Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πολλα μπραβω στον Δημητρη,και σε αλλα παιδια...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Πολλα μπραβω στον Δημητρη,και σε αλλα παιδια...

Eνα μεγαλο ΜΠΡΑΒΩ στον Δημητρη(kabman),που επεσε μεσα στα χιονια,τουλαχιστον τις αττικης,γιατι οσο να ναι γνωριζει καλλητερα την τοπογραφια,και το κλιμα γενικοτερα εκει,πεφτοντας μεσα μπορω να πω 100%.Δυστιχος εμας τους κεντροβοριους δεν μας εκανε τη χαρη παρα μονο στα ορεινα(κισαβος χιονιζει ακομη).
    Και το λεω το μπραβω Γιατι η προγνωση του ηταν απο την Δευτερα που μας περασε,και σε καμια περιπτωση δεν θα δωσω μπραβω στην ΕΜΥ,που αλαξε το δελτιο της 6 φορες.
    Χαιρομαι που το φορουμ μας εχει τοσο αξιολογα ατομα,και δεν στεκομαι μονο στον δημητρη,αλλα και σε ολους οσους προσπαθησαν.
    Βεβαια η πικρα για εμας επανω ειναι μεγαλη,και φανταστειτε οτι απο τη μιας χαιρομασταν που βλεπαμε τα χιονια στην αττικη,και απο την αλλη σκαγαμε που για μια ακομη φορα η μουφα για τα βορεια ηταν μεγαλη,και μειναμε με το κρυο.Τι να κανουμε ετσι ειναι...
    Πιστευω οτι κατι καλο θα γινει και για το βορα.

Φανης
    Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

ΜπράβΟ, μπράβΟ, μπράβΟ!
    Digital Photography GReece
    Για τους λάτρεις της ερασιτεχνικής φωτογραφίας

Comment

Το νερο εχει μπει στο αυλακι φιλε μου..απο εδω και περα δε φοβομαστε τιποτα..ειτε στο νοτο ειτε στο βορρα..
      Ο θεος ακουσε επιτελους τις προσευχες μας..
      Ο χειμωνας καλος μας μπηκε..ζητω ο Νοεμβρης..χαχαχα

ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.. [i] Edited by: Depeche7 "
      ΧΙΟΝΙΣΕ ΤΟ ΤΟ ΓΑ.... ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ..

Comment

όπως το πες...το νερό....γιατί από χιόνι δεν φαίνεται τίποτα στον ορίζοντα....

Comment

πολλά παιδιά πήγαν πολύ καλά στην συγκεκριμένη μεταβολή
          Εγώ παραθέτω κάποια δικά μου ποστ τα οποία θεωρώ ότι είχαν απόλυτη επιτυχία.

Απεσταλμένο: 02/2/2007 10:19πμ

ο αυλώνας πάνω από την περιοχή μας που δημιουργείται είναι αρκετά έντονος οπότε και η σύγκλιση-απόκλιση θα βοηθήσει στην ανάπτυξη κατακόρυφων νεφών σε μεγάλο ύψος πλησιάζοντας την τροπόπαυση σε συνδυασμό των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών σε αυτά τα επίπεδα θεωρώ ότι θα υπάρχει ακόμα και έντονη εκδήλωση φαινομένων σε αρκετές περιοχές μεταξύ των οποίων και κάποιες της Αττικής.
          Δεν θα με αιφνιδίαζε και σε κάποια έξαρση η εμφάνιση ηλεκτρικών φαινομένων στις Ανατολικές περιοχές.

