Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ας μιλήσω με αριθμούς λοιπόν.Για να δείτε με τους αριθμούς τι παραπληροφόρηση πέφτει.Λοιπόν,στην Πυλαία,έχω 44mm για τον Ιούλη,κοντά στα 50 το Πανόραμα.Συμπερασμα? Ενας εξαιρετικά βροχερός Ιούλιος για την περιοχή μου,αφού ο ΜΟ υετού είναι πολύ ποιο κάτω απο τα ανωθεν νούμερα.83mm Εχω στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής για τον Ιούνιο,27 για τον Ιούλιο.ΑΡΑ συμπερασμα λοιπόν,οτι το φετινό καλοκαίρι μέχρι στιγμής,χαρακτηρίζεται υπερβολικά βροχερό μιλάω παντα για τα μερη μου.

Φυσικά αν κάποιος δει και πέρα απο τα ξερά mm, θα δεί οτι στον Ιούλιο,τα 83mm πέσανε σε 4 μόλις μέρες,ενώ όλος ο υπολοιπος μήνας δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο..Και τα 50mm στο Πανοραμα,έπεσαν σε μια νύχτα επίσης αλλά αυτό μικρή σημασία έχει,οι αριθμοί το λενε ξεκάθαρα οτι ο φετινός Ιούλης ήταν ιδιαίτερα βροχερός-αφού έτσι θελετε να μιλάμε με νούμερα-και αν συμπληρωθούν και νέα χιλιοστα απο βδομάδα,μπορεί να χτυπήσουμε και ρεκόρ χιλιοστών για Ιούλη...

Ακριβώς το ίδιο γίνεται και με τις θερμοκρασίες.Τις προάλλες η Ατική είχε μέγιστες 35-36 και εδώ η Θεσαλονίκη 31-32,ετσι κάποιος μπορεί άνετα να πει οτι η δεύτερη είναι πολύ δροσερότερη της Αθήνας.Κατι που όμως δεν στέκει,καθώς το μεν 35αρι παρθηκε με υγρασίες 20 και 25% σε συνδιασμό με βοριαδάκι,ενώ το δικό μας 32αρι με αύρες και υγρασίες 50 και 55%,κάνοντας την αίσθηση της ζέστης πολύ χειρότερη απο την ανάλογη της Αθήνας.

Βλεπετε λοιπόν πως οι σκέτοι,στεγνοί αριθμοί δεν προσφέρουν την πλήρη είκονα του τι γίνεται σε μια περιοχή και μπορούμε πανευκολα να βγάλουμε εσφαλμένα συμπεράσματα.

΄Σαφώς δεν υποτιμάω την αξία και την χρηστικότητα των αριθμών,αλίμονο,αλλά ορισμενες φορές νομίζω οτι η συνδιαστικότητα είναι καλύτερη εκτός και αν είμαστε εδω μέσα,κανένα παράρτημα της ΕΜΥ και πρεπει να μιλάμε μόνο με αριθμούς....
    http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

Originally posted by meteofok
      Ας μιλήσω με αριθμούς λοιπόν.Για να δείτε με τους αριθμούς τι παραπληροφόρηση πέφτει.Λοιπόν,στην Πυλαία,έχω 44mm για τον Ιούλη,κοντά στα 50 το Πανόραμα.Συμπερασμα? Ενας εξαιρετικά βροχερός Ιούλιος για την περιοχή μου,αφού ο ΜΟ υετού είναι πολύ ποιο κάτω απο τα ανωθεν νούμερα.83mm Εχω στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής για τον Ιούνιο,27 για τον Ιούλιο.ΑΡΑ συμπερασμα λοιπόν,οτι το φετινό καλοκαίρι μέχρι στιγμής,χαρακτηρίζεται υπερβολικά βροχερό μιλάω παντα για τα μερη μου.

Φυσικά αν κάποιος δει και πέρα απο τα ξερά mm, θα δεί οτι στον Ιούλιο,τα 83mm πέσανε σε 4 μόλις μέρες,ενώ όλος ο υπολοιπος μήνας δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο..Και τα 50mm στο Πανοραμα,έπεσαν σε μια νύχτα επίσης αλλά αυτό μικρή σημασία έχει,οι αριθμοί το λενε ξεκάθαρα οτι ο φετινός Ιούλης ήταν ιδιαίτερα βροχερός-αφού έτσι θελετε να μιλάμε με νούμερα-και αν συμπληρωθούν και νέα χιλιοστα απο βδομάδα,μπορεί να χτυπήσουμε και ρεκόρ χιλιοστών για Ιούλη...

