσεις σε άλλα θέματα.Γι αυτό και μόνο τον λόγο νομίζω ότι δικαιούμαι" να έχω ένα τέτοιο θέμα.Επίσης έχω σκοπό αργότερα να γράψω κάτι παραπάνω για το θέμα.Δεν μπορούν άλλωστε όλες οι εκτιμίσεις να συσορεύονται σε ένα θέμα κυρίως όταν το γεγονός των επομένων ημερών είναι αυτό.Πρέπει να υα συνυπολογίζουμε όλα και εγώ συ΄νήθως αυτό κα΄νω στις διαχειρήσεις μου.Τότε και εχτές όλα τα φωτορεπορτάζ έπρεπε να συμπεριληφθούν σε ένα θέμα,αλλά το γεγονός ήταν αυτό εχτές ας κρατήσουμε κάποια π[ράγματα αυθόρμιτα και αυθεντικά.

Φωκίωνα δεν έχω κανένα ζόρι με την Θεσσαλονίκη και μακάρι ηλικρινά το λέω να χιονίσει και με χιονόστρωση μάλιστα.Αυτή είναι η προσωπική εικόνα που έχω και μάλιστα αρκετές ώρες πριν την μεταβολή.Δεν λέει λοιπόν κάτι αυτό.

Ενταξει οπως θελετε αλλα μετα μην παραπονιεστε που ο καθενας ανοιγει τοπικ με το ιδιο θεμα και εχει γεμισει η ενοτητα καιρος και χανομαστε και δεν ξερουμε τι να διαβασουμε .Εσει οι ιδιοι (mods) ειχατε πει-παρακαλεσει να μην ανοιγουμε πολλα τοπικ με το ιδιο θεμα αλλα ενα και να τα συγκεντρωνουμε εκει αλλα αυτο δεν το βλεπω......"
    sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

Comment

Να πω και κάτι άλλο ότι την Θεσσαλονίκη την αναφέρω μια και είναι θέλουμε δεν θέλουμε το επίκεντρο της Β.Ελλάδος μια και τα περισσότερα μέλη είναι από εκεί.Είναι ένα βαρόμετρο όπως και η Αθήνα αντίστοιχα.Αν αλλάξει κάτι στα δεδομένα πρώτος θα βγω να το πω και είναι ευνοικό για την πόλη.

Comment

γιωργο θα ερθεις και συ στον καφε>????? να ξερω αν θα μου φερεις μπομπονιερα........ [i]"

Comment

Γιώργο όντως υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με εκείνη την μέρα που απ'όσο θυμάμαι πρόλαβε και έδωσε ελάχιστες νιφάδες στην πόλη και χιονόστρωση απο τα 200-300 μέτρα.

Οστώσο εντοπίζω μερικές αρκετά σημαντικές διαφορές με την συγκεκριμένη κακοκαιρία (σύμφωνα πάντα με τα μοντέλα GFS, UKMO ώς τώρα):

1) Έχει προηγηθεί ήδη ψυχρή εισβολή απο το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου, σε αντίθεση με το 2005 οπού οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες και το χαμηλό είχε ήδη απομακρυνθεί όταν έφτασε η κατάλληλη θερμοκρασία.

Να σημειώσω οτι εκείνη την ημέρα έπεσε αξιόλογος υετός, όμως η θερμοκρασία δεν ''πρόλαβε'' τον υετό δυστυχώς.

2)Το χαμηλό τώρα έχει πολύ πιο αργή κίνηση όπως και ο αεροχείμμαρος, σε αντίθεση με το 2005 οπού γρηγορότατα απομακρυνθήκαμε απο την κοιλάδα του αεροχειμμάρου.

Αφαλώς αυτά δε σημαίνουν οτι θα είμαστε τυχεροί αυτή την φορά, ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά.Edited by: snowearth
          Κλειστόν

Comment

Originally posted by meteofok
            Βρε Ντενίς,γιατί πρεπει μονίμως να ψάχνουμε προβληματα και φαντασματα??? Ανοιγεις τζαμπα ενα θέμα ακυρο κατ εμε! Σε ενοχλέι τόσο πολύ να υπαρχουν εκτιμήσεις? Υποθετω το προβλημα σου είναι στο ενα κλικ του Mouse που θα κανεις επιπλέον,σοβαρότερο λόγο δεν μπορώ να βρώ.Ναι,είσαι λάθος.