Θέμα: ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ????
          Απεσταλμένο: 02/2/2007 12:22πμ
          Κάθε καιρική μεταβολή έχει και την δική της ταυτότητα.
          Προσπάθησα να συγκρίνω ψάχνοντας στο αρχείο παλαιοτέρων ψυχρών μεταβολών τις οποίες θυμόμουν την εξέλιξη τους στην χώρα μήπως και βγάλω κάποιο συμπέρασμα άλλα τελικά διαπίστωσα αυτό ακριβώς ότι δηλαδή κάθε μεταβολή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και δεν μπορεί να βγει κανένα σίγουρο συμπέρασμα.
          Το διάγραμμα δίνει σημείο παγωποίησης από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και Δευτέρα μεσημέρι από 750-600m.
          Εδώ υπάρχει όμως το πρώτο ερωτηματικό.
          Το μοντέλο υπολογίζει τον υετό και την σχετική υγρασία δίνοντας το σημείο παγωποίησης??
          Θεωρητικά θα έπρεπε ναι.
          Φαίνεται όμως να έχουμε αρκετά καλή υποστήριξη θερμοκρασιακά στην ανώτερη ατμόσφαιρα και ανάπτυξη σωρειτομελανιών όπου και ο κύριος όγκος υγρασίας τους βρίσκεται στα ανώτερα επίπεδα.
          Αυτό σημαίνει ότι οι χιονοκρύσταλοι που θα ξεκινούν από τα ανώτερα αυτά επίπεδα θα είναι αρκετά μεγάλης αντοχής θα έπρεπε δηλ στις υετοφόρες ώρες να κατεβάζουν το σημείο παγωποίησης όχι απλά αναλογικά.
          Κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται όμως.
          Αν λοιπόν δεν υπολογίζεται ο υετός στο σημείο παγωποίησης παρά μόνο η υγρασία τότε θα έχουμε το εξής.
          Η σχετική υγρασία φαίνεται στο 70% στην επιφάνεια.
          Δηλαδή υπάρχει ένα 30% επιπλέον για να κορεστεί η ατμόσφαιρα.
          Αυτό το 30% θεωρητικά σε έξαρση υετού μπορεί να ρίξει κατά 1,5 περίπου βαθμούς την θερμοκρασία κατεβάζοντας και το σημείο παγωποίησης κατα 150-200m περίπου.
          Τι σημαίνει αυτό??Αν έχουμε 600m πάμε αυτομάτος με έξαρση υετού στα 400 δηλαδή πιθανή χιονόπτωση ίσως και από τα 150μ ( στο διάστημα με την χαμηλότερη θερμοκρασία δηλαδή ξημερώματα Δευτέρας εκείνο το διάστημα).
          Με λιγότερο υετό όμως το σημείο παγωποίησης ανεβαίνει αναλόγως.
          Δεν θα παραξενευτούμε δηλαδή να δούμε εναλλαγές χιονόπτωσης χιονόνερου ή και βροχής ακόμα σε περιοχές από (150-300-350).
          Για τα Βόρεια Προάστεια βέβαια όπου οι ατμοσφαιρικές θερμοκρασίες θα είναι καλύτερες μπορούμε να μιλάμε για 50με 70m τουλάχιστον χαμηλότερα,άρα και με το 700m που δίνει θεωρητικά το μοντέλο να μιλάμε για καθαρό χιόνι και από τα 300m.
          Ελπίζω να μην μπερδευτήκατε μαζί μου, άλλωστε θα τα δούμε στην πράξη πόσο σημασία έχουν όλα αυτά αν διατηρηθεί η εικόνα αυτή βέβαια.

Απεσταλμένο: Χθες 12:00πμ
          πάντως για την χιονόστρωση πρέπει να πούμε ότι οι θερμοκρασίες επιφανείας δεν θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.Τι σημένει αυτό,ότι πρέπει να έχει έντονα και διαρκή φαινόμενα για να έχουμε έστω και ελαφριά χιονόστρωση ειδικά από τα 400-350m και κάτω.
          Θεωρώ ότι αύριο το βράδυ η θερμικρασία κοντά στην αλλαγή της μέρας και με σχετικά καλά φαινόμενα θα είναι γύρω στους 0 ίσως και -0,5 στον Διόνυσο,0,6με 0,9 στη Δροσιά 1,2 με 1,5 στην Ερυθραία.
          Σε περίπτωση που τα φαινόμενα ελαχιστοποιούνται η θερμοκρασία μπορεί να ανεβαίνει και 7 με 8 δέκατα ανάλογα.
          Την Δευτέρα τα ξημερώματα η θερμοκρασία λογικά μπορεί να αγγίζει τον -1,2 στο Διόνυσο ,-0,2 Δροσιά 0,5με 0,7 Ερυθραία και 1,3 περίπου Κηφισιά.
          Εκεί ανάλογα τα φαινόμενα βέβαια ευνοείται χιονόστρωση από Κηφισιά(Κεφαλάρι κυρίως ) και βορειότερα.

Επεξεργασμένο από erythreabeach - Χθες 12:00πμ

Comment

Το επομενο ευχαριστω ειναι τα χιονια στα ορεινα,απο την Τεταρτη το απογευμα.Θα εχουμε καλο φορτωμα.
            ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ βεβαια,τα συστηματα να τοποθετηθουν εκει που τα θελουμε ωστε να εχουμε μεγαλη εκπληξη στα βορεια το Σ/Κ.Ο Υετος θα ειναι καλος παντος,και οι βροχες καλες.
            Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

Comment

Γιωργο,ετσι αυτο ακριβως ειπα,ολοι σας κανατε καλη δουλεια....εμας εδω μας πηρε απο κατω..ειδικα εμενα...κλαψ..ηθικο πεσμενο...κλαψ...
              Χατζηγριβας Ν.Θεοφανης

