Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ένα (ακόμα) ατύχημα

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

θα ήταν πρέπον νομίζω να υπάρξει μία απάντηση από τη διοίκηση. Είναι ευθύνη του γιατρού οπότε και αδίκως (εν μέρει)χρεώνεται η ευθύνη στο ΧΚ, είναι ευθύνη της συμβαλλόμενης εταιρείας ή ευθύνη του ίδιου του ΧΚ?
    Στις πρώτες δύο περιπτώσεις θα ήταν καλό να υπάρξει και μια ενημέρωση τι μέτρα παίρνει η διοίκηση ώστε στα επόμενα ατυχήματα να μην υπάρξει η ανάλογη συμπεριφορά. Στη τρίτη περίπτωση απλά θα ξέρουμε τι πληρώνουμε.Φαντάζομαι ότι εάν κ εφόσον παρθούν μέτρα από το ΧΚ για την αποφυγή τέτοιων συμπ[εριφορών κ τη τιμωρία του εν λόγω γιατρού, τότε και το το θύμα" της ιστορίας θα είναι πλήρως ικανοποιημένο αλλά και εμείς, οι πελάτες του ΧΚ θα νιώθουμε πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια όταν χρησιμοποιούμε τις εγκαταστάσεις του και η ασφάλεια στο άθλημα που κάνουμε είναι ένας πολυ σημαντικός παράγοντας και ένα πολύ σημαντικό κριτήριο επιλογής ΧΚ (για μένα από εδώ και πέρα σίγουρα)."

Comment

Το περιστατικό στο πρώτο μήνυμα που διάβασα,ήταν για τον εισαγγελέα.Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι πληρώνονται για να παρέχουν υπηρεσίες.Δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω 5-6€ περισσότερα να έχω ιατρική κάλυψη.Αλλά να είναι κάλυψη στην πράξη και όχι στα χαρτιά.Πάντως μια φορά πριν 4 χρονια που είχα μια πτώση στο Χ.Κ.Π ο γιατρός ήταν εξυπηρετικός.Αλλά δεν έχει και μέσα.Επίσης,οι πιστέρ αντί να είναι στους αναβατήρες (στα τερματικα) είναι στο σαλέ και κάνουν καμάκι.Αν υπολογίσει κανείς τους χρόνους που θέλουν να ανέβουν π.χ στον περικλή,θα δει ότι μπορεί να πεθάνει και άνθρωπος.Πάντως,καλό είναι να κάνουμε όλοι μερικές εξετάσεις στην αρχή της περιόδου να αποφύγουμε παθολογικά προβλήματα.Τα ορθοπαιδικά είναι να μη σου τύχουν.Επίσης,καλή προθέρμανση πριν την κατάβαση.Δεν είναι ντροπή.
      ΚΑΝΩ ΣΚΙ,ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ,ΨΑΡΕΥΩ,ΚΥΝΗΓΑΩ...ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ!!!!

Comment

Διαβάζοντας το ποστ για το περιστατικό φαίνεται απο τα γραφόμενα πως ο φίλος επισκέπτης του χιονοδρομικού έχει απόλυτο δίκιο. Γίνεται κάπου ξεκάθαρο πως κάποιος της παρέας ζήτησε από πρόσωπο του ΧΚΠ να μεταφερθεί ο τραυματίας ή απλά περίμενε στο σημείο του ατυχήματος..... Έχει διαφορά να περιμένεις να σου έρθει βοήθεια και να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον. Σίγουρα βέβαια αφού κατεβήκανε με λιφτ τουλάχιστον ο υπάλληλος εκεί τους είδε, όμως δεν σημαίνει πως έχει αυτός την ευθύνη.

Όσον αφορά το γιατρό στο ΧΚΠ, δεν φάνηκε να επιτέλεί σωστά το λειτούργημα του, συνηθες άλωστε στις μέρες μας. Τότε λοιπόν πρέπει να αναζητήσουμε κάποιον υπέυθυνο που ενδεχομένος να μας εξυπηρετήσει. Σε αντίθετη περίπτωση πάρτε εγγράφως τις απαντήσεις από τους αρμόδιους και προχωρήστε σε καταγγελία. Υπάρχει και αστυνομία στο χιονοδρομικό, υπάρχει και το κέντρο προστασίας καταναλωτών αλλά και ο συνήγορος του πολίτη. Αν έχετε δίκιο, έγγραφη απάντηση ή και μάρτυρες, κάποιο δίκιο θα βρείτε στην πορεία. Στο φόρουμ εδώ λιγουλάκι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο.... Ωραίο το λαικό δικαστήριο αλλά κάποιες φορές είναι άδικο και σίγουρα χρειάζεται κάτι περισσότερο από απλή αναφορά σε κάποιο περιστατικό.

