Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ένα (ακόμα) ατύχημα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ένα (ακόμα) ατύχημα

Ανεβήκαμε πάνω κατά τις 9 η μέρα φανταστική, το χιόνι τέλειο. Όλα καλά μέχρι περίπου τη 1 η ώρα. Εκεί λοιπόν ένα από τα παιδιά της παρέας στο άλμα που είχε στον Ηρακλή έπεσε και χτύπησε άσχημα. Πάμε λοιπόν κάτω (με τα λιφτ μιας κ κανεις δε προσφέρθηκε να μας μεταφέρει0 τα οποία έπαθαν και μια διακοπή ρεύματος όπου το παιδί εκτός όλων των άλλων βρέθηκε να αιωρείται για κανά 20 λεπτό) στο γιατρό. Απίστευτα αγενή από τη πρώτη στιγμή. Με ένα ύφος - ε με τα κολοαθλήματα που κάνετε πως να μη χτυπάτε κ με τρέχετε κ εμένα. Ο ανεκδιήγητοςτρομερός επιστήμονας λέει ότι δε μπορεί να πει περί τίνος πρόκειται, αν είναι δλδ κάταγμα κλείδας ή πλευρών και σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί.
    -Κ τι κάνουμε λοιπόν?
    -Πάτε στο νοσκομείο να σας πουν.
    -Ναι αλλά δεν έχουμε ΙΧ
    -Πάρτε ταξί. (μέχρι τη Λιβαδειά)
    Κατευθυνόμαστε προς τα κάτω κ μέσα από το αυγό καλώ το ΕΚΑΒ (μιλάω με τον υπάλληλο του ΕΚΑΒ Χαλκίδας ο οποίος ήταν κ πολύ εξυπηρετικός) το οποίο μου λέει ότι το χιονοδρομικό έχει δικό του ασθενοφόρο για να μεταφέρει τους ασθενείς. Πάω λοιπόν κ ρωτάω για το ασθενοφόρο όπου ο υπάλληλος με αφήνει άφωνο λέγοντας πως εδώ όποιος χτυπάει φεύγει μόνος του γαιτί είναι μπάχαλο" (αλήθεια όσο κ απιστευτο να φαίνεται έτσι είπε).
    Καλούμε λοιπόν ξανά το γιατρό για να μας δώσει το ασθενοφόρο κ μας λέει ότι δε κρίνει σοβαρό το περιστατικό. Η άμεση αντίδραση ήταν ότι εσύ πριν λίγο μας έλεγς ότι δε ξέρεις τι έχει το παιδί κ τώρα λες πως κρίνεις ότι δεν είναι σοβαρο? Έτσι λέω, απαντά, κ του ανταπαντάμε κι αν πάθει κάτι στη διαδρομή? Και εδώ έρχεται η αποκορύφωση. Κάντε μου μήνυση λέει. Εκει είναι που βρίσκεσαι στα πρόθυρα να τον πλακώσεις στις μπουνιές αλλά έχεις άλλες προτεραιότητες.
    Παρεπιπτώντος τον ρωτάγαμε το όνομα του κ δε μας το έλεγε. Από τους υπαλλήλους κάτω μας είπαν πως τον $#^%# τον λένε Μάκη αλλά το επώνυμο δεν είναι γνωστό. Αν το ξέρει κανείς ας το γράψει.
    2 ερωτήσεις προς makalu κ Δρίβα.
    1 πως κρίνεται αν κάποιος χρειάζεται διακομιδή με ασθενοφόρο ή όχι από το ΧΚΠ??
    2 αυτή η συμπεριφορά του προσωπικού είναι πολιτική του ΧΚΠ ή προσωπική απόφαση του Μάκη μας?

ΥΓ το ΕΚΑΒ τελικά βρήκε ασθενοφόρο αιώνες μετά. Όμως ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάγαμε είχε όλη τη καλή διάθεση να βοηθήσει. Βασική διαφορά κ μπράβο του.

