Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

<a href=http://imageshack.us" target="_blank"></a>

Παρνασσός. Αριστερά του, διακρίνεται η Ζήρεια (Κυλλήνη - Πελοπόννησος)
    Η λήψη έγινε από Πήλιο.

"

Comment

Originally posted by windy
      Originally posted by MountExplorer
      Στον Βορα, τα 2524 μετρα τα ειδα κι εγω, ενω η βαση της εκκλησιας ειναι ενα μετρο παραπανω... 2525 μετρα.

Τα είδες πώς???????

Με δικό σου GPS?

Πήγες δηλαδή και έκανες μέτρηση ο ίδιος???

Σε άλλα βουνά το έχεις επαληθεύσει…..γιατι θα τρελαθούμε εδώ μέσα.

Φιλε ακριβως αυτο εγινε. Δεν πηγα φυσικα μονο και μονο για να μετρησω την κορυφη! Μην τρελαθουμε κιολας... Εχω ομως παντα το gps μαζι μου οταν ανεβαινω σε βουνο ή κανω ταξιδι, κι ετσι το επιβεβαιωσα. Μαλιστα εχω και φωτογραφια του gps στα 2526 μετρα (πανω στην εκκλησια).

Comment

windy τι ώρα είναι τραβηγμένη η φωτό?

Φοβερές συνθήκες και πολύ ωραία λήψη. μπράβο!

Comment

γύρω στις 12:00

Comment

τυχαίο γεγονός.
            σε άλλα βουνά το επαλήθευσες?

Comment

Ε,ειναι απιστευτο!!! Τελεια η φωτο windy, μαγικη!!! Λυστε μου μια απορια αν μπορειτε μιας και βλεπω οτι στο θεμα συμμετεχουν και ορειβατες.. Εχω ακουσει οτι απο την κορυφη του Αθωνος φαινεται η Κων/πολη οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες, αληθευει? Γνωριζετε κατι? Μου φαινεται λιγο τραβηγμενο γιατι η αποσταση ειναι μεγαλη..

ΕDIT: Συγκεκριμενα γυρω στα 400χμ.. Τεραστια αποσταση, οχι απλως μεγαλη..Edited by: nick_ts157
              ///Κιλκίς, 280m. κέντρο-360m. κορυφή λόφου Αγ.Γεωργίου///
              Σταθμός ΕΑΑ- Web Cam Κιλκίς:
              http://www.meteo.gr/stations/kilkis/

Comment

nick χωρίς προσωπική εμπειρία νομίζω ότι μόνο σε όραμα μπορείς να δεις την κωνσταντινούπολη από τον ’θω.

Comment

Δεν ειναι τυχαιο...

Και στο Βερμιο τα ιδια. Ελεγε η ταμπελα 1708 και εδειχνε 1700 επειδη ομως δεν ειχα καλο σημα απο πολλους δορυφορους. Με καλο σημα απο 9-10 δορυφορους θα ειχα απολυτη ακριβεια. Μετραει πολυ η θεση των δορυφορων στον ουρανιο θολο αλλα και η ορογραφια (υψωματα που μου κοβουν τη θεα προς αυτους)...

Comment

Originally posted by drbalm
                    Καλησπέρα στο ζωηρό φόρουμ!
                    Στον χορτιάτη υπάρχουν μονοπάτια για πεζοπορία? Εάν γνωρίζει κανείς καμία διαδρομή τρίωρη περίπου που να έχει και λίγο δάσος ας κάνει μια ανάλυση αν είναι εύκολο.

Ναι στον Χορτιατη υπαρχουν πολλα μονοπάτια για πεζοπορία. Αρκετά συχνά ανέβαινα στον Χορτιάτη για ημιημερισιες συνήθως τις Κυριακές, είναι αρκετά καλή ευκαιρία για μικρή απόδραση απο την πόλη. Συνοπτικά

1) Το μονοπάτι των παγοποιων ξεκινάει από το χωριό και καταλήγει στο καταφύγιο του ΣΕΟ (βρύση). Ολη μέσα σε δάσος, 1:30'

2) Από το καταφύγιο του ΣΕΟ προς Περιστερά κυριως θαμνωδης περιοχή με ενα φανταστικό ρέμα πριν την Περιστερά. Αξιζει πολυ να το κανει κανεις την Ανοιξη γιατι το ρεμα ειναι καταπράσινο και εχει και πολυ νερό.

3) Απο το καταφύγιο του ΣΕΟ κανεις τον γυρο απο την νότια πλευρα και περνας μπροστα από τα ρανταρ και γυρνάς απο τον δρόμο στο χωριό. Εχει καταπληκτικη θέα.

