Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΘΛIΨΗ... ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΑΥΛΑΙΑ ΜΕ ΘΛIΨΗ... ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

με το GFS να μας κοροιδεύει για πολλοστή φορά φέτος, δείχνοντάς μας υποψίες για ψ/ε στα μέσα του μηνός, και μετά να μας υψώνει το μεσσαίο δάχτυλο, με τα χιόνια να λιώνουν από τις βουνοκορφές με ρυθμό Μαίου, με χιονοδρομικά να κλείνουν και άλλα να μην έχουν ανοίξει καθόλου, με 22 βαθμούς στην Τιθορέα στις 4/3, πέφτει πια οριστικά η αυλαία του χειμώνα 2006/2007.

Του πιο θερμού χειμώνα στα χρονικά.

Μας αφήνει γεμάτους θλήψη και πικρία, με δάκρυα σχεδόν στα μάτια, για το χιόνι που δεν είδαμε, για τις κατεβασιές που δεν κάναμε στα αγαπημένα μας βουνά, για τις ατελείωτες ώρες που ξοδέψαμε στους χάρτες με ελπίδες που πάντα αποδεικνύονταν φρούδες, για τις ατελείωτες βδομάδες αναμονής από πέρσυ που τελικά δεν ικανοποιήθηκαν ποτέ, για την κόρη μου που θα φτάσει 1μισι έτους για να δει χιόνι, αν το δει.

Τι μέλλει γενέσθαι? Ουδείς γνωρίζει. Εύχομαι πραγματικά να μην ξαναζήσουμε ένα χειμώνα σαν και το φετινό... ποτέ πια, ούτε εμείς ούτε οι επόμενοι.

Ο φόβος μου είναι μεγάλος για τον επόμενο χειμώνα. Δεν είναι μόνο το ελ νίνιο... αλλά ας ελπίσουμε ότι αυτο έφταιγε για όλα.

Τελείωσαν λοιπόν όλα για φέτος. Θυμάμαι τον Τσομπάνη με την αντίστροφη μέτρησή του από πέρσυ... μόνο που τελικά έπρεπε να προσθέσει άλλες 365 μέρες στο κοντέρ...
    Over and out.

που ήσουνα κριμένο εσύ ρε παλικάρι???Τώρα σου ήρθε νυχτιάτικα να ακτινογραφήσεις τον χειμώνα????

Comment

Στην Πάρνηθα είχαμε χειμώνα πάλι καλά
      Βούλα Αυστρία συμμαχία

Comment

Τωρα η Παρνηθα εχει χιονια;; Μπα...δεν νομιζω! Οποτε δεν ειχαμε χειμωνα...
        Αγγελος...Χαλκιδα!!!!

Comment

’λλο άν είχαμε χειμώνα στην Πάρνηθα και άλλο άν έχει χιόνι.
          Στάνταρ θα έχει χιονούρες σε σημεία χωρίς ήλιο στις κορυφές,αλλά γενικά η Πάρνηθα δεν κρατάει χιόνι όσο και να πέσει,αυτό την χαλάει όχι η ποσότητα,η ποσότητα που έπεσε φέτος κρίνεται ικανοποιητική μόνο όμως για το συγκεκριμένο βουνό.Εκεί κρύβεται η συνεχής μου κόντρα με τους Πηλιορείτες δεν είπα ότι η Πάρνηθα είναι καλύτερο χιονοβουνό αλίμονο.
          Απλώς φέτος σε αναλογία με άλλες χρονιές η Πάρνηθα ευνοήθηκε σαφώς περισσ΄τοερο πιστευω άν η Πάρνηθα έχει στάνταρ κλιματική τιμή βρίσκεται στο 110% του στάνταρ της φέτος,ενώ το Πήλιο στο 40%,και γι'αυτό φέτος τα 2 βουνά μπορούν να συγκριθούν πράγμα που δεν μπορεί κανείς να διερωτηθεί κάν να κάνει άλλες χρονιές που το Πήλιο βγάζει 3πλάσιες ποσότητες χιονιού

