Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γιατι;;;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Γιατι;;;

το βαζω εδω, απλα για να διαβαστει απο αρκετους...αν θελετε βαλτε το αλλου...

Εδώ και 10 ημέρες συμβαίνει κάτι παράξενο και εξωπραγματικό στην χώρα μας.
    Παρότι οι τιμές του πετρελαίου διεθνώς μειώθηκαν αισθητά και παραμένουν χαμηλά, η τιμή της βενζίνης στα πρατήρια αυξήθηκε κατά 10 περίπου λεπτά το λίτρο, σε όλα τα πρατήρια βενζίνης.
    Γιατί έγινε αυτό; Αυξήθηκε η τιμή του αργού; ΟΧΙ. Υπάρχουν αποθέματα που αγοράστηκαν με ακριβή τιμή; ΟΧΙ
    Τότε τι συμβαίνει;
    Είναι απλό:
    Μειώθηκαν 30-40% τα έσοδα των πρατηρίων από την πώληση πετρελαίου θέρμανσης λόγω της καλοκαιρίας.
    Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επαναφέρει το θέμα των ταμειακών μηχανών στα πρατήρια, για να μπορεί να ελέγχει τους τζίρους τους.
    Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν στο καρτέλ των καυσίμων. Δεν θέλουν να μειωθούν τα έσοδα τους ούτε δραχμή και αποφασίζουν να αλλάξουν προς τα πάνω τις τιμές τους. ’λλωστε σε μια χώρα που αύξησε εν μια νυκτί το ΑΕΠ της κατά 25%, οι καταναλωτές δεν έχουν ανάγκη.
    Έτσι είναι όμως; Είμαστε πράγματι τόσο πλούσιοι; Είμαστε πράγματι τόσο πρόθυμοι να συντηρήσουμε το εισόδημα του καρτέλ από την δική μας τσέπη έτσι αβίαστα;
    Τι μπορούμε όμως να κάνουμε; Μπορούμε να αντιδράσουμε. Μπορούμε να δείξουμε σε αυτούς που βάζουν αβίαστα το χέρι στην τσέπη μας με το έτσι θέλω, ότι δεν είμαστε αγελάδες να μας αρμέγουν, είμαστε το χέρι που τους ταίζει...
    Την επόμενη Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, μην βάλετε βενζίνη στο αυτοκίνητο σας. Αφήστε το σπίτι.. πάρτε το λεωφορείο...πάρτε το ποδήλατο...μοιραστείτε την διαδρομή με έναν φίλο σας... αλλά μην βάλετε βενζίνη... αφού είναι τόσο φθηνή και τα κέρδη του καρτέλ τόσα λίγα, δεν θα πάθει κανείς τίποτα αν τα βενζινάδικα δεν έχουν πελάτες για μια μέρα.
    Ή μήπως όχι; Μήπως θα δείξουμε επιτέλους οτι δεν είμαστε πρόβατα αλλά ενεργοί και νοήμονες πολίτες;
    Αντιδράστε στην απροκάλυπτη επίθεση στην τσέπη μας. Μην βάλετε βενζίνη την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2007 , και ενημερώστε όλους όσους γνωρίζετε. Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο το καλύτερο!!!!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ...
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Κ ΤΟΣΟ ΑΣΤΟΧΟ...

Snow is on my D.N.A.-ζητειται δουλεια στις Δολομιτικες Αλπεις

αν καποιος ειναι ιδιοκτητης πρατηριου βενζινης, κ αποτελει εξαιρεση, ζηταω συγνωμη...

Comment

Πολυ ευστοχη παρατηρηση και επικαιρο θεμα.
      Θα μετακινηθει ομως στα ασχετα λογω της φυσης του θεματος.
      www.YouWeather.com

Life is an adventure!

Comment

κανενα προβλημα...

Comment

ΚΑΛΗΜΕΡΑ....ΜΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ Η ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΤΑ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΒΛΕΠΕ ΡΕΤΖΙΚΙ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΥΛΑΙΑ) ΤΙΜΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΩΝ 5-8 ΛΕΠΤΑ???!!!!??????!!!!!!???
          Παραδοσιακός Ξενώνας "Χοροστάσι" στον Παρθενώνα (Σιθωνία) και σε υψόμετρο 320μ.Για διακοπές δίπλα στο βουνό και την θάλασσα ταυτοχρόνως.
          Η Χαλκιδική....στα "πόδια" σας
          WWW.HALKIDIKIPARTHENON.GR