Ακριβώς το ίδιο γίνεται και με τις θερμοκρασίες.Τις προάλλες η Ατική είχε μέγιστες 35-36 και εδώ η Θεσαλονίκη 31-32,ετσι κάποιος μπορεί άνετα να πει οτι η δεύτερη είναι πολύ δροσερότερη της Αθήνας.Κατι που όμως δεν στέκει,καθώς το μεν 35αρι παρθηκε με υγρασίες 20 και 25% σε συνδιασμό με βοριαδάκι,ενώ το δικό μας 32αρι με αύρες και υγρασίες 50 και 55%,κάνοντας την αίσθηση της ζέστης πολύ χειρότερη απο την ανάλογη της Αθήνας.

Βλεπετε λοιπόν πως οι σκέτοι,στεγνοί αριθμοί δεν προσφέρουν την πλήρη είκονα του τι γίνεται σε μια περιοχή και μπορούμε πανευκολα να βγάλουμε εσφαλμένα συμπεράσματα.

΄Σαφώς δεν υποτιμάω την αξία και την χρηστικότητα των αριθμών,αλίμονο,αλλά ορισμενες φορές νομίζω οτι η συνδιαστικότητα είναι καλύτερη εκτός και αν είμαστε εδω μέσα,κανένα παράρτημα της ΕΜΥ και πρεπει να μιλάμε μόνο με αριθμούς....
      Ακριβως εκει ειναι η ουσια. Εδω κανεις δεν ειναι παραρτημα κανενος και ο καθενας εχει την δικη του προσοπικη αποψη. Οποτε θα παρακαλουσα και εσενα Φοκιωνα αλλα και τον Νεστορα να εχετε την αποψη σας και να την στηριζετε με τα δικα σας επιχηρηματα και να μην προσπαθητε ο ενας να υποβαθμιζει την αποψη του αλλου.

Comment

Originally posted by meteofok

Επομένως δεν μπορούμε να βγάλουμε κανένα συνολικό συμπέρασμα γιατί αυτά είναι εντελώς τοπικά φαινόμενα. Αν και το γεγονός οτι είναι τόσο τοπικά είναι απο μόνο του μια μικρή ένδειξη...Η Θέρμη π.χ. που απέχει απ το Πανόραμα ελάχιστα έχει 22 μμ για τον Ιούλιο. Μια χαρά μεν αλλά τα έριξε σε 3 ώρες δε. Επίσης η δυτική Θεσσαλονίκη δεν είδε τίποτα.
        Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Originally posted by MountExplorer
          H meteorologia einai epistimi. Oi epistimes den xorane mpakalistikes H ipokeimenikes kriseis toy tipou to kalokairi einai zesto, krio, pagomeno, thermo ktl. Den exei kamia simasia ti pisteuo ego, esi H o geitonas.
          TO MONO POY EXEI SIMASIA EINAI OI ARITHMOI POY LENE KAI TIN ALITHIA GIA TO KLIMA. Ta ipolipa einai alla logia na agapiomaste, H euxologia, H eusebeis pothoi kai posos endiaferoun tin epistimi tis meteorologias...
          Se kapoia pragmata isxiei to aspro H mavro. den iparxei endiameso... Gia tin epistimi den exei simasia i apopsi alla i TEKMHPEIOMENH APOPSI KAI MONON. Ta alla einai gia kafeneia... den mporoun na legontai anakribies.

Den ipirxan meteo stathmoi paliotera epomenos tha milisoume mono me ta stoixia pou exoume.... O,ti allo kai na akoustei tha einai abasimo H parafilologies...