Originally posted by Dirfis
          Τωρα η Παρνηθα εχει χιονια;; Μπα...δεν νομιζω! Οποτε δεν ειχαμε χειμωνα...
          Βούλα Αυστρία συμμαχία

Comment

Αυτος ο χειμωνας μονο προβληματα μας εφερε,η ανομβρια ηταν και εξακολουθει να ειναι πρωτογνωρη,τα χιονοδρομικα εχασα απιστευτα χρηματα λογω ελλειψης χιονιου,οι αγροτες τα γνωστα με την ανομβρια,και εμεις οι καιροφιλοι εκτος απο ηλιο και ηλιο και ηλιο και ξεροβορια ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!Καθε μερα μπλε ουρανος ηλιος ξεροβορια υγρασιες 20 και 30% και καθολου βροχες.Και το κακο ειναι οτι δεν σταματει πλεον αυτη η αναθεματισμενη ανομβρια στα Βορεια,αντε τα δυτικα και τα νοτια ειδαν καλες βροχες,αλλα εδω στα Βορεια ηλιος και ξεραιλα!!
            Απο Παρασκευη φαινονται καλες βροχες για Πελοποννησο και γενικως ατ Δυτικα-Νοτιοδυτικα τμηματα...ποτε θα βρεξει Θεε μου και εδω πανω???[i]
            "
            Dieu est un comédien jouant devant un public trop effrayé pour rire...

Comment

http://www.svein-nordahl.com/webcamlyb-01.htm
              Eκει ομως ο χειμωνας εχει πολυ μελλον μπροστα του... Εχει 3 μηνες ακομα!

Comment

To ότι γκρεμίζονται όλα τα όνειρά σου και η απίθανη προσμονή για χειμώνα , white Christmas, white winter, χιόνια, τοπία ντυμένα στο αγνό φυσικό τους χρώμα, παιχνίδι, αναβίωση παιδικών συναισθημάτων, τα φορέματα των βουνών(μια μοναδική πασαρέλα που φέτος δεν πραγματοποιήθηκε)...

Όλα αυτά και κυρίως η ψυχολογική φθορά αυτής της περιόδου που χιόνι (τι χιόνι,,,,χειμώνας γενικά) ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΣΤΙΓΜΗ...και η ψυχολογική φθορά της ενός χρόνου αναμονής και τώρα ξανά τα ίδια (αναμονή , αλλά αυτή τη φορά χωρίς να έχουμε γεμίσει τις χειμωνομπαταρίες μας,με ένα τιτάνιο κενό μέσα) ΠΏΣ ΘΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΘΟΥΝ???
                ΠΩΣ?

Αυτό το σφίξιμο στο στομάχι πώς θα φύγει?Η πικρία?
                Η ελπίδα?Ότι ίσως ο χειμώνας μεταφερόταν ε,,,λίγο αργότερα...μια χρονική μετατόπιση μικρή...

ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΩ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ???

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ?

[i]

Νομίζω πως για εμάς τους χιονοερωτευμένους τα λόγια δεν είναι αρκετά...και ούτε θα είναι ποτέ για να περιγράψουν τα αισθήματα.
                Νιώθω λες και με χώρισε κάποια που είμαι τρελά ερωτευμένος...