υπαρχουν και άλλες διαδρομές προς την βόρεια πλευρά, ειδικά για καστανοσυλλεκτες :-)

Δεν μπορείς να ανέβεις την κορυφή γιατί είναι τα ραντάρ-στρατιωτική περιοχή.

Η 1) + 3) ειναι ο γύρος της κορυφής και γίνεται σε ενα 3ωρο και πηγαινεις και ερχεσε στην Σαλονίκη με το αστικο του Χορτιατη, η με αυτοκίνητο

Η 1) + 2) ειναι διασχιση. Και πρέπει με κάποιο τρόπο να γυρίσεις πισω. Τα αστικά απο την Περιστερά δεν ειναι και πολυ συχνα. Ειναι βολικό αν κάποιος περιμενει εκεί με αυτοκίνητο για να σε παρει.

θυμάμαι και οτι υπάρχει βιβλίο με χάρτη των διαδρομών του χορτιάτη στα βιβλιοπολεία Συγγραφέας Ιωάννης Πήτας.

(σκρολάρετε λιγάκι και θα το δείτε:

<a href=http://www.omegatechnology.gr/ev&#111;nymos/greek/biblia01a.asp?offset=75" target="_blank">http://www.omegatechnology.gr/evonymos/greek/biblia01a.asp?offset=75</A>

Αλλά και χωρίς χάρτη το βρίσκεις μιά χαρά, ειδικά τις Κυριακές υπάρχει πολυ κόσμος"

Comment

• Mount πάλι η Πάρνηθα όμως θα σας νικήσει το ΣΚΔ πές μου γιατί;
                      Τι καλύτερο έχει η Πάρνηθα απο τον χορτιάτη μήπως τύχη; [i] "
                      Βούλα Αυστρία συμμαχία

Comment

• Ναι............... [i]"

Comment

• το τι μπορεις να δεις απο ψηλα ειλικρινα ειναι εντυπωσιακο. απο το καιμακτσαλαν με φοβερη διαυγεια φαινοταν το συμπαν! ολυμος και τα κοντινα πιατο και μετα ολα, τζουμερκα, τυμφρηστος, αγραφα! τα παντα. επεισης απο κορυφη βελουχι φαινοταν μεχρι και ο αθως προς τα ΒΑ και ταυτοχρονα ο αιμος(κεφαλονια) σποραδες και ολα της πελοπονησσου.
                          ειμαι ευτυχισμενη ειναι χειμωνας!!!!!!!!

Comment

• Παντως τσεκαρισμενο ειναι αυτο που θα σας πω. Απο Κορφη της Διρφυς με τρομερη διαυγεια φενετε μεχρι και η Θεσσαλονικη

Comment

• Originally posted by Multicell92
                              Mount πάλι η Πάρνηθα όμως θα σας νικήσει το ΣΚΔ πές μου γιατί;
                              Τι καλύτερο έχει η Πάρνηθα απο τον χορτιάτη μήπως τύχη; [i]
                              Φταιει που ο καιρος αντι να ειναι βορειος, δωροδοκηθηκε απο την "παραγκα" και εγινε ανατολικοπροσηνεμος. Εξαλλου ηταν γνωστο οτι ο Ολυμπιακος εκτος απο τα πρωταθληματα αγοραζει και τον καιρο! Καταραμενη Παραγκα!!! "

Comment

• Originally posted by MountExplorer
                                Δεν ειναι τυχαιο...

Και στο Βερμιο τα ιδια. Ελεγε η ταμπελα 1708 και εδειχνε 1700 επειδη ομως δεν ειχα καλο σημα απο πολλους δορυφορους. Με καλο σημα απο 9-10 δορυφορους θα ειχα απολυτη ακριβεια. Μετραει πολυ η θεση των δορυφορων στον ουρανιο θολο αλλα και η ορογραφια (υψωματα που μου κοβουν τη θεα προς αυτους)...
                                Φίλε μου, τα ερασιτεχνικά φορητά GPS receivers δε χρησιμοποιούνται για μέτρηση υψομέτρου.
                                Με υποστήριξη WAAS/EGNOS έχεις ακρίβεια σε x-y συντεταγμένες μέχρι 3μ,στην καλύτερη περίπτωση. Σε υψόμετρο όμως η ακρίβεια μειώνεται (παίζει +/- 10μ) γι αυτό τα περισσότερα gps έχουν βαρομετρικό αλτίμετρο.

Comment

Working...
                                X