Και μια ερώτηση εγκυκλοπαιδική ... για να ξερουμε τι μας γίνετε! Ο γιατρός είναι ειδικευμένος? Λειτουργεί ως γιατρός συγκεκριμένης ειδικότητας ή ως medical assistant χωρίς να έχει κάνει ακόμα ειδίκευση?

’ντε να χαρούμε τις υπόλοιπες ημέρες στα βουνά χωρίς ατυχήματα, με προσοχή για την ασφάλεια μας πάνω απ'όλα.[i]

"

Comment

απο το site του χιονοδρομικού zoncolan (ένα από τα μικρότερα της ιταλίας):
          La polizza copre i danni causati alle persone o alle cose (responsabilità civile)
          =(κάλυψη ιδίων ζημιών, προς τρίτους και προς αντικείμενα)
          e offre assistenza anche per la tutela giudiziaria in caso di citazione in giudizio
          =(νομική κάλυψη σε περίπτωση νομικής εμπλοκής η υποβολής μηνύσεων εναντίων σας)
          Inoltre consente la copertura delle spese di soccorso e, nel caso di ricovero, anche delle spese mediche d’urgenza.
          =κάλυψη κόστους πρώτων βοηθειών και κάθε παροχής επείγουσας ιατρικής νοσηλείας ή θεραπείας
          È previsto l’autista a disposizione se impossibilitati a guidare l’auto
          =παρέχεται οδηγός σε περίπτωση αδυναμίας οδήγησης!!!!!
          . Infine, nel caso si tratti di uno skipass plurigiornaliero consecutivo a partire da tre giorni, sarà compreso anche il rimborso delle giornate non godute a causa dell’infortunio (skipass, noleggio materiale sci, lezioni) e il rientro sanitario.
          =σε περίπτωση τραυματισμού, αποζημιώνεται το κόστος εισητηρίων, εξοπλισμού, μαθημάτων για τις υπόλοιπες μέρες, αν έχετε τουλάχιστον 3ημερο skipass
          τα παραπάνω κοστίζουν 2 ευρώ, και προσωπικά έχω δει να εφαρμόζονται κατα γράμμα
          Edited by: ismael "
          μικροαστοί, θα σας φάνε τα παιδιά σας....

Comment

otan agorazeis thn karta apo to XKP den eisai paralhla asfalismenos se kapoia asfalistiki an den kanw la8os?

Comment

Πρώτον, δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργεί Χ.Κ. στην Ευρώπη (στην Αυστρία ή αλλού) χωρίς δωρεάν παροχή πρώτων βοηθειών στους πελάτες του. Δεύτερον, η συνεργασία του Χ.Κ. Παρνασσού με μεγάλο ασφαλιστικό όμιλο" σημαίνει εγώ σε διαφημίζω και εσύ σε αντάλλαγμα μου προσφέρεις άλλοθι (ότι δήθεν παρέχω κάλυψη επειγόντων περιστατικών ενώ δεν). Τρίτον για να υπάρξει η ελάχιστη απαιτούμενη σοβαρότητα που απαιτεί η υγεία και ασφάλειά μας πρέπει όλα μα όλα τα χιονοδρομικά να καλύπτονται σε ότι αφορά την ευθύνη για τις βάρδιες - εφημερίες στο ιατρείο και την διαθεσιμότητα ασθενοφόρου από νομαρχιακό νοσοκομείο. Σας διαβεβαιώνω ότι στα Καλάβρυτα όπου χτύπησα και χρειάστηκα βοήθεια υπήρχε γιατρός που ήξερε πολύ καλά την δουλειά της (χωρίς νοσηλεύτρια αλλά τέλος πάντων) και την Κυριακή ασθενοφόρο με οδηγό και δεύτερη γιατρό από το νοσοκομείο της περιοχής. Τους είδα να δίνουν πρώτες βοήθειες σ' εμένα και σε άλλους χιονοδρόμους και ειλικρινά ήταν όλοι τους άψογοι."

Comment

Καλημερα αγαπητοί φίλοι χιονοδρόμοι,

Σε συνέχεια προσεκτικής ανάγνωσης του θέματος από τον φίλο Compasso, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως το συμβάν ήδη διερευνάται.
                Ευχόμαστε, ο φίλος που τραυματίστηκε να αποθεραπευτεί σύντομα και να επανέλθει τουλάχιστον «σιδερένιος».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, στο πλαίσιο της εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους επισκέπτες του, ανέθεσε την ασφάλιση τους στην εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρία σε προγράμματα υγείας, LA VIE ASSURANCE, εταιρία του ΟΜΙΛΟΥ 'ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ', του μεγαλύτερου Ιδιωτικού Ομίλου Παροχής Υπηρεσιών Υγείας της χώρας.