ΥΓ2 Το παιδί τελικά έχει κάταγμα κλείδας κ ο γιατρός (ο πραγματικός , όχι ο *&&%& ) έιπε 6 έβδομάδς ακινησία.

ΥΓ3 Δεν ήθελα να γράψω όλο αυτό το σεντόνι. Βασικά ήθελα να το ξεχάσω. Αλλά διάβασω για το ατύχημα του αλλου παιδιού που έσπασε τη κνήμη κ δεν άντεξα. Περάστικά του.

Καληνύχτα κ καλή τυχη"

αθανατη Ελλαδα..

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

Εάν θυμάμαι καλά στη τιμή του εισητηρίου περιλαμβάνεται και ασφάλεια. Ισχύει ή απλώς είναι ένα μαρκετίστικο τρικ για να δικαιολογούν τις υψηλές τιμές; Το προαναφερθέν θέμα είναι σοβαρό και θα πρέπει να το αναφέρεις είτε στο site του ΧΚΠ ή τηλεφωνικά στη διεύθυνση. Πάντως στα δύσκολα φαίνεται εάν υπάρχει σοβαρή ιατρική κάλυψη. Εγώ πέρισυ αναγκάστηκα να κάνω ράμματα στο μέτωπο στο ΧΚΠ και μπορώ να πώ ότι έμεινα ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση τους. Αλλά τι γίνεται με τα σοβαρότερα περιστατικά;

Comment

Φιλε Compasso, εχεις χιλια δικια κ κανεις δεν εχει την παραμικρη διαθεση να αμφιβαλλει με την περιγραφη σου.
        Θα μεταφερθει αμέσως στους ανθρωπους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνων, που είναι υπευθυνοι για το ιατρικο προσωπικο που υποχρεουται να υπηρετεί τις συμφωνιες με το ΧΚΠ!
        (ευτυχως παρομοια δυσάρεστα περιστατικα, είναι μεμονωμένα..απο τη στιγμή ομως που γινονται συστηματικα..τότε υπαρχει προβλημα..! [i] )

Περαστικά στο φιλαρακι σου κ γρήγορα σιδερένιος φιλε Edited by: makalu "
        Η συνεχής αναζήτηση της ευτυχίας είναι μία από τις βασικές αιτίες της δυστυχίας.

Comment

Μια απο τα ίδια και γω...
          18/1 είχα ατύχημα πάνω (χτύπησα στον ώμο και το κόκαλο της κλείδας έκανε καρούμπαλο).
          Πήγα στο ιατρείο και ηταν ενας τυπάκος εκεί που δεν ήταν γιατρός και μου είπε να αράξω στο σαλέ γιατι ο γιατρός ηταν καπου...
          Μετα απο κανα 30-45λεπτο ήρθε ο γιατρός και μου είπε να βγάλω ακτινογραφία σε νοσοκομείο,αλλα δεν εκανε κουβέντα για μεταφορα κλπ.
          Καθώς κατέβηκα στα εκδοτήρια για να πάρω τον δρόμο της επιστροφής,ρώτησα στις πληροφορίες αν τα έξοδα (ακτινογραφίες και οτι αλλο χρειαστεί) καλύπτονται απο το χκ.
          Η κοπέλα άρχισε να πέρνει τηλέφωνα να βρεί τον γιατρό για να ρωτήσει και μετα απο πολλές προσπάθειες ο γιατρός μου είπε οτι δεν καλύπτονται.

Comment

Από το site του χιονοδρομικού
            Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, στα πλαίσια της εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του, ανέθεσε την ασφάλιση τους στην εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρία σε προγράμματα υγείας, LA VIE ASSURANCE, εταιρία του ΟΜΙΛΟΥ 'ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ', του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Ομίλου Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της χώρας.
            Η ασφάλιση των επισκεπτών καλύπτει τα παρακάτω:
            Παροχή Πρώτων Βοηθειών Εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου στους Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών, σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας.

