Announcement

Collapse
No announcement yet.

Χιονίζει Παρνασσό!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Φίλε Τέρρυ, η όποια αμφισβήτηση έγινε στο βαθμό που κι εσύ δεν τεκμηριώνεις και έτσι δεν μπορεί κανείς να σιγουρευτεί με την αναφορά σου. Είμαι σίγουρος πως όλοι, με εμένα πρώτο και καλύτερο, θέλουμε να χιόνισε και να έριξε αρκετά cm. Όμως επειδή αυτό το φόρουμ, εκτός από το να μας δίνει τροφή συζήτησης, προσφέρει και ενημέρωση σε 3ους, μπίκε το ερωτηματικό μιας και κανείς (ούτε κι εσύ) δεν είναι σίγουρος γιατί οι αναφορές ήταν κατά βάση υποθετικές. Εάν ανέφερες κάποιον που είδε με τα μάτια του χιόνι, τότε το ερωτηματικό δεν θα είχε καμμία θέση. Η αναφορά είναι αναφορά. Αλλά το συμπέρασμα πως επειδή στα 1800 βρέχει πρέπει να χιονίζει πιο πάνω, δεν είναι αναφορά.

Πολύ φιλικά
    Μάκης
    Over and out.

Comment

δεν διαφωνω μακη αλλα να κατσω να πω τι τωρα?ποσες φορες εχει γινει αυτο απο αλλα μελη π εμπαινα να δω χινιζει απο εδω κ απο εκει ελεγαν με βαση τις υποθεσεις τους!μην τρελαθουμε κιολας αυτο γινετε συστηματικοτατα!εγω οντως επεσα σε μια λουμπα με 2 καμερες οφφ σταθμους αλλα νταλον οφφ κ αυτοι!κ γενικα μια δυσκολη κατασταση,επισης λες αναφερετε σε τριτους μα εγω μιλησα για τον παρνασσο κ το εθεσα εξ αρχης ετσι χιονιζει στο βουνοουτε υψομετρα ειπα ουτε τιποτα,ουτε κρινοταν απο μενα αν θα ανοιξει το χκ ουτε για cm π λες μιλησα ουτε τιποτα! εν συνεχεια συνεχιζεις να πιστευεις πως γενικα στο βουνο δεν χιονισε ομως ηταν κλασσικος χιονιας!κ δεν ειναι υποθεσεις σε πληροφορω ειναι απλα μαθηματικα οτι στο βουνο σημερα κ γενικα σε υψομετρα ανω των 1900μ οτι επεφτε ηταν με την μορφη !αν εσυ αυτο το λες υποθεση τοτε τι να πω???βαδιζουμε ολοι εδω μεσα σε παραλληλα μηκη,η μηπως κατι αλλο ειναι αυτο π μας-σας ωθει στην παραξενια αυτη???

τελος για να αποκτηοσυμε κ καποιες γνσεις απο το ολο θεμα οταν η αραχωβα π λες εχει 8-9 βαθμους κ το λιβαδι 5 τοτε δεν χιονιζει φιλε μακη στον παρνασσο τοτε χιονιζει τρελα κ στρωνει τουφες στο χ-κ κ απο εκει εχει βγει αυτο π λες!κατα τα αλλα μεχρι κ 12 να εχει η αραχωβα η 13 πιστευω χιονι ανω τον 2100 πεφτει!ειτε το θελουμε ειτε οχι!

ειναι απλα μαθηματικα επαναλαμβανω οχι υποθεσεις!λαμβανοντας ομως κριτηριο κ την θερμοβαθμιδα οχι ετσι στο φλου σαν καποιουςEdited by: terry
      :weather_14:Με χιονοεκτιμηση,

θoδωρης :cool:

Comment

Καταρχας,η θεωρια της θερμοβαθμιδας καθυψος δεν ισχυει παντα φιλε Τερρυ,ειναι λαθος να το χρησημοποιουμε τυφλοσυρτη '' Α,στο Πανοραμα εχει 5C αρα στο Χορτιατη το ριχνει τωρα,μη σου πω το εχει στρωσει κιολας'' Αναφερομαι σε ενα πολυ πολυ μικροτερης κλιμακας βουνο,αλλα οι κανονες ειναι οι ιδιοι.Καμποσες φορες εχω ξεκινησει απο το σπιτι μου (11C) στα 50m, να ανεβω Χορτιατη με την ελπιδα οτι χιονιζει,φτανω Πανοραμα με +5C στα 300 ,μπαινω στο χωριο του Χορτιατη στα 570 με +3C και βροχη,και φτανωκαταφυγειο 950m με +1C και χιονονερο βαρύ,λογω της υγρασιας που ειναι στο 97% ....
        Πολλες φορες,η θερμοβαθμιδα δεν ειναι αυτη που φανταζομαστε,η ακομα ποιο πολλες φορες,η υγρασια χαλαει πολυ την συνταγη.Σε ενα βουνο,ειδικα μιας κλιμακας οπως ο Παρνασος,μπορει να υπαρξουν χιλιοι λογοι για να μη χιονισει,αλλα και αλλοι τοσοι ωστε να το ριξει σε μερες ανυποπτες.
        Γι αυτο τον λογο καλο θα ειναι να μην δινουμε αναφορες που προκυπτουν μονο απο μια λογικη ακολουθια σκεψεων.Φιλικα παντα.
        http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Originally posted by meteofok
          Καταρχας,η θεωρια της θερμοβαθμιδας καθυψος δεν ισχυει παντα φιλε Τερρυ,ειναι λαθος να το χρησημοποιουμε τυφλοσυρτη '' Α,στο Πανοραμα εχει 5C αρα στο Χορτιατη το ριχνει τωρα,μη σου πω το εχει στρωσει κιολας''   Αναφερομαι σε ενα πολυ πολυ μικροτερης κλιμακας βουνο,αλλα οι κανονες ειναι οι ιδιοι.Καμποσες φορες εχω ξεκινησει απο το σπιτι μου (11C) στα 50m, να ανεβω Χορτιατη με την ελπιδα οτι χιονιζει,φτανω Πανοραμα με +5C στα 300 ,μπαινω στο χωριο του Χορτιατη στα 570 με +3C και βροχη,και φτανωκαταφυγειο 950m με +1C και χιονονερο βαρύ,λογω της υγρασιας που ειναι στο 97% ....  Πολλες φορες,η θερμοβαθμιδα δεν ειναι αυτη που φανταζομαστε,η ακομα ποιο πολλες φορες,η υγρασια χαλαει πολυ την συνταγη.Σε ενα βουνο,ειδικα μιας κλιμακας οπως ο Παρνασος,μπορει να υπαρξουν χιλιοι λογοι για να μη χιονισει,αλλα και αλλοι τοσοι ωστε να το ριξει σε μερες ανυποπτες.Γι αυτο τον λογο καλο θα ειναι να μην δινουμε αναφορες που προκυπτουν μονο απο μια λογικη ακολουθια σκεψεων.Φιλικα παντα. 
          Συμφωνω,εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες.
          Για παραδειγμα παλιοτερα οταν ο καιρος ηταν χιονιας
          για τα ημιορεινα της Αττικης ,πηγαιναμε με φιλους
          στην Πεντελη (στα παρκινγκ) για να δουμε χιονι.
          Εχει τυχει να ξεκιναμε απο Γαλατσι με 6βαθμους και μετα την
          Π.Πεντελη να ριχνει τουφες με 1 βαθμο.
          Εχει ομως τυχει και το εξης ,να ξεκιναμε με 5 βαθμους απο Γαλατσι
          και στο ιδιο σημειο στην Πεντελη να εχει 4 και το απολυτο ξενερωμα [i]"

