Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by cho-oyu
    Originally posted by Ambient
    Mα στο γραφημα φαινεται πιο δροσερος ο φετεινος
    Iουνιος τουλαχιστον 1,5βαθμο σε σχεση με περσυ.
    το ότι ας πούμε είναι είναι κατά 2-3c θερμότερος από ότι πριν 30 χρόνια διέλαθε της προσόχης σου να υποθέσω, ε? Επειδή ήταν λίγο δροσερότερος από τον περσινό Ιούνη σημαίνει ότι όλα πάνε καλά? Ο περσινός Ιούνης δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης ως κλιματική τιμή, αλλά Ιούνη βγαλμένο από εφιάλτες και σενάρια του μέλλοντος. όσο για τα δροσερά Ιωάννινα, ήταν κατά 0,3c!!! δροσερότερος από πέρσι εκεί Ιούνης και κατά 1,5 θερμότερος από τισ κλιματικές τιμές περίπου (μη συγκρίνετε το σταθμό της ανατολής με του αεροδρομίου).

από ποιον σταθμό πήρες στοιχεία για τον φετινο Ιούνη;
    Ο χιονοστερημένος δε λέει Σβαλμπαρντ... λέει σβαλαμπαλλαρνταρ

Comment

Είναι όντως τεράστιο λάθος η σύγκριση της Ανατολής με το αεροδρόμιο!Είναι άλλες περιοχές και ας έχουν ίδιο υψόμετρο!24.8 έχει μέση το αεροδρόμιο για Ιούλη και πέρσι η μέση στην Ανατολή ήταν 23.9!Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως ήταν δροσερός ο περσινός Ιούλης [i]"
      Όταν κατέβει ο ψόφος από τις ’λπεις και αστράψει το Ιόνιο απάκρη σ άκρη, ο κόσμος θα κρατάει την αναπνοή του!

Comment

αφιερωμένο στο φίλο γλυκό Μητσάρα" από Καστοριά. Ιδού ο δορσερός Ιούνης της πόλης του, αλλά ξέρω ξέρω, οι αριθμοί και τα γραφήματα λένε ψέμματα.

http://img297.imageshack.us/img297/6476/kaui5.jpg

από τον κλιματολόγο Φώτη Παναγιωτόπουλο και το παραπάνω στοιχείο, γνωστός άκαρδος αριθμομάχος
        ναι,μονο που ειναι απο δεδομενα του αεροδρομιου και οχι της πολης οπου οι θερμοκρασιες ειναι υψηλοτερες λογω καμπου το καλοκαιρι.
        Edited by: mitsarantoltso "
        Το blog μου για καιρικες εκτιμησεις και οχι μονο:
        http://westmacedoniaweather.blogspot.com/
        WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Ασφαλώς και είναι θερμότερο του κανονικού. Μιλούν οι αριθμοί από μόνοι τους, δεν χρειάζεται εμείς να έχουμε άποψη. Φυσικά όμως και είναι καλύτερο από το περσινό, αν και οι ΜΟ ως τώρα ελάχιστα διαφέρουν από το περσινό.
          Over and out.

Comment

Zerman ωραία υπογραφή!
            Το ότι βγάζουμε κλιματική τιμή από μια περίοδο 30 ετών και βάση αυτής βγάζουμε συμπεράσματα αν όλα πάνε καλά ή όχι εμένα πάντως μου φαίνεται αστείο! Το μοναδικό σωστό συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως την περίοδο 1980-2000 ο Ιούνης ήταν ψυχρότερος από ότι είναι την τελευταία 8ετία στην Καστοριά. Μην ασπάζεστε έτσι εύκολα το θεώρημα του greenhouse, τείνει να αποδειχτεί το μεγαλύτερο επιστημονικό φιάσκο της παγκόσμιας ιστορίας.