Σε περίπτωση που κατά την κρίση των ιατρών των Σταθμών του Χιονοδρομικού, το περιστατικό χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, και ο ασθενής αδυνατεί να μετακινηθεί με ίδιον μέσον, θα τον μεταφέρει ασθενοφόρο στο πλησιέστερο δημόσιο νοσοκομείο.
            Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθούν οι ως άνω περιγραφόμενες παροχές στον ασθενή είναι:
            Να είναι κάτοχος εισιτηρίου
            Να επισκεφθεί έναν από τους Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών του Χιονοδρομικού, να εξεταστεί από ιατρό του Σταθμού και να καταγραφεί το περιστατικό στο Βιβλίο Ασθενών"

Τα συμπεράσματα δικά σας...

"
            ...

Comment

Αν ο γιατρος αρνηθει να σας δωσει παραπεμπτικο και διακομιδη, ζητειστε να σας δωσει την γνωματευση/αρνηση εγγραφως με την υπογραφη του. Φροντιστε να εχετε μαρτυρες αν αρνηθει. Ζητειστε να γραφτει η αρνηση του για παραπεμπτικο/διακομιδη στο βιβλιο περιστατικων, ωστε να παρετε αντιγραφο για τα περαιτερω...Μαλλον θα αλλαξει υφος καπου στην πορεια...

Παντως εγω περσι που πηγα για ενα σκισιμο στη μυτη μετα απο πτωση, ηταν ευγενεστατοι. Δεν χρειαστηκα βεβαιως περισσοτερο απο μια απολυμανση/γαζα/λευκοπλαστ...

Φιλικα

ΜακηςΜ
              Φτερουγα; Τι...φτερουγα;;

Safety is no accident!!

Comment

Αυτό που μας εξόργισε είναι ότι δεν έκανε διάγνωση κ μας έλεγε πως παρόλαυτα δε μας δίνει ασθενοφόρο. Κάπου εκεί μας είπε ότι μπορει να είναι κ σπασμένα πλευρά.
                Αν είναι έτσι makalu τότε πραγματικά είναι άδικο να δίνει το χιονοδρομικό τέτοια εικόνα εξαιτείας τρίτων. Βέβαια είναι ευθύνη του ΧΚΠ να τους ελέγχει. Επίσης για να πω κ τα καλά είναι όντως πολύ σπουδαίο ότι το ΧΚΠ προσφέρει ασφάλεια μέσα στη τιμή του εισιτηρίου. Στο Bansko είναι έξτρα κ στην Αυστρία που ήμουν τα Χριστούγεννα δεν υπήρχε καν σαν επιλογή κ τα Χιονοδρομικά δεν είχαν καν γιατρό(τουλάχιστον εκεί που ήμουν εγώ). Να λέμε κ τα καλά.
                Από την άλλη είναι ευθύνη του ΧΚΠ να ελέγχει αυτούς με τους οποίους υπογράφει σύμβαση αν κ εφόσον τηρούν τους όρους της γιατί κάτι μου λέει ότι δεν ήμασταν τα μόνα θύματα". Για την επιβεβαιώση των όσων λέω, αν υπάρχει ανάγκη μπορείτε να μιλήσετε με το ΕΚΑΒ Χαλκίδας κ με την υπάλληλο στις πληροφορίες.

MakisM εδώ αρνήθηκε να δώσει το όνομα του (στο τηλ) λέγοντας ειρωνικά τρεις φορές ότι του πέφτει η μπαταρία."

Comment

Μόνο που αν έχεις βγάλει καμία κλείδα ή αν έχεις σπάσει κανένα πόδι, δεν θα είναι το πρώτο σου μέλημα να ψάχνεις τον γιατρό με τις ώρες για να του αποσπάσεις το Χ ή το Υ έγγραφο. Το θέμα είναι:

1) Η ακριβεια του περιστατικου

2) Αν ενημερωθηκε το προσωπικο και ποτε

3) Οταν χρησιμοποιηθηκε λιφτ για την καθοδο ασθενους, το προσωπικο εκ των πραγματων ενημερωθηκε, αμεσα η εμμεσα. Ποια συνεχεια δοθηκε;