Comment

Originally posted by terry

δεν διαφωνω μακη αλλα να κατσω να πω τι τωρα?ποσες φορες εχει γινει αυτο απο αλλα μελη π εμπαινα να δω χινιζει απο εδω κ απο εκει ελεγαν με βαση τις υποθεσεις τους!μην τρελαθουμε κιολας αυτο γινετε συστηματικοτατα!εγω οντως επεσα σε μια λουμπα με 2 καμερες οφφ σταθμους αλλα νταλον οφφ κ αυτοι!κ γενικα μια δυσκολη κατασταση,επισης λες αναφερετε σε τριτους μα εγω μιλησα για τον παρνασσο κ το εθεσα εξ αρχης ετσι χιονιζει στο βουνοουτε υψομετρα ειπα ουτε τιποτα,ουτε κρινοταν απο μενα αν θα ανοιξει το χκ ουτε για cm π λες μιλησα ουτε τιποτα! εν συνεχεια συνεχιζεις να πιστευεις πως γενικα στο βουνο δεν χιονισε ομως ηταν κλασσικος χιονιας!κ δεν ειναι υποθεσεις σε πληροφορω ειναι απλα μαθηματικα οτι στο βουνο σημερα κ γενικα σε υψομετρα ανω των 1900μ οτι επεφτε ηταν με την μορφη !αν εσυ αυτο το λες υποθεση τοτε τι να πω???βαδιζουμε ολοι εδω μεσα σε παραλληλα μηκη,η μηπως κατι αλλο ειναι αυτο π μας-σας ωθει στην παραξενια αυτη???

τελος για να αποκτηοσυμε κ καποιες γνσεις απο το ολο θεμα οταν η αραχωβα π λες εχει 8-9 βαθμους κ το λιβαδι 5 τοτε δεν χιονιζει φιλε μακη στον παρνασσο τοτε χιονιζει τρελα κ στρωνει τουφες στο χ-κ κ απο εκει εχει βγει αυτο π λες!κατα τα αλλα μεχρι κ 12 να εχει η αραχωβα η 13 πιστευω χιονι ανω τον 2100 πεφτει!ειτε το θελουμε ειτε οχι!

ειναι απλα μαθηματικα επαναλαμβανω οχι υποθεσεις!λαμβανοντας ομως κριτηριο κ την θερμοβαθμιδα οχι ετσι στο φλου σαν καποιους

Ποτε μα ποτε δεν θυμαμαι να χιονισε στα 2100 του Παρνασσου με 12-13 βαθμους στην αραχωβα.μην λεμε οτι θελουμε!τερρυ απο οτι καταλαβα παρεξηγηθηκες με αυτο που ειπα σε οτι αφορα τις αναφορες αλλα θα επιμενω οτι αν δεν το δουμε η ακουσουμε απο καποια καλη πηγη δεν μπορουμε να το θεωρουμε δεδομενο.πολλα παιζουν ρολο στο βουνο(ανεμοι υετος κ.α).με βοριαδες να βρεχει αραχωβα και να χιονιζει αμφικλεια(σπανιο μεν αλλα εχει γινει)και με βοορειοδυτικους να ριχνει παπαδες αραχωβα και η τιθορεα να εχει ηλιο με 13 βαθμους.σπανιο και αυτο.ειναι πολλα.η θερμοβαθμιδα ειναι μια ενδειξη.εχουμε φαει με σκιφαν κατι ηττες λεγοντας σιγουρα χιονιζει πανω και πηγαιναμε στο βουνο και βροοοοχαα!!2,5 βαθμοι διαφορα μονο απο αραχωβα.δεν λεω ειναι πολυ σπανιο αυτο.σιγουρα συνηθως οταν βλεπουμε θερμοκρασιες υπολογιζουμε α ενταξει πρεπει να ριχνει χιονακι στο βουνο κα λεμει αν κατεβει λιγο η θερμ θα το κατεβασει χαμηλοτερα.

δεν ξερω ποια η σχεση σου με παρνασσο(καταγωγη η λατρης της περιοχης) αλλα απο οτι εχω καταλαβει σε παιρνει λιγο το συναισθημα και ξεφευγεις απο ενθουσιασμο.

