Αν και εχει να ριξει χιονι στα βουνα της Ευβοιας απο τις 18 του μηνα και απο κει και περα εχουμε καθε μερα ηλιοφανεια και νοτιαδες...η χιονοκαλυψη στα βουνα της Ευβοιας, ξεκινα απο τα 700μ περιπου. Υπαρχουν σημεια πανω απο τα 900μ που το χιονι ισως να ξεπερνα και το 1μ...θα προσπαθησω να βγαλω φωτος, αλλα δεν υπαρχει χρονος.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
ΠΑΡΝΗΘΑ 2/3/08+ΑΕΡΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΒΟΥΝΑ
Collapse
X
-
eida apo oropo olh thn b.eyboia kai epatha plaka thn kyriaki!alla kai sthnh notia exei!ama deis thn ypografi moy fenete apo ton sxinia to xioni apenanti to prwi!καμερα στον ευξεινο 420m τις ημερες με ενδιαφερον μονο http://dionisos.pblogs.gr/
Comment
-
Originally posted by vasilitsa freakOriginally posted by windy*Αν δεν πατήσεις Πήλιο δεν ξέρεις τι χιόνι έχει. Τον Μάιο πχ. του 2003 φαινόταν δε φαινόταν χιονούρα και είχε 3 μέτρα χιόνι τεσπα για την ιστορία και μόνο το Πήλιο προχθές είχε χιόνι 200 μέτρα πάνω από την Δράκεια (600m) στην νότια πλευρά του!Originally posted by vasilitsa freakΟ πατερας μου ηταν σε συνεδριο στην Αθηνα το Σ/Κ που μας περασε και γυρισε προχθες!!!Ειχε να μου πει τα εξης:Καιμακ αρκετα καλη χιονοκαλυψη πανω,Ολυμπος καλος κ αυτος πανω,Πηλιο ελαχιστα πανω πανω,Διρφυς λιγα πανω πανω,Παρνηθα τπτ και Αθηνα ελεινη ζεστη μου ειπε χαρακτηριστικα!!
Τα παραπανω τα ειδε απο το αεροπλανο οποτε μην βρισετε καποιοι!!!
Ρε φιλε τι ειδε ειπα!Οχι οτι ειναι ετσι!!Ασχετα με το εαν πρεπει κιολας να ειναι ετσι!!Απο την καμερα φαινεται αλλωστε!
Το μονο που εχω να πω ειναι οτι ο Ολυμπος δεν συγκρινεται με αλλα βουνα παρολο που και φετος οι συνθηκες δεν ευνοησαν την περιοχη.Εχει πολυ καλη χιονοκαλυψη απο τα 2100 και πανω."10 χρονια μελος στο φορουμ.:spy:
Comment
-
Εμεις απο Θεσσαλονικη βλεπουμε την ανατολικη πλευρα του βουνου που εχει χιονι απο ψηλοτερα σε σχεση με τη βορεια και τη ΒΔ.
Για ποιο λογο?
1) επειδη το δασος φτανει αρκετα ψηλα (σε αντιθεση με τη δυτικη αγονη μερια του βουνου) κρυβει το οποιο χιονι υπαρχει στο εδαφος και καλυπτεται απο τα ψηλα ελατα.
2) επειδη η ανατολικη μερια βλεπει στο Θερμαικο κολπο και τρωει ολη την υγρασια που βοηθαει στο γρηγοροτερο λιωσιμο του χιονιου.
Comment
-
Μεσα στο ελατοδασος της Παρνηθας απο την βορεια πλευρα που εχω οπτικη επαφη εγω, εχει καλο χιονακι. Τωρα για ποσο ακομα αγνωστο...
Η Οχη Γιαννη εχει καλο χιονι...το βλεπω το βουνο απο την καμερα που ανεφερες. Οσο για την ορεινη κεντρικη Ευβοια, υπαρχουν σημεια με πολυ χιονι. Χαραδρες...ελατοδαση...αλλα μετα απο τοσες μερες ηλιοφανειας και νοτια, εχουν αρχισει και βγαινουν τα βραχια στα βουνα...Αγγελος...Χαλκιδα!!!!
Comment
-
Παραθέτω εδώ ένα αερορεπορτάζ από τα ελληνικά βουνά. Είναι λίγες μέρες πίσω, αλλά μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα και για σήμερα.
Αρχίζουμε λοιπόν: Παρασκευή 22/2/2008, η βόρεια Αττική είναι ακόμα σαν Φινλανδία, και είναι πολύ το χιόνι σε Πάρνηθα! Χιόνι που φτάνει ως πολύ χαμηλό υψόμετρο και δεν είναι ορατό από το λεκανοπέδιο!
[i]
Απέναντι η Εύβοια. Διακρίνεται το αεροδρόμιο της Τανάγρας και η Χαλκίδα.
Ας δούμε τώρα τα βουνά της Ρούμελης σε κάποιες σπάνιες φωτογραφίες που τα δείχνουν όλα μαζεμμένα! ΑΠΟ 25/2/2008. Από δεξιά, Παρνασσός, Γκιώνα, Βαρδούσια, Παναιτωλικό, πιο μέσα το Βελούχι. Πίσω δεξιά διακρίνεται η Εύοια και στο βάθος αριστερά ο Όλυμπος!
Από πιο κοντά: ΠΑΝΑΧΑΪΚΟ πάνω από την Πάτρα, αρκετά καλό χιονάκι στις ψηλές όμως κορφές!
ΧΕΛΜΟΣ: Ουδέν σχόλιον!
ΖΗΡΕΙΑ, επίσης εξαιρετική!
Κουιζ: Τι ασπρίζει πάνω από την Αθήνα???
Πάντως σαν γενικό συμπέρασμα μου φάνηκε πως τα βουνά μας παρουσιάζουν εικόνα πιο προχωρημένης σαιζόν, περίπου 1 μήνα αργότερα. Η εικόνα δεν παραπέμπει σε τέλος Φευρουαρίου, αλλά σε τέλος Μαρτίου... Εξαίρεση οι όμορφες εικόνες από Αττική.
-----------------------------------------------------
Και κάποιες άλλες ωραίες:
Πρωινή ομίχλη στο Μιλάνο που έγινε αιτία καθυστέρησης της πτησης για Αθήνα:
Στην απογείωση η ομίχλη από κάτω και οι ?λπεις από μακρυά.
Ο χιονάνθρωπός μου με το τελευταίο χιόνι που είχε μείνει στο Μαρούσι!
Εντυπωσιακα extended flaps και spoilers για την προσγείωση στο British aerospace AVRO RJ100.
Υπολείμματα πάγου στο Βενιζέλο (20/2/2008)
Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος 19/2/2008
Edited by: zink_titanum "Over and out.
Comment
-
ontos apisteytes οι φωτο μπραβο!ειδικα το πιτσιρικι εκει τα σπαει,μορφη!τα παιδακια μαγκες εχουν αναγκη να χαιρονται λιγο χιονακι![i]η ελπιδα μας ειναι για το αυριο,νεα γενια χιονοτρελαμενων εν οψει!ευγε!
"
:weather_14:Με χιονοεκτιμηση,
θoδωρης :cool:
Comment

</a> 

Comment