Συμφωνώ απόλυτα. Το ανθρώπινο σώμα δεν είναι θερμόμετρο ακριβείας και η αίσθηση της θερμοκρασίας είναι ως και υποκειμενική. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω διαφόρα μεταξύ των 30-40 βαθμών πόσο μάλλον αν διαφέρουν και οι συνθήκες. Η αίσθηση της θερμοκρασίας ελάχιστα αφορά την μετεωρολογία. Αν η στατιστική και τα στοιχεία είναι για σπασίκλες τότε η εμπειρική παρατήρηση για παράγοντες όπως η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον αντιεπιστημονική.
          Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

Oταν συγκρίνουμε στοιχεία φωκίωνα συγκρίνουμε παρόμοια στοιχεία.Ετσι η θερμοκρασία είναι μια παράμετρος ξεκάθαρη που έχει την δικιά της πορεία στο χρόνο,δυστυχώς ανοδική.Τι την ανακατεύεις με την αίσθηση και την υγρασία.Οσο για τις βροχές άλλο καπέλο το ερώτημα ήταν αν ήταν δροσερότερο η πιο ζεστό το καλοκαίρι,για τις βροχές η βορεια Ελλάδα τα πήγε καλά
            ΜΟΝΟ ΧΙΟΝΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ!

Comment

Originally posted by civilathens
              Oταν συγκρίνουμε στοιχεία φωκίωνα συγκρίνουμε παρόμοια στοιχεία.Ετσι η θερμοκρασία είναι μια παράμετρος ξεκάθαρη που έχει την δικιά της πορεία στο χρόνο,δυστυχώς ανοδική.Τι την ανακατεύεις με την αίσθηση και την υγρασία.Οσο για τις βροχές άλλο καπέλο το ερώτημα ήταν αν ήταν δροσερότερο η πιο ζεστό το καλοκαίρι,για τις βροχές η βορεια Ελλάδα τα πήγε καλά

Ειμαι της γνωμης οτι καθε επιστημη πρεπει να αφορα τον ανθρωπο και οχι απλα τον επιστημονα, καποιο ερευνητικο κεντρο, η καποια ερευνα... τα λεω αυτα γιατι συμφωνω με τον Φωκιωνα οτι πρεπει να λαβουμε υποψη τον παραγοντα υγρασια αφου αφορα στο πως τελικα αισθανομαστε ως ανθρωποι την θερμοκρασια. Η ΕΜΥ εδω στο Καναδα οπου ζω τωρα συμπεριλαμβανει με τις εκτιμησεις της για οποιοδηποτε καιρικο φαινομενο μια κλιμακα που ονομαζει comfort index... και αυτο γιατι τους ενδιαφερει πως τα διαφορα καιρικα φαινομενα, και αλλοι παραγοντες οπως η ρυπανση για παραδειγμα, η η υγρασια, επηρεαζουν το επιπεδο ανεσης (comfort) που απολαμβανει καποιος σε καποια περιοχη οπου ζει. Απο μονη της η Τ δεν λεει τιποτα, παρα μονο στα χαρτια.
              Φιλικα,

Profitis Elias (Νίκος)

... If you snow me yours, Ill snow you mine :)

Comment

Originally posted by Teometeo

Oκ αφού μόνο οι αριθμοί λένε την αλήθεια!Δεν χρειάζεται πλέον η άποψή μας, και ούτε έχει νόημα τι αισθάνονται οι ανθρώποι με βάση τον καιρό που επικρατεί ανά στιγμή!Και τι αίσθηση υπάρχει και αφήνει ο καιρός,ανα περιόδους!Δηλαδή όλα είναι μπακάλικα! Και πρέπει να μιλάει ο καθένας άν έχει μόνο ένα σωστό αρχείο με αριθμούς.Αλλιώς δεν πρέπει να έχει άποψη,που πάς ρε καραμήτρο χωρίς το τευτέρι σου? Και ενοείτε και είναι άσχετος απο καιρό.Και εγώ προσωπικά είμαι ένας μπακάλης που δεν ψάχνω με τις ώρες αριθμούς,αλλά λέω οτι αισθάνομαι ότι το καλοκαίρι είναι φυσιολογικά!Οκ!Απο δώ και πέρα απο την στιγμή που μιλάνε μόνο οι αριθμοί δεν χρειάζεται να μιλάμε κιόλας!Αφού όλα είναι καταγγεγραμένα,σε επίσημους ή ανεπίσημους δικτυακού χώρους ή όχι μόνο,μπαίνεις σε αυτούς βλέπεις τους αυστηρούς αριθμούςκαι πείθεις το κορμί σου ή δεν το πείθεις τι αισθάνετε,χωρίς πολλά πολλά!
                H meteorologia einai epistimi. Oi epistimes den xorane mpakalistikes H ipokeimenikes kriseis toy tipou to kalokairi einai zesto, krio, pagomeno, thermo ktl. Den exei kamia simasia ti pisteuo ego, esi H o geitonas.
                TO MONO POY EXEI SIMASIA EINAI OI ARITHMOI POY LENE KAI TIN ALITHIA GIA TO KLIMA. Ta ipolipa einai alla logia na agapiomaste, H euxologia, H eusebeis pothoi kai posos endiaferoun tin epistimi tis meteorologias...
                Se kapoia pragmata isxiei to aspro H mavro. den iparxei endiameso... Gia tin epistimi den exei simasia i apopsi alla i TEKMHPEIOMENH APOPSI KAI MONON. Ta alla einai gia kafeneia... den mporoun na legontai anakribies.