Comment

Φανη σε ευχαριστω,

Μπραβο πρεπει να πουμε και στον Γιωργο ο οποιος προεβλεψε τις κατακορυφες αναπτυξεις και τους κεραυνους στο επιμαχο διαστημα, καθως και στον Γιαννη ο οποιος σε short term προβλεψη, εκτιμησε επακριβως την εξελιξη απο χτες το απογευμα μεχρι και σημερα το πρωι. Μπραβο σε ολους τους φιλους που με nowcasting εδιναν πολυτιμες πληροφοριες οι οποιες αναλυονταν οπως επισης και σε παιδια τα οποια δεν εκτιμησαν τοσο σωστα την καιρικη εξελιξη. Εγω επεσα εξω οτι αφορα την χιονοστρωση απο Χαλανδρι και πανω (αν μας ειχε κανει την χαρη χτες το βραδυ και δεν ειχαμε ανοιγματα κατι θα γινοταν) οπως επισης και για τους φιλους σε Λαμια και Βολο που τελικα δεν εκανε τιποτα...
                Συνεχιζουμε ετσι στο φορουμ, ανοδικα οπως εχουμε μαθει ολα αυτα τα χρονια.

Υ.Γ. Θελω να δωσω το συγκριτικο του Φεβρουαριου για την στατιστικη μου εκτιμηση αλλα δεν εχω καλα διαθεσιμα soundings απο Αθηνα (λειπουν πολλες ημερες απο το αρχειο). Πιθανον να το δωσω με μεσο ορο Τ επιφανειας, αν και μπορει να εχουμε φαινομενα οπως την προηγουμενη φορα. Αν καποιος εχει συνολικα τα soundings που ψαχνω ας με βοηθησει. Ευχαριστω.

Edited by: Kabman
                www.YouWeather.com

Life is an adventure!

Comment

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥ ΣΑΣ..... ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΩΡΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΚΛΕΑΡΧΕ ΚΩΣΤΑ ΦΑΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΥΣ,,,, ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΟΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΧΟΜΠΙ ΣΑΣ.... ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ....

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ.....

Comment

Δημήτρη πήγε πολύ καλά αυτή την φορά η ομάδα,δούλεψε ρολόι και σίγουρα δεν μπορεί να πει κάποιος που παρακολούθησε αυτές τις μέρες το φόρουμ ότι του δημιουργήθηκε σε καμία περίπτωση λάθος εντύπωση νομίζω.
                    Νομίζω την περιοχή των ΒΠ κυρίως την ανέλυσα πολύ καλά και θεωρώ ότι στόχευσα ακριβέστατα και τις θερμοκρασίες,και αυτό βέβαια γιατί τις ξέρω πολύ καλά πως συμπεριφέρονται.Edited by: erythreabeach

Comment

Να δώσω και γώ τα μπράβο μου στο kabman του είχα πεί ότι θα ανέβει πολύ στα μάτια μου άν πέσει τώρα μέσα!
                      Γιατί επέμενε στην αρχική του πρόγνωση για χιονιά στην Αθήνα ισχυρό ακόμα και όταν το ευρωπαικό έδινε άλλα κόλπα και ακόμα όταν το GFS άρχιζε και συμμεριζόνταν την ίδια άποψη.
                      Συνέχισε στο ίδιο μοτίβο!
                      Και εγώ θα είμαι εδώ πάντα εδώ για φιλική κριτικήEdited by: Multicell92
                      Βούλα Αυστρία συμμαχία

Comment

Για μένα δεν έχει μπράβο;
                        Θέλω και γώ [i]"
                        Βούλα Αυστρία συμμαχία

Comment

Μπράβο!!!!!!!!!!!!! Αυτός είναι καφές!!!!! Πλάκα κάνω.Μπράβο Μουλτισελ.Είδες άσπρη μέρα.Οπως το είχες πει.Εδω ρε συ μπορείς να μου εξηγήσεις θα ρίξει καμια φορά τιποτα για δε θα ριξει; Εχω μείνει όλο το γενάρη και μέχρι τώρα φλεβάρη με τα γυαλιά στο χέρι[i].Θα προσευχηθείς να ρίξει λίγο και σε εμάς Μουλτισέλα μου;

"

Comment

Α δεν παιζω. Θελω και γω μπραβο απο τους Ευβοιωτες φιλους μια και επεσα πληρως μεσα. [i]. Χονι υπαρχει απο τα μισα του Χτυπα ισως και λιγο ποιο κατω, λιγο στην Ριτσωνα, 5 ποντους στην Στενη και χιονι μεχρι την θαλασσα μονο στις προσηνεμες στο Αιγαιο περιοχες.

ΥΓ: Αν δεν ακουσω μπραβο θα ξαναχιονισει στις 30 του φλεβαρη. "

Comment

ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΕΥΓΕ ΕΙΣΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΧΥΤΠΗΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ...... [i]"

Comment

Working...
                              X