Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΧΙΟΝΙΑΣ 2008-2009

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Ambient
    Εγω παντως στα τοσα χρονια ξερω οτι οποτε χιονιζει Γιαννενα
    ξεχνιεται εκει κ μεις απο ανατολικα κ και βορεια απλα ειμαστε θεατες
    Και ναί και όχι, αλλά κατά βάση έχεις δίκιο, οι υπόλοιποι μένουν με τους νοτιάδες. Αλλά όποτε χιονίζει Θεσσαλονίκη το πιθανότερο είναι οτι το ίδιο θα συμβαίνει και στα Γιάννενα, έστω και λίγο.
    Κλειστόν

Comment

Originally posted by Ambient
      Απο χρονια παρατηρησης παντως εχω να πω οτι κατα πασα
      πιθανοτητα σε οποιες περιοχες εμφανιζεται μεγαλυτερη
      ασταθεια το Σεπτεμβρη κ Οκτωβρη εκει θα κανει και καλο χειμωνα
      Μπορεί θεωρητικά επειδή η παράταση της θερμικής αστάθειας σημαίνει και πολλές ζέστες ώς τον Οκτώβρη που όμως συνήθως οδηγούν σε ριζική αλλαγή κυκλοφορίας τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη. Τρανταχτό παράδειγμα το 2001 και το 2005 νομίζω.
      Κλειστόν

Comment

Απο τους μεγαλύτερους χιονιάδες που έγιναν ταυτόχρονα σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη ήταν ο Φλεβάρης του 1991. Εδώ μια φωτο απο Θεσσαλονίκη τότε:

[i]"
        Κλειστόν

Comment

Εγώ ψήφισα φυσικά την πρώτη επιλογή εύχομαι πάντως να πιάσουν οι χιονιάδες όσο γίνεται μεγαλύτερες περιοχές!Πάντως οι χιονιάδες που πιάνουν Γιάννενα κατα 90% πιάνουν Θεσσαλονίκη στην πορεία.Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι περίεργοι Αθηναϊκοί χιονιάδες όπου δρα το snow-lake effect όταν είναι ισχυρό το μέτωπο,όπως ο περσινός!
          Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

Ψηφισα ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ... αν και η καταγωγη μου ειναι απο την Αρχαια Ολυμπια... εμεις πολυ σπανια βλεπουμε χιονια εκει... αλλα επειδη τα τελευταια 3-4 χρονια, που ειμουν Ελλαδα, βλεπαμε κρυο και χιονια κατω απο το υψος της Στερεας Ελλαδας... μαλλον το βλεπω να το πηγαινει ΒΟΡΕΙΑ ΧΩΡΑ φετος το 2008-2009. Χιονι να ειναι ομως... και ας πεσει οπου να ειναι... αλλιως θα καταντησουμε Dubai.
            Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

... If you snow me yours, Ill snow you mine :)

Comment

Λοιπόν για να μην παραπονιέστε , θα κάνει μια .., άντε δυο μέρες χιόνι στη βόρεια Ελλάδα και μια με δυο εβδομαδες χιονιά μέχρι το κύμα στη νότια [i] "

Comment

μαλλον για βορεια ελλαδα το βλεπω φετος.δε γινεται να χιονισει απο ακρη σε ακρη της ελλαδας μια χρονια?να το ευχαριστηθουμε ολοι?
                sigpic
                ΦΥΣΗ...ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΤΙΘΑΣΕΥΤΟ...

Comment

Φέτος όλα τα χιόνια πήγαιναν στην Τουρκία λες και είχαν βάλει μαγνήτη αλλά τώρα έχουμε ετοιμάσει ένα πιο ισχυρό χιονομαγνήτη εμείς [i] "

Comment

Originally posted by SNOWFLAKE 1.8
                    μαλλον για βορεια ελλαδα το βλεπω φετος.δε γινεται να χιονισει απο ακρη σε ακρη της ελλαδας μια χρονια?να το ευχαριστηθουμε ολοι?
                    Εγινε τη χειμερινη περιοδο 2001-2002.....Ηταν απολαυστική....Δε με πειραξε που χιονισε στην Αθηνα.....Λιιιγο μόνο [i]"

www.northmeteo.gr
                    Φιλυρο Θεσσαλονίκης - Οικισμός Γερακίνα 400μ.

