Announcement

Collapse
No announcement yet.

ΚΟΛΑΣΗ...Ψυχρή ή θερμή;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• ΚΟΛΑΣΗ...Ψυχρή ή θερμή;

Απολαύστε το παρακάτω θέμα που έλαβε χώρα σε πανεπιστήμιο και είναι αληθινό πέρα για πέρα...

Η ακόλουθη είναι μια πραγματική ερώτηση που δόθηκε πριν χρόνια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα χημικών μηχανικών. Η απάντηση ήταν τόσο εμβριθής ώστε ο καθηγητής την τοιχοκόλλησε στον πίνακα
    ανακοινώσεων και έκτοτε έχει γίνει θρύλος.

Ερώτηση: Η κόλαση είναι εξώθερμος (αποδίδει θερμότητα) ή ενδόθερμος;
    (απορροφά θερμότητα);

Οι περισσότεροι φοιτητές τεκμηρίωσαν τις απαντήσεις τους
    χρησιμοποιώντας τον νόμο του Boyle, (τα αέρια ψύχονται όταν εκτονώνονται και θερμαίνονται όταν συμπιέζονται) ή κάποιο παραπλήσιο φυσικό νόμο. Ένας όμως φοιτητής, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: Αρχικά, πρέπει να ξέρουμε πως μεταβάλλεται η μάζα της κόλασης, συναρτήσει του
    χρόνου. ’ρα, πρέπει να γνωρίζουμε τον ρυθμό μετακίνησης των ψυχών πρός την κόλαση καθώς και τον ρυθμό αποχώρησης από αυτήν. Πιστεύω πως ασφαλώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι άπαξ και μία ψυχή εισαχθεί στην
    κόλαση, δεν θα αποχωρήσει ποτέ. Έτσι λοιπόν, καμία ψυχή δεν φεύγει.
    Όσο για τον αριθμό των ψυχών που εισέρχονται στην κόλαση, ας εξετάσουμε τις διάφορες θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα.
    Μερικές από αυτές τις θρησκείες, διακηρύσσουν ότι όσοι δεν είναι μέλη τους, τους περιμένει η κόλαση. Εφ' όσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοιες θρησκείες και οι άνθρωποι δεν ανήκουν σε περισσότερες από μία
    θρησκείες, προκύπτει ότι όλες οι ψυχές, πηγαίνουν στην κόλαση.
    Λαμβάνοντας τους ρυθμούς γεννήσεων και θανάτων ως έχουν, μπορούμε να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση, αυξάνεται με εκθετική μορφή.
    Τώρα, παρατηρούμε τον ρυθμό μεταβολής του όγκου στην κόλαση διότι ο νόμος του Boyle ορίζει ότι προκειμένου η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση να παραμείνουν σταθερές, ο όγκος οφείλει να αυξάνεται καθώς
    προστίθενται ψυχές. Αυτό μας δίνει δύο πιθανότητες:

1. Αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό μικρότερο από τον ρυθμό εισαγωγής των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση θα αυξάνεται έως ότου αυτή εκραγεί.
    2. Βεβαίως, αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό γρηγορότερο από τον ρυθμό εισόδου των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα μειώνονται έως ότου η κόλαση παγώσει.

Τι από τα δύο ισχύει λοιπόν: Αν αποδεχθούμε αυτό που είπε κάποια πρώην μου προς εμένα, κατά την διάρκεια του πρώτου έτους, ότι "...θα είναι μία παγωμένη μέρα στην κόλαση πριν κοιμηθώ μαζί σου..." και συνυπολογίσω το γεγονός ότι συνεχίζω να μην έχω πετύχει να έχω
    σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, τότε η 2η πιθανότητα δεν μπορεί να ισχύει και έτσι, είμαι σίγουρος ότι η κόλαση είναι εξώθερμη και δεν θα παγώσει."

Ο φοιτητής έλαβε το μοναδικό 10 (άριστα)...
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

"

http://weatherparty.blogspot.gr/
    Η καλύτερη εποχή μετά το χειμώνα, είναι απλά ο επόμενος χειμώνας!!!

Τελικα η τρελα δεν παει στα βουνα....