Comment

εγω παω συμφωνα με τα δικα μου στοιχεια και οχι του καθενος....και εσυ ρε φιλε,τι τρωγεσαι με τις ζεστες,κατσε στο καυτο σπιτακι σου και ασε μας εμας στην δροσια μας.
              WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Το περσινο καλοκαιρι ηταν το θερμοτερο απο το 1987, εδω και 20 χρονια δηλαδη! Μην συγγρινουμε το φετινο καλοκαιρι με το περσινο...εγω αυτο που βλεπω για το κεντρο της Χαλκιδας, ειναι οτι οι μεσοι οροι ειναι στα επιπεδα τα περσινα, τουτ'εστιν θερμο! Το μονο που μας σωζει εδω ειναι τα δροσερα βραδια. Ακομα και σε ημερες με καυσωνα, οι ελαχιστες πεφτουν στους 24-25c.
                Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

Nέστορα!
                  Τι έχεις να αντιπαραθέσεις,στο ότι τα κλιματικά στοιχεία 30 χρόνων,μπροστά στην κλιματική ιστορία της περιοχής απο τότε που φτιάχτηκε αυτός ο Πλανήτης,ούτε το 1 τρισεκατομυρριοστό δεν είναι!
                  Εγώ δεν εμπιστεύομαι μια δειγματοληψία απο κάποια τελευταία στοιχεία μπροστά απο αυτό που αισθάνομαι.
                  Έλεος δηλαδή,έχεις κάνει καραμέλα αυτά τα 30 χρόνια,ενώ η κλιματική ιστορία μιας περιοχής είχε δημιουργηθεί χιλιετηρίδες πρίν!
                  Εκτός και αν βέβαια, ο καιρός υπήρχε απο τότε που βγήκαν οι σταθμοί!
                  Απο τότε που έγινε η Hellasweather το snowreport,απο τότε που έφτιαξε τον πίνακα με τους σταθμούς ο Θωμάς ή απο τότε που έφτιαξε ένα πινάκιο,ο Πατέρας σου Φώτης,που όλο τον επικαλείσε.

Ο καιρός είναι εκεί έξω,κλείσε τα ρημάδια επιτέλους!Τόσο καιρό που ψάχνεις στατιστικά στο internet για να την πείς στον Μήτσο τον Τεό και τον Δημήτρη θα είχες κάνει τόσα πράγματα στην ζωή σου

το ότι ας πούμε είναι είναι κατά 2-3c θερμότερος από ότι πριν 30 χρόνια διέλαθε της προσόχης σου να υποθέσω, ε? Επειδή ήταν λίγο δροσερότερος από τον περσινό Ιούνη σημαίνει ότι όλα πάνε καλά? Ο περσινός Ιούνης δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης ως κλιματική τιμή, αλλά Ιούνη βγαλμένο από εφιάλτες και σενάρια του μέλλοντος. όσο για τα δροσερά Ιωάννινα, ήταν κατά 0,3c!!! δροσερότερος από πέρσι εκεί Ιούνης και κατά 1,5 θερμότερος από τισ κλιματικές τιμές περίπου (μη συγκρίνετε το σταθμό της ανατολής με του αεροδρομίου).
                  Edited by: Teometeo

Comment

αστον,αστον να πωρονεται με την ζεστη του Τεο....
                    WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Παντως απο περιοχες σε περιοχες οι διαφορες ειναι τεραστιες! Σημερα για παραδειγμα, τα Τρικαλα ειχαν μεγιστη σχεδον 35c. Αντιθετα η Σκοπελος, το Ηρακλειο, Ναξος, Μυκονος, Σκυρος, δεν ξεπερασαν τους 26c.
                      Οποτε οι διαφορες απο τοπο σε τοπο ειναι μεγαλες...
                      Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

επισης στα γραφηματα που εβαλε ο φιλος καυσωνολατρης δεν εχει υετο.
                        τα πραγματα σε αυτον τον τομεα ειναι ακρως ενθαρρυντικα και καλυτερα...
                        WEST MACEDONIA POWER...

Comment

Originally posted by Teometeo
                          Nέστορα!
                          Τι έχεις να αντιπαραθέσεις,στο ότι τα κλιματικά στοιχεία 30 χρόνων,μπροστά στην κλιματική ιστορία της περιοχής απο τότε που φτιάχτηκε αυτός ο Πλανήτης,ούτε το 1 τρισεκατομυρριοστό δεν είναι!
                          Εγώ δεν εμπιστεύομαι μια δειγματοληψία απο κάποια τελευταία στοιχεία μπροστά απο αυτό που αισθάνομαι.
                          Έλεος δηλαδή,έχεις κάνει καραμέλα αυτά τα 30 χρόνια,ενώ η κλιματική ιστορία μιας περιοχής είχε δημιουργηθεί χιλιετηρίδες πρίν!
                          Εκτός και αν βέβαια, ο καιρός υπήρχε απο τότε που βγήκαν οι σταθμοί!
                          Απο τότε που έγινε η Hellasweather το snowreport,απο τότε που έφτιαξε τον πίνακα με τους σταθμούς ο Θωμάς ή απο τότε που έφτιαξε ένα πινάκιο,ο Πατέρας σου Φώτης,που όλο τον επικαλείσε.