Den ipirxan meteo stathmoi paliotera epomenos tha milisoume mono me ta stoixia pou exoume.... O,ti allo kai na akoustei tha einai abasimo H parafilologies...
                mou thimizeis ti mana mou poy anoigei ta parathira kai leei oti drosise to spiti eno exei akoma 29 C mesa! Ma afou anoiksan ta parathira kai fisaei o aeras simenei oti drosise... den pa na exei 29 C mesa [i] An esi bgazeis simperasmata gia ton kairo simfona me osa ipokeimenika niothei to soma sou, tote edoses ton orismo tis meteorologias "

Comment

Τώρα και την μάνα σου να σου θυμίζω αυτή είναι η άποψή μου!

Τις παρατηρήσεις μου δεν τις κοιτάζω ποτέ με αριθμούς!

Και στον μετεορολογικό μου σταθμό σπάνια να κοιτάξω τα στατιστικά,τους αφήνω σε αυτούς που τους αρέσει να ασχολούνται!

Εγώ και πρίν να μάθω το internet και όλα αυτά μοντέλα κλπ!

Τον καιρό τον αντιλαμβανόμουνα με μή τεχνητά μέσα

και έτσι θέλω να τον αντιλαμβάνομαι χωρίς αριθμούς ,δεν θα αλλάξω το συνήθειο τώρα στα 30,επειδή η τεχνολογία εξελίχθηκε, και τότε και τώρα την ίδια αντίληψη θέλω να χω όσον αφορά την παρατήρηση!Και δεν΄θέλω να χάσω αυτήν την μαγεία!

’ν χρησιμοποιήσω κάποια στατιστικά μόνο για χαβαλέ θα το κάνω!

Για να κάνω πλάκα σε κάποιον βόρειο ,ή κάποιο γείτονα!

Ή να τα χρησιμοποιήσω προσωπικά μόνο για προγνωστικό σκοπό και ποτέ κλιματολογικό,παρα μόνο για χαβαλέ και μόνο

Όπως κανονικά θα έπρεπε να κάναμε όλοι μας,μια που επιστήμη της κλιματολογίας υπάρχει, και ερασιτέχνης κλιματολόγος ,κατ’εμέ δεν νοείτε.

Προγνωστικά,βέβαια αλλάζει το πράγμα,που εκεί ναι δίχνω τον θαυμασμό μου στα μοντέλα και στα μαθηματικά και ενοείτε στην φυσική επιστήμη της μετεορολογίας!

Και ολοένα προσπαθώ να πάρω περισότεχνες γνώσεις για ολοένα και πιο επαγγελματικό σκοπό!

Είναι η απόλυτη αρρώστια που έχω

Και τα πάντα τα ψάχνω στην λεπτομέρεια!

Όμως στην πρόγνωση και μόνο!

Ποτέ στην παρατήρηση,την παρατήρηση έτσι θέλω να την ζώ,

όπως η μαμά σου που είπες,

ελπίζω να σεβαστείς αυτήν την άποψή μου,που είναι και απόλυτη όσον αφορά εμένα.