ολα αυτα φιλικα ετσι![i]"
            penteli.meteo.gr/stations/arahova/
            penteli.meteo.gr/stations/maroussi/

Comment

καλημερα νικο!αυτο π θελω να πω κατα πρωτον ειναι ποιος απο εσας εχει ξεκινησει με 12 βαθμους πχ απο την αραχωβα να παει στα 2100 η στα 2200 μ..νομιζεις οτι το ειπα ετσι τυχαια εγω αυτο?περυσι ειχε τυχει μια κακοκαιρια με 12 βαθμους αραχωβα κ εβλεπα τουφες ολοκληρες π επεφταν στην καμερα του περικλη,....επισης με 8-9 αραχωβα χιονιζει χιονοδρομικο 1950 πολυ καλα!απο την περιοχη δεν ειμαι! αλλα οσο καιρο ασχολουμαι κ επισκεπτομαι εκει εχω δει διαφορα τρελα κ παρανοικα!δεν διαφωνω οτι το βουνο πολλες φορες κανει οτι θελει εχει τους δικους του νομους αλλα εγω στο θεμα γενικα δεν μιλησα για μια οποιαδηποτε κακοκαιρια εβαλα στοιχεια απο θερμοκτασιες οποιες ειχαμε την δυνατοτητα πιο κατω απο τα 1300 του βουνου π εδειχναν οτι η θερμοβαθμιδα ειναι αρκετα καλη!επισης με υπολογισμους π εκανα λαμβανοντας υποψιν μου ολες τις παραμετρους το βραδυ σαβαττου ξημερωματα κυριακης η ελαχιστη τ σε υψομετρο 2052μ ηταν περιπου 0,3βαθμοι!αυτο σημαινει χιονι κ 100%υγρασια να εχουμε....

επισης σε στα παραπανω π λενε τα παιδια εχω να πω οτι περιμενω τον σταθμο του παρνασσου να με επιβεβαιωσει η να με αποριψει αναλογα!επισης δεν μιλαω τυχαια εχω βαλει κατω ολες τις παραμετρους οπως προειπα με χαρτι κ μολυβι απο ραδιοβολησεις κ χαρτες!επισης ενα βουνο πρεπει να ξερετε παντα σχεδον εχει υγρασια στο 100%...αρα μιλαμε οταν χιονισει παντα για θερμοκρασιες παγοποιησης κ σε ποιο υψομετρο παρατηρειται αυτο!στην συγκεκριμενη κακοκαιρια ξεραμε οτι γενικα ηταν καλα τα πραγματα απο θερμοκρασιες καθ υψος αλλα οπως ειδαμε κ ο υετος μας τιμησε!τι να πω μακαρι νε ειμαι εγω λαθος αλλα ετσι τα βλεπω τα πραγματα

Comment

egw pisteuw oti o stathmos sta 2250m tha eixe 1c.
                otan ksanampei se leitourgia tha mathoume!
                ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ) ΦΩΚΙΔΑΣ

http://users.otenet.gr/~occc8t/meteocam/

http://www.meteocam.gr/AgorianiVillage

http://www.weatherlink.com/user/agoriani870m
                ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΧΙΟΝΑΚΙ!!!
                :weather_17:

Comment

Και 0 παιζει να ειχε.εγω δεν ειπα κατι αντιθετο.δεν μιλησα προχτες για θερμ.μιλησα για λιγο υετο.θεωρητικα προχτες στα ψηλα του παρνασσου μπορουσε να εριχνε κανονικο χιονακι με αυτην την θερμ.το θεμα ειναι οτι δεν το ειδαμε.τεσπα αυτο παει περασε.παμε για αλλα.
                  penteli.meteo.gr/stations/arahova/
                  penteli.meteo.gr/stations/maroussi/

Comment

Originally posted by nickdalas
                    Και 0 παιζει να ειχε.εγω δεν ειπα κατι αντιθετο.δεν μιλησα προχτες για θερμ.μιλησα για λιγο υετο.θεωρητικα προχτες στα ψηλα του παρνασσου μπορουσε να εριχνε κανονικο χιονακι με αυτην την θερμ.το θεμα ειναι οτι δεν το ειδαμε.τεσπα αυτο παει περασε.παμε για αλλα.
                    ΚΑΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟ ΛΙΑΚΟΥΡΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΩΤΡΟΝΙ!!!

ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!![i]

ΘΑ ΚΣΕΡΟΥΜΕ ΣΧΕΔΟΝ,ΞΑΝΑΛΕΩ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!"

Comment

δεν πιστεβο να κσερουμε τα παντα μαιτα [i]Edited by: terry "

Comment

Κι όμως Τέρρυ, αμφισβήτησα ακριβώς γιατί γνωρίζω την περιοχή. Όπως έχω ξαναπεί έχω σπίτι εκεί από το 1993 και έχω περάσει και χειμώνες ολόκληρους (πριν πάω στρατό και πριν φύγω για σπουδές που το ... κ**βάραγα!...) οπότε το έχω κάνει άπειρες φορές από Σεπτέμβρη ως Ιούνιο αυτό που λες, να ανέβω πάνω να τσεκάρω τι κάνει. Και ξέρω καλά πως αντιδρά ο Παππούς σε κάθε καιρό. Επίσης αν πρόσεξες, αμφισβήτησα μεν την πιθανότητα τα χιονίζει, αλλά ΔΕΝ την απέκλεισα.

Όμως το θέμα ήταν άλλο: αν αυτό που είπες ήταν 'αναφορά' ή όχι. Κατά τη γνώμη μου, και τη γνώμη των άλλων φίλων δεν ήταν, καθώς δεν βασίστηκε σε μαρτυρία παρά μόνο σε υπολογισμό και υπόθεση.

Επίσης, όπως θα καταλαβαίνεις από τα γραφόμενά μου, φυσικά είμα Παρνασσολάτρης!!! Αυτό που πραγματικά θα ήθελα είναι να χιόνισε πάνω τούφες... Δεν έχω λοιπόν κανέναν μα κανέναν λόγο να αμφισβητίσω κάτι τέτοιο χωρίς λόγο ούτε για κανέναν 'άλλο' λόγο, κόντρας με άλλο βουνό κτλ.. Απλά ας είμαστε ψύχραιμοι και αντικειμενικοί.

ΦιλικάEdited by: zink_titanum
                        Over and out.

Comment

sto metaxi oles oi cameres ston parnasso einai ektos leitourgeias.
                          nickdallas ton septemvrio otan erikse thn paspala ston gerontovraxo poso eixate araxova?
                          ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ(ΑΓΟΡΙΑΝΗΣ) ΦΩΚΙΔΑΣ

http://users.otenet.gr/~occc8t/meteocam/

http://www.meteocam.gr/AgorianiVillage

http://www.weatherlink.com/user/agoriani870m
                          ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΙΑΝΗ ΧΙΟΝΑΚΙ!!!
                          :weather_17:

Comment

ΦΙΛΕ zink ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ?

Comment

Και ομως πρεπει να χιονιζε στον Παρνασσο...καθως οπως δειχνει ο σταθμος που λειτουργει και παλι...και υετος υπηρχε και αρνητικες θερμοκρασιες!!!

http://www.meteo.gr/stations/parnassos/NOAAMO.TXT

Μιλαμε για 11-12-13 του μηνα...
                              Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Χτες το βραδυ πηγα μια βολτα μεχρι το Λιβαδι.Βροχη απο το 85οχλμ.της εθνικης,κατακλυσμος στη Λειβαδια.Στην Αραχωβα ψιχαλιζε οπως και στο Λιβαδι.Περιπου στις 02:40 η βροχη εγινε πολυ δυνατη.Για την Τ δεν μπορω να σας πω αφου το αμαξι δεν εχει θερμομετρο.Σκεφτηκα να ανεβω προς το χ.κ. αλλα η γυναικα ηδη κοιμοταν και επαιζε" και ομιχλη οποτε γυρισα.Παντως με την αισθηση κρυου που ειχε στο Λιβαδι πιστευω οτι οι κορυφες πρεπει να ασπρισαν εστω και λιγο. Edited by: strofimios "
                                Powder With Power!

http://www.youtube.com/watch?v=cfmNgQH2nm8&feature=related

Comment

Working...
                                X