Ο καιρός είναι εκεί έξω,κλείσε τα ρημάδια επιτέλους!Τόσο καιρό που ψάχνεις στατιστικά στο internet για να την πείς στον Μήτσο τον Τεό και τον Δημήτρη θα είχες κάνει τόσα πράγματα στην ζωή σου

Με την ίδια λογική με 30 χρόνια (ή όσα έχεις) στην παρατήρηση του καιρού δεν θα έπρεπες να εκφέρεις άποψη για το τι απο αυτά που συμβαίνουν είναι φυσιολογικά και τι όχι για τη χώρα μας, γιατί αυτά τα 30 χρόνια είναι πολύ λίγα μπροστά στην αέναη εναλλαγή του κλίματος...Edited by: GiaPa
                          Υιοθέτησε κι εσύ ένα βουνό...μπορείς!

Comment

λοιπον,δεν μπορουμε να κατηγορουμε παιδια 15 και 20 ετων,επειδη θεωρουν φυσιολογικο το φετεινο Ιουνη.λογικο ειναι,μιας και δεν εχουν βιωσει ιουνηδες πριν το 1995,οποτε και βλεπουμε στο γραφημα μια αυξηση.σε σχεση με αυτο που εχουν ζησει εκφερουν αποψη,και σε σχεση με αυτο που εχουν ζησει,ειναι ενας φυσιολογικοτατος ιουνης.και τελοσπαντων,κυκλους κανει ο καιρος!οπως υπηρχε και μια περιοδος με μεσες στους 2 βαθμους κατω απο 20,ετσι θα υπαρχει και το αναποδο.

Comment

Στα μαθηματικά μερικοί κάνανε κοπάνες φαίνεται...
                              <a href="" target="_blank">

meteovolos.gr
                              Pilio

Comment

Mα στο γραφημα φαινεται πιο δροσερος ο φετεινος Iουνιος τουλαχιστον 1,5βαθμο σε σχεση με περσυ.

το ότι ας πούμε είναι είναι κατά 2-3c θερμότερος από ότι πριν 30 χρόνια διέλαθε της προσόχης σου να υποθέσω, ε? Επειδή ήταν λίγο δροσερότερος από τον περσινό Ιούνη σημαίνει ότι όλα πάνε καλά? Ο περσινός Ιούνης δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης ως κλιματική τιμή, αλλά Ιούνη βγαλμένο από εφιάλτες και σενάρια του μέλλοντος. όσο για τα δροσερά Ιωάννινα, ήταν κατά 0,3c!!! δροσερότερος από πέρσι εκεί  Ιούνης και κατά 1,5 θερμότερος από τισ κλιματικές τιμές περίπου (μη συγκρίνετε το σταθμό της ανατολής με του αεροδρομίου).
                                [QUOTE=cho-oyu]

Δε μου εκανε εντυπωση γιατι τα 30 τελευταια
                                χρονια εχουμε κατι εκατομμυρια αυτοκινητα ,κλιματιστικα,
                                και καμμενα στρεμματα παραπανω σε σχεση με το
                                1978. Eντυπωση θα μου εκανε αν ειχε πεσει η θερμοκρασια.
                                Σε καμμια περιπτωση ομως δε συμφωνω για κλιματικες
                                αλλαγες κ οτι οδευουμε προς την καταστροφη.
                                Eιμαστε πολυ μικροι" μπροστα στη Φυση και ανα πασα
                                στιγμη μπορουν να αλλαξουν πολλα.Oσο κ αν
                                προσπαθησουμε το κλιμα δε θα το αλλαξουμε.
                                H μητερα φυση ξερει να κρατει ισορροπιες κ
                                οταν χρειαστει θα αντιδρασει οπως συμβαινει
                                χιλιαδες χρονια τωρα.Edited by: Ambient "

Comment

Working...
                                X