Comment

auto eleipe n mn parei k 10...o kathhghths dn tha edine tetoia apanthsh m tpt..wraio pantws!!!
      http://meteocam.gr/panorama/

Comment

Αφού κατάφερε να συνδέσει την κόλαση με το νόμο του Boyle,άξιοοοοοος!!!

Όχι 10, 20 έπρεπε να του βάλει![i]"
        SNOWTIME!!!!

ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ!!!

Comment

Originally posted by beach-snow
          Απολαύστε το παρακάτω θέμα που έλαβε χώρα σε πανεπιστήμιο και είναι αληθινό πέρα για πέρα...

Η ακόλουθη είναι μια πραγματική ερώτηση που δόθηκε πριν χρόνια στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο τμήμα χημικών μηχανικών. Η απάντηση ήταν τόσο εμβριθής ώστε ο καθηγητής την τοιχοκόλλησε στον πίνακα
          ανακοινώσεων και έκτοτε έχει γίνει θρύλος.

Ερώτηση: Η κόλαση είναι εξώθερμος (αποδίδει θερμότητα) ή ενδόθερμος;
          (απορροφά θερμότητα);

Οι περισσότεροι φοιτητές τεκμηρίωσαν τις απαντήσεις τους
          χρησιμοποιώντας τον νόμο του Boyle, (τα αέρια ψύχονται όταν εκτονώνονται και θερμαίνονται όταν συμπιέζονται) ή κάποιο παραπλήσιο φυσικό νόμο. Ένας όμως φοιτητής, έδωσε την ακόλουθη απάντηση: Αρχικά, πρέπει να ξέρουμε πως μεταβάλλεται η μάζα της κόλασης, συναρτήσει του
          χρόνου. ’ρα, πρέπει να γνωρίζουμε τον ρυθμό μετακίνησης των ψυχών πρός την κόλαση καθώς και τον ρυθμό αποχώρησης από αυτήν. Πιστεύω πως ασφαλώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι άπαξ και μία ψυχή εισαχθεί στην
          κόλαση, δεν θα αποχωρήσει ποτέ. Έτσι λοιπόν, καμία ψυχή δεν φεύγει.
          Όσο για τον αριθμό των ψυχών που εισέρχονται στην κόλαση, ας εξετάσουμε τις διάφορες θρησκείες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα.
          Μερικές από αυτές τις θρησκείες, διακηρύσσουν ότι όσοι δεν είναι μέλη τους, τους περιμένει η κόλαση. Εφ' όσον υπάρχουν περισσότερες από μία τέτοιες θρησκείες και οι άνθρωποι δεν ανήκουν σε περισσότερες από μία
          θρησκείες, προκύπτει ότι όλες οι ψυχές, πηγαίνουν στην κόλαση.
          Λαμβάνοντας τους ρυθμούς γεννήσεων και θανάτων ως έχουν, μπορούμε να αναμένουμε ότι ο αριθμός των ψυχών στην κόλαση, αυξάνεται με εκθετική μορφή.
          Τώρα, παρατηρούμε τον ρυθμό μεταβολής του όγκου στην κόλαση διότι ο νόμος του Boyle ορίζει ότι προκειμένου η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση να παραμείνουν σταθερές, ο όγκος οφείλει να αυξάνεται καθώς
          προστίθενται ψυχές. Αυτό μας δίνει δύο πιθανότητες:

1. Αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό μικρότερο από τον ρυθμό εισαγωγής των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση στην κόλαση θα αυξάνεται έως ότου αυτή εκραγεί.
          2. Βεβαίως, αν η κόλαση διογκούται με ρυθμό γρηγορότερο από τον ρυθμό εισόδου των ψυχών σε αυτήν, τότε η θερμοκρασία και η πίεση θα μειώνονται έως ότου η κόλαση παγώσει.

Τι από τα δύο ισχύει λοιπόν: Αν αποδεχθούμε αυτό που είπε κάποια πρώην μου προς εμένα, κατά την διάρκεια του πρώτου έτους, ότι "...θα είναι μία παγωμένη μέρα στην κόλαση πριν κοιμηθώ μαζί σου..." και συνυπολογίσω το γεγονός ότι συνεχίζω να μην έχω πετύχει να έχω
          σεξουαλικές σχέσεις μαζί της, τότε η 2η πιθανότητα δεν μπορεί να ισχύει και έτσι, είμαι σίγουρος ότι η κόλαση είναι εξώθερμη και δεν θα παγώσει."