Όλα είναι τόσο αφύσικα.Και δε θέλω να δω άνοιξη.Δεν τη θέλω.Όχι χωρίς να προηγηθεί ο χειμώνας.Θα είναι ψεύτικη,μάταιη,άχαρη.
                Edited by: Zeus "
                ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ ΟΕΟ!
                Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου

Comment

Originally posted by Vasiliskrin
                  Αυτος ο χειμωνας μονο προβληματα μας εφερε,η ανομβρια ηταν και εξακολουθει να ειναι πρωτογνωρη,τα χιονοδρομικα εχασα απιστευτα χρηματα λογω ελλειψης χιονιου,οι αγροτες τα γνωστα με την ανομβρια,και εμεις οι καιροφιλοι εκτος απο ηλιο και ηλιο και ηλιο και ξεροβορια ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!!Καθε μερα μπλε ουρανος ηλιος ξεροβορια υγρασιες 20 και 30% και καθολου βροχες.Και το κακο ειναι οτι δεν σταματει πλεον αυτη η αναθεματισμενη ανομβρια στα Βορεια,αντε τα δυτικα και τα νοτια ειδαν καλες βροχες,αλλα εδω στα Βορεια ηλιος και ξεραιλα!!Απο Παρασκευη φαινονται καλες βροχες για Πελοποννησο και γενικως ατ Δυτικα-Νοτιοδυτικα τμηματα...ποτε θα βρεξει Θεε μου και εδω πανω???[i]
                  Κανονικά θα πρέπει να ανησυχούμε για το οτι δεν είδαμε χιόνια περισσότερο. Απο πλευράς βροχής Βασίλη υπήρξαν πολύ χειρότερες χρονιές, αλλά στο τέλος της χρονιάς τα mm ήταν φυσιολογικά. Οι βροχές θα έρθουν, δεν συντρέχει άμεσος λόγος ανυσηχιας."
                  Κλειστόν

Comment

Originally posted by Zeus
                    .Όλα είναι τόσο αφύσικα.Και δε θέλω να δω άνοιξη.Δεν τη θέλω.Όχι χωρίς να προηγηθεί ο χειμώνας.Θα είναι ψεύτικη,μάταιη,άχαρη.
                    Πράγματι φίλε μου! Το βιολογικό ρολόι έχει μπερδευτεί... Πως θα υποδεχτύμε την άνοιξη και το καλοκαίρι χωρίς να έχουμε νιώσει το χειμώνα?? Εγώ, πριν λίγες μέρες που έκανε κάποια ψύχρα, αμέσως ένοιωσα πως... έρχονται τώρα τα Χριστούγεννα!

[i] Edited by: zink_titanum "
                    Over and out.

Comment

Κατά τα άλλα ο περσινός Νοέμβρης ίσως τελικά ήταν καλύτερος απο τον χειμώνα όλο.
                      Κλειστόν

Comment

Ναι. Είναι το δώρο που μας έκανε το φετινό ΦΘΗΝΟΠΟΡΟ με χιόνι στις 4/11 σπάζοντας τα ρεκόρ. Ο χειμώνας όμως τίποτα.
                        Over and out.

Comment

Σοφά μιλήσατε.

Σας νοιώθω και συμπάσχω μαζί σας αδελφοί μου.....
                          My lifestyle determines my deathstyle

Comment

Αγαπητοι φιλοι το πρωτο χιονι στον Παρνασσο ηταν στις 17/10/2006 περιπου 20 εκ. και ειχαμε αλλα 2 χιονια στο Νοεμβριο καλουτσικα.
                            Μετα μαυρα χαλια...
                            Σημερα στα Κελαρια 1750 μ 10 κελσιου ? Αραχωβα 17 ?
                            Δε γινονται αυτα [i]
                            Ας ελπισουμε φιλοι οτι απο 12/3/2007 ακουγεται κατι καλο, βεβαια η σαιζον παει... αλλα η ελπιδα τελευταια φευγει
                            Κριμα "
                            http://www.meteo.gr/stations/fterolaka
                            http://www.meteo.gr/stations/parnassos1950
                            http://www.meteo.gr/stations/arahova

Comment

[i]"
                              AMBER ALERT!!!!Αγνοουνται 5-10 ποντοι στο μαρουσι...Αν τους εντοπισει κανεις ας τηλεφωνησει στο 100 στο 200 η στο χαμογελου του χαζου....
                              www.northmeteo.gr
                              Γνωστος και ως "ιερεας"

Comment

Working...
                              X