Originally posted by Teometeo

Oκ αφού μόνο οι αριθμοί λένε την αλήθεια!Δεν χρειάζεται πλέον η άποψή μας, και ούτε έχει νόημα τι αισθάνονται οι ανθρώποι με βάση τον καιρό που επικρατεί ανά στιγμή!Και τι αίσθηση υπάρχει και αφήνει ο καιρός,ανα περιόδους!Δηλαδή όλα είναι μπακάλικα! Και πρέπει να μιλάει ο καθένας άν έχει μόνο ένα σωστό αρχείο με αριθμούς.Αλλιώς δεν πρέπει να έχει άποψη,που πάς ρε καραμήτρο χωρίς το τευτέρι σου? Και ενοείτε και είναι άσχετος απο καιρό.Και εγώ προσωπικά είμαι ένας μπακάλης που δεν ψάχνω με τις ώρες αριθμούς,αλλά λέω οτι αισθάνομαι ότι το καλοκαίρι είναι φυσιολογικά!Οκ!Απο δώ και πέρα απο την στιγμή που μιλάνε μόνο οι αριθμοί δεν χρειάζεται να μιλάμε κιόλας!Αφού όλα είναι καταγγεγραμένα,σε επίσημους ή ανεπίσημους δικτυακού χώρους ή όχι μόνο,μπαίνεις σε αυτούς βλέπεις τους αυστηρούς αριθμούςκαι πείθεις το κορμί σου ή δεν το πείθεις τι αισθάνετε,χωρίς πολλά πολλά!

mou thimizeis ti mana mou poy anoigei ta parathira kai leei oti drosise to spiti eno exei akoma 29 C mesa! Ma afou anoiksan ta parathira kai fisaei o aeras simenei oti drosise... den pa na exei 29 C mesa [i] An esi bgazeis simperasmata gia ton kairo simfona me osa ipokeimenika niothei to soma sou, tote edoses ton orismo tis meteorologias
                  Edited by: Teometeo "

Comment

Originally posted by civilathens

Ηλία,βλέπω τόσο εσύ,όσο και μερικοί ακόμα φίλοι,κάνετε το λάθος-για μένα- να θεοποιείτε την Χ επιστήμη,ξεχνόντας οτι δεν είναι Θρησκεία η μετεορολογία,αλλά ένα ακόμα ΕΡΓΑΛΕΙΟ ωστε να μπορέσουμε να προστατευθούμε-προβλέψουμε καταστάσεις-βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.Ειναι μέγα λάθος κατ εμέ να περνεις τυφλοσούρτη τον σκετο,γυμνό ,ξερό αριθμό και να τον ασπαζεσαι σαν ευαγγέλιο ( εκτος αν χρησημοποιείται για ερευνα,παρουσίαση κτλ) και να λέτε εκφρασεις του τύπου ' μεγάλε είσαι λάθος,στην περιοχή σου είχες 32C δεν επιτρέπεται να ζεστένεσαι,είναι ανώμαλο,γιατι ως καύσωνα ορίζεται μπλα μπλα'' ΣΑΦΩΣ και παίζει ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΌ ρόλο το ποσοστό υγρασίας και το τι νιώθουμε ως πληθυσμός,ξαναλέω η επιστήμη,οι μετεοσταθμοί,είναι απλά ΑΨΥΧΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ μου μας δίνουν γυμνές τιμές,τίποτα παραπανω.Απο εκεί και περα,πρεπει να μπαίνει ένα όριο,και να μην 'αποδοκιμάζονται' αν μου επιτρέπεται ο όρος,όσοι ζεστένονται με 32C η όσοι νιώθουν ευφορία με τους 35 Κ.Ο.Κ. Οπως είπα και ποιο πανω,για μένα,η σωστή άποψη βρίσκεται κάπου στην μέση.
                    http://www.northmeteo.gr/weather/ O καιρός ζωντανά στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης + κάμερα.

Comment

• Παντως στην Χαλκιδα αυτο που μας σωζει φετος ειναι οι δροσιες την νυχτα! Αυτη την στιγμη εξω, εχει ενα απιστευτα δροερο νοτιαδακι, σε σημειο να θες να φορεσεις κατι πανω σου! Παρολο που το μεσημερι καιγομαστε...
                      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Working...
                      X