Comment

[QUOTE=xionotrela]
                      Originally posted by SNOWFLAKE 1.8
                      Εγινε τη χειμερινη περιοδο 2001-2002.....Ηταν απολαυστική....Δε με πειραξε που χιονισε στην Αθηνα.....Λιιιγο μόνο [i] [/QUOTE

χααχχα,ας σε πειραξει και φετος λιγο..!!
                      "
                      sigpic
                      ΦΥΣΗ...ΙΧΝΗΛΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΤΙΘΑΣΕΥΤΟ...

Comment

SNOWFLAKE ΑΝΩ Κυψελη που ακριβως?

Eγω ειμαι λοφο Ελικωνα

Comment

θα ψηφισω και εγω αρκει να μου γινει μια διευκρινιση!
                          εαν εγω πιστευω οτι θα χιονισει περισοτερο στην τριπολη ας πουμε,τι πρεπει να ψηφισω?
                          νομιζω οτι δεν εχει τις σωστες επιλογες η δημοσκοπηση!
                          παντα φιλικα!Edited by: notis_tripoli
                          Αν ρωτήσεις κάτι θα φανείς μια φορά βλάκας... Αν δεν ρωτήσεις θα είσαι για πάντα...!!!
                          Αν δεν ξέρεις ναγαπάς....μάθε τουλάιστον να μην πληγώνεις!
                          Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έκανες...παρά για κάτι που δεν έκανες!

Comment

Προσήνεμα αφού απο αυτό τον καιρό επηρεάζεται συνήθως. ’ν εξαιρέσουμε βέβαια το 1997 άν θυμάμαι καλά?
                            Κλειστόν

Comment

Originally posted by notis_tripoli
                              θα ψηφισω και εγω αρκει να μου γινει μια διευκρινιση!
                              εαν εγω πιστευω οτι θα χιονισει περισοτερο στην τριπολη ας πουμε,τι πρεπει να ψηφισω?
                              νομιζω οτι δεν εχει τις σωστες επιλογες η δημοσκοπηση!
                              παντα φιλικα!

Ορεινα ημιορεινα εγω θα ελεγα.

Νοτια Ελλαδα δεν εβαλα για ευννοειτους λογους

Δεν ειναι δυνατον να χιονιζει Καλαματα και κατω ας πουμε

Comment

Βασικά βλέπω επανάληψη της μούφας για τρίτη φορά-το κακό θα τριτώσει φέτος..για το σύνολο της χώρας..και έτσι ποιο πιθανός είναι ένας μονοήμερος χιονιάς προσηνέμων(1000 τετραγωνικών μέτρων...[i])..όπως πέρσι..και όλη η άλλη χώρα στην απέξω..με το πολύ πολύ λίγα χιόνια στα ορεινά μόνο...

Τώρα για να κάνει χιονιά και καιρό βορείου ελλάδος θα πρέπει πρώτα να αλλάξει ολόκληρη η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα και να μας έρθουν αρκετά συστηματα οργανομένα από τα δυτικά νοτιοδυτικά(με τον κατάλληλο συνδιασμό φυσικά με ψύχος)..κάτι που τα δύο τελευταία χρόνια ξεχάσαμε πως είναι....

άρα ποιο πιθανόν είναι αυτό που είπα στην αρχή..τώρα αν κάνει φυσιολογικό ελληνικό χειμώνα και ομαλοποιηθεί η κυκλοφορεία στην ατμόσφαιρα..λογικό είναι να κάνει περισσότερο καιρό βορείου χώρας..κάτι που επίσης εκτιμώ ότι δύσκολα θα συμβεί...."
                                Μετεωρολογικός Σταθμός Μακροχωρίου:
                                http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/
                                Κάμερες Μακροχωρίου:
                                http://penteli.meteo.gr/stations/veroia/makrohori.jpg
                                http://www.stravon.gr/makrochori/

Comment

Working...
                                X