Η ασφάλιση των επισκεπτών καλύπτει τα παρακάτω:
                • Παροχή Πρώτων Βοηθειών (ΟΧΙ νοσοκομειακής κάλυψης) Εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου στους Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών, σε περίπτωση ατυχήματος ή αιφνίδιας ασθένειας.

• Σε περίπτωση που κατά την κρίση των ιατρών των Σταθμών του Χιονοδρομικού, το περιστατικό χρήζει περαιτέρω διερεύνησης, και ο ασθενής αδυνατεί να μετακινηθεί με ίδιον μέσον, θα τον μεταφέρει ασθενοφόρο στο πλησιέστερο δημόσιο νοσοκομείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθούν οι ως άνω περιγραφόμενες παροχές στον ασθενή είναι:
                • Να είναι κάτοχος εισιτηρίου

• Να επισκεφθεί έναν από τους Σταθμούς Πρώτων Βοηθειών του Χιονοδρομικού, να εξεταστεί από ιατρό του Σταθμού και να καταγραφεί το περιστατικό στο Βιβλίο Ασθενών

Στα παραπάνω, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, πως μετά από πολλά χρόνια τεχικών δυσκολιών, το ΧΚΠ, έχει συμφωνήσει με τον συνεργάτη «La Vie Assurance», για:
                • 2 standby ασθενοφόρα τις αργίες (ένα 1950, ένα Φτερόλακκα) και 3 Ιατρούς στο ΧΚΠ (ένας 1750, ένας 1950, ενας Φτερόλακκα), καθώς και
                • για 1 standby ασθενοφόρο τις καθημερινές και 2 γιατρούς (ένας 1950, ένας Φτερόλακκα).

Καταφέραμε προ λίγων ετών, πρώτοι στην Ελλάδα, να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικότερο -από το παρελθόν- σχήμα υγειονομικής «προστασίας» για τον πελάτη-χιονοδρόμο, απομπλέκοντας την καθυστερημένη αντίδραση ενός πιθανού ατυχήματος στο ΧΚΠ, από τη διαθεσιμότητα ασθενοφόρου και ιατρού των γύρω-τοπικών νοσοκομείων. [παλαιά, απλά «εκλιπαρούσαμε» για γιατρούς και ασθενοφόρα...κ ελπίζαμε στην αποφυγή σοβαρού συμβάντος]

Σήμερα, τα εσωτερικά στατιστικά στοιχεία που κρατάμε, μας έχουν υποδείξει, πως ο εξωτερικός συνεργάτης έχει συμβάλει σημαντικά στην ταχεία αντιμετώπιση Πρώτων Βοηθειών, που συχνά είναι και καθοριστικές για την βελτίωση ή επιδείνωση μιας κατάστασης κοκ.
                Στο βαθμό όμως της βελτίωσης υπηρεσιών, στοχοθετούμε περεταίρω τον συμβαλλόμενο κ για την ποιότητα αντιμετώπισης (συμπεριφορά) των περιστατικών αυτών, όπου δίνεται ιδιαίτερη σημασία.
                Περιστατικά τέτοια (topic), μας προβληματίζουν -δυσάρεστα- και θα θέλαμε να ξέρετε, πως ήδη ερευνάται το συμβάν, με στόχο την πάταξη τέτοιων φαινόμενων, ειδικά όταν έχει να κάνει με τον πόνο (κυριολεκτικά) του τραυματία.

Πρέπει όμως να σας αποσαφηνίσουμε, πως στην κρίση του ιδίου του Ιατρού, παραμένει, αν η μεταγωγή του τραυματία θα πραγματοποιηθεί με ασθενοφόρο του κέντρου ή όχι, βάσει κρισιμότητας της κατάστασης.
                Αυτό γίνεται για ένα βασικό λόγο ασφαλείας, που σίγουρα κατανοούμε ΟΛΟΙ: Αν ένα περιστατικό κατάγματος ή μικρής κάκωσης, απασχολήσει για 2 ώρες το ασθενοφόρο που διατίθεται στο ΧΚΠ για να κατέβει πχ. Λιβαδειά (1ωρα να κατέβει + 1ωρα να ανέβει..λόγω μεταφοράς τραυματία’ πάει πιο αργά..), και στο μεταξύ ένα πολύ κρίσιμο/σοβαρό συμβάν λάβει μέρος στο κέντρο, δε θα υπάρχει τρόπος διαμεταγωγής.
                Εκεί ακριβώς είναι το λεπτό σημείο, απόφασης/κρίσης του ιατρού, ΑΝ θα πρέπει ή όχι να χρησιμοποιηθεί το όχημα του ΧΚΠ, για μεταγωγή ενός σπασμένου οστού ή εξαρθρήματος και ΟΧΙ μιας βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής ή θωρακοκοιλιακής κάκωσης με ενδοκοιλιακή αιμορραγία, ατυχήματα που στο παρελθόν τα χειρίστηκε το ΧΚΠ με την πρέπουσα σοβαρότητα και ευτυχώς είχαν αίσια κατάληξη!