οχι δεν ειμαι λαθος μετεοφλοκ γιατι οταν γινοντε συζητησεις και αποφασιζουμε να κανουμε καποια πραγματα θελω πρωτα απο αυτους που διαχειριζοντε το Site να τα τηρουν και να δειχνουν το παραδειγμα στους αλλους ωστε να μην εχουμε συνεχεια το ιδιο προβλημα.

Δεν εχω κανενα προβλημα να κανα οχι ενα κλικ αλλα ουτε κ 100, ουτε και χαζος ειμαι να μην βρισκω αυτο που θελω αλλα με ενοχλησε οταν κανουμε παρατηρησεις σε αλλους και δεν το τηρουμε εμεις οι ιδιοι.

Δεν εχω κατι προσωπικο με τον Γιωργο ουτε τον γνωριζω και αυτα τα λεω παντα σε φιλικο κλιμα και δεν θελω να τον θιξω. ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΕΛΗΞΕ.
            sigpic

ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!!!!!!

Comment

Μάλλον ναι Κέλλυ θα έρθω θέλω να παραγγείλω και μια γαλοπούλα από τον τσομπάνη για τα Χριστούγεννα αφού έμαθα ότι έχει επεκτείνει το μαντρί!!!

Comment

Γιώργο δές το ποστ!!
                Κλειστόν

Comment

Originally posted by snowearth
                  Γιώργο όντως υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με εκείνη την μέρα που απ'όσο θυμάμαι πρόλαβε και έδωσε ελάχιστες νιφάδες στην πόλη και χιονόστρωση απο τα 200-300 μέτρα.

Οστώσο εντοπίζω μερικές αρκετά σημαντικές διαφορές με την συγκεκριμένη κακοκαιρία (σύμφωνα πάντα με τα μοντέλα GFS, UKMO ώς τώρα):

1) Έχει προηγηθεί ήδη ψυχρή εισβολή απο το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου, σε αντίθεση με το 2005 οπού οι θερμοκρασίες ήταν υψηλότερες και το χαμηλό είχε ήδη απομακρυνθεί όταν έφτασε η κατάλληλη θερμοκρασία.

Να σημειώσω οτι εκείνη την ημέρα έπεσε αξιόλογος υετός, όμως η θερμοκρασία δεν ''πρόλαβε'' τον υετό δυστυχώς.

2)Το χαμηλό τώρα έχει πολύ πιο αργή κίνηση όπως και ο αεροχείμμαρος, σε αντίθεση με το 2005 οπού γρηγορότατα απομακρυνθήκαμε απο την κοιλάδα του αεροχειμμάρου.

Αφαλώς αυτά δε σημαίνουν οτι θα είμαστε τυχεροί αυτή την φορά, ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά.
                  Κώστα αναφέρεσαι όμως συγκεκριμένα στην εικόνα του τελευταίου ραν που δεν θα είναι και η πραγματική εικόνα.Η ταχύτητα του χαμηλού εξαρτάται από την θέση του.
                  Η μεγάλη ταχύτητα του αεροχειμάρου δεν επιτρέπει μεγάλες διάρκειες αλλά και συμπαγή καιρό.
                  Και φυσικά θα υπάρχουν και άλλες διαφορές που θα τις δούμε στην πορεία.

Comment

Παντως κατι μου λεει...πως ο ΝΔ θα την κανει την ζημια του στην ανατολικη Στερεα και στην Ευβοια. Λιγες βροχες, με χαρακτηριστικα μπορας...και σαρωσει του ψυχρου μετωπου με ΒΔ ισχυροτατους ανεμους στο τελειωμα... μεχρι και 18-20c περιμενουμε για Παρασκευη μεσημερι...
                    Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Ναί έτσι είναι γι'αυτό και έγραψα οτι αναφέρομαι στα τωρινά δεδομένα.
                      Κλειστόν