Το θεμα γενικοτερης ασφαλειας που παρεχει ενα ΧΚ σε ατυχημα ειναι προβλημα, καθως πρεπει να αντιμετωπιστουν ο χρονος που θα μεσολαβησει απο το συμβαν μεχρι την επεμβαση των αρμοδιων, το δυσβατο της περιοχης και μεταφορας του ασθενους, η παροχη πρωτων βοηθειων... Και σε ολα αυτα στην Ελλαδα ειμαστε πολυ πισω, οπως επισης ειμαι τρομερα επιφυλακτικος και για τα υπολοιπα Βαλκανια (βλεπε Bansko και τωρα Kozuf, κλπ).

Ομως και ως χιονοδρομοι ειμαστε τρομερα ανευθυνοι! Στα Κελαρια, στη θεση 1.750, διπλα στο τελειωμα της πιστας, παλιοτερα τουλαχιστον (φανταζομαι και φετος) φυλασσεται ενας χωρος για ασθενοφορο, (προφανως για να εχει αμεση προσβαση στο ασθενοφορο καποιος τραυματιας που μεταφερεται απο ρατρακ). Οταν καποτε που εψαχνα θεση ενημερωθηκα οτι εκει ηταν η θεση του ασθενοφορου, εφυγα. Ομως απο τοτε προσεχω το ποιος παρκαρει εκει, ποτε δεν ειδα ασθενοφορο (εκτος και αν παρκαρει το ΙΧ 4Χ4 του οδηγου του ασθενοφορου), ποτε δεν ειδα καποια ειδικη σημανση, κλπ, κλπ.

Comment

Και επειδη στο Ελλαντα οποιος γουσταρει, κανει οτι του γουσταρει, βρειτε ενα καλο δικηγορο και μαρτυρες και σκιστε τους. Οταν παιρνουν τα χρηματα μας ειναι καλοι ολοι [i]"
                    ορθιοοοος ...

Comment

μου φαινεται παραξενο στην Αυστρια να μην υπηρχε γιατρος...παντως εγω 2 φορες ημουνα μαρτυρας περιστατικου στην Αυστρια, κ την μια φορα σε μικρο χιονοδρομικο, κ ειδα πολυ εγκαιρη κ σωστη κινητοποιηση...

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

Comment

http://www.youtube.com/watch?v=kkxS9q4RiSQ

to meros poy xtipise proxtes o basilis.to video einai apo allos melos(ettala) toy forum pou epese protos eutixos xoris na pathei tipota.

Aggelos

Edited by: Angel123

Comment

Καλο θα ηταν να υπαρξει καποια σημανση εστω και αν ειναι εκτος πιστας.Δεν βλαπτει να μπουν 2 καλαμια χιαστει.Ανεβαινοντας με βακχο δεν φαινεται το σημειο?

Comment

Και εμενα μου φαινεται παραξενο. Περισυ στο Kitzbuhel το νοσοκομειο ηταν διπλα σε μια γονδολα και ειχε ελικοδρομιο με δυο ελικοπτερα.

Comment

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει: Φέτος (αναφέρομαι συγκεκριμένα) συμπεριλαμβάνεται η ασφάλιση στο εισιτήριο, όπως ίσχυε στο παρελθόν; Γιατί πολλά ακούγονται περί του αντιθέτου. Και δεν ξέρω αν είναι απλά ράδιο αρβύλα.

Η συμπεριφορά πάντως των ανθρώπων στο Ιατρείο είναι πραγματικά ανεκδιήγητη και αδικεί την συμπεριφορά όλων των υπολοίπων πάνω. Ένας φίλος μου έπεσε και τσακίστηκε προς το τέλος της μέρας και ο γιατρός" αφού τον ρώτησε αν πονάει εδώ κι εκεί του είπε τη μυθική ατάκα: "Πάρε ένα Depon"!!!
                              "
                              The map is full of places that only mean anything to me because of snowboarding...
                              http://www.hiddencellar.eu

Comment

Working...
                              X