Ο φοιτητής έλαβε το μοναδικό 10 (άριστα)...
          !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

το συγκεκριμένο θέμα έχει αποσταλεί και στο παρελθόν...
          (μπράβο στον μαθήτη..αστέρι )"

Comment

auta kanoun sta ellinika panepistimia kai vgainoun oloi asxetoi kai akatartistoi,mas efage to pneuma.Ximikos mixanikos itane to palikari i philosofos?
            02118100

Comment

Απ' όσο ξέρω, οι Ελληνες απόφοιτοι του Πολυτεχνείου δεν θεωρούνται καθόλου ακατάρτιστοι, ίσα-ίσα έχουν πολύ καλό όνομα στο εξωτερικό.

Πάντως, η λύση που έδωσε στο πρόβλημα το παληκάρι δείχνει ευφυία πολύ πάνω του μέσου όρου, γι' αυτό πιστεύω οτι ο καθηγητής τον βαθμολόγησε και με 10
              SNOWTIME!!!!

ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ!!!

Comment

’σε βρε ’γη... ΄δωσε κανένα μπουκαλάκι για να περάσεις κανένα μάθημα και μετά κάνε την κριτική σου για τα ελληνικά πανεπιστήμια...
                http://www.weatherlink.com/user/koem1977/

Comment

Η Κολαση του Δαντη παντως ειναι πολυ θερμή!!! [i]"

Comment

george an kai se thewrw swsto atomo,den tha to sxoliasw auto pou eipes,my teaching professor in suspension and straight cable bridges is mr strasky famous bridge engineer from usa,katalaves?
                    02118100

Comment

rwta na matheis gia tin sxoli tou brno kai ase ta mpoukalakia gia kana allon,alla stin ellada eimaste toso mprosta apo tin ipolipi eurwpi pou isxiei akoma to asilo,mpravo elladara.
                      02118100

Comment

Μάκαρι να είχαμε και στην Ελλάδα αγγλόφωνα ιδιωτικά πανεπιστήμια σαν συμπλήρωμα στα δημόσια. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι όλα τα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εδώ είναι χάλια.
                        Όσο άστοχο ήταν το δικό μου σχόλιο για πέρασμα μαθημάτων με μπουκάλια ουισκύ ( πολύ διαδεδομένη τακτική στις χώρες του πρωην ανατολικού μπλοκ) άλλο τόσο ήταν και το δικό σου για την ποιότητα των αποφοίτων των εγχώριων πανεπιστημιών. Ξέρω ότι με το σχόλιο μου αδικώ πολύ κόσμο που μοχθεί πραγματικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, να ξέρεις όμως οτι και εσύ αδικείς άλλο τόσο κόσμο εδώ.
                        http://www.weatherlink.com/user/koem1977/

Comment

kai kati allo an kai den thelw na asxolithw me merikous pou vriskontai se lithi.To na diamorfwnontai xaraktires stin simerini koinwnia einai sinethes fainomeno(allwste poli apo emas eimaste proionta tis koinwnias mas xwris na to gnwrizoume)alla to na vgainoun simperismata xwris na exoume dei i zisei kati einai geloio.Mallon to palikari stin istoria tou beach snow eixe paei stin kolasi kai ta eide me ta matia tou gia na ta grapsei auta.Fainetai pws den gnwrize pws oi fisikoi nomoi den isxioun se αυλους kosmous.Auto isxiei kai se auto pou eipe o george28 mias kai to paidi den gnwrizei,ti simvainei exw apo ta sinora tis xwras tou,iparxei kai i tv vevaia,axiopistiaaaaaaaaaaaaaa megali.
                          02118100

Comment

isa isa george pou den to pisteuw auto gia olous,esi thewreis swsti tin erwtisi tou kathigiti se exetasi ximikwn mixanikwn?egw auto thelw na krinw mias kai to sistima einai arrwsto apo tis rizes tou.
                            02118100

Comment

ΡΕ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!
                              sigpic

Comment

Working...
                              X