Comment

δικη μου εκτιμηση χωρις πολλα πολλα θα δουμε πολυ λιγοτερα απο οσα μας εταξαν τα μοντελα και οι προβλεψεις!
                        μακαρι να βγω λαθος αλλα πιστευω οτι ετσι θα γινει τουλαιστον για του πιο νοτιους.οι βορειοι ισως πανε λιγο καλυτερα!
                        αυτα!!! [i]"
                        Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
                        Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
                        Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

δεν παειραζει η καλματα εχει 140 χιλιοστα για το μηνα.τα 200 θα τα πιασουμε για πλακα.ο ταυγετος 100.εκει που ειναι ο σταθμος γιατι οι αλλες περιοχες θα τα εχουν πιασει σιγουρα τα 200 απο τωρα
                          σας ποναει αλλα ο ταυγετος μετραει και τις περισσοτερες χιονουρες απο πελλοπονησο θα εχει.ταυγετοσ και καλαματιανος love for ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comment

Originally posted by erythreabeach
                            Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον καιρό του Σαββατοκύριακου ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να αποτελέσει την μεγάλη χιονοκακοκαιρία τόσο σε διάρκεια όσο και σε ένταση.Στην καλύτερη των περιπτώσεων κάποιες πεδινές περιοχές θα δουν ασθενή χιονόπτωση και μάλιστα για λίγες ώρες την Κυριακή το πρωί.Ίσος μεμονομένες περιοχές της Μακεδονίας (πεδινά πάντα) να δουν κατά μικρά διαστήματα και μέτριας έντασης χιονόπτωση αλλά πολύ πολύ πρόσκαιρα.Η ορογραφία θα παίξει σημαντικό ρόλο μια και δεν πρόκειται για μία κάθετη βίαιη ψυχρή εισβολή.Θεωρώ ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έστω και για πρόσκαιρα δεν θα προλάβει να δει κάτι παραπάνω από χιονόνερο σε αντίθεση με άλλες γειτωνικές περιοχές και πόλεις.Ας φέρουν στο μυαλό του οι φίλοι από την Μακεδονία κυρίως, την 18η Δεκεμβρίου του 2005 μια και μιλάμε για ένα παρόμοιο αν όχι ίδιο σκηνικό που θα έχει ελάχιστες διαφορές στην τελική του έκβαση.Θεωρώ ότι αυτό το σενάριο είναι και το ποιο αισιόδοξο μια και δεν αποκλείεται η μεταβολή να καταλήξει και σε ξηρότερη τελικά.
                            πλεον ενισχυθηκε κ η δικη σου αποψη.
                            επειδη ακολουθει δευτερη διαταραχη επηρεαζεται η κατασταση στα 500μβ.ετσι την στιγμη που το μεγιστο κρυο θα επικρατει στα 850μβ στα 500μβ η κατασταση θα ειναι διαφορετικη με μολις -22.και την στιγμη που στα 850μβ θα ανεβει δραματικα τοτε θα πεσει στα 500μβ στο -30!!!
                            ολα αυτα βεβαια συμφωνα με το 12αρη,που οπως ειχα πει πριν μερες ειναι το καθοριστικο.
                            περιθωρια για αλλαγες κ βεβαια υπαρχουν,κατι μου λεει οτι δεν θα ειναι θετικα τα πραγματα.παμε σε καιρο δυτικης μακεδονιας.
                            το ουκμο και το gem τα αλλαξαν ολαEdited by: ΓΙΑΝΝΗΣ
                            καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

[i]
                              Edited by: ΓΙΑΝΝΗΣ "
                              καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/

Comment

Πάντως το gfs δίνει ατελείωτο υετό στην Ελλάδα μέχρι τις 30 Νοέμβρη... Και ειδικά η Ηπειρος δε βγαίνει καθόλου από τα χρώματα μέχρι τώρα εκτος από λίγες ώρες τη Δευτέρα... Τελικά θα βρέξει καλά αλλά δε θα τις ευχαριστηθούμε γιατί περιμένουμε χιόνια, κι αν δε χιονίσει σε πολλές περιοχές θα απογοητευτούμε παρά τα νερά....... μας συμφέρει όλους να μετράμε σε χιλιοστά και όχι σε εκατοστά, έτσι θα αποζημειωθούμε όλοι
                                Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ

Comment

Working...
                                X