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα που μας γνωστοποιείτε τέτοια φαινόμενα, και γενικότερα ιδέες και προτάσεις που θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε περεταίρω βελτίωση. [i]

(την ερχόμενη άνοιξη θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, διεθνές ιατρικό συνέδριο χιονοδρομικών ατυχημάτων και καλύτερης επάνδρωσης των ιατρείων των χιονοδρομικών κέντρων)"
                Τηλ. 22340 22700
                Website: http://www.parnassos-ski.gr/
                e-mail: pdrivas@etasa.gr

Comment

δηλαδη εαν δεν ειμαι χιονοδρομος με καρτα Χ.Κ.Π δεν με φροντιζει κανενας εκει επανω.εχω ερθει απλα για καφε και γλυστραω?
                  ποιος γιατρος ειναι αυτος που αφηνει καποιον με καταγμα στα ποδια χερια να φυγει μονος του?πως θα οδηγησει με τα μπατον?εμενα δεν μου ακουγετε καλα στο αυτι μου[i]
                  οι γιατροι τι ειδικοτητας ειναι?διοτι εαν ειναι γυναικολογος(το εχουμε δει και αυτο)η ειδικοτητας αλλης ασχετης με αυτο που χρειαζετε,σε κρανιοεγκεφαλικη η θωρακοκοιλιακη τι θα κανει και πως θα το διαγνωση χωρις μηχανηματα.και για τα καταγματα ακομα δεν ειναι σιγουροι,μονο σε σπασιμο και αυτο εαν εχει βγει εμφανος κανενα κοκαλο η καμια μεγαλη παραμορφωση.
                  εναι το συμβαν 1950 και το ασθενοφορο φτερολακα ποση ωρα θελει να φτασει?και δεν μιλαω για ακραια φαινομενα.χαζη ερωτησει ξερω αλλα ποσο?

"
                  υπαρχει μοναξια στην κορφη

Comment

opote an eisai me poulman px kai einai na ktipiseis kanto kala" ! ena aplo spasimataki den ftanei gia na se pane katw ....rikse kai kamia kalh sto kefali! "

Comment

Γεια σας φιλοι μου! Δυστυχως τωρα ειδα το τοπικ μιας και εχω χρονο για σκοτωμα! Η αληθεια ειναι οτι δεν πολυμπαινω παρα μονο στην ενοτητα snowboard. Χρησιμο τοπικ τελικα.

Να πω την δικια μου ιστορια και κρινετε.
                      Πρωτη ημερα λειτουργιας του Παρνασσου φετος πριν τα Χριστουγεννα και το χιονορομικο ηταν ναρκοπεδιο. Ειναι ακομα αγνωστο πως οι μισοι την γλυτωναν και οι αλλοι μισοι σακατευοτουσαν στις πετρες στα εκτος πιστας.
                      Εγω βρηκα πετρα εκτος [μιας και εντος ειχε τοσα πολλα χαλικια που σου χαλαγαν το σανιδι]. Αποτελεσμα ηταν εξαρθρωση κλειδας [σε μικρο βαθμο ομως]
                      Στο ιατρειο ουτε που καταλαβαν τι ειχα
                      Εγω φυσικα και καταλαβα τι ειχα γιατι ενιωθα το αριστερο κοκκαλο απο το στηθος οτι ηταν πιο ψηλα απο το δεξι.
                      Το πρωτο πραγμα που με ρωτησαν ηταν μα καλα πως το επαθες" με υφος λες και παραξινευτικαν. Τους εξηγησα και μου λενε "κατσε στο σαλε!" με υφος αποτομο λες και επειδη ημουν τρελαμενος σανιδας [σαν αυτα τα κωλοπαιδα], θα συνεχιζα το εργο μου.
                      Φυσικα και θα καθομουν στο σαλε.
                      Ειχα παρεα με αυτοκινητο οποτε τι να την κανω την μεταφορα?
                      Στο solden φετος ημουν μπροστα σε ενα ατυχιμα οπου ενας εμεινε στον τοπο καταμεσις της πιστας και στο λεπτο ηρθε ελικοπτερο"

SUMMER NIGHTMARE

Comment

Working...
                      X