θεωρω υετοφορους τους οκτ και νοε και μαλιστα τον τελευταιο να ειναι για τα καλα χειμωνιατικος για ρωσια-πολωνια....λογικα μετα (δεκ) θα ακολουθησουν εξ'ανατολων και απο βορρα ψυχρες εισβολες, κυριω για το βορειο τμημα....ολα αυτα με πολλα αν και ισως και περιπου και οταν και παει λεγοντας...καλυτερα να παιξω λοττο η τζοκερ η προτο.....επισης πιστευω σε ανατολικα προσηνεμα για αργοτερα...ας θυμηθουμε και το παρακατω, οχι οτι ειναι πανακεια......
http://www.lameteo.org/saison/season6.html
Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11
Φυσικά θα πιάσει Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα Θεσσσαλονίκη! Ο Νομάρχης της καρδιάς μας έχει κλείσει τις συμφωνίες με τον καιρό από τώρα[i]
και κλασσικα χρυσοστομε θα ανεβαινει με το κοστουμι στο Grader στο δερβενι. πως γινεται αυτο καθε φορα, ολοι οι εργατες της νομαρχιας και οι αστυνομικοι να ειναι με ανορακ, σκουφια, γαντια, αντιανεμικα κλπ και αυτος με κουστουμι και γραβατα δεν το εχω καταλαβει.....
"
Σκοπιανοί και άλλοι διαβάστε ιστορία! ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!
ΟΡΟΣ ΤΟΜΑΡΟΣ (ΟΛΥΤΣΙΚΑ) 1974 μ. / 28-12-11
Eίναι σαν τις διαφημίσεις που ξυπνάει η άλλη φρέσκια και βαμμένη για να κάνει πρωινό στα παιδιά της! Ή που καθαρίζει το σπίτι με χαμόγελα και χαρές!![i]
"
Παναγιωτη κανεις δεν μπορει να πει τι θα γινει (εκτος απο εναν βεβαια) τον χειμωνα. Οποτε η δημοσκοπηση θα αρκεστει στο τι θελει ο καθενας.
Εγω εδω που ειμαι θα δω χιονι σιγουρα και αρκετες μερες μεσα στο χειμωνα. Οποτε για να μη θεωρηθω προδοτης", μιας και ειμαι Αθηναιος θα δωσω ψηφο στα Αν Προσυνεμα. Ετσι για να εχω κατι να ασχολουμαι οταν κατεβαινω Αθηνα το χειμωνα και για να παμε ολοι μαζι στη Στενη Ευβοιας για κοψιδια και να αποκλειστουμε με 3 μετρα χιονι"
οκ άς έρθουμε στα σοβαρά. Εννοείται οτι ο χειμώνας η θα ανήκει στην Θεσσαλονίκη/Βόρεια Ελλάδα ή πουθενά! Κι'αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως στατιστικούς. Και πιστέψτε με είναι πάρα μα πάρα πολλοί οι τελευταίοι!
οκ άς έρθουμε στα σοβαρά. Εννοείται οτι ο χειμώνας η θα ανήκει στην Θεσσαλονίκη/Βόρεια Ελλάδα ή πουθενά! Κι'αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως στατιστικούς. Και πιστέψτε με είναι πάρα μα πάρα πολλοί οι τελευταίοι!
Πολυ φοβαμαι οτι κ φετος δε θα ειναι η χρονια σας...Πολλες κ εντονες
βροχες μεχρι τωρα!!!Δυσκολα να σας παει ετσι μεχρι κ το Χειμωνα.
Μακαρι να μη βγω αληθινος.. [i]"
Αν και ειναι λιγο νωρις ακομα πιστευω οτι ο καιρος θα ειναι κ
παλι Ανατολικων προσηνεμων.
Ο λογος απλος...η ανομβρια κ παλι των τελευταιων μηνων.
Θα γυρισει ο καιρος το μονο σιγουρο.
Μια καλυτερη αποψη θα εχω βεβαια τελος Σεπτεμβρη.
Αν τα χαμηλα ξεκινησουν να ερχονται απο ΒορειοΔυτικα
και διατηρηθει αυτη η κατασταση μεχρι αρχες Νοεμβρη
τοτε δεν εχουν ελπιδα τα ανατολικα για ολο το Χειμωνα πιστευω.
Αυτα κ τα συζηταμε κ στην πορεια ανταλασσοντας γνωμες,
αποψεις κ αναλυσεις
Η ανομβρία δεν το δένει κόμπο οτι θα ξεσπάσει τελικά με το κλείσιμο του κύκλου στα προσήνεμα. Μπορεί να κλείσει ο κύκλος των προσηνέμων και να αρχίσει ένας νέος για κάποια άλλη περιοχή είτε με πολλά χιόνια, είτε πολλές βροχές.
Όσον αφορά τα συστήματα απο ΒΔ αυτά δεν είναι ότι καλύτερο για την Βόρεια χώρα. Τα καλά χαμηλά για μας γεννούνται στην περιοχή της Τυρρηνική Θάλασσας (Κόλπος Νάπολι) ή στο Ιόνιο και περνάνε στο Αιγαίο.
Ίσα ίσα μάλιστα απο ΒΔ υπάρχουν πιο πολλές πιθανότητες για τα προσήνεμα, με την έννοια οτι ένα χαμηλό απο ΒΔ περνάει στο Αιγαίο αφήνοντας ευκολότερα την Βόρεια Ελλάδα ξερή και πάει για Ρόδο. Αυτά βέβαια ποικίλουν.
Απο χρονια παρατηρησης παντως εχω να πω οτι κατα πασα
πιθανοτητα σε οποιες περιοχες εμφανιζεται μεγαλυτερη
ασταθεια το Σεπτεμβρη κ Οκτωβρη εκει θα κανει και καλο χειμωνα
Στο 3μερο Χιονια 2002 θυμαμαι Σεπτεμβρη Οκτωβρη εβρεχε καθε μερα
για 40 περιπου μερες. Το επιανε καθε μεσημερι και για ενα τεταρτο
εριχνε βροχα κ μετα σταματαγε.
Κ σε αλλες χρονιες που ειχαμε χιονι εχω παρατηρησει ασταθειες
τους συγκεκριμενους μηνες.
Επισης πιστευω αν εχουμε κρυα νωρις αυτο ειναι κακος οιωνος
για τη συνεχειαEdited by: Ambient
Comment