Comment

turms , η τιμη του αργου στην προθεσμιακη παιζει στα 62$,τιμη οχι και τοσο χαμηλη αν σκεφτεισ οτι το καλοκαιρι που την παιρναμε πανω απο 1 ευρω ειχε 75$.οταν πριν απο κανα μηνα πηγε 54$ η τιμη επεσε.Αλλωστε τωρα με την ασταθεια που επικρατει στην αγορα λόγω αναμονης του επομενου μπαμ' στην Σαγκαη ,θα ασκηθει μεγαλη ζητηση στο "ασφαλες" $ οπου θα ανεβει (μην ξεχναμε οτι απο 1.33 πηγε σε 3 μερες 1.29)και με τα ιδια ευρω θα αγοραζεις λιγοτερο δολλαριο αρα και πετρελαιο και οι εταιριες θελουν να ειναι ετοιμες να αντιμετωπισουν προμηθεια αποθεματων λογω αυξημενης αβεβαιοτητας τιμων.Τωρα οτι στην Ελλαδα το καρτελ πετρελαιου (petrola,motor oil,κπ) μας εχει γδυσει δεκτο!και το κρατος επρεπε να μειωσει το ποσοστο φορων επι το πετρελαιο λογω αυξημενων τιμων αλλα βρες ακρη τωρα!Γνωμη μου!φοιτητης οικονομικων ειμαι,μπορει να ειμαι λαθος!"
            jerig

Comment

βασικα αυτο μου το στειλανε με μαιλ...δεν το εγραψα εγω ετσι...μπορει να ειναι κ λαθος...δεν ξερω...
              παντως ΣΙΓΟΥΡΑ πολλες φορες, η τιμη της βενζινης (πετρελαιου) πεφτει αλλου, αλλα εδω σταθερα...οταν ομως ανεβει λιγο η τιμη του πετρελαιου, τσουπ...ανεβαινει η βενζινη...αυτο εχει μια απλη εξηγηση...ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ...
              οπως κ πολλα αλλα στην Ελλαδα...

Comment

το αλλο που μου ειπε ενας πωλητης

οταν αγοραζει το πρατηριο με Α τιμη...πουλαει με την Α+1
                οποτε οταν η τιμη παει διεθνως στο Β, το πρατηριο πουλαει ακομα με Α+1, γιατι αγορασε με Α...οταν αγορασει με Β θα πουλαει με Β+1
                βεβαια, πως γινεται οταν πεφτει η τιμη στο Β, το πρατηριο να πουλαει ακομα με Α+1, αλλα οταν η τιμη απο Α αυξηθει στο Γ, την επομενη στιγμη να πουλαει με Γ+1 αυτο ειναι ανεξηγητο

Comment

Originally posted by christos_charal
                  Γνωμη μου!φοιτητης οικονομικων ειμαι,μπορει να ειμαι λαθος!
                  αχ αχ
                  καποτε ημουνα κ εγω στην θεση σου
                  τι τελεια εποχη...

Comment

Originally posted by TURMS
                    το αλλο που μου ειπε ενας πωλητης

οταν αγοραζει το πρατηριο με Α τιμη...πουλαει με την Α+1
                    οποτε οταν η τιμη παει διεθνως στο Β, το πρατηριο πουλαει ακομα με Α+1, γιατι αγορασε με Α...οταν αγορασει με Β θα πουλαει με Β+1
                    βεβαια, πως γινεται οταν πεφτει η τιμη στο Β, το πρατηριο να πουλαει ακομα με Α+1, αλλα οταν η τιμη απο Α αυξηθει στο Γ, την επομενη στιγμη να πουλαει με Γ+1 αυτο ειναι ανεξηγητο
                    Νομιζω πως αυτο γινεται προκειμενου να μπορει να αγορσαει πετρελαιο στην τιμη Γ.Δηλαδη εφοσον πουλαει στη spot kai αγοραζει στη forward με παραδοση 2 μηνων πρεπει να δημιουργησει ρευστοτητα ωστε να εχει να αγορασει την ιδια μερα στη προθεσμιακη αγορα στη τιμη Γ για μετα απο 2 μηνες που θα του παραδοθει!.(οχι το πρατηριο,οι εταιριες)και καλα παντα!Τωρα γιατι οταν απο Α πεφτει στη Β η μειωση ερχεται καθυστερημενα ,ο λογος ειναι σαφης!Οτι προλαβουν ,οσο προλαβουν!Σου λεει αγορασα με Α αρα μεχρι να τελειωσει αυτο το αποθεμα πουλαω με Α+1,μεχρι να κατεβω στη Β.Δεν ξερω αν το εξηγω καλα αρα γενικα το πανε οπως του συμφαιρει!Και θα εισπραξουν την ανοδο διπλα!ΠΑντως οι διαφορες τιμων μεσα στην Ελλαδα με δικαιολογια το μεταφορικο κοστος ειναι αδικαιολογητες.
                    Τurms επειδη πια ειμαι στο μεταιχμιο φοιτητικης ζωης και αγορας εργασιας ηδη αναπολω τα πρωτα υπεροχα χρονια αυτης της ιδιαιτερης ζωης .
                    jerig

Comment

Πάντως νομίζω ότι η τιμή του αργού στις διεθνής αγορές φτάνει στα πρατήρια μετά από 2 μήνες. Οπότε πρέπει να κοιτάμε τις τιμές του αργού προ 2 μηνών για να βγάλουμε συμπερασμα για την σημερινή τιμή της βενζίνης στα βενζινάδικα της γειτονιάς μας... ’ντε βγάλε άκρη δηλαδή... Οπότε γι'αυτό μας κάνουν ότι θέλουν. Εδώ όμως πού είναι το υπουργίο ανάπτυξης που θα πρέπει να επιβάλλει καθημερινά ανώτατο πλαφόν πώλησης, κατόπιν μελέτης της αγοράς και των τιμολογίων από την πηγή, τα ελληνικά διυλιστήρια και τα βενζινάδικα?

Comment

Originally posted by georgyboy
                        Πάντως νομίζω ότι η τιμή του αργού στις διεθνής αγορές φτάνει στα πρατήρια μετά από 2 μήνες. Οπότε πρέπει να κοιτάμε τις τιμές του αργού προ 2 μηνών για να βγάλουμε συμπερασμα για την σημερινή τιμή της βενζίνης στα βενζινάδικα της γειτονιάς μας... ’ντε βγάλε άκρη δηλαδή... Οπότε γι'αυτό μας κάνουν ότι θέλουν. Εδώ όμως πού είναι το υπουργίο ανάπτυξης που θα πρέπει να επιβάλλει καθημερινά ανώτατο πλαφόν πώλησης,   κατόπιν μελέτης της αγοράς και των τιμολογίων από την πηγή, τα ελληνικά διυλιστήρια και τα βενζινάδικα?
                        Σωστος!!! [i]"
                        jerig

Comment

Έχει παραγίνει το κακό στην Ελλάδα με την κερδοσκοπία. Και δεν είναι μόνο αυτό, όχι μόνο πουλάνε ακριβά, αλλά προσφέρουν και προϊόντα κακής ποιότητας. Διπλό κλέψιμο δηλαδή. Η λύση του μποϊκοτάζ είναι βέβαια η ενδεικνυόμενη, και μάλιστα σε πολλά προϊόντα. Μόνο που ο Έλληνας δεν είναι ώρημος για τέτοια. Όλοι κοιτάνε το εφήμερο βόλεμα και νομίζουν πως είναι έξυπνοι. Δεν σκέφτονται όμως το μακροπρόθεσμο και μόνιμο συμφέρον τους, και μιλάω για τους καταναλωτές. Έτσι έχουμε φτάσει να είμαστε οι φτωχότεροι Ευρωπαίοι, να αγοράζουμε στις ακριβότερες τιμές και να το γουστάρουμε κιολας! Στο εξωτερικό η πρακτική του μποϊκοτάζ είναι αυτονόητη, και χωρίς να ανακοινώνεται κιόλας. Ο καθένας το κάνει ατομικά. Αν ο Βέλγος δηλαδή δει πως κάτι ακρίβινε, αυτομάτως δεν το αγοράζει πια.

Εγώ το πρόβλημά μου το έχω λύσει. Απλά δεν έχω αυτοκίνητο. Έτσι δεν πληρώνω κερατιάτικα σε κανέναν.
                          Over and out.

Comment

Originally posted by zink_titanum
                            Έχει παραγίνει το κακό στην Ελλάδα με την κερδοσκοπία. Και δεν είναι μόνο αυτό, όχι μόνο πουλάνε ακριβά, αλλά προσφέρουν και προϊόντα κακής ποιότητας. Διπλό κλέψιμο δηλαδή. Η λύση του μποϊκοτάζ είναι βέβαια η ενδεικνυόμενη, και μάλιστα σε πολλά προϊόντα. Μόνο που ο Έλληνας δεν είναι ώρημος για τέτοια. Όλοι κοιτάνε το εφήμερο βόλεμα και νομίζουν πως είναι έξυπνοι. Δεν σκέφτονται όμως το μακροπρόθεσμο και μόνιμο συμφέρον τους, και μιλάω για τους καταναλωτές. Έτσι έχουμε φτάσει να είμαστε οι φτωχότεροι Ευρωπαίοι, να αγοράζουμε στις ακριβότερες τιμές και να το γουστάρουμε κιολας! Στο εξωτερικό η πρακτική του μποϊκοτάζ είναι αυτονόητη, και χωρίς να ανακοινώνεται κιόλας. Ο καθένας το κάνει ατομικά. Αν ο Βέλγος δηλαδή δει πως κάτι ακρίβινε, αυτομάτως δεν το αγοράζει πια.

Εγώ το πρόβλημά μου το έχω λύσει. Απλά δεν έχω αυτοκίνητο. Έτσι δεν πληρώνω κερατιάτικα σε κανέναν.
                            πολυ καλη λυση...ελα ομως που καπου χρειαζεται...

Comment

Ε οκ, κάποιες θυσίες πρέπει να γίνονται και όχι μόνο για το οικονομικό της υπόθεσης. Όλοι φωνάζουν για το περιβάλλον, αλλά δεν είδα κανέναν (σχεδόν κανέναν) να αφήσει στην άκρη τις συνήθειές του! Να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους είναι εύκολο, αλλά δεν γίνεται τίποτα έτσι...
                              Over and out.

